20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin Krcmar 12.12.2005 10:41

Zajimavy zpusob argumentace

Vidim, ze dokazete cist mezi radky. Pohrichu i veci, ktere tam nejsou. Konkretni pripad jste sice neuvedl, zato jste predvedl zajimavy zpusob argumentace. Souhlasim vsak s vami, ze audit je uzitecny v kazde statni instituci. Ovsem to, co zatim odhalil audit ve VZP je podle me obycejne plytvani. Neefektivni nakladani s prostredky je nedilnou soucasti fungovani KAZDE statni instituce. Jedniny zpusob, jak proti tomu bojovat, je mit co nejmene statnich instituci, coz vsak CSSD asi nikdy nepripusti. Pravidelna ztrata VZP je vsak prilis velka a je, podle meho, dusledkem spatneho systemu financovani zdravotnictvi. Toto tema Mudr. Rath zatim prilis nerozpracoval.
PS: Vsimnul jste si, ze personalni audity byly na vsech ministerstvech krome financi odlozeny na "neurcito"?
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 11:19

Re: Zajimavy zpusob argumentace

ALE TYTO ARGUMENTY JSOU PANE VESMĚS známy. I to, že ti kteří ještě ani nezaplatili za převedené nemocnice, mluví o jejich znárodňování, přestože Rath neudělal nic jiného, než že prosazuje zákon, že na peníze VZP dosáhne jen nezisková organizace, nikoli akciovka (jen při úrazu a záchraně zdraví je výjimka). Proč taky ne? Skutečně nemám chuť jako klient VZP svými penězi podporovat akciovky a pány hejtmany. Jsou to veřejně vybrané peníze ve formě daně a tato hejna je nutno nepustit ani k lizu. Ve VZP je již řadu let dorovnáván dluh skoro automaticky. Jednou to muselo skončit. Vím co obnáší placení i práce ve zdravotnictví. Vím kolik je tam možností úniku peněz a dojení pojišťoven. Zvlášť, pokud dojde k dohodě s VZP. S ostaními pojišťovnami by to nešlo. Jsou to soukromé subjekty, pro které by to znamenalo finanční ztrátu a krach. Proto také byla VZP zřízena a řízena tak, aby nemohlo zdravotnictví zkolabovat (tedy dotována). Ovšem dojení určitými subjekty není běžná praxe jakékoli pojišťovny a vedení VZP jim musí zabránit. Tečka.
Martin Krcmar 12.12.2005 12:55

Re: Re: Zajimavy zpusob argumentace

Vase nazory jsou zajimave nekonzistentni. V soucasne dobe komercni pojistovny prevadeji cast vybranych penez na VZP, aby tak kompenzovali malo prispivajici klienty. Takze stat opet rozhoduje i o tom, co mu vlastne nepatri. Navic VUBEC nechapu, proc by se VZP nemohla branit "zdimani" ze strany nemocnic stejne jako ostatni pojistovny. I nemocnice jsou prece dale "zdimany" vsemi svymi dodavateli, pocinaje vyrobci leku a pristroju, konce stavebnimi firmami. To chcete vsechno znarodnit? To je obludne! To uz jsem zazil a uz to NIKDY zazit nechci!
PS: Kdyz nekdo za neco nezaplati, neni to jeho. Kdyz vsak nekdo zaplati a pak se mu to vezme, je to kradez. A ta se ve slusne spolecnosti tresta.
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 15:51

Re: Re: Re: Zajimavy zpusob argumentace

Pane a vy jste četl, že zaplatili? Já ne. Já vím že si vyjednávají splátkové kalendáře. Jak jistě víte i z lízingu, dokud není zaplacena poslední kačka, není to jejich. hezký den.
Martin Krcmar 12.12.2005 17:47

Re: Re: Re: Re: Zajimavy zpusob argumentace

Vazeny pane, nevyjadrujete se k hlavnimu bodu meho prechoziho komentare. Podle meho by se mely nemocnice posuzovat podle toho, jak kvalitni poskytuji peci a jak jsou efektivni, a ne podle toho, kdo je vlastni. Pojistovny by mely hlidat efektivitu, zajem pacientu (trh) pak kvalitu. Ma-li nekdo pocit, ze neuridi jednu pojistovnu, neverim mu, ze uridi 100 nemocnic. Ale navrh Mudr. Ratha je jeste horsi, protoze fakticky likviduje soukromou konkurenci. A to je socialismus! Ten jsem zazil a uz to opravdu NECHCI zazit znovu.
PS: Popravde jsem necetl ani to, ze nezaplatili. Verim vsak, ze nemocnice se nekupuje najednou a domnivam se, ze kraje postupuji v mezich dosud platnych zakonu. V opacnem pripade by to Murd. Rath jiste vyuzil. Totiz i s tou leasingovkou mate obvykle nejakou smlouvu, ktera ji neumoznuje, aby Vam do radne pronajateho vozu nasadila vlastniho ridice, ktery si bude jezdit kam se mu zachce s tim, ze Vas klidne taky vezme.
 
Kikina 13.12.2005 4:28

Re: Re: Re: Re: Zajimavy zpusob argumentace

SOUHLASÍM. A kam půjde Bendl, když nebude zvolen? Možná do nějaké a.s..
Martin Krcmar 13.12.2005 8:55

Re: Re: Re: Re: Re: Zajimavy zpusob argumentace

Kikino, opravdu si myslite, ze je kvuli jakemusi Bendlovi potreba zavest socialisticke zdravotnictvi. Kdo na to podle Vas vice doplati, Bendl nebo my vsichni?
Virtuál 12.12.2005 16:28

Geronte,

nevidíte-li, že Drát je gauner, pak jste to zajisté neviděl ani na Stalinovi,Gottwaldovi ani Grebeníčkovi, že? Není vám pomoci a bude-li více takových, jako jste vy, pak ani nám.
vlali 12.12.2005 8:38

zameťte si před svým prahem

Modrosoudruh Bartoň opět sepsal supliku. Problém je, že brečí nad úrovní již pomáhali a pomáhají udržovat jeho soukmenovci. Co se agresivního a sprostého slovníku týče jsou přední modrokomunisté na tom stejně či hůře než Pablbek. Co se týče omezování novinářského nezapomeňme, že poslanec ODS (rádoby stínový ministr) Pospíšil byl ten kdo vložil trestnost použití skryté kamery (žeby po vzoru slovenském) jako prostředek nachytání novináři. Strach z odhalování především korupce spojuje jinak nesmiřitelné tábory modrých a rudých a kecy a nařčení opačného tábory na tom nic nezmění.
Andy 12.12.2005 8:06

cha cha , tam mají vojnu jak řemen, v tom Lidovým domě :))

Paroubek zatím nemá protikandidáta. Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka totiž uvedl, že na křeslo šéfa nepomýšlí. "Myslím si, že předsedou strany by měl být někdo, kdo je přeci jen zkušenější a starší," uvedl Sobotka, který se Paroubka chystá osobně navrhnout.
 
 
Už vidím, jak Sobotka dobrovolně stahuje ocas mezi nohy a odchází zdechnout do houští, aby nepřekážel Velikánu Velikánoviči.
Mirek Šejna 12.12.2005 9:22

Andy, to víte

nejlépe se poráží protivník tehdy, použijí-li se jeho zbraně. Topolánek byl zvolen jednotně, neměl protikandidáta a ocasy mezi nohama měli na kongresu všichni natolik zatažené, že po "nečekaném" znovuzvolení soukmenovce Topolánka nadšeně několik minut tleskali a provolávali svému vůdci slávu.
Andy 12.12.2005 8:05

cha cha , tam mají vojnu jak řemen, v tom Lidovým domě :'(

Paroubek zatím nemá protikandidáta. Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka totiž uvedl, že na křeslo šéfa nepomýšlí. "Myslím si, že předsedou strany by měl být někdo, kdo je přeci jen zkušenější a starší," uvedl Sobotka, který se Paroubka chystá osobně navrhnout.
Mirek Šejna 12.12.2005 9:17

Milá Andy,

podobnou vojnu jako řemen mají nejspíš i v ODS. Jediný kandidát Topolánek zvítězil drtivě. Nejspíš díky jednotnému a nerozbornému názoru všech modrých delegátů kongresu. Takovou jednotu v pravicové partaji nepamatuji. Holt vojna jako řemen.
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 9:24

Re: Milá Andy,

Jakeš byl také zvolen jednomyslně. Vyplývá z toho, vem chlup na dlani, když tam není.Kde vzít a nekrást (chytré lidi ODS hází přes palubu a žádají jejich vyloučení). Kdyby chytří zůstali, průměrní si ani nelíznou. O tom to je.
Pobavený pravicový volič 12.12.2005 10:58

Mirku Šejno,

přesně jste situaci v ODS vystihl.
 
O svobodě a demokracii uvnitř ODS není ani tuchy.... Vně, koneckonců, také ne .
Drak 12.12.2005 5:17

Že by nastal čas rozhlédnout se po vhodném místě za účelem emigrace?

Srovnáme-li činnost premiéra Paroubka s jeho dvěma předchůdci, tak zejména ve srovnání s bezradností až neschopností pana Špidly je tu evidentní rozdíl ve prospěch pana Paroubka. Nicméně jsou tu i jiné věci, které jsou přinejmenším sporné a alarmující. To se týká zejména premiérova zaujetí sdělovacími prostředky, ne že by měly být podceňovány jako za premiéra Zemana ale pan premiér Paroubek by neměl zapomínat, že politiku netvoří jen sdělovací prostředky, měly by se věcně a v klidu řešit problémy, které v různých oblastech máme, místo toho ale to vypadá, že premiér a někteří ministři nemají na práci nic lepšího, nežli plnit sdělovací prostředky humbukem, skandály a urážkami. Tendence sdělovací prostředky ovládat poněkud připomínají staré dobré orwelloské téma a také komunistické až fašistické praktiky. Jestliže toto požehná volič ve volbách, tak asi nebude daleko od věci odjet někam, kde něco takového není považováno za normální stav věci tak, jako u nás.
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 8:54

Ale Draku, asi sledujete jinéé noviny nebo žijete v jiné zemi

Pokud noviny jsou na takové úrovni, že produkují lži a odmítají zveřejnit odpověď nařčeného, stávají se součástí politiky. Bránit se u soudů? Již slyším smích ba chechtot druhé strany. Mě se to také nelíbí ale utéci pryč? Nepohodlné, to raději ať vypadnou ti, kteří to tady zavedli. Noviny poplatné sudetským němcům, rozehrávající své hry pomocí českých Moravců nového typu. Nelze řešit věci v klidu a pohodě, při současném stavu politiky a rozmístění lidí bez skrupulí ve významných funkcích vládních i ostatních. Bude se muset začít čistit postupně, zvláště tam, kde jsou hoši kteří spolu rádi mluví a převádí si majetek veřejný za hubičku mezi sebou. Podívejte se jak se vrhli na Ratha, kvůli dojnému vemeni z VZP. Lidé ovšem již na víru nejsou zvědaví a vidí i ten svinčík kolem sebe.
jamo 12.12.2005 10:16

Re: Ale Draku, asi sledujete jinéé noviny nebo žijete v jiné zemi

Senilní geronte, zapomeň konečně také to bolševické "lidé nejsou zvědaví" a mluv jen za sebe. Kdyby náhodou někdo měl fakt stejné náyory jako ty, pak není "lid", ale vůl.
qq 12.12.2005 11:16

Re: Re: Ale Draku, asi sledujete jinéé noviny nebo žijete v jiné zemi

Jenomže podle rostoucích preferencí ČSSD asi skutečně "lidé nejsou zvědavi", až na draka a jamo, ovšem.
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 11:38

Re: Re: Ale Draku, asi sledujete jinéé noviny nebo žijete v jiné zemi

Moje senilita není tak velká abych zapomínal na lidi vašeho charakteru, je jich dost. Nevím že bychom spolu seděli u počitače ale voly jsem s vámi skutečně nepásl, takže proč ty důvěrnosti. Je možno mluvit i za druhé, pkud víme něco o jejich mínění. Tak např. ODS dělá vše pro to aby KSČM bodovala a dokonce ji řada lidí (díky takovým jako jste vy) považuje za záchrance do budoucna. To je hrůza pane co? A to jen proto, že všichni mlaskají ale jenom někteří jsou hozeni přes palubu. Všimněte si, kolik z ODS?
Virtuál 12.12.2005 13:18

geronte, možná , až přiletí Marťani,

tak tu budou živočichové bez lidských chyb.Tvorové to čestní, pravdomluvní,skromní, hezcí,přejícní..........a z těch si pak sestavte stranu, či vládu dle svých a Paroubkových představ.Zatím žijeme na zemi, bez Marťanů a tak můžeme vybírat jen mezi sebou.Vybírat ty horší mezi nejhoršími.Tak to v životě chodí.Hlavně si nic neidealizujte.Celá  naše čtyřicetiletá předchozí éra byla založena na ideologii a všichni (nevím, zda i Vy) víme, jak jsme dopadli. Některým z nás je to jasné, jiní se tak, jako by oněch čtyřicet let nebylo a všechen kal a špínu házejí na všechny kolem sebe, jen ne na hlavní viníky onoho marasmu.Je to nepochopení, krátká paměť, nebo hloupost?Nevím.Zřejmě u každého něco jiného.Nepředpokládám, že by senilita, že?
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 16:36

Pane virtuál ,to je zbytečné,Re: geronte, možná , až přiletí Marťani,

já totiž dost pamatuji i ze dřívějc. Pane, to vážně mám polaskat zloděje a násilníka který řve za všechno můžou komunisti já jsem jenom jejich produkt, vyklopit kapsu a být rád že mne okradl komunista, ale někdo jiný. To je ta senilita z druhé strany. Za komunistů jsem se bránil tak jak jsem mohl. Nyní se budu bránit tak jak mohu i před takovými jako jste vy. Zloděj pro mě zůstává zlodějem bez ohledu na příslušnost k politické straně. Zlodějna nemá co dočinění s ideologií ani s tou marxistickou (i když řada tupců si to myslí-jejich věc). Četl jsem po roce 68 spoustu výplodů a sprostot kydaných na řadu lidí, ve velké většině čestných. A to se děje dnes znovu. A je to o jediném, dostat se k lizu nebo u nšj zůstat. MUDr.Rath se dle mého názoru chová velice umírněně k tomu co se kolem něj děje. A proto mu fandím, ne takovým jako vy. senilní ano,proč ne ale jinak než vy. Hezký den.
Kikina 13.12.2005 4:48

Re: Pane virtuál ,to je zbytečné,Re: geronte, možná , až přiletí Marťani,

Hoši, když sleduji dnes to vaše diskutování, tak chybí ž jenom vyhlásit "Vánoční fackovací slavnost", že ?  Uvědomte si že se zastáváte bezvýznamných poliitků  za ery  velkého Karla Gotta. (Gusta Husák  a Milouš Jakešů Vám to potvrdí.. A  to byli nějaci řízkové, že..?)
68 12.12.2005 3:51

Není divu, jestli uhranul. Podívat se a poslechnout si. Vždyt zapadá do galerky.