23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Pět důvodů, proč volit Miloše Zemana

Když jsem viděl výsledky prvního kola prezidentských voleb, mojí první reakcí bylo, že stejně jako v prezidentských volbách předchozích nepůjdu k druhému kolu vůbec. Nechtělo se mi vybírat si mezi dvěma zly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 19.1.2018 10:40

Re: Přečetl jsem sice jen těch 5 nadpisů,

Heleďte, aspoň to dává smysl (já s autorem taky nesouhlasím) ale především: rozhodně pod tím není hromada hnoje, takže se člověku aspoň neekluje se v tom hrabat.

Š. Hašek 19.1.2018 10:16

Asi tak.

Jsem rovněž narozen v Praze. Též trvale policejně hlášen.

M. Valenta 19.1.2018 10:16

Autor žije na vesnici a chodí na pivo do hospody

a jelikož nesnáší lháře a ruské poskoky tak bude volit Drahoše.

V. Podracký 19.1.2018 10:04

Příliš mnoho prkotin

Jak čtu komentáře, zajímá pisatele pouze formální věci. Jestli se Zeman usmívá, jestli je unavený, co řekl a jak. Ale doba je těhotná velkými problémy. Jde o islamizaci země. Stojíme na počátku islámské epochy a rozhodujeme, jestli budeme mezi zeměmi, které se budou islamizovat nebo ne. Ve Francii je už 30% školní mládeže muslimské. Chceme tak skončit? Budu volit i burana, pokud tomu dokáže zabránit. Nepotřebuji se v této době dívat na pěkně mluvícího slizouna.

S. Netzer 19.1.2018 10:32

Re: Příliš mnoho prkotin

"Doba je těhotná velkými problémy!"

Zeman - kladivo na musulmany! :-))))

P. Zinga 19.1.2018 10:34

Re: Příliš mnoho prkotin

A že nemůže mít Netzer pravdu...

O. Prokop 19.1.2018 9:56

A proč nevolit Zemana

je důvodů 3x více. Vždyť si ho na západ od nás ani neváží, sám Zeman dělá České republice ostudu. A kdyby byl dále prezidentem, tak by se tam daňovým poplatníkům i prodražilo ...

P. Lenc 19.1.2018 10:13

Re: A proč nevolit Zemana

Pokud dělá Zeman ostudu těm na "západě", tak dík za to.Dík za Polsko, Maďarsko, tu "ostudu" začíná dělat také Rakousko. Doufám, že těch "ostud" bude přibývat.A čím se to prosím prodraží? Tím, že nám omezí "dotace"? Od roku 2020 začínáme být čistým plátcem a cyklostezky jsou vybudované.Ba i lavičky jedna za 80 000.A pokud chcete argumentovat jak nám ty dotace pomohly, tak si zjistěte kolik dotoval stát a kolik peněz dodala EU na jednotlivé stavby.U nás na kanalizaci bylo dodáno celých 25% z EU a na většině míst to bylo obdobné.Jsme zadlužení až do roku 2026, když půjde všechno dobře.

P. Zinga 19.1.2018 10:33

Re: A proč nevolit Zemana

To máte z českých médií, že?

Čtete něco z ciziny? Za prvé tam o Čechách není skoro nic a za druhé většinu zřídkavých hanlivých článků píšou Češi, se*oucí do vlastního hnízda. Nebo jejich kámoši z kavárny, tentokrát fyzické.

P. Lenc 19.1.2018 10:40

Re: A proč nevolit Zemana

Ano pane Zingo, naprostý souhlas.

J. Vlček 19.1.2018 12:10

Re: A proč nevolit Zemana

Pane Prokope, kam jste se to ve své slepé zášti vůči současnému prezidentu dostal? Vždyť vy se můžete směle chytit za ruce s paní Sibillou, z jedné strany, pan Rudolf z druhé a budete harmonická trojka, dokonale sladěný tým. To by si ovšem žádalo gratulaci.

A. Alda 19.1.2018 9:48

To dobře napsáno.

Vaše myšlenková východiska jsou zajímavá a mám za to, že i správná. A ten článek jste z nich vytvořil velmi dobře. Tleskám Vám, pane.

I. Koreň 19.1.2018 9:15

Autor má pravdu,

ani já nevidím mnoho důvodů, proč by měl být prezidentem právě pan Drahoš. Vždyť slušných lidí je v naší zemi určitě několik milionů.

Tak ale otázka nestojí. V prvním kole jsme volili jen z devíti kandidátů, a v druhém jen ze dvou. Protože je pro mě lidská slušnost základním požadavkem na hlavu státu, měl jsem v prvním kole na výběr mezi polovinou kandidátů. V druhém kole na výběr nemám, slušný je jen jeden kandidát. Proto ho budu volit.

Z. Oulický 19.1.2018 9:06

Důvody, proč volit J.Drahoše

Úvodem. Před pěti lety jsem volil M.Zemana a byla to spíš volba proti panu knížeti.

Dnes jsem o pět let starší a možná i o kousek moudřejší?

Pan Drahoš nastoupil do vedení akademie věd a přebíral ji ve stavu, v jaké byla a dokázal ji posunout o kus vpřed. Takže jistě schopnosti má.

Miloš Zeman mi nepřipadá jako neschopný, nebo špatný politik ani člověk, ale působí silně unaveně. Pan Drahoš je o pět let mladší a při pravomocech, které prezident v této republice má je to spíš o reprezentaci a mě osobně by se letos pan Drahoš například líbil na známkách České pošty

J. Hagara 19.1.2018 8:57

několik důvodů proč NEVOLIT ZEMANA

Nebýt Zeman znamená: PODPOŘIT PROTIRUSKÉ SANKCE,CTÍT ÚSTAVU A PARLAMENTNÍ DEMOKRACII, NEJMENOVAT LHÁŘE A PODVODNÍKA PREMIÉREM, BÝT SOUČÁSTÍ ZÁPADU, NNIKOLIV RUSKA A ČÍNY, RESPEKTOVAT ROZHODNUTÍ SOUDŮ, MÍT PROVĚŘENÉ SPOUPRACOVNÍKY S PROVĚRKOU

Nebýt Zeman znamená: NELHAT,NEMLUVIT SPROSTĚ,NECHLASTAT !!!

Nebýt Zeman znamená: NEOBKLOVAT SE ESTÉBÁKY A KÁGÉBÁKY

Nebýt Zeman znamená: NEBÝT PUTINOVA DĚVKA, NEBÝT ŘITNÍM ALPINI

Nebýt Zeman znamená: NESCHVALOVAT RUSKOU ANEXI KRYMU

M. Klas 19.1.2018 9:15

Re: několik důvodů proč NEVOLIT ZEMANA

Prosím Vás, můžete si vypnout Caps Lock? Takto je to dost nečitelné, možná bych ve Vašem příspěvku našel něco podnětného, ale nejde to.

J. Lepka 19.1.2018 10:35

Re: několik důvodů proč NEVOLIT ZEMANA

Chabá reakce, to se fakt na nic jiného nezmůžete?

M. Klas 19.1.2018 13:56

Re: několik důvodů proč NEVOLIT ZEMANA

Přece jen jsem to přelouskal a mohu říci, že s Vámi opravdu ve všech bodech souhlasím! Měl bych k tomuto tématu ještě další, ale proč to rozebírat - např. nekonzistentní názory pana Zemana na řešení stejného problému, když se jedná o různé osoby (Sobotka vs. Babiš), ohýbání ústavy apod. Ale vracím se k mé prosbě, bez velkých písmen by to bylo čitelnější.

V. Heidlerová 19.1.2018 8:50

Je to smutné

a svým způsobem nehorázné. Po r.1989 jsme se chtěli vrátit k zásadám TGM. Stačí, když porovnám obě postavy - starce TGM a starce MZ, abych nikdy nesouhlasila s autorem článku. A to svinstvo, co po Zemanovi zůstává. Jistě, bude zvolen, ale společnost zůstane rozdělená a naše hanba ve světě i doma bude jen narůstat.

J. Schwarz 19.1.2018 8:56

Re: Je to smutné

A proč je "společnost rozdělená"? No právě kvůli takovým jako jste vy, paní Věro! Kdybyste se stala vy a vám podobní Zemanovými fanoušky, jak by byla celá země jednotná! Vás ale, bohužel, žene nenávist...

V. Heidlerová 19.1.2018 9:03

Re: Je to smutné

Háááááááááááááááááááááááááááááááááááá, Vy máte smysl pro humor. Mne nežene nenávist, ale pozorování reality a skutků toho, který je naším presidentem! To má být vzor pro společnost? Děkuji, nechci. A proč tedy přátelé MZ vylepují tak nenávistné a lživé plakáty, dělají podpásovky a hlavně lžou a mlží, proč si MZ nechává na Hradě smečku bezcharakterních a nekompetentních slouhů a proč požívá výhod a peněz z Ruska??? Proč má MZ svou televisní stanici, z níž blábolí sliby a nepodložené úvahy? Protože se chce stát neomezeným panovníkem bez ohledu na Ústavu a zákony -snad vnímám, jak je porušuje???

Staňte se fanouškem naší strany, jen tak se sjednotíme. V postavě p. Drahoše se nám nedostane burana typu MZ.

J. Schwarz 19.1.2018 18:20

Re: Je to smutné

Miloš má Barrandov, vy zase ČT! Nestačí vám to snad? A jestli zmiňujete "peníze a výhody z Ruska" tak těch Sorosových a "norských" je řádově víc...

M. Pernický 19.1.2018 18:57

Re: Je to smutné

Mila paní Heidlerová, plus všichní kádrovácí a vychovatelé presidenta Miloše Zemana,nevíte o něm nic jiného než co vám nakukavají naše polistopadová média, a šířite to s velkou radostí a děláte ze sebe užitečné idioty.

V. Heidlerová 20.1.2018 8:17

Re: Je to smutné

Tak docela pravda to není. Osobnost MZ mi byla známa již z dob mých studií v Praze, studovali se mnou (dálkově) z jeho blízkosti. Měl mnoho dobrých nápadů, byl skvělý rétor, ale již tehdy silný piják a kuřák, uchyloval se do klidu knihoven a studoven a tam pilně četl a pil, ve své kanceláři kouřil a totéž. Tah na bránu - tedy výstupy, praktické využití, dotáhnout úkol do konce - mu chyběly. Tak se specializoval na řečnování. Ohromil nás článkem v TM z r. 1988 nebo 1989 o stavu české země, byli jsme nadšení, šířili jsme a kopírovali. Jako politik spíše podrýval a intrikoval - vzpomeňme jen aféra v Bamberku, opoziční smlouva atd. Dá se to dobře vystopovat i z jeho vystupování, poslechu jeho názorů a okatého a očividného chování vůči nám občanům, z nichž 80 procent považuje MZ za debily a idioty. K tomu není třeba vždy jen polistopadových médií, která ne všechna jsou nevěrohodná. I bez komentáře pohled na tuto chátrající osobnost stačí, abych si vytvořila názor. Buďte rád, že máme svobodu tisku, kde jinde a jindy byste mohl projevovat svou nelibost nebo naopak zase oddanost sobě nemilým či uctívaným osobám!!! Idiotka už jsem podle MZ stejně, tak mně to ani moc nevadí. Hlavně nebýt jaKO ON a jeho ctitelé, nechci mít křivý charakter.

M. Klas 19.1.2018 9:17

Re: Je to smutné

Dobrý vtip, nevyměníme politiky, ale voliče...

P. Rada 19.1.2018 8:42

Svobodná volba ???

Pokud by šlo jen o autorovo dilema a nechal si je pro sebe - nezavánělo by to účastí na něčí volební kampani.

To, že autor pozapoměl jak se už jednou Zeman na hrad prolhal tvrzeními o Benešových dektretech a udržel se tam mlčením o podstatnější problematice (třeba i svého zdravotního stavu) autora za celé volební období zřejmě nechává zcela lhostejným podobně ja dnešní Zemanovo snažení svést se na lavině imigrační hysterie a zastat se tuneláře miliardáře co si i jako mediální magnát staví čapí hnízda s evropských fondů. V tomto směru je tedy Zeman skutečně výrazně proevropský.

Celý článek se mi jeví spíše propadačním návodem jednoduchým ovečkám v okolí a nikoli diskusním tématem svobodomyslného k problematice volenbní. Vždyt autor dal jasně na srouměnou, že žádné jiné náhledy než uvede ho nezajímají a zajímat nebudou - on už je totiž rozhodnutý a ovečkám nezbývá než se držet na vytyčení cestě - že?

Pokud by autorovi přeci jen alespon trochu šlo o společné tříbení myšlenek před rozhodováním a nikoli o deklaraci oddanosti a účast na něčí propagační kampani - mohl tak učinit zde v diskusi a pak nenápadně u za plentou před hlasovací urnou.

Proč asi tuto svou možnost jednat svobodně nevyužil ???

J. Schwarz 19.1.2018 8:58

Re: Svobodná volba ???

O globálním oteplování, ekologii a potřebě omezit emise tentokrát nic?

M. Klas 19.1.2018 9:19

Re: Svobodná volba ???

Myslíte, že to souvisí s volbou presidenta?

A. Alda 19.1.2018 9:52

Re: Svobodná volba ???

No ale aspoň víme, kdo podporuje Drahoše.

J. Lepka 19.1.2018 10:38

Re: Svobodná volba ???

Zvláštní pane Rado, já s vámi souhlasím!