19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Pěkný začátek prázdnin

Tak nám začala zuřit válka. Předvolební. Na první pohled to tak nemusí vypadat, ale jde o zachování svobody, demokracie a národní suverenity.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 7.7.2017 13:09

Testem bude postoj k migraci.

Vše ostatní je sekundárům.

J. Kanioková 7.7.2017 20:48

Re: Testem bude postoj k migraci.

Ano.. a k EU..

M. Moravcová 7.7.2017 12:46

No, jindy s vámi

celkem souhlasím, dnes se spíš ptám, nejste-li na kandidátce Babiše? Babiš bude kecat to, co chtějí lidi slyšet (klidně že ráno je dnes zelené a odpoledne že ráno bylo žluté)a dělat bude to, aby to co nejvíce vyhovovalo AGROFERTU.

V. Kain 8.7.2017 10:14

Re: No, jindy s vámi

Naprosto s vámi souhlasím.Babiš je vyčůraný jako díry do sněhu.Ten když vám řekne dobrý den,tak se podívejte jestli venku není tma.

J. Lepka 7.7.2017 12:34

Mohl byste trochu rozvést tuto svou převratnou myšlenku :

"Dokud nezavedeme povinnou vojenskou službu a nenecháme vysloužilým záložníkům jejich osobní armádní zbraně doma, není o čem mluvit."

To je totiž tax excelentní demagogie, že nad tím zůstává rozum stát.

Jsem snad jediný, kdo si pamatuje k jakému hownu tomuhle státu byla povinná vojenská služba ???

J. Kanioková 7.7.2017 20:34

Tak já s vámi nesouhlasím,

na vojnu odcházeli kluci, z ní se pak vraceli Chlapi. A to píšu o době, kdy i kluci ještě museli doma pomáhat, učili se tím, že nic není zadarmo, že nic se neudělá samo. Z naprosté většiny to nebyli žádní mamánkové jako dnes.

Není nutné uvažovat o dlouhé době, ale dnešní hoši většinou neví nic o nějakém řádu, respektu k autoritě, o námaze, pokud to nejsou sportovně naladění jedinci. Natož o nějaké obraně..

"kdo si pamatuje k jakému hownu tomuhle státu byla povinná vojenská služba ???"... no, jde jen o užitek státu? Těm klukům to vůbec neprospělo?

P. Lenc 7.7.2017 9:45

No,

tak dneska jste se pane Chrastino pořádně utnul.Okamura a největší příjemce EU dotací u nás Babiš?Pokud to myslíte opravdu vážně, tak pozdrav pán Bůh.

V. Kotas 7.7.2017 16:47

Re: No,

A koho nám nabídneš ty ? Nějaký ty kecálisty, co to zde vedli od sametu ( do kopru ) a nyní jsou chytrý jak vopice !

M. Prokop 7.7.2017 9:03

Jestli mám být zachráněn Okamurou a Burešem,

tak to si snad radši "hodím mašli".

S. Ševeček 7.7.2017 9:25

Re: Jestli mám být zachráněn Okamurou a Burešem,

Saturnin: Ať jsem bitej, jen když se peru.

J. Mrázek 7.7.2017 10:15

Kontrola na alkohol šlapadla a výhled 2018

Rok 2018. Po úspěšných akcích vinařské sklípky a šlapadla na Hracholuskách v roce 2017 další vítězství ! Dobrovolně ČR schválená z EU deklarovaná prohibice v roce 2018, aby ČR splnila nařízení EU, přijaté z důvodu, že islámští migranti mají zakázán alkohol a kouření a uráží je české zvyky, implementována na české prostředí přináší ovoce! Nejen, že si už nezapálíte i před hospodou, ale už mají jen kofolu a nealkoholické nápoje. Díky polici je pořádek! Jenže se najdou černé ovce, točící pivo a dokonce nalévající i plnně alkoholické nápoje jako tuzemák,vodka, slivovice... Je třeba zakázat i zvláštní obchody s alkoholem, povolené dočasně do konce roku 2020. Jen tak dál, EU, pokračuj ....ale bez čechů !

S. Ševeček 7.7.2017 10:57

Re: Kontrola na alkohol šlapadla a výhled 2018

To má v plánu Kasamura a Pábiš?

Pane Mrázku, nerozumím Vám, proč Vy na mně takto - ve své reakci jsem chtěl pouze vyjádřit (možná blbě) názror, že je jedno, kdo nás zachrání ... hlavně když nás zachrání. Pak se uvidí.

J. Lepka 7.7.2017 12:35

Re: Jestli mám být zachráněn Okamurou a Burešem,

No nevím, pane Ševečku, Saturnin pokud vím razil heslo, že boj dvou nestejně vyzbrojených soupeřů není fér.

A. Alda 7.7.2017 8:43

O blížících se volbách uvažuji už 27 roků průběžně.

V současné době jsem toho názoru, že v padlamentních volbách letošního podzimu jsou volitelné pouze 3 strany:

Levičáci nechť volí komunisty. Je to tradiční, srozumitelné, na nic si nehrající a nic nezastírající volba. A komunisti jsou skutečně stále tradičně levicoví a všichni víme, co od nich čekat.

Pravičáci nechť volí Svobodné. Je to dlouhodobě jediná autentická pravicová strana u nás. Důsledně a do detailů pravicová - chováním i programem. Zdá se, že své voliče opravdu nezradí a po volbách výhybku nepřehodí.

No a my lavírující, se smíšenými názory, nejistí či zmatení, nebo držící se středu programově, bychom měli volit Realisty. Realismus je vlastností myšlení všech velkých lidí, kteří něco dosáhli, aniž by jiným příliš ublížili. Od Václava II. přes Jiřího z Poděbrad až po Masaryka. (I jiné národy mají své skvělé realisty, např. Bismarcka.) Realismus je dobrá varianta politiky a Robejšek ji zjevně naplńuje a zatím se zdá, že si i spolupracující straníky vybírá realisticky.

Takže doporučuji volit Komunisty-Realisty-Svobodné, čímž je obsazeno celé politické spektrum a do padlamentu nebudou vráceni šíbrové a gauneři, kteří se tak dobře zabydleli v ostatních stranách. Co se týká Babiše, pane Chrastino, tak u něj je příliš zjevná tendence k führerprinzipu, a to i na místní a krajské úrovni. To nebrat. To se pro Čechy nehodí, u nás by to fungovat nemohlo. Ani na Moravě. Snad ve Slezsku v oblastech demograficky neproměněných odsunem, ale jinde ne.

M. Prokop 7.7.2017 9:05

On má Robejšek

nějaké spolupracovníky?

J. Mrázek 7.7.2017 10:19

Re: On má Robejšek

Je mentorem strany, není přímo předsedou, nebo zqatím není.... a mají rozumný program,a právě proto nejspíš se štěstím 5,1% .... lidé nejsou racionální. Viz úspěšný odstrašující příklad jménem "Evropská unie"....

J. Šimek 7.7.2017 9:48

Re: O blížících se volbách uvažuji už 27 roků průběžně.

Robejšek je tak realistický, že ohlásil zisk 20% :o)

S. Ševeček 7.7.2017 10:59

Re: O blížících se volbách uvažuji už 27 roků průběžně.

Ten termín PADLAMENTNÍ je fajn.

A. Alda 7.7.2017 11:18

Šířím to už cca 22 let

a jste první, kdo si toho všiml.

P. Rudolf 7.7.2017 7:58

Rocker zjistil

že mu "naskakují myšlenky" (samo o sobě oxymoron). Proboha, jak se vám to stalo?

J. Jelínek 7.7.2017 8:17

Re: Rocker zjistil

To je fakt TEN Chrastina? Ale ono je to vlastně jedno, hrabe mu tedy pořádně. To nebude samo sebou, to musel někde něco sežrat a teď to v něm pracuje.

A. Alda 7.7.2017 11:22

Vás rozčiluje, že nemá stejné názory jako Vy?

Tak přemýšlejte, kde je chyba.

S. Netzer 7.7.2017 9:06

Re: Rocker zjistil

:-))))

M. Klas 7.7.2017 7:57

Pane Chrastino

Pane Chrastino, vždycky jsem Vás četl rád, s mnoha Vašimi názory se dá souhlasit, ale dneska - propagovat pány Okamuru a Babiše, že nás z problémů vyvedou? Nenechal jste se trochu oklamat předvolební rétorikou těchto pánů?

M. Těhanová 7.7.2017 8:58

Re: Pane Chrastino

Stalo se mu právě to, o čem píše na začátku. Nemyslící mozky je velmi snadné ovlivnit! Nečekala jsem to od něho, většinou mi připadal rozummný.

P. Čech 7.7.2017 7:49

Jak dosáhnout reformy EU?

Zde je jen jedna cesta. Státy EU již zašly příliš daleko. EU je třeba zrušit a poté založit něco jiného (bez smluv, podobných té Lisabonské) Smluvní soustátí, které musí být založeno na vůli většiny občanů jednotlivých zemí. Jakákoliv podstatnější smlouva musí být schvalována v jednotlivých státech v referendech občanů. Nikdo, žádní politici, byť volení, nemají právo rozhodovat o všech občanech států, to mohou jedině oni sami. Platí to obecně a zvláště tehdy, kdy jsou politici voleni nedemokratickým, menšinovým volebním systémem. Sám pojem "reforma" znamená změnu k l e p š í m u . Zatím ovšem všechny "reformy", které vypracovali a schválili politici jsou změnami k h o r š í m u .

A. Alda 7.7.2017 8:47

No tak většinu mají Němci.

S většinou bych moc neoperoval. Bude-li uplatněn princip většiny, staneme se ještě bezvýznamnější, než jsme. Budeme v EU přímo neviditelní.

Demokratisace EU znamená zánik českého státu a posléze i českého národa.

Po imigračním útoku muslimů černých i přičmoudlých se neděsím ničeho tak, jako demokratisace EU. Demokratická EU je naše národní smrt.

P. Čech 7.7.2017 11:34

Re: No tak většinu mají Němci.

Mluvím ovětšinové vůli občanů jednotlivých států, nikoliv o většinové vůli všech evropanů. Pokud chce jakýkoliv subjekt, podobný současné EU být demokratickým, musí mít jednotlivé státy v něm sdružené v jeho rozhodujících orgánech naprosto stejné zastoupení, zcela nezávislé na tom, kolik má který stát obyvatel. Jen tak lze totiž zabránit současnému nežádoucímu stavu, kdy Německo, Francie a Itálie jsou schopny přehlasovat všech 25 ostatních. To totiž není žádná demokracie, ale diktatura jako vyšitá