25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joe 20.8.2009 14:45

Re: Ivane

Kdo nekope krumpáčem a nebo neháže lopatou, tak ten podle Ivana nepracuje. Jen bolševici co dělají všechno pro lid jsou vyjimka. ;-D

Fafa 20.8.2009 14:39

Ivane

Podstatou problému je to, že prací se v kapitalismu zbohatnout nedá,

Muzete nam nejak definovat praci a zbohatnuti? Ja ziju v kapitalisticke zemi, kardiochirurgove podle mne pracuji a nevypadaji zrovna chude. ;-)

cb 20.8.2009 14:27

Re: nevím,

Ale jen s temi sikmookkymi z vychodu. Kdyz se v UK pise, ze problemy delaji mladici "asijskeho puvodu", tak tim mysli Pakose.

Ivan 20.8.2009 14:24

Re: Nesmí se říci pravda?

Obchod by v každé zemi měl být výhradně v domácích rukou. Číňané dobře ví, proč nepustí do své země žádnoho zahraničního obchodníka. Vietnamci zrovna tak.

Proti Vietnamcům a jiným cizincům bych nic neměl v případě, kdyby byli pouze dělníky pracujícími v továrnách vlastněných českými vlastníky. Nic jiného by se nemělo povolovat. Ti Vietnamci prodávají zeleninu, kterou ovšem oni nevypěstovali. Podstatou problému je to, že prací se v kapitalismu zbohatnout nedá, i když je pro chod společnosti nezbytně nutná. Zbohatnout se dá pouze kšeftem. Ale ten kšeft žije proto, protože vysává ty, kteří vyrábějí. Takže váš pohled na vietnamského stánkaře je velmi krátkozraký. Totiž "když ptáčka chytají, pěkně mu zpívají". V textilu je už výsledek vidět. Slušné oblečení už musíte hledat obtížněji než za socialismu, všude se vnucuje asijský šunt. Dokud bylo jen pár vietnamských obchodů s textilem a ještě na tržnicích, tak se nic nedělo. Teď už se děje. Se stánky se zeleninou to bude podobné. Až jiné nebudou, tak už si nevyberete.

Emil XX 20.8.2009 14:20

A proč si to ti svobodumilovní Američané nechají líbit?

Proč tu pakáž nevymetou ze státem financovaných univerzit. Připadají mě v jistém směru hloupější, než Češi.

Ivan 20.8.2009 14:13

Re: nevím,

Čínští učenci dokázali spočítat dobu  zatmění měsíce a slunce v době, kdy po Evropě ještě pobíhal pračlověk s kamennou sekerou. Ty chcete  nazývat barbary?  Knihtisk, střelný prach, kompas a sto dalších podstatných vynálezů a objevů znali v Číně několik století před evropany. Jen špatné rozhodnutí jednoho císaře v době, kdy evropané začali objevovat na zámořských plavbách svět číňanům dávno známý způsobilo, že se čína na dvě století propadla mocensky i ekonomicky. Co jsou to dvě století v pětitisícileté historii. Nepodstatná episoda. Teď jde Čína znovu na špici světového pokroku v technologiích, vědě, umění, sportu atd. a nikdo ji nezastaví.  Byla na té špici po tisíciletí, bude tam znovu.  (Mimochodem, za římských dob slovo barbar označovalo toho kdo neuměl latinsky a nebylo hanlivé.)

pertinax 20.8.2009 13:52

Re: malý příklad

Ona je i ta trpělivost a pracovitost různá. Někteří trpělivě načerno prodávají pašované padělky. Jiní pracovitě od rána do večera vyrábějí cigarety všech značek nebo zalévají marihuanu ve sklenících, kde se rostlinkám topí kradenou elektřinou.

ironik 20.8.2009 13:17

EU jen potřebuje rozmělnit náklady za 3OO letou kolonisaci.

průmysl ,potřeboval suroviny a lacinou pracovní sílu tak že žádná změna jen si otroci ti bývalí i ti součastní  uvědomili jak jsou na tom mizerně a požadují kompenzace , problém je v tom  že v EU to budou platit i ti co kolonie neměli.

Emil XX 20.8.2009 13:17

Každého "xenofobního" politika bych jasně upřednostnil,

bohužel ti, kteří připadají v úvahu mají nereálné představy o jiných otázkách.

Dějiny uplynulých 5000 let (tedy tam, kde máme psané záznamy) ukazují, že se cizinci stávají v době krizí pátou kolonou, což v minulosti vedlo až k vyvraždění původního obyvatelstva přistěhovalci a jejich krajany "z venku" (např. Capua před začleněním do Římského imperia).

pertinax 20.8.2009 13:12

Re: Je úplně jedno, jestli p. Paroubek něco řekl či ne,

Ale opačně by to mohlo jít docela dobře. Zvláště je li pejsek rat-lík.:-D

Marat 20.8.2009 13:00

Re: nevím,

USA si příjmáním "emigrantu" z Afriky a Latinské Ameriky i Asie podepisují svůj rosudek smrti. Ten rosudek smrti napsali US liberálové, směs intlektuálských žvanivých omezencu-humanistu a antirasistu a předkládají ho k podpisu všem občanum.

Prostě barbaři jsou na postupu.

lary 20.8.2009 12:51

Re: Je úplně jedno, jestli p. Paroubek něco řekl či ne,

Psí hlava se na hlavu prasečí nasazuje obtížně.:-D

Ludva 20.8.2009 12:50

Re: Některé kultury se mísí, jiné nikoliv

díky.

ps 20.8.2009 12:14

Re: Je úplně jedno, jestli p. Paroubek něco řekl či ne,

přesně tak, je úplně jedno co za zhovadilost paroubek vypustí z huby, ty ho miluješ a nedáš si to vymluvit.

hafusak2 20.8.2009 12:02

Je úplně jedno, jestli p. Paroubek něco řekl či ne,

nejdůležitější je samotná jeho osoba, které je potřeba za každou cenu nasadit před volbami psí hlavu. S nějakou pravdou /je zbytečná a mohla by i škodit/ si naše média hlavu nelámou.

miki 20.8.2009 11:54

nevím,

proč evropské státy umožňují usazování mimoevropským imigrantům na svém území v naivní víře, že se z nich stanou běžní evropané. Co se týká asiatů, tak ti patří mezi ty méně problémové, sice se nepřizpůsobí, ale také nikoho neobtěžují a své problémy si řeší sami

ortelius 20.8.2009 11:36

Re: Nesmí se říci pravda?

Blbost. U nás před barákem je už asi deset let stánek se zeleninou. Prvních pět let se tam střídali čeští nájemci - mizerná kvalita, mizerný výběr. Posledních pět let jsou tam Vietnamci - denně od svítání do soumraku (jen v sobotu a v neděli trochu méně). Výběr špičkový, ceny dobré a kvalita taky. Pro mě jednoznačný prospěch (jak platěj daně nevím a je mi to jedno, ale určitě neberou žádné sociální dávky).

advista 20.8.2009 11:36

Re: Některé kultury se mísí, jiné nikoliv

Ludvo, mám stejný názor na situaci a dodatečně vše nejlepší k jmeninám. R^

lary 20.8.2009 11:23

Re: Ale,

Langer nikoho nevyháněl. Nabídl zdarma letenku domů zahraničním agenturním dělníkům z firem, které pro ně už neměli práci. Příště pište o něčem, čemu alespoń trochu rozumíte.

Vašek 20.8.2009 11:21

Přiznejme si.

 Mám dojem že snad není ani tak podstatné co Paroubek řekl, nebo neřekl. Jsem jaksi v duchu přesvědčen, že většina lidí v tomto bodě s Paroubkem souhlasí. Je otázka kdo je ochoten to přiznat. No a příležitost zanadávat si na Paroubka je dobrá v každém případě,

Gaston 20.8.2009 11:18

Nesmí se říci pravda?

Ač Paroubka rozhodně rád nemám, řekl jen to co je pravda. Samozřejmě, že se Asiati mnohem hůře u nás integrují, než např. Slované. Oni se totiž neintegrují vůbec. Oni si tu vytváří svůj stát ve státě. Vtrhli sem a zavedli si svá obchodní pravidla, svoji obchodní kulturu a proměnili mnohá města a vesnice na odporná tržiště, za tupého přihlížení státu i občanů. Jejich přínos (finanční) je obvykle nulový, ztráty veliké. Zbohatli (velmi rychle) na podvodech, padělcích a korupci, budou v tom chtít zcela jistě pokračovat, jako každý zloděj. Co tady ještě chce kdo řešit? Jak se jim daří, budou zde asiati dále přibývat, rodiny rozrůstat a naše vykořenění pokračovat. Co se týče potřeby pracovníků do montoven... Nebyla to náhodou ČSSD, která je zde budovala jak na běžícím pásu, a neohlížela se na to zda v nich bude mít kdo pracovat? Další idiotismus našich politických křupanů..

Standa 20.8.2009 11:16

Ale,

že Langer (ODS) začal vyhánět imigranty, to nevadí!

hafusak2 20.8.2009 11:06

Re: Je zajímkavé, kterým rokem u nás začínají dějiny.

To je připomínka ve stylu: A vy zase utiskujete černochy.

magi 20.8.2009 10:55

Re: Drobnůstky

prosím vás,co ještě se může odhalit na s.rotnýho? Že má gule,to přeci nikoho nezajímá! On by to stejně všecho zase zalhal.

Hnyk 20.8.2009 10:44

Re: Blábol

Já ne. A rok po volbách bylo dost času ty "pobídky" zrušit a nebo třeba upravit klauzulí, že platí jen pokud bude firma zaměstnávat dejme tomu minimálně 95% českých občanů.

Honza 20.8.2009 10:38

Re: Je zajímkavé, kterým rokem u nás začínají dějiny.

Kdo to jsou ČSSD?Nejsou to ti,80%,kterým už nevadí soukromý majetek,protože byli první na"startovací čáře"při nápravě křivd?

yorik 20.8.2009 10:00

Pan Holub

tuším kdysi řekl, že není čas na hrdinství, něco se otisknout musí. Pokud Paroubek skutečně řekl, že není pro to, aby se v České kotlině usadila nějaká exotická kultura, tak udělal politickou chybu. Většina Čechů je pro, včetně té výstavby mešit a dodržování Koránu. Jen se o tom ta většina bojí otevřeně mluvit.   ;-)

Ignác 20.8.2009 9:59

Re: Některé kultury se mísí, jiné nikoliv

Ani z Ukrajinců se v druhé generaci nestanou Češi když bude imigrace natolik masivní, aby jim umožnila vytvářet vlastní komunity. A i u případně počeštěných Ukrajinců může dojít k tomu, že ve třetí, čtvrté generaci začnou hledat své kořeny, proběhne tu jakési "ukrajinské národní obrození", a začnou se vracet ke svému jazyku, kultuře navazovat vztahy se svou původní vlastí a hlásit se o svá národnostní práva. Nakonec sudetští Němci s námi žili v jednom státním útvaru nějakýc 800 let, a nepodařilo se jim udělat z Čechů Němce, ani nám z Němců Čechy.

Honza 20.8.2009 9:56

Re: Drobnůstky

V žádném případě se nemohl zachovat záznam,protože všechny kapacity byly nasazeny na úplné odhalení Topolánka.

Cricket 20.8.2009 9:42

Re: Blábol

Já bych tedy nezačal stavět nevěda, zda ty pobídky dostanu. Vy ano?8-o