24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Petříček se Zaorálkem by měli letět

Samozřejmě z vlády. A to okamžitě. Pokud totiž někdo nechápe, že se jako ministr nemůže soukromě vyjadřovat k otázkám, které se citlivě dotýkají našich vztahů se spojenci, tak nemá ve vládě co pohledávat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Netopil 30.5.2020 16:13

Tedy opravdu klobouk dolů, paní Lukešová. Je vidět, že jste vzdělaná dáma a s tímto příspěvkem jste si jistě dala velkou práci. A přitom stačilo napsat, že v určitých případech, kdy to Vy považujete za správné, schvalujete i násilnou anexi území jiného státu. Já na rozdíl od Vás takové jednání neschvaluji. Tečka.

P.S. Čistě hypoteticky: Schvalovala byste dnes anexi Krymu Tureckem s odůvodněním, že až do druhé poloviny 18. století se jednalo o turecké (osmanské) území, které bylo k carskému Rusku připojeno až v historicky nedávné době, přičemž Rusko i SSSR mělo k demokracii asi stejně daleko jako většina dnešních islámských států ? Turecko uvádím jen proto, abych se zde nemusel navážet do pana Putina.

D. Kučera 30.5.2020 20:20

Pane Netopil, proč se bojíte navážet do Putina, u nás se to může, tak to zkuste znovu bez toho "hypoteticky"..

R. Kováč 31.5.2020 0:31

Píšete protimluv. Paní Lukešová je skutečně vzdělaná a napsala jasné argumenty. Vy pouze že nesouhlasíte. Trochu málo nemyslíte ?

T. Kohout 31.5.2020 7:12

Pan Cyril Svoboda má jediné plus: že se vyjadřuje celkem slušně. Jinak mé už jen samé mínusy.

T. Hraj 30.5.2020 12:20

Čí je to "cizí území"? Je někde psáno nebo dohodnuto, že není Izraelské. Komu toto území chce Izrael odejmout?

E. Pribijl 30.5.2020 12:41

Jde o to že autoři toho dopisu mají v České vládě významné pozice a cokoli řeknou a napíšou se hodnotí jako oficiální stanovisko vlády. A nebo to jsou nedoštudovaní amatéři a jediná jejich zásadovost a loajalita je vůči Bruselu a vědí že tamni eurobolševici budou tímto jednáním potěšeni.

T. Kohout 31.5.2020 7:08

Tak, "naše" anexe jsou správné a "jejich" anexe jsou zločinné. To přece dá rozum, nad tím netřeba mudrovat.

L. David 30.5.2020 11:03

V zemi, kde se může přes politické výtahy vydrápat na pozici ministra kdejaké lejno, se už nemůžeme ničemu divit!!

J. Dvořák 30.5.2020 10:45

Je nesprávné hodnotit iniciativu těch tři (Petříček - Zaorálek - Schwarzenberg) jako problém vztahů ČR-Izrael.

Jde o snahu omezit suverénní zahraniční politiku ČR a podrobit ji diktátu EU.

To že se jedná o Izrael je dáno tím, že Izrael je pro neomarxisty říší zla, která dodává odvahu (a otvírá oči) těm, kteří se chtějí postavit invazi islámu (za podpory neomarxistů) do celého světa.

J. Ptáček 30.5.2020 9:55

Teprve krátká návštěva Jerusalema a Betléma mně otevřela oči. S českou průvodkyní, která v Jerusalemě žije už padesát let, mluví česky jako my a zná historii každého, dnes už "svého" kamene. Kvetoucí část plná židů, ale také Arménů a dalších národností, pečujících o současnost i prastarou minulost. A taky pilných a evidentně spokojených Palestinců, denně dojíždějících za prací do nepřátelské části. Jednoduše zrádců. A pak druhá, zanedbaná část, s po zuby ozbrojenými palestinskými milicemi, kteří českou průvodkyni samozřejmě přes "hranici" nepustili. Ti na vás i při kontrole pasů míří samopaly, možná naší výroby. Asi chrání ječící fanatiky, mumlající cosi před krásně opravenými mešitami.

Jsou to dva nesmiřitelné světy.

H. Lukešová 30.5.2020 10:25

To rozhodně. A přesto neomarxisté tolik podporují palestinské Araby. Má zkušenost z Hebronu, ti tolik démonizovaní izraelští vojáci a osadníci, jsou naprosto milí lidé, tedy my jsme se bavili trochu s izraelskými vojáky v Hebronu, většinově velmi mladí lidé, 18 až 20 let, byli milí, srdeční, přátelští, otevření a fotili se s námi. Rozhodně žádní démoni, náckové, fašisté jak je ultralevičáci špiní. Je mi zle z těch ultralevicových bojkotérů z BDS a dalších nacibolševiků.

Zřejmě byli šťastní a to bylo na první pohled poznat, že byli moc a moc rádi, že je má alespoň někdo rád, že ne všichni z Evropy jsou ultralevicoví zastánci tzv. Palestinců jako ta verbež z nevládek TIPH, EAPPI a další.

A. Jaroš 30.5.2020 10:59

Pane Ptáčku, dobře jste dnes zazpíval, vaše slova mohu potvrdit na 100%, absolvoval jsem podobnou cestu taky, nezapomenutelné zážitky, kontrasty nesmírné

D. Mach 30.5.2020 13:42

Kterou část Jeruzaléma brání ozbrojené palestinské milice? Pokud vím, tak Jeruzalém je celý pod správou židovského státu vnitřně oddělené židovské a křesťanské čtvrti chrání od muslimských částá izraelští vojáci. Betlém pak leží v Palestině, a tam je hranice hlídaná vojáky obou států, resp. státu Izrael a Palestinské samosprávy. Já tam byl před 20 lety, kdy tam hranice ani vojáci nebyli. Ale z článku z roku 2018 od cestovatelů, kteří Betlém navštívili, chápu ten pocit také trochu jako z doby, kdy jsem tam byl. Asi to nebude tak jednoznačné.

https://www.infoglobe.cz/cestovatelsky-pruvodce/palestina-betlem-na-skok-z-izraele/

J. Ptáček 30.5.2020 15:27

Koho a kde palestinské milice brání nevím a je mně to jedno. Vím jenom, že naši krajanku, dnes židovskou průvodkyni, do té jejich "svaté" části nepustili, stejně jako nikoho s izraelským pasem. Na turisty, přicházející z židovské části samopaly jenom mířili, ale nestříleli, možná došly náboje. Pozitivní bylo, že se dalo všude velmi dobře domluvit rusky.

D. Mach 30.5.2020 18:20

V devadesátých letech odešlo z Ruska a dalších postsovětských států do Izraele statisíce a možná přes milion Rusů. Takže předpokládám, že pokud jste se domluvili rusky, byli to Židé?

R. Lávička 30.5.2020 8:20

Premiér není chlap s gulama. Měl by třisknout do stolu a ty chlapáky trochou porovnat. Neboť z toho vznikne cochcárna neboť každý si bude dělat co chce.

V. Kain 30.5.2020 8:25

Premiér na to kašle.Jinak už by jednal.Jeho zajímá zcela něco jiného a ne to, co si o nás budou myslet venku.

Š. Hašek 30.5.2020 8:38

Naznačte, co zajímá premiéra.

Jsou tací, kteří se domnívají, že Andrej Babiš nedělá již deset let vůbec nic.

Úplně by stačilo, pokud by někteří politici naznačili, že "Babiš není vrah republiky" .... a samozřejmě ČSSD "by letěla celá". Ale politologové (Fiala) a demokraté (Pekar) jsou "zásadoví". Spíš "já nic já muzikant". Ale kecat, to jo. Nemám rád politiky, kteří vyznávají "čím hůře, tím lépe".

D. Mach 30.5.2020 13:51

Prachy ho zajímají, prachy! A ty mu nepřitečou ani z Izraele, a už vůbec ne z Palestiny. Takže proto ho to nezajímá. jen musel něco prohlásit, aby splnil to, co od něj čeká hradní mumie.

P. Victorin 30.5.2020 8:58

Lávičko, ne každý vždy myslí pouze "gulema" jako vy, ale i mozkem... Pochopeno?

J. Peták 30.5.2020 8:14

Paní Lhotská, tomu okruhu se sice říká pražský, ale staví ho stát. S tím toho Hřib moc nenadělá.

J. Nevrkla 30.5.2020 7:00

Myslím, že těm pánům o Izrael ani Česko nejde. Spíše chtějí ukázat svou plnou oddanost a podřízenost EU.

Š. Hašek 30.5.2020 7:59

Přesné.

P. Lenc 30.5.2020 9:49

Naprosto přesné.

P. Pavel 30.5.2020 14:02

Místním mentálně nedostatečným diskutérům nedochází, že to co napsal petříček a ostatní je zcela v souladu s českou zahraniční politikou, kterou formuluje vláda v čele s burešem. Jestli tedy někdo ukazuje plnou oddanost a podřízenost bruselu tak je to bureš.

J. Tulejová 30.5.2020 6:57

Nevím, na co premiér čeká.

I. Pávek 30.5.2020 7:25

Paní Tulejová, jak řekl premiér pan Babiš - ministři nerostou na stromech. Kdyby jsme připustili že to tak je, v demokracii musí ministry trhat jen ze stranických stromů podle rozvrhu, tak na tom socanském stromě není koho utrhnout. A když to přirovnám jako ministry k jablku - všechno červivé a co náhodou se zdá zdravé, tak pod zelenou slupkou červená dužnina.

Š. Hašek 30.5.2020 8:06

Také mě to napadlo.

Jsem smířen s tím, že premiér dnes "řeší především Českou republiku", a až potom Izrael. Nejsme velmoc.

Takže pán z Orlíka je nejen slouha v Kosovu, je i Arab (slovo palestinec je módní, ale nevystihuje situaci).

A doufám, že ten nebohý lid se nebude stěhovat na Hanou. .... A to se ještě nevyjádřila Šojdrová!

P. Victorin 30.5.2020 6:20

Podle mne by paní autorka především neměla určovat, kdo má za mediálně vyjádřený názor "vyletět" ze zastávaného pracovního postu. Jednak jí to nepřísluší a za druhé, v demokratickém státě nemusí ani členové vlády mít stejný názor na totéž. Jestli je to na vyhození, či ne, nechť posoudí především úřadující premiér, kterému to v pracovním pořádku přísluší...

M. Baloun 30.5.2020 7:50

Ona asi nic neurčuje, jen vyjadřuje svůj názor, se kterým já jednoznačně souhlasím