19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Paroubek vs. Kramer

Minulou sobotu, 29.10., pocítil předseda vlády Jiří Paroubek opět potřebu pohovořit k národu prostřednictvím tradičního velkého sobotního rozhovoru s redaktorem Práva Alexanderem Kramerem. Poslední dobou dostává tuto příležitost velmi často a je to jen dobře - aspoň se občané mohou znovu a znovu přesvědčovat, co je náš ministerský předseda zač.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Realista 2.11.2005 15:17

Pan Rath vyřešil konflikt zájmů rázně společně se svou družkou...

Životní partnerka Davida Ratha Renata Horká přejde z pobočky německé farmaceutické firmy Böhringer Ingelheim do tuzemské farmaceutické firmy Zentiva. Uvedl to v úterý zpravodajský server www.euro.cz. Takže Rath se s klidným svědomím vzdal členství v LK, bude revažován přes partnerku za příznivou lékovou politiku, vyhovující jedné firmě. A to jistě hodí mnohem více než nějaké předsednictví v komoře. Jistě se časem objeví i obchody s firmou jeho otce 4 R s.r.o., neboli čtyři Rathové. Inu s jídlem roste chuť a nějaký střed zájmů, za který byla kritizována Emmerka za syna v Zentivě? K smíchu... Teď to bude houšť a větší kapky...
Tisifoné 2.11.2005 20:46

Re: Pan Rath vyřešil konflikt zájmů rázně společně se svou družkou...

"revažovat" = revanšovat;   "střed zájmů" = střet (od střetnutí) zájmů
Tak nevím - psát na internetu s chybami - je to už docela "in", dělají to téměř všichni...
Podle této logiky, když budou všichni zavšiveni, tak je to vlastně správně. Ovšem, je tady ještě skvrnitý tyfus,který vši přenášejí. 
Jirka H. 2.11.2005 13:22

Finta na druhou

Ten rozhovor skutečně nebyl nic moc, přehnané sebevědomí nemám rád, kór takhle prezentované v novinách.
Když jsem přemýšlel o Paroubkově počínání ohledně Ratha, napadlo, jestli v tom přeci jen nebyla finta "na druhou". Totiž - Paroubek si za ministra vybral Ratha. Není to špatná volba, hodní profesoři (ODS, ČSSD, nestr.) už se vyzkoušeli a převálcovali je. Proč nezkusit drzýho schopnýho ambiciózního kovboje. Třeba to zabere, ví bůh. Jenže Parobek věděl, že Klaus z toho důvodu (+osobní animozity) Ratha odmítne jmenovat. Tak Paroubek rozehrál hru, kdy ho přesto jako šéfa LK nominoval, Klaus využil prezidenství v LK jako záminku pro nejmenování a "ochranu ústavy". No a teď Rath rezignuje, jak by musel tak jako tak, a Klaus ho MUSÍ jmenovat, protože už by vypadal jako blbec. Zatímco kdyby rezignoval před tím, Klasu by si našel jinou záminku, v tom bych ho nepodceňoval. Jen taková hypotéza...
Mirek Šejna 2.11.2005 10:18

Klaus bude jmenovat Ratha v pátek

Tak jsem se přece jen v prezidentovi nemýlil. Přece jen mu ohledně Ratha šlo o princip a nikoli vrtošivost. Takže musím znovu opakovat můj názor na Klause, že jako prezident je mnohem lepší personou, než byl Havel.
jab 2.11.2005 10:49

Re: Klaus bude jmenovat Ratha v pátek

O tom nemohlo být pochyb už někdy v roce 92.
Pepa Zdepa 2.11.2005 12:40

Re: Re: Klaus bude jmenovat Ratha v pátek

Vy už jste v roce 92 věděl, že "Klaus bude jmenovat Ratha v pátek"? :-)
jab 2.11.2005 14:10

Re: Re: Re: Klaus bude jmenovat Ratha v pátek

nikoli prostá dušinko, jedná se o kvality jeho předchůdce, jinak ukázkového tuneláře.
Starý J. 2.11.2005 18:50

Re: Klaus bude jmenovat Ratha v pátek

Pane Šejno Jako čtenář, který dovede vyhodnotit i hloupé rozhovory jako logické, si můžete přečíst ještě dnešní rozhovor S Havlem v denících Bohemia. To je nářez! Samozřejmě se navezl do Klause, že ho volili komunisté, jako kdyby jeho zvolil někdo jiný. Kdo volil Klause se můžeme DOHADOVAT, kdo volil v první volbě Havla jsme viděli. Proč ho volili je zřejmé, byla to beztrestnost a vplutí do ekonomických struktur. Jako třeba jistý Gabriel Večeřa, komunistický nomenklaturní kádr krajského formátu, dnes vedený jako „zemědělský podnikatel“, který koupil pro kamaráda Zgarbu a pro sebe pozemky na kšeft kolem Prahy. Za podnikatele jsou dnes většinou považováni kapitalističtí nenažranci a ejhle – komunistické kádry jsou v čele.
Vilém 2.11.2005 9:41

Paroubek zaspal dobu

Paroubkovi dosud nedošlo, že stojí v čele vlády a zřejmě si myslí, že ještě po socialisticku "řídí" ekonomiku RaJ Praha 1 a to s plnou podporou  MV KSČ Praha 1 a soudruha vedoucho tajemníka, se kterým se na žranicích už párkrát soudružsky ožral.
Podle toho to všechno vypadá.
Starý J. 2.11.2005 18:50

Re: Paroubek zaspal dobu

Bingo
Ivan Nový 2.11.2005 9:20

Dovedete si představit, že by se ministrem mohl stát někdo,

kdo by veřejně v TV přednesl něco na adresu rakouského prezidenta co by si mohli Rakušané vykládat jako něco urážlivého? Asi těžko, že. Ministr musí mít alespoň nějakou vnějškovou úroveň, aby jeho rozhodnutí nebyla snadno napadnutelná. Takže šance pana Ratha stát se ministrem jsou nulové. A je tu ještě jedna otázka, kdo ponese právní zodpovědnost za střet zájmů prvního náměstka ministra :-))) To je zase od pana Paroubka velmi chytrý tah, protože tím odstřelil svého konkurenta pana Škromacha. Ostatně i farmaceutické firmy mohou ztratit zájem, protože stav, kdy lze snadno právně napadnout rozhodnutí ministerstva, jím může v budoucnosti přinést nemalé škody. To si raději najdou jiného koně.
Jan Daniel 2.11.2005 9:19

parouback je ztelesněním dnešní politické dekadence

Parouback je ztělesněním dnešní politické dekadence, kdy průzkum veřejného mínění je důležitější než zákon či dokonce Ústava. Tyhle tendence jsou dnes větším nebezpečím pro svobodu než komunisti.
karel 2.11.2005 11:00

Re: parouback je ztelesněním dnešní politické dekadence

Pane, buď nevíte co je dekadence nebo mluvíte o někom jiném. Paroubek je ztělesněním arogantního ješitného hlupáka a vzteklouna.
Modrý pták 2.11.2005 9:16

Pane Šejno,

píšete neodkladně jmenovat pana Ratha jinak je ... Pokud jsem správně informován, tak leží dva požadavky na jmenování. Logika velí, že nejprve musí být jeden požadavek vzat zpět. Nebo mají být jmenováni oba? Souhlasím s Vámi, že mluvil velice logicky - pro lidi, kteří sdílejí Vaše preference. Já bych v hodnocení toho rozhovoru byl poněkud příkrejší než autor.
šimon klein 2.11.2005 9:25

Re: Pane Šejno,

Ono se také někdy aplikuje pravidlo, že se postupuje podle návrhu, který ze všech se vylučujících, byl podán poslední - soudí se, že příčetný navrhovatel si stojí vždy za tím posledním návrhem.....včera jsem slyšel Papá Roubka, že jistě pan prezident mu rozumí (co jako chtěl těmi návrhy říct, že).....takže teď budu chvíli urputně doufat, že navrhovatel byl - alespoň v onu denní dobu - příčetný a ptám se vás: co říkáte ministru zdravotnictví Chorche Bradavičnatému???
Mirek Šejna 2.11.2005 10:00

pane Kleine,

Děsím se toho, že byste mohl být státním úředníkem. To Vaše ouřadování by mě zničilo. Doufám, že Klaus není takový ouřada, jako Vy a postaví se ke jmenování Ratha čelem a nikoli prdelí, jako byste to udělal Vy. Připomínáte mi jednu soudružku na úřádě, kde jsem žádal o nový občanský průkaz a vyplnil jsem k tomu formulář. Ten rozhovor s ní vypadal asi takto: Ona: Vy jste vysokoškolák? Já: Ano. Ona: No tak to mi musíte předložit diplom. Já: Nechce se mi ho doma hledat. Tak mi ten titul škrtněte. Ona: To nemohu, protože jste inženýr. Já: Jak to víte? Ona: No vždyť jste to tady napsal. Já: No tak mi ten titul na průkaz zapište. Ona: No ale nejdřív mi musíte předložit diplom. Já: Nechce se mi pro něj chodit. Tak mi ten titul škrtněte. Ona: To nemohu, protože jste inženýr. atd.... atd.....
Alda 2.11.2005 11:00

Re: pane Kleine,

V Olomouci ty občanky ještě vylepšili požadavkem na autorizovaný překlad diplomu z UK do češtiny, neboť je psán v latině. Prý co kdyby soudružce, pardon paní, úřednici sebrali odměny.
šimon klein 2.11.2005 11:05

pane šejno,

neděste se, státní úředník nejsem a bohdá nebudu, takže se k problému nadále budu - jak jste ráčil laskavě napsat - stavět zadelí jako soukromá osoba.
Nadále také jste mi nevysvětlil, zda to nestavění se pozadím se vyznačuje tím, že pošlu několik navzájem se vylučujících žádostí a zda to nezadává příčinu k pochybám o úrovni žadatele.
Poslední otázka již přestává mít smysl, páč jak vidno, se prezident orientoval, především v kauzální návaznosti názorových kotrmelců žadatele - správně jste tedy ocenil jeho přístup.
Hezký den
jiný Honza 2.11.2005 16:02

Re: pane Kleine,

Milý pane Šejno, že jste hlupák, to jsem věděl, ale že jste tak hloupý... Ta úřednice to měla nařízeno, takže pokud byste chtěl něco řešit, musel byste s tím, kdo podobné debilní nařízení vydal. Jenže tak daleko vaše inteligence nesahá.
Nešejna 2.11.2005 21:03

Re: pane Kleine,

Šejno, seš vůl. Nejseš náhodou příbuznej toho generála, co v 68 roce ukrad to travnaté semínko a zdrhnul s prachama za hranice? To by se ti tak podobalo
gossip 2.11.2005 15:02

Re: Pane Šejno,

Uz si cet "Mlady svet"!?....Jste informovan spatne!Prectete si nviny.Rozumbrado.
marhaba 2.11.2005 9:14

Tohle přece známe

již před více než málo lety jsme se hořce smáli vtipu: když americký a ruský prezident závodili v běhu, obsadil ruský  čestné druhé místo, zatímco americký skončil předposlední...
Nirek Šejna 2.11.2005 8:42

No, já jsem narozdíl od ostatních ten rozhovor četl....

Paroubek v tom rozhovoru mluvil velice logicky. Pouze mi vadilo, že z některých jeho výroků už čišelo jeho přehnané sebevědomí. Na to by si měl Paroubek dát pozor. Jinak pokud jde o Ratha, počkejme si, jak se teď zachová prezident. Pokud Ratha bez odkladu jmenuje, pak prezident ukáže, že mu šlo o princip. Pokud bude ale se jmenováním dál dělat problémy, ukáže se, že Rathova slova o "vrtošivém staříkovi" byla přesná. A hlavně se těším, jak si ti dva pánové budou na Hradě podávat při jmenování ruce.
Vláďa 2.11.2005 9:29

Re: Paroubek v tomto rozhovoru mluvil velice logicky....

Ano.
Pokud za projev logického jednání (například) u dešťovky považujete její skrytí se v chodbičce v případě dopadu světla z baterky v noci, kdy bývá vylezlá ven, pak ano.
Logika soudruha Ing. Paroubka je s výše uvedeným zcela srovnatelná.
 
P.S.
Mimochodem, koho že to má onen "vrtošivý stařík" jmenovati ministrem zdravotnictví? MUDr. Ratha, jehož návrh předložil Ing. Paroubek minulý týden nebo Ing. Paroubka, jehož kandidaturu na tento post předložil Ing. Paroubek poslední říjnový den?
Škoda, že MUDr. Rath nevstoupí do ČSSD. Při jeho schopnostech rozvrátit cokoli, co jenom nepatrně funguje (třeba LOK) by byl osud ČSSD zpečetěn.
Mirek Šejna 2.11.2005 9:48

Láďo,

Vy jste ten rozhovor v Právu četl? Nebo jste to nečetl, ale pan Vosáhlo tady napsal, že ten rozhovor byl děsný, a tak tomu věříte? A co takhle "Několik vět", nebo "Charta 77". Četl jste je, nebo Vám tehdy soudruzi sdělili, že to jsou protisocialistické pamflety, a tak jste je společně s pracujicím lidem rozhořčeně odmítal? A o to tady jde. Já jsem ten rozhovor četl a tak jsem si na to udělal názor sám. Nemusel jsem přebírat názor Vosáhla, jako Vy.
Vláďa 2.11.2005 11:17

Re: Mirku, článek jsem samozřejmě četl. Ukázkou dokonalé logiky je (například), poslední věta :

"Až příště půjdu do Novy nebo do Primy, tak vyzvu ty, kteří by mě chtěli svým telefonátem podpořit, ať to nedělají, ať si ty peníze ušetří, protože to nemá smysl."
Tedy, pokud to v dbatě, diskusi na Nově nebo Primě vyhraji, vše je v pořádku.
Pokud to, (jako obyvykle) projedu na plné čáře, pak se odvalám na poslední větu ve zmiňovaném rozhovoru.
Nezlobte se, Mirku, ale tohle má s logikou asi přesně tolik společného, jako když si dva žáci nižšího stupně základní školy vyčítají, že jeden něco slíbil a nedodržel. Dokonce na to i přísahal. Ten druhý, "osočený", se hájí :"No jó, ale já jsem měl při přísahání skřížené prsty na levé ruce a tak, LOGICKY(!) přísaha prostě neplatí!"
Do deseti let věku se to snad dá ještě snést, je to omluvitelné. Později obvykle (neznám Paroubkovic rodiče) bývá rodiči na potomky vyvíjen nátlak, by se podobného chování v budoucnu vystříhali. Ve zralejším věku ovšem podobné chování bývá srovnáváno s (ne)vychováním řeznického psa.
Velmi eufemisticky řečeno, Ing. Paroubek jaksi postrádá "Kinderstube".
Pro ne-germanisty stručně a krátce : Jedná se o nevychovanéhjo, arogantního blbce z Balíkova. 
 
Hele příteli, 2.11.2005 16:59

Re: Láďo,

Charta i Několik vět se vysílalo ve Svobodce i v lasu Ameriky, takže MY jsme moc dobře věděli o co jde
Vláďa 2.11.2005 18:00

I já jsem poměrně rychle znal obsah Charty 77.

Hlas Ameriky (VOA) byl u mne v 9:00 hodin večer poslouchán vždy.
 
P.S.
Což sice neznamená, že jsem to rozhořčeně neodsoudil.
Odborová organizace v ZPA byla velice aktivní, takže jsem se v televisi dozvěděl, že jsme to odsoudili všichni. Pro jistotu "ústy předsedy ROH". Takže jsme do toho stejně neměli co kecat.....
 
Jaroslav 2.11.2005 8:35

S autorem skoro v ničem nesouhlasím

ten rozhovor s Kramerem mne přesvědčil, že Paroubek je schopný a inteligentní politik. Hanák není žádný "přesvědčený stoupenec ČSSD", vždy chválil pouze některé lidi z ČSSD např. Špidlu...jiné absolutně zavrhoval např. Zemana.  
milan007 2.11.2005 12:36

že Paroubek je schopný a inteligentní politik

Asi jste si našeho předsedu vlády soletl s jiným Paroubkem :-)