29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Plácá nesmysly...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 17.10.2008 17:52

Volte Pravý Blok Petra Cibulky = ODVOLATELNOST politiků!!!!!

Volte Pravý Blok Petra Cibulky - stranu za snadnou a rychlou ODVOLATELNOST politiků a státních úředníků přímo občany, za NÍZKÉ daně, VYROVNANÝ rozpočet, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU a NEZKORUMPOVANOU policii a justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii, kandidující s nejlepším protikriminálním programem PŘÍMÉ demokracie VY NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM? NO KONEČNĚ! VĚŘME SAMI SOBĚ!!! - ale i s mnoha dalšími DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI k volbám, ale - pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedeni a okradeni - NEVOLIT žádnou parlamentní stranu vládnoucí (post) komunistické kriminální fízlokracie!!! – jenž žádá o volební podporu všechny české občany a daňové poplatníky, kteří chtějí změnit dnešní kriminální poměry, jejichž jsme všichni obětí, v jejich pravý opak! V BOJI MEZI DOBREM A ZLEM, PRAVDOU A LŽÍ, NELZE BÝT NEUTRÁLNÍ A PŘESTO ZŮSTAT SLUŠNÝ!!! Proto děkujeme za Vaši podporu!!!

janci 15.10.2008 18:17

Ptam se:

Na co potrebuje Brno spojeni dalnici s Vidni? Neni dulezitejsi trasa smerem na sever udolim Moravy - tak jak vede jiz zeleznicni trat? Brno prece neni pupek sveta, ktery potrebuje prime dalnicni spojeni s Vidni.... A pres Breclav to neni zas tak daleko.

pravicový volič 15.10.2008 13:52

Kampaň ODS

Asi jste měl napsat rovnou, že na psovi máte článek v rámci volební kampaně ODS, kde všichni,až na Venclíka dělají věci špatně. Rv Jinak jako Brňák bych byl rád, kdybych byl ve Vídni co nejdříve, ale varianta přes Bratislavu je nyní skutečně alternativa! Rozdíl je +/- max. 15 minut, dle špičky před Vídní ve směru z Mikulova. Zkoušel jste to vůbec někdy projet??? Já poslední zimu 5x.! Zkuste radši agitovat za rychlostku na Svitavy s využitím Hitlerovi dálnice, uděláte lépe!

Mirek 15.10.2008 14:27

Re: Kampaň ODS

"ale varianta přes Bratislavu je nyní skutečně alternativa" - záleží na tom kam jedete. Já na letiště do Schwechat také zásadně jezdím přes Blavu. V okamžiku kdy bude hotová dálnice na Mikulov a pojedete do centra Vídně, tak přes Blavu asi nepojedete, že ne?  :-)))

Nevím jak autor, ale já jsem letos jel do Vídně, nebo přes Vídeň (do Grazu) pracovně asi 20x.  Mimo prázdniny tak 2 x, 3 x do měsíce.  Rychlostka na Svitavy je myslím podobný problém jako R52 s tím jediným rozdílem, že proti nám nejdou žádní Rakušáci, přes které by se to dalo tlačit. Zelení blokují výstavbu stejným způsobem jako u R42. Variantní trasa je opět zcela nesmyslná. 

Voříšek 15.10.2008 21:10

Re: Kampaň ODS

Proč dálnice Hitlerovi? Hitler snad už žádnou dálnici nepotřebuje!

ladik53 15.10.2008 12:55

Dotaz

Opravdu by mě zajímalo, jak prospěje zprovoznění dálnice do Vídně třeba brněnskému letišti. Na předvolebních poutačích ODS tvrdí jejich lídr Venclík  takové nesmysly jako "z Brna do celé Evropy za 3 hodiny" a pak si odporuje podporou dálnice do Vídně, čímž přiblíží Brnu letiště vídeňské a tím pádem celý svět. Měli by se všichni lídři zamyslet a nějak si to líp poskládat. Jezdím po silnici na Mikulov hodně často a jsem toho názoru, že tato silnice provozu na ní plně dostačuje. Zatímco na rakouské straně se do Vídně jezdilo přes spoustu vesnic a dálnice( nebo silnice na úrovni naší stávající) je tam opravdu potřeba, naše silnice (kromě Mikulova) se všem vesnicím vyhýbá.

Ladislav N 15.10.2008 13:01

Re: Dotaz

Tak si zajeďte do Vídně přes Znojmo...

Velké letiště v Brně je fantasmagorie, kterou už od převratu prosazuje jeden "disident", a Venclík se toho z mně nepochopitelného důvodu chytl taky. Ale slušnou dálnici na Vídeň potřebujeme jako sůl ... a tu by snad už konečně postavit mohli...

ladik53 15.10.2008 13:07

Re: Dotaz

Slušnou dálnici na Vídeň máme opravdu přes Bratislavu, zvláště po zprovoznění tunelů v Bratislavě. Co je Vám platné, když dojedete do Vídně o 10 minut dřív než přes Blavu a pak to prostojíte v koloně ve Florisdorfu.

serz 15.10.2008 13:45

Re: Dotaz

Pradvu díš, už cca rok jezdíme z Pardubic kousek pod Vídeň přes Blavu, časově to vyjde nastejno, menší provoz ... a co se spotřeby týče, tak těch pár km navíc pokryje zvýšená spotřeba při popojíždění v kolonách.

Mirek 15.10.2008 14:05

Re: Dotaz

Velké letiště - tak jak je někteří chtěli v Brně zbudovat mělo být především Cargo letiště.   Venclík se toho nechytl (nebo přesněji už jej ta myšlenka nedrží :-)) Nová letištní budova,  kterou JMK nechal zbudovat je tak velká, (respektive tak malá:-)), že nikdo nemůže ani Venclíka, ani Adama, ani Juránka, ani Božka (všichni hlasovali pro - až na zelené) podezřívat, že by měli nějaké megalomanské nápady s brněnským letištěm.

Jde o to, aby se do Brna podařilo dostat více nízkonákladových leteckých dopravců - linky do Francie, Říma, Ruska případně jinam, by určitě pomohly nastartovat nejen turistiku, ale i obchod.

Pavla B. 15.10.2008 13:25

Re: Dotaz

letiště + dálnice = dvojité jištění:-D

Mirek 15.10.2008 13:55

Re: Dotaz

"Opravdu by mě zajímalo, jak prospěje zprovoznění dálnice do Vídně třeba brněnskému letišti".

No ten dotaz je milý pane zcela mimo mísu - je to asi stejné, jakobyste se ptal, jak prospěla dálnice z Prahy na Plzeň ruzyňskému letišti.  Co je prosím na Venclíkově tvrzení nesmyslného? Zkuste se mrknout na web na letový řád a třeba se vám podaři dohledat údaj o tom jak dlouho letí letadlo z Brna do Londýna, nebo z Brna do Girony, nebo z Brna do Moskvy.  A proč by si měl nějaký lídr odporovat tím, že podporuje jak dálnice tak letiště? Silnice do Mikulova - bingo! Nikdo nechce stavět novou silnici. Jen tu co před 12 lety zamrzla u Pohořelic prodloužit až do Mikulova :-))) 

ladik53 15.10.2008 18:26

Re: Dotaz

Z Brna do Gerony? To jste už vedle!

xxx Kubeš 15.10.2008 12:07

Zelení

nebo rudí, obojí škodí naší zemi.

doktor 15.10.2008 12:06

PhDr. Kateřina Dubská,

vystudovaná knihovnice a socioložka, a s ní všichni zelení (přesvědčili i ombudsmana) zamlčují, že Rakušané nikdy nesvolí k tomu, aby jejich část dálnice končila někde u Reintalu nebo Bernhardsthalu jižně od Břeclavi: Viz http://www.ceskedalnice.cz/prilohy/a5.pdf  velmi podrobně německy. Prosadit trasu české dálnice z D2 obchvatem Břeclavi do Mikulova proto znamená ponechat v nepředvídatelném provozu dosavadní příšernou silnici č.40 z Břeclavi přes Valtice a Sedlec do Mikulova. Vede nejen přes Valtickolednický areál s lesem, slanisky, kolem největšího moravského rybníka s chráněným ptactvem a s mnoha přírodními památkami, ale především přímo středem jmenovaných obcí, jejichž obchvat je nemožný. Pocity obyvatel si můžete domyslit. Když o tom paní Dubské, nebo jejímu stranickému kolegovi a zastupiteli, úplnému cvokovi RNDr. Mojmíru Vlašínovi, napíšete (zkoušel jsem), tváří se v odpovědích, jakoby nic takového nebylo vysloveno. Jsou jako Astonovi Neviditelní Psi.

Pavla B. 15.10.2008 11:44

Škoda že jste nenapsal podrobněji

o R42 a taky by mě (ze "zelených") témat zajímala Brněnská přehrada (čištění). Doplníte informace?

Ladislav N 15.10.2008 13:03

Re: Škoda že jste nenapsal podrobněji

No a co byste s těmi metry vrstev částečně rozložených výkalů na dně přehrady chtěla dělat? Vybagrovat za mnoho miliard a odvézt?8-o

Pavla B. 15.10.2008 13:23

Re: Škoda že jste nenapsal podrobněji

Nevím, právě proto se ptám:-) Vyčištění přehrady je evidentně záležitost kraje, dokonce dvou krajů.... jenom chataři z okolí tam tolik výkalů spláchnout nemohli, to není v jejich silách:-)

Mirek 15.10.2008 13:41

Re: Škoda že jste nenapsal podrobněji

Vyčištění přehrady jë bohužel velmi drahý a zdlouhavý proces.  Žádné populistické (a velmi drahé) "práškování", pardon vápnění, které v letošním roce předvedla městská koalice bohužel nepomůže - viz sinice, které asi nečtou tiskové zprávy náměstka Andera. Vyhozené miliony, ale uznávám v televizi a v novinách se to mohlo jevit jako úspěšný krok který radnice pro občany dělá.

Pokud bude chtít někdo někdy čistou přehradu, musí začít s odstraněním všech zdrojů znečištění po celé délce přítoku. To je krok nutný nikoliv však dostačující. A až bude do přehrady téci čistá voda, může nastat teprve fáze druhá - mnohamiliardové čištění dna přehrady.

Takže pravdu máte oba - jak Ladislav N., tak Vy Pavlo - opravdu je to proces týkající se minimálně dvou krajů - spíše se přikláním k tomu, že by měl pomoci i stát. Ovšem podobně jako s R52 se do odborné debaty zanášejí prostoduchá řešení zelených nadšenců, kteří mají na všechno jednoduché (a nefungující) recepty.

S tou silnicí jste měla patrně na mysli R43 - na Svitavy?

Pavla B. 15.10.2008 14:58

Re: Škoda že jste nenapsal podrobněji

Problematiku přehrady sleduju dost podrobně, takže co se stalo vím, zajímá mě, co hodlá ODS na krajské úrovni dělat dál. Pokud možno bych se to ráda dozvěděla od kandidáta do KZ.... (ale i tak díky za odpověď)

Ano, zajímá mě trasa R43. Zda ODS stále prosazuje variantu přes Bystrc nebo jinou. Například bývalý primátor Svoboda svého času uznal, že v Bystrci taky bydlí lidi a jakmile se stal senátorem, zase od tohoto názoru upusitl, neboť Bystrc není jeho senátním obvodem;-) Také jsem slyšela, že na trasu vedoucí přes sídliště EU nedá žádné dotace, údajně takovéto trasování odporuje pravidlům EU na vlastnosti obchvatu města. Takže jak by se R43 v tomto případě financovala apod.

Ivan 15.10.2008 10:27

Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

No prostě kritizuje všechny. Musí přitom ale lhát, protože jinak se důvody nedají najít. 1) Zrušení stávající úrazové nemocnice je barbarský čin, který brněnské občany nesmírně poškodí. Stávající nemocnice je v ideální  poloze středu města, s výbornou dopravní obslužností jak pro sanitky s pacienty, tak pro personál nemocnice a návštěvy. Je to nemocnice výborně vybavená a se skvěle sehraným personálem. Bohužel, pozemek na kterém stojí má vysokou podnikatelskou hodnotu a proto ho chce Julínek "zprivatizovat", neboli ukrást pro nějakou s ODS spřátelenou firmu (i tady už funguje šeptanda). Přemístěna má být na okraj města, do zcela nevyhovující dopravní obslužnosti (vyhovuje jedině vrtulníku) a do areálu příšerné nemocnice v Bohunicích, monstrozního molocha, kde jsou pacienti nemocní už z pohledu na nemocnici. 2) O variantě dálnice s využitím D1 mluvíte tak, aby vznikl klamný dojem, že se má jet do Bratislava a teprve pak do Vídně. To je nesmysl. Jen do Břeclavi a pak do Vídně. Na navrhovanou dálnici v trase R47 ne rakouské straně nic nenavazuje a navazovat v dohledné době ani nebude. Takže dálnice k hranici a "dál nic". 3.)  V referendu se 70% občanů vyslovilo proti přesunu nádraží a to se referendum neptalo dojíždějících (tedy v Brně nebydlících) občanů, pro které by se každodenní cesta do práce prodloužila nejméně o půl hodiny, což je samo o sobě pro občany ztráta v miliardách za rok.

Mirek 15.10.2008 11:12

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

"Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje? No prostě kritizuje všechny"

Ne, kritizuje ve věci R52 jen zelené pomatence. Všichni ostatní hlasovali pro R52 přes Mikulov.

K dalším bodům - ad 1) Úrazovou nemocnici nikdo neruší - jen se má přesunout trauma tým do Bohunic - z důvodu lepších přístrojových podmínek a lepší návaznosti na další odbornosti.  Nemocnice není krajská a JMK na ni nemá prakticky žádný vliv. ad 2) O Variantě R52 přes Vídeň mluvila Dubská v televizi (možná ji ale ti dacani z ODS uplatili). Na variantu R52 na rakouské straně samozřejmě u Mikulova navazuje rakouská část dálnice A5 -  na této adrese http://jdem.cz/afes5 je důkaz o Ivanově další lži :-)  Mimochodem, kdybyste chtěl Ivane tvrdit, že Drasenhofen leží u Břeclavi, tak mrkněte na mapu.  3) V referendu se milý Ivane nevyslovilo 70%  občanů proti přesunu. Referenda se zúčastnilo v roce 2004 pouze necelých 25% oprávněných občanů a z nich se přes 80% vyslovilo pro stávající polohu = 20% ze všech oprávněných. Protože referendum nesplnilo podmínku o účasti minimálně 50% voličů, bylo neplatné. Vím, že zeleným matematika nikdy moc neříkala, ale nelžete lidem o věcech, které si mohou snadno ověřit :-)

Mirek 15.10.2008 11:15

Oprava

Místo "ad 2) O Variantě R52 přes Vídeň mluvila Dubská v televizi"

má být správně

ad 2) O dálničním spojení Brna s Vídní  přes Bratislavu mluvila Dubská v televizi  

Ladislav N 15.10.2008 11:23

Re: ad: "Ivan"

Klídek, tenhle "Ivan" na NP vystupuje pravidelně z pozic komunistického magora, a se zelenými magory má mnoho společného. Chtěl by "řídit zeměkouli"....;-P

Ivan 15.10.2008 21:28

Re: ad: "Ivan"

Opět jeden, co argumentuje v duchu propagandistů na psu.

ladik53 15.10.2008 12:58

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

Ano. Nemocnice se má zrušit!! Přesunuje se pouze traumatým, a to ještě s omezeným počtem lůžek.

ladik53 15.10.2008 13:13

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

No vidíte! A když je to tak u voleb, třeba senátních, tak platí!!!

Ivan 15.10.2008 21:09

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

K návaznosti úrazové nemocnice se vícekrát vyjadřovali odborníci lékaři, skuteční odborníci, ne Julínkovi poskoci a podržtašky z ministerstva. To, že nemocnice patří pod ministerstvo je faktem a ten jsem nezpochybňoval.  To, že její přesun je barbarským činem v lékařských kruzích taky není zpochybňováno.  Julínek systematicky vyhazoval z funkcí všechny oponenty přesunu úrazovky a místa obsazoval svými poskoky.

Jistě, referendum podle zákona bylo neplatné pro účast voličů menší než 50% (takový zákon si prosadilo ODS a je to typický přístup ODS k referendům).  Radnice v režii ODS se také postarala o to, aby termín referenda byl "vhodně" stanoven. Přesto se ale referenda zůčastnilo více občanů, než třeba krajských voleb a proti přeložení nádraží se vjádřilo více občanů než bylo voličů brněnských zastupitelů (to ODS nevadí).  Mimo to, přeložení nádraží by poškodilo převážně dojíždějící občany a těch se v referendu nikdo neptal.

Co se týče dálnice, varianta přes Mikulov nebo varianta přes Břeclav je pro mně stejně dobrá, spokojil bych se i s Bratislavou, když teď na hranicích není třeba formalit, nesnáším jen, když čtu článek napsaný úmyslně tak, aby vyvolával mylné představy.

Se zelenými nemám nic společného a jsou mně z duše protivní, zejména pro odpor k jaderné energetice. Mou matematiku posuzovali  oponenti v těch nejznámějších časopisech teoretické fyziky a neměli námitky. Z toho, že děláte závěry, které z textu neplynou, usuzoval bych spíše na problémy na Vaší straně. 

Petr1 15.10.2008 11:34

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

Prdy u Habrdy jak my v Brně říkáme. Ty seš Ivánku z Brna?

Pavla B. 15.10.2008 11:47

Re: Koho vlastně zhrzená brněnská ODS kritizuje?

Co to žvaníte o "příšerné" bohunické nemocnici a o její dopravní obslužnosti? Kdy jste tady byl naposled?8-o