19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sunny 20.8.2009 9:41

Re: Zatím je to v pohodě,

Nějaké plavecké kalhoty jsou prkotina...V Anglii už nenápadně proniká do právního řádu islámské právo šaríja a to je teprve prasárna. Dnes je tam kolem 1600 mešit...Anglličtí muslimové pronásledují rodiny válečných veteránů z Afghanistánu a Iráku. To vše s tichým požehnáním vlády.

whaler 20.8.2009 9:37

Re: jsem rád že už tu nebudu

R^R^R^

Sunny 20.8.2009 9:35

Re: jsem rád že už tu nebudu

Akelo, kde myslíte, že to bude jiné? Svět se v prdel obrací za nadšeného jásotu multikulti levičáků na všech kontinentech. Jestli najdete nějaký opuštěný ostrov, dobré místo pro život, dejte vědět. Třeba by se tam dala zřídit rezervace pro nejohroženější druh planety: bílého heterosexuálního pracujícího muže.

Sunny 20.8.2009 9:31

Re: Blábol

To je sice hezký, ale zapomínáte, kdy že  byly tyto pobídky dojednány. A to Paroubek byl premiérem.

hafusak2 20.8.2009 9:23

Je zajímkavé, kterým rokem u nás začínají dějiny.

Všichni už úplnězapoměli, jak zde "největší ze všech ekonomů" vykřikoval, že u nás není kapitál a že každá firma by měla mít zahraničního strategického partnera a že co nejvíc cizích investic ve státě je znakem prosperity. Teď najednou za všechno může ČSSD - to je skleróza, co ?

Hnyk 20.8.2009 9:13

Re: Blábol

Foxconn začal v Kutné Hoře stavět v srpnu 2007. To byl v té době Paroubek premiérem?8-o8-o

Jiřik 20.8.2009 9:08

Drobnůstky

Za prvé - Aktuálně.cz není deník, nýbrž zpravodajský klon vyhledávače Centrum.cz.

Za druhé - jediný, kdo tento údajný Paroubkův výrok zveřejnil, je Aktuálně.cz. Přestože k tomu výroku mělo dojít v chumlu novinářů, neslyšel ho nikdo jiný než reportérka Aktuálně.cz a nezaznamenaly ho diktafony ani kamery žádného jiného média než Aktuálně.cz.

Možné vysvětlení je dvojí: buďto zapůsobila nějaká fyzikálně-technická anomálie, která na několik (desítek) sekund nepozorovatelně a nezjistitelně vyřadila z provozu zrak, sluch a všechna záznamová zařízení všechn novinářů vyjma reportérky Aktuálně.cz, přičemž u ní se ta anomálie objevila se zpožděním až ve chvíli, když zveřejnila reportáž na webu a pak se ten výrok marně pokoušela na diktafonu najít (protože Aktuálně.cz dodnes tu nahrávku odmítá zveřejnit)... anebo si ten výrok reportérka Acz vymyslela.

beruška 20.8.2009 9:07

Re: malý příklad

To není blbý příklad. To je velmi dobrý příklad, jaký je rozdílný přístup k zákazníkům ale i k práci samotné. kdyby češi byli tak trpěliví a pracovití jako vietnamci, nebyl by problém s nedostatkem pracovních míst.:-/:-/(Y)

Ludva 20.8.2009 9:02

Re: jsem rád že už tu nebudu

Už jsem to kdysi napsal. V rámci pozitivní diskriminace by prezidentem měla být Rómka - pokud možno stará lesbická a invalidní.:-D

beruška 20.8.2009 9:01

Re: Blábol

Autor si nemusí klást otázku o užitečnosti firmy. on ji nepozvala a nelákal ji na investiční pobídky. Typněte si, která vláda byla takto prozíravá? Že by Marťani? Ty jsi magor. Nefylosofuj o Švýcarsku a místo toho se zeptej Paroubka, proč jeho oranžový šibalové ty investiční pobídky nabízeli cizincům a ne naši podnikatelům, které prakticky zařízli.(Y)(Y):-/:-/

j 20.8.2009 8:58

Re: Já varuji před Holuby.

a vy jste užitečný jak Prasoduchu?Jako hnojiho?

beruška 20.8.2009 8:58

Re: Já varuji před Holuby.

R^R^:-D:-D

beruška 20.8.2009 8:57

Re: proč hledat racionální jádro ve skutečnosti,

R^R^(Y)(Y)

Henry 20.8.2009 8:54

proč hledat racionální jádro ve skutečnosti,

že p. Papaláš jen plácá a plácá a soudí se a plácá.

vladimír ondys 20.8.2009 8:41

Pěšky s Mongolem, nebo za vozem s Ukrajincem

hlavně když bude na uplácení českých voličů prostřednictvím sociálních dávek!Rv;-PR^

občan 20.8.2009 8:29

Re: Já varuji před Holuby.

doufám, že jste nechtěl asociovat paralelu s lidmi na "vyšších" místech, kteří nám zvysoka se.ou na hlavy..

Krasoduch 20.8.2009 8:13

Jistěže, až bude populace půl na půl.

Tak se s nimi budeme muset rozloučit po zlé nebo to oni udělají s námi. Nefungovalo to s Němci, kteří jsou prakticky stejné kultury, tak proč by to mělo fungovat s Asiaty?

fox 20.8.2009 8:12

Re: Paroubka nemusím, ale to je příklad naprosto imbecilní argumentace

Puchejř si prostě nevidí do huby a plácá cokoliv co si myslí,že mu zvedne preference.

Krasoduch 20.8.2009 8:10

Já varuji před Holuby.

Holubi se hrozně množí a serou po památkách. Je to jejich přirozenost. Hledají si vyšší místa, aby mohli posrat celé okolí. Jejich užitečnost je nulová, ale jsou hodně vidět. Najdou se i lidé, co tu pakáž přikrmují či rovnou chovají, ale bývají to většinou asociálové či alespoň lidé nemoudří.

Krasoduch 20.8.2009 8:03

Švýcarsko funguje, protože to je skutečná demokracie.

Ludva 20.8.2009 7:55

Některé kultury se mísí, jiné nikoliv

S Ukrajinců se ve druhé generaci stanou Češi, z Vietnamců, při vší úctě k nim, asi sotva. O muslimech ani nemluvě. Pokud chceme zachovat český národ v tomto prostoru, je lepší imigrace z příbuzných kultur než odjinud.

jana 20.8.2009 7:54

Re: Paroubka nemusím, ale to je příklad naprosto imbecilní argumentace

Však autor to nepovažuje za správné a investiční pobídky nechválí. Ale byla to ČSSD, kdo institut investiční pobídky použil a nyní tatáž ČSSD kritizuje jeho důsledky.

Hnyk 20.8.2009 7:24

Blábol

Místo multi-kulti blábolit o Paroubkovi by si měl autor položit jednoduchou otázku. Nakolik je ona firma užitečná pro stát? Dostala investiční pobídku. Což asi znamená, že neplatí daně. Zaměstnává cizince. Což znamená, že nezmírňuje nezaměstnanost na českém pracovním trhu. Platí cizince čert ví jak a ti platí v ČR daně taky čert ví jak. A ani svůj výdělek povětšinou nevydají za nákup v ČR, ale posílají ho domů. A co se týče těch cizinců co ztratili zaměstnání. Ve Švýcarsku, pokud vím, dostávají cizinci zásadně jen pracovní povolení s omezenou lhůtou a pak musí vycestovat ať práci mají nebo ne. Po  vycestování si můžou žádat o nové pracovní povolení. A když ztratí práci, tak musí vycestovat ihned.

akela 20.8.2009 7:21

jsem rád že už tu nebudu

až v český vládě bude větnamec čínan albánec ukrajinec mongol arab a presidentem rom děkují nechci jen si tu humanítu čecháčkové UŽIJTE věřím že i v pekle bude lépe než zde

Náhodný kolemjdoucí 20.8.2009 7:19

Zatím je to v pohodě,

s Vietnamci žádný zásadní problém není (kromě neplacení daní,padělání zboží apod. a to se u nás za něco negativního moc nepovažuje), až si ale začnou činit nároky na práva své kultury bude hůř. Prvním krokem bude, že jestli s nima tady budeme chtít žít, budeme muset sníst své psy. V Anglii už muslimové vyžadují, aby muži nechodili do bazénu jen v obyčejných plavkách, ale v "plaveckých" kalhotech. Plavky je uráží. ;-(

j 20.8.2009 7:11

Re: malý příklad

a to si ještě představte, že si investor odveze ještě svoje zisky.:-) Investor je povinen tady vše nechat a dělat vše pro naše blaho. Tak jako třeba  zaměstnanci , kteří potom nebudou chtít výplatu protože to dělají pro  podnik;-)

Sumo 20.8.2009 7:11

Re: malý příklad

To je ale b.l.b.ý příklad, jeden špatný obchodník zaměstnávající líné prodavačky není důvod k takové generalizaci, a tím spíš ne  k vytváření závěrů. Já znám vietnamce jako podvodníky, kteří nalžou cokoliv, jen aby prodali, ale součástí obchodu je i kvalifikovaná rada kupujícímu.

janik 20.8.2009 7:02

malý příklad

V naší ulici patřil obchod s potravinami našim lidem. Prodavačky neochotné, pomalé, s výrazem "už je zase tady ten zlý zákazník, co bude zase něco chtít", u pokladny věčně nikdo a když některá přišla, tak až si dovykládaly nebo u kasy byla fronta větší než pět lidí. Taky to dovedly do krachu. Dnes obchod vlastní Vietnamci. Úsměvy na zákazníky, zboží v regálech seřazené, řádně opatřené cenovkami, v pokladně sedí trvale jeden člověk.

Jo a k investičním pobídkám. Byly to vlády čSSd, které tímto nápadem chtěly roztočit kola kapitalismu. Chce to totiž vlastní kapitál a ten se musí vybudovat a nahromadit a to trvá roky a velké množství práce a ne zaplatit někomu za to, že bude u nás chvíli něco vyrábět. Pak se vším odejde a my jsme zase na počátku (nebo budeme po nich na vlastní náklady likvidovat binec).

jirka 20.8.2009 4:18

Když naši občané neráčí pracovat...

...proč dostávají "od státu", t.j. od svých pilnějších, pracujících spoluobčanů, peníze zadarmo?

Svatopluk 20.8.2009 3:19

Paroubka nemusím, ale to je příklad naprosto imbecilní argumentace

Jako hlavní argument uvádíte "Na Kutnohorsku existuje jediná firma, která zaměstnává velký počet zahraničních pracovníků, tchajwanská továrna na obrazovky jménem Foxconn. Mimochodem je to firma, která má ještě továrnu v Pardubicích, a patří tak mezi deset největších zaměstnavatelů v Česku...." To, že tu někdo založí za investiční pobídku továrnu a doveze si do ní součástky a i zaměstnance, je typický příklad toho, na co by investiční pobídky být neměly. Pobídky byly zavedeny zejména proto, aby bylo možné dovézt tecnologii, která by řešila naší nezaměstnanost - NE NEZAMĚSTNANOST V MONGOLSKU A VIETNAMU!!! Pokud to autor (patrně se za Čecha nepovažuje) požaduje z "morálních" důvodů, je vyděrač. Nechat si svou zem používat pro cizí podnikání a cizí národní zájmy, je nesmyslná oběť (byť finanční). Žádná morálka mi nepřikazuje se povinně obětovat. Pokud ano, je zcestná.