29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Piráti svěží, neotřelí a plní energie

Jak praví jedna z definic, pirát je původně námořní lupič, který přepadává obchodní lodi. Pirátství kvete tam, kde je velký lodní provoz, a piráti proto mohou doufat v bohatou kořist. Námořní lapkové nebyli nikdy příliš zatíženi ideologií, nejznámější z nich, sir Francis Drake, pak dokonce loupil na základě rozkazu své ochránkyně, anglické královny Alžběty I.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Roldán 8.6.2018 15:31

Je mi trochu líto, jak

tu skoro všichni hýří povýšenými odsudky. Jsou mladí, nezkušení, někteří možná i hodni odsouzení, ale jsou v parlamentu půl roku. Já bych vyčkal tak dva roky, pak se teprve uvidí, jestli se nechali nechali semlít, nebo něčím pozitivně přispívají.

J. Jurax 6.6.2018 22:28

No tak

Piráti dosáhli cíle - oblbli dostatečný počet voličů k tomu, aby byli ve sněmovně. Snad byste ještě nechtěli, aby se zasazovali za splnění slibů, jimiž hýřili a hýří? Co probůh čekat od mixu levičáků, anarchistů a zelených?

J. Jurax 6.6.2018 22:17

Technická

Drake nebyl pirát, nýbrž korzár (franc. corsaire z lat. cursarius tj. "nájezdník") či privatýr (angl. privateer) nebo kaper (holand.) - viz Wiki https://cs.wikipedia.org/wiki/Korz%C3%A1r - neboť měl na to loupení od královny glejt.

M. Mikulec 6.6.2018 16:09

Ani tu marihuanu nezlegalizovali

Tedy ani se nepokusili za tim jit.

J. Rechnovský 6.6.2018 12:17

Piráti jsou překvapeni?

Piráty jsem zkoumal s nadšením před volbami. Ukázalo se, že nemají žádnou vizi. Dokonce ani nedokáží říci, jaké jsou podle nich nejdůležitější problémy ČR. Jsou to vlastně takoví novodobí pankáči. Proto jsem je nevolil. Sympatičtí jsou mi vlastně v jediné věci. V boji proti korupci. I když to to dělají nesystémově. Jejich současné angažmá budí respekt, úsměvy a rozpaky zároveň. Mluvil jsem osobně s několika jejich předáky a jsou přesně takoví, jaké jsem si je představoval.

Honotím je však mnohem výše, než podivný fanklub bolševika a estébáka přisátého na dotacích. Ale koho chleba jíš...že paní Kislingerová.

P. Papež 6.6.2018 11:15

Piráti se stali pro mně největším povolebnim zklamáním. Ovšem když se čuchne k dobrým prachum, jdou ideály do .....zadele.

A. Alda 6.6.2018 11:48

Mne vůbec nezklamali.

Naopak naplnili má očekávání.

M. Šejna 6.6.2018 12:10

pane Aldo

také žasnu nad tím, že někdo od Pirátů očekával něco jiného, než anarchismus, prudění, a zeleny alarmismus.

Ale těžbu kryptoměn za peníze daňových poplatníků ovládají dokonale.

:-D

K. Janyška 6.6.2018 10:44

Piráti jsou svěží, to ano,

ovšem neomarxisté... Dzp.

K. Janyška 6.6.2018 11:31

Re: Piráti jsou svěží, to ano,

...od herních konzolí... dzp.

J. Lepka 6.6.2018 9:54

Očekávám,

kdy vyhlásí kůrovce za třídního nepřítele!

R. Langer 6.6.2018 11:48

Re: Očekávám,

Tihle? Těžko.

A. Alda 6.6.2018 9:40

Mně Piráti zvýšili rodičovskou autoritu.

Mí mladí synové mně poměrně krátce po volbách řekli, že jsem měl pravdu, že Piráti jsou spolek idiotů s pár darebáky, kteří jsou ovšem taky hlupáky.

P. Lenc 6.6.2018 10:21

Re: Mně Piráti zvýšili rodičovskou autoritu.

Nejste jediný otec, který má tuto zkušenost.Už jsem to slyšel i od jiných rodičů.

O. Dvořák 6.6.2018 7:37

Tak nevím

jestli jste je chtěla zkritizovat nebo pochválit...

Z. Rychlý 6.6.2018 7:52

Re: Tak nevím

Vždyť je to plné ironie, to fakt nevidíte?

O. Dvořák 6.6.2018 7:55

Re: Tak nevím

Ale vidim. Akorát nevim, o co se ta ironie opírá. Kromě pochybností nad tím, jak se dají zlevnit byty, tam nic konkrétního kritizovatelného nevidím.

M. Šejna 6.6.2018 8:29

pane Dvořáku

asi málo sledujete "práci" Pirátů. Na pražském magistrátu převzali destrukční taktiku Zelených. O těžení kryptoměn v poslaneckém bytě pirátů za peníze daňových poplatníků jste určitě také četl. Jistě jste slyšel soudruha piráta Michálka, když bezelstně prohlásil v televizi, jak už Masaryk prý tvrdil, že ne vševchno, co je na internetu, je pravda.

Teď chtějí piráti levné byty v Praze. Jak toho dosáhnou, to je lze najít jen v pirátských hvězdách, hlavně poté, co rámci pirátského boje za "transparentnost" stavebních řízení, jsou skoro všechna stavební řízení v Praze "transparentně" zpochybněna, takže začít stavět je ještě složitější než v dobách "předpirátských".

Piráti jsou jen sofistikovanou formou anarchistů a zelených dohromady. Narozdíl od zelených a anarchistů ovládají piráti perfektně internet a sociální sítě.

Z. Rychlý 6.6.2018 9:09

Re: Tak nevím

Ironie se o nic neopírá, ironie jistou formou zesměšňuje výroky Pirátů a staví je do jistého světla a úhlu pohledu. Ukazuje se, že Piráti jsou žvatlalové a jejich voliči naivní anarchisté.

P. Papež 6.6.2018 11:19

Jestli bydlite uprostřed velkeho lesa bez elektriky, bez lidi, bez moznosti cestovat do civilizace, pak vas chapu. Jestli bydlite mezi lidmi, napojen na televizi, radio či internet, nechápu vás a ani vám nepůjde nic vysvětlit.

V. Heidlerová 6.6.2018 6:05

Piráti

slibovali hrrrrrrrrrrr na ně. Nyní se dostávají do parlamentních mantinelů, navštěvují rauty, sem tam utrousí nějaké "moudro" a zatím nic moc. Už se učí panujícím zvyklostem, které asi zvoleným zástupcům lidu vyhovují víc než řádné provětrání kývacího parlamentního systému. Pro mne nejsou důvěryhodní.