25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 2.7.2011 23:12

Jedno je jisté, že

o odbornosti nového pana ministra ohledně dopravy nikdo nic neví.  Ale to nemusí být jeho velkým mínusem. Víme z dřívějška, že těch ministrů bez přímé odbornosti, jsme měli už také dost a nedopadli třeba zrovna špatně.  Pokud bude mít organizační schopnosti a seriózní vizi pro další reformní práci na ministerstvu, může se ukázat jako přínos pro tento rezort.  Podpoří-li jej vláda a koaliční poslanci, pak o fundovanou odbornost se musí postarat kvalifikovaní ministerští úředníci.  Chce to klid a není třeba už teď, před brodem, stahovat kalhoty.  Za půl roku se ukáže co v něm je, pak bude možno jemu vystavovat osobní hodnocení.  Proč autor tohoto článku už předem vidí všechno černě?  Nechme se překvapit. 

O. Kurz 3.7.2011 8:11

Re: Jedno je jisté, že

Naprosto souhlasím. Nikde na světě nebývá nutným předpokladem, aby ministr byl odborníkem ve svém resortu. Ministr je funkce především politická a případně manažerská. Tím nechci tvrdit, že pan Dobeš bude dobrým ministrem a o skutečnosti, že z pozadí bude ministerstvo ovlivňovat pan Bárta, si nedělám iluze. Pakliže ale z koaliční dohody vyplývá, že VV mají nárok na 4 ministerské posty, co má premiér dělat? V řadách VV žádného "politického matadora" nenajdeme a to, že media se rozhodla vychvalovat paní Peake a zatracovat pana Dobeše, to je jejich věc. Co se premiéra týče - je smutné, že slušnost je v Česku synonymem slabosti.

S. Sedlák 3.7.2011 10:42

Re: Jedno je jisté, že

Souhlasím s autorem, že tento ministr je na hranici důstojnosti vlády. Dobeš asi je na rozcestí. Buď na slovo poslouchat Bártu nebo projevit svou hlavu. Stejně se to točí kolem peněz a tady jsou oba malí páni. Spíš si s ním ostatní ve vládě vytřou záda. Když to budou dělat chytře, bude klid s veverkami a reformy pojedou.

K. Janyška 2.7.2011 9:08

Ano, je to tak. Otázkou zůstává, zda to není jedno. Mládí toho nového veverčáka je stejným nebezpečím, jako Bárta... Dzp.

J. Šimek 2.7.2011 9:02

Koukám, že přání jsou otcem myšlenky.

Jen tak pro zajímavost - nenáviděný Bárta už není ve vládě a VV nemají ministerstvo vnitra a ani jeho náměstky. Ve sněmovně má koalice stále minimálně 115 poslanců. To je teda Nečas vyloženě ve vleku Bárty. :o)

B. Pauk 2.7.2011 12:54

Re: Koukám, že přání jsou otcem myšlenky.

I ve Vašem případě ?

J. Kanioková 2.7.2011 17:09

Máte pravdu se svou ironií, mě spíš děsí ten věk a absolutní nezkušenost..

Peníze v rozpočtu stejně nejsou, takže se stavět prakticky nebude. Kéž by se aspoň opravovalo..