Neviditelný pes

POLITIKA: Piráti si jdou po krku

1.11.2019

Piráti se titulují a scházejí asi tak, jako se titulují a scházejí i členové s poslaneckým či zastupitelským mandátem jiných účastníků českého politického cirkusu. Piráti jsou však speciální těleso. Jednak se do politiky vydali s úderným svazáckým heslem „Pusťte nás na ně“ (což doprovázeli kresbami jiných politiků jako zločinců patřících za mříže) a jednak si kvůli svému božstvu, které nese orientální jméno „Transparentnost“, zavedli povinnost veřejně evidovat všechny své schůzky. Tím si nasadili laťku, kterou ovšem nepřeskakují. Jak nepřekvapivé. Vzpomene si někdo ještě na Věci veřejné? Tahle partaj vyjela nahoru jako kometa, holky se svlékly, nafotily kalendář a pak už to byla jen komedie a ostuda. Piráti nebudou výjimkou.

Tak jejich zastupitelka Krausová označuje v soukromé korespondenci svoji kolegyni jako p..u. Omluvila se za to. To ovšem je nespravedlivé, protože by toto úderné a výstižné označení mělo platit pro celý ten jejich komický fraucimór a za pravdu se omlouvají jen srabi a ti, co jsou napadeni agitkou „méé-béé-too“. V politice má být veselo a každá partaj má mít oslovení svých soukmenovců. Už ho tedy známe, jak celkem vtipně poznamenal Miroslav Kalousek. Nicméně oslovení pohlavními orgány by slušelo více partajím. Třeba oslovení členů ČSSD „přítel-přítelkyně“ v partaji, kde si jdou permanentně po krku a kde dekadentní českou kulturu resuscituje Lubomír Zaorálek, je úplná hovadina. Jaká inspirace!

Slečna Krausová se scházela s nějakým stíhaným týpkem z JCDecaux a hned jsou toho plné noviny a servery, Twitter, FB a jiné sociální žumpy. A zase se omlouvá jak zjednaná, protože svůj styk nevetkla do veřejné registrace Pirátů. Proč by měla, když to bylo jen soukromé, jak říká. Nebo si tam snad Piráti píší i své zářezy na pažbě? Někdo si s někým střihne a už aby se registroval a hned omlouval? Zlotřilá transparentnost, volám hlasem a soucítím s Krausovou.

Piráti jsou prapodivná levičácká vokálně menstruační skupina s anarchistickými sklony, či přinejmenším částečně anarchistickým původem. Pirátská Internacionála je ohavnost, stačí si tam počíst. Anarchista si může sice poručit, avšak nesmí se nikdy poslechnout. Transparentní Pirát je protimluv. Pirát, co si registruje schůzky, je pak jen kašpar a ne pirát. Bukanýr, co si píše deníček s kým, kolikrát a jaké že to bylo, to je teda něco. A tihle padouši prý mají spasit tenhle prohnilý postkomunistický svět.

Kluci a holky od Pirátů si už ale jdou fest po krku. Jana Kolaříková nařkla Jakuba Michálka, místopředsedu pirátské bandy, že ji šikanoval a buzeroval (říkají tomu učeně bossing). Ten to popírá a shodně s šéfem Pirátů náčelníkem Slepeným skalpem tvrdí, že je zaměřen hlavně na výkon. To ho prý ctí, ale šéfbukanýr tvrdí, že Jakub Michálek není právě empatický. Na stole je též transparentní veřejný požadavek na Michálkovo odvolání. Panečku, propírají to transparentně veřejně, jen co je pravda, to vše dva měsíce před ukončením funkčního období vedení Pirátů. No nejsou to komici, není to bor... hampejz? A navíc se do toho všeho vmísil eurohujer a europoslanec Mikuláš Peksa, který řekl, že jestli nebude odvolán padouch Michálek, tak odejde on. To je ale strašná ztráta, to nevíme my z publika, co budeme dělat. Jsme bezradní.

Protože komici z ČSSD už nikoho nebaví a jejich gagy jsou nudné, jsou Piráti konečně vítaným osvěžením nudné české scény, která přišla o soap opery typu stíhání Babiše nebo jmenování-nejmenování ministra kultury. Konečně něco nového a svěžího. Tak tedy: těším se, Piráti, na další vaše transparentní pitomosti.



zpět na článek