29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Pět fází zhroucení současného sociálního státu

Žijeme si nad poměry. Miroslav Kalousek svého času vyřkl velice tvrdou pravdu, že jsme si doslova prožrali vlastní budoucnost. Jen se při tom tvářil, že za to můžeme my tady dole, ten daně platící a hodnoty tvořící plebs, který má neopodstatněné nároky na stát, zatímco on a jeho parlamentní politické okolí se to snaží svým sociálním inženýrstvím zachraňovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Sedláček 11.7.2014 14:48

Těžko říct, na začátku čtyřky?

Š. Hašek 11.7.2014 14:32

Přesně řečeno!

L. Křivan 11.7.2014 11:29

Začátek konce každé společnosti

nastane, když polovina

lidí zjistí, že nemusí pracovat, protože se o ně druhá půlka postará, a ta

druhá půlka zjistí, že nemá cenu pracovat, protože výsledek dostane někdo jiný.

B. Graf 11.7.2014 14:19

Re: Začátek konce každé společnosti

Dobrý postřeh, ale je třeba dodat, že ty poloviny platí tam, kde se aplikuje všeobecné a rovné volební právo.

Z. Bureš 11.7.2014 8:06

Autore - v kontextu se skutečností..................

.....že tuto zemi vede celoživotní Nemakačenko, povoláním Papaláš, kterého vede na šňůrkách komunista-konfident komunistického gestapa, mající ve vládě pouze své osobní majetkové zájmy, které jsou pro něho ve vládě prioritou........tak v kontextu těchto skutečnosti mi běhá z Vašeho článku "mráz po zádech".....

P. Čech 11.7.2014 7:55

My tady dole?

Či oni tam nahoře? O kom se to zde mluví, když politici politických stran mají neustále v ústech občany? Socialistický stát s naroubovanými prvky anarchie nemůže dlouhodobě existovat. Budoucnost má pouze stát, vybudovaný a postavený výhradně na občanských principech, kde neexistují nějací ti tady dole a oni tam nahoře., tedy občané a nějací nadobčané (politici a ostatní členové politických stran). Občanský stát, který má jasně a srozumitelně, jednoznačně vydefinovány občanské povinnosti, týkající se obecně všech občanů (vč. politiků a členů politických stran). Stát, který pouze v případě plnění občanských povinností poskytuje svým občanům opět obecně  jasně definovaná občanská práva. Tedy, jednoduše řečeno, neplní-li si nějaký občan své občanské povinnosti (např. nedodržuje zákony či neplatí daně), není obdařen občanskými právy (např. nemá volební právo či nedostává sociální dávky) Nemluvím zde o právech lidských, které definovány jsou. Autorem popsané fáze zhroucení sociálního státu korespondují s fázemi  jakéhokoliv systému, kromě skutečné demokracie, která je však možná pouze v občanském státě. Tato posloupnost a tyto fáze jsou :Revoluce, euforie, očekávání, nenaplněné očekávání, zklamání a rozčarování, rezignace, hněv, revoluce. Těchto fází je, jak vidno, osm a neustále se v průběhu času opakují. V které fázi se asi tak nacházíme? Podle mne někde mezi  šestou a sedmou fází.

E. Vašátko 11.7.2014 7:00

Typoval bych,

že se dostáváme ke konci třetí fáze. Ovšem s určitou vyjímkou, řekl bych že alternativou 3a, kdy podstatnou část zbývajícího majetku státu privatizuje díky voličům s inteligencí IQ tak kolem 60 soukromník a již dnes nejbohatší občan státu. Jde jenom o to, jak dlouho bude trvat, než se vrátíme moderní formou do postfeudálních let, kdy všechno bude patřit králi a jeho kamarádům a ti ostatní na ně budou platit z boží vůle. A nemyslete si, že to nejde, že je jednadvacáté století. Media nás dokáží oblbnout natolik, že si toho ani nevšimneme - viz "Vrtěti psem".

P. Maleček 11.7.2014 7:00

Autor kryje selhání pravice

A co takhle: OČEKÁVÁNÍ - údajně demokraticko pravicový politik - zkrácene UDPP občany přesvědčuje, že jen soukromé vlastnictví a neregulovaný trh je zárukou jejich blahobytu a prosperity že naopak největším nebezpečím je pro ně zbytnělý stát, jehož kontrolními a regulační funkce je nutné orubat.

ROZKRÁDÁNÍ - občanstvo utahané léty komunismu UDPP zvolí. Ten však zneužije transformace majetku a oslabení kontrolních funkcí státu k organizovanému rozkrádánání majetku státu a jeho daňových výnosů.

ZVYŠOVÁNÍ DANÍ, OMEZOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH PODPOR A DŮCHODŮ A PŘEDLUŽENÍ STÁTU- protože už státní zdroje devastované rozkrádáním státu tzv. UDPPolitiky přestávají stačit, UDPP dál zadlužuje stát a k tomu snižuje důchody a sociální dávky těm ve společnosti nejslabším. Přičemž výše půjčovaného odpovídá tomu co UDPP ze státního za rok nakrade.

ZHROUCENÍ - vysoké daně, nízká kupní síla občanstva, předlužení státu a přesto dál pokračující UDPP řízené rozkrádání státu vede k společenskému rozvratu a hroucení základních funkcí státu. To i díky zkorumpované policii a soudnictví.

A tak falešnými sliby i zlodějnami UDPP a amnestiemi pro zloděje na státním znechucený občan ze zoufalství či pomsty na UDPP zvolí do čela státu i vlády autoritativní a komunismem i STBáctvím na dálku smrdící jedince a partaje. A UDPP tím odstavený od státního koryta z opozice vztekle prská, že za rozvrat státu a jeho ovládnutí despoty a špatně zakuklenými komouši může lenost a nenažranost řadových občanů. On prý za nic nemůže. Jména politiků skrytých pod zkratkou UDPP, tj. Údajně Demokraticko Pravicový Politik nechť si obdivovatelé Klause či Kalouska, to včetně autora, dosadí sami.

P. Vítek 11.7.2014 8:28

Re: Autor kryje selhání pravice

Zasadni chybicka-zvolme ne UDPP,ale DPP a ten zrusi stat temer uplne.A pak neni z ceho krast a cela tvoje dalsi "konstrukce"je jen hole pr.deni do vetru

P. Kmoníček 11.7.2014 12:48

Re: Autor kryje selhání pravice

Malečku,Vy vůbec netušíte ja se chová pravicový politik.

J. Kanioková 11.7.2014 20:28

:)))))

.

J. Kanioková 11.7.2014 20:29

Kravininum..

.

P. Dvořák 11.7.2014 3:58

Řekl bych tak

čtyři a půl?

T. Pansky 11.7.2014 2:42

Tohle vidi normalne uvazujici clovek. Socialiste ...

... tohle rici nemohou, to by si podrizli vetev sami pod sebou.  Nanestesti, Klausova pravice s livici kooperovala v opozicnim uskupeni ci "urednicke vlade", takze tu de facto pravice nebyla.  Diky velke privatizaci ala pan Klaus doslo umelemu prerozdeleni monetarnich statnich prostredku, aniz si toho vetsina obcanu vsimla.  Dusledkem je volani po levici, ktera alespon dava neco "zadarmo".  Co tedy rika autor je naprosta pravda, ale nikdo to nechce prijmout z uvedenych duvodu.

P. Dvořák 11.7.2014 3:56

Re: Z kolika višní najednou jste spadl?

Cituji: "Diky velke privatizaci ala pan Klaus doslo umelemu prerozdeleni monetarnich statnich prostredku, aniz si toho vetsina obcanu vsimla."

Vy jste fakt přesvědčený o tom, že lidé si do dnešního dne nevšimli výsledků privatizace jakékoliv velikosti? Není to "volání po levici", o kterém píšete, právě důsledkem toho, jakým způsobem proběhla privatizace a jak to vnímají zde žijící občané?

K. Frauknecht 11.7.2014 7:23

Rozhodně NE!

Pokud máte chuť a trochu trpělivosti doporučuji:

http://finmag.penize.cz/ekonomika/288156-narodni-hospodarstvi-je-jako-dobra-nalada-nejde-rozkrast-ale-snadno-ho-muzete-otravit

Jsou tam naznačeny důvody absence právního rámce před privatizací a podobné, v masách zakořeněné, hlouposti živené levičáckými vychcánky :-)).

P. Vítek 11.7.2014 8:54

Re: Rozhodně NE!

Vyborny clanek pane!Diky.Vlozil jsem ho pod Astona-na provereni psi smeckou....aspon poznam proti"argumenty"stada.(pokud to vubec zhnuseni doctou do konce)

Z. Žíkovecký 11.7.2014 9:17

Re: Rozhodně NE!

Proč očekáváte, že někdo bude protiargumentovat? Já mám spíš dojem že zhruba tohle si myslí převážná většina. Jedna třetina doslova, druhá jenom zamění "pravice" za "levice" a naopak, zatímco třetí je toho názoru, že "je to všechno jedna pakáž napříč politickým spektrem".

P. Vítek 11.7.2014 11:51

Re: Rozhodně NE!

Proti tomu,ze v 90 letech za Klause vse fungovalo....

Z. Žíkovecký 11.7.2014 12:02

Re: Rozhodně NE!

Aha. Přehlédl jsem, že to není o zdejším článku, ale o článku zmíněnému v předchozím komentáři.

B. Graf 11.7.2014 14:16

Re: Z kolika višní najednou jste spadl?

Klaus by měl za velkou privatizaci dostat Nobelovku za ekonomii. Jako důvodová zpráva by mělo bohatě stačit srovnání Kotlinky s Dederónií za posledních 25 let. Zdůrazňuji - NE s celým Reichem, jen a pouze s Dederónií.

J. Švaříček 11.7.2014 11:35

Re: Tohle vidi normalne uvazujici clovek. Socialiste ...

Monetární státní prostředky a dokonce jejich přerozdělení? Ač ekonom, nikdy jsem tento termín neslyšel.

P. Švejnoch 11.7.2014 12:37

Re: Tohle vidi normalne uvazujici clovek. Socialiste ...

Ač ne-ekonom, také mě to zaujalo - nevím tak docela, co si pod tím vlastně mám představit...