25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek Šejna 12.12.2005 12:04

víte huhu...

Oni Paroubek i Rath pečlivě sledovali působení poslanců ODS a přizpůsobili se mu. Vzpomínám si, jak při prvním Paroubkově vystoupení ve sněmovně v roli premiéra poslanci ODS na Paroubka pokřikovali a hlasitě se mezi sebou bavili. Paroubek požádal předesedajícího, aby uklidnil "ty lidi, co se tam hlasitě baví". V té chvíli se z jejich řad ozvalo: "my nejsme lidi, my jsme poslanci". A Paroubek kontroval: "tak se podle toho chovejte a nerušte". A byl klid. Rath postupuje podobně. Po gejzíru modro-poslaneckých keců, že Rath likviduje zdravotnictví a že mají podezření z uplácení, Rath kontroval, že zdravotnictví likvidují někteří poslanci ODS a že má podezření z uplácení. Vždy bylo nejúčinější bojovat zbraněmi soupeře.
Pobavený pravicový volič 12.12.2005 12:12

Shrňme to, Mirku

Jirka je (pupkatej) chlapák
huhu 12.12.2005 12:17

Re: víte huhu...

tohle srovnání myslíte opravdu vážně ??
Pobavený pravicový volič 12.12.2005 10:55

Paroubek

Paroubek se chová jako vítěz. Proto vítězí.
 
(Tohle není nic proti nikomu, jenom základní psychologická pravda )
Dušan Polanský 12.12.2005 9:07

Ale neuhranul,

to jenom ODS byla zvyklá drze a suverénně vystupovat (u republikánů šlo vyloženě o šaškování za účelem obohacení se předsedy). No a teď to praktikuje také někdo jiný.  A je zle.
Pobavený pravicový volič 12.12.2005 11:12

Re: Ale neuhranul,

Yeeeeeeeeeess!
baci 12.12.2005 8:50

Mně osobně je trochu ouzko

Mně osobně je trochu ouzko,z jiných věcí ,které jsou zcela reálné,
některé v chodu jiné v přípravách,a to zcela konkrétních..
Moje babička,vždy vyprávěla příběh o mlynáři ,v okolí Konopiště,který vyhrál soudní proces o majetek"s tím tlustým a nábožným"Ferdinandem d Este,tedy druhém muži K.u.K.monarchie ,aby dokázala řád a právo monarchie, a zatím v této době,v této zemi. -zákon o vyvlastňování je připraven ,aby umožnil "přemístění pracovní síly" -zákon který bude sahat na majetek krajů ,zřejmě projde v úterý v PSP a když projde, další krok bude zákon umožnující sahnout na majetek soukromý už jen dotáhnout milionářskou daň dekret o znárodnění II upevnit národní frontu
Pobavený pravicový volič 12.12.2005 11:11

Ouzko být může,

ale nechme Parlamentu co jeho jest, to jest zákony.
 
A Vládu nechme vládnout.
 
Nese Vláda zodpovědnost za výši nezaměstnanosti na Severní Moravě? Já nevím. Ale jestli ano, tak ať dělá to co je třeba, si pokorně myslím já.
 
ODS, 6. rok ve vedení kraje,  to v Nošovicích nezvládla. Musí tedy Jirka Paroubek. Zařídí nezaměstnanému regionu práci, otevře fabriku a bude slavný. Krajští ódéesáci ve svých limuzínách přišli o šanci pokrýt slávou hlavy své. "Pokryje" někdo jiný.
 
Zákon trhu , ne?
huhu 12.12.2005 11:53

Re: Ouzko být může,

váš nick mi připomíná ten starý vtip o bolševicích či radiu jerevan. Mžná jste pobavený sám, ale pochybuji, že byste bavil většinu zde diskutujících. Taky ta vaše pravicovost je velice diskutabilní. A nepsal jste, že k volbám nechodíte ?
Pobavený pravicový volič 12.12.2005 12:08

Re: Re: Ouzko být může,

Bavím se já. Nakolik se politikou dovedou bavit druzí, to nechám na nich. Když to někdo žere, jeho problém
 
S volbami to je různé. Před rokem jsem v krajských volbách volil ODS. Pokaždé, když si na to teď vzpomenu, odplivnu si.
 
Tak je to, huhu.
Virtuál 12.12.2005 16:38

Pravivový voliči,

volte komunisty a odplivnem si všichni.
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 16:52

Re: Re: Re: Ouzko být může,

Milý pane Pobavený..... Mám naprosto stené pocity,a taky plivu. Bohužel na sebe, taky jsem tehdy zpitoměl. Jsem rád ale, že mne ODS nenechala v této slepotě a otevřela mi oči. Zejména pan Tlustý je velký kouzelník. Toho úplně baštím. Jeho výroky, nápisy, matematická ekvilibristika, nedotažená a hloupá a hlavně nedůvěryhodná. Je to nejlepší agitátor Čssd či KSČM (podle gusta). Hezký den.
baci 12.12.2005 12:34

asi jsem jelen

asi jsem z Vaši odpovědi trochu jelen-na závěr píšete
-zákon trhu
a to jako je když soukromníkovi vezme stát něco aby to dal druhému soukromníkovi/tedy firmě/
to je zákon trhu?Jedna ideologie tvrdí, že na cestě k cíli je vše dovoleno.Jen tak mimochodem,
si zkuste sehnat informace ,na kolik se podílela nová investice v okolí kolína na poklesu nezaměstnanosti.
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 13:29

Re: asi jsem jelen

Nesmíte tomu Kalouskovi tolik věřit.
baci 12.12.2005 13:47

co říká

co říká kalousek nevím ani mně to nezajímá,
lidová strana od msgr.šrámka,msgr.haly se nezměnila je stále stejná
msgr.Hála ve zlíně v rocě 1945 odstartoval svým projevem
kampan ,která udělala z JA.Bati zrádce národa,
taky na to oba msgr.doplatili po 48 byli v internaci
to jsou spíše názory jako dědictví otců a pamětmíků
Nihil novum sub sole
Ivan Nový 12.12.2005 13:52

Pročpak Korejci trvají na Nošovicích?

No protože Nošovice mají ideální polohu, budou tam denně dovážet dělníky z Polska a Slovenska. Nikdo nám přece nechce namluvit, že v kraji kolem Nošovic se najde 10000 vhodných zaměstnanců.
Honza 12.12.2005 14:48

Re: Mně osobně je trochu ouzko

Z poslance ODS Doležala , který prosadil první skutečné vyvlastnění po roce 1989 Vám ouzko není??? Jednalo se o vyvlastnění tisíců drobných akcionářů ale to je vpořádku že ?  Vždyť ODS je takový ochránce soukromého vlastnicví. Bohužel ale jen toho svého.
Tom 12.12.2005 8:50

Kdo a čím

Uhranutí bude spíš opačné: Jiří Paroubek je uhranut politikou, nebo aspoň tím, co za politiku pokládá. Za dosud neojstřejší hranu, kterou mi ten uhranutec nabídl, abych se o ni zranil, je jeho včerejší Prima ujištění, že by jako křesťan kliďánko nechal zabít své rodiče. Představuji si, jak synek přichází za tatínkem a říká mu: "Tati, podívej, jako správný husita jsem Ti přinesl kalich, není v něm sice krev Páně, jen sokratovský bolehlav, ale co bych pro Tvoje dobro neudělal... Nejobludnější zvrácenost, jakou si dovedu představit, myslím, že dává předsedovi vlády nekonečně výmluvnější vysvědčení než všelijaká jeho komunistická bratříčkování. Jako křesťan zabiju vlastního otce. J.Paroubek.
Mirek Šejna 12.12.2005 9:28

Tome, tohle je od vás prasárna jako hrom

Paroubek včera na Primě řekl, že euthanázii neodmítá, protože má v živé pamněti, jak trpěli před smrtí jeho nevyléčitelně nemocní rodiče. To je ale úplně o nečem jiném, než o čem tady píšete vy. Nechte se zaměstnat v novinách. Tam je o takové hyeny jako jste vy velký zájem.
baci 12.12.2005 9:46

osobní zkušenost

Mám bohužel osobní zkušenost z úmrtím obou rodičů na zhoubné onemocnění.
Maminka ve věku 51 let.otec starší.Jsem felčar i tatínek byl.Oba rodiče jsem dochoval doma,řídíc se zásadou,že člověk nesmí trpět bolestí dostávali léky tkumící bolest.Musím říci že zejména u maminky,jsem poslední rok s ní prožil rok jenom s ní rozhovory.Musím předeslat,že jsme silně věřící rodina.Tatínek byl z vesnice,měl celkem jednoduchou víru,takovou smlouvu s bohem,Já budu dodržovat desatero,v pátek se budu postita jednou za rok půjdu ke zpovědi a za to se dostanu do nebe.Maminka byl klasický křestanský intelektuál.tzn podléhající levicovým filosofům té doby Camus,Sartre,Gide etc.V její nemocnic jsem pochopil jak silnou jí byla opora ve víře a v modlitbě.O euthanasii jsem nikdy neuvažoval a nikdo z obou rodičů.Primu jsem nesledoval co řekl pan min.předseda,ale rozhodně bych s ním nesouhlasil.Sketečně o tomto problému se dá hovořiti jen z určitou osobní zkušeností.
Mirek Šejna 12.12.2005 11:52

Baci,

ale vždyť žádný zákon nenařizuje euthanazii. Ten zákon, o kterém je řeč, naopak euthanazii řadí mezi trestné činy. Pouze je tam napsaná trestní sazba od nuly do 6 let. A právě o tu nulu jde militantním katolíkům. Oni chtějí, aby euthanazie byla potrestaná odnětím svobody vždy. Naopak poslanci umožnili tou nulou, aby v některých případech byl odsouzený potrestnán pouze verbálně a nikoli odnětím svobody. No a Paroubek to zdůvodnil svými osobními zkušenostmi.
Pobavený pravicový volič 12.12.2005 11:03

Tome,

Vy jste nemocný člověk. Pokud jste si nevšiml, eutanázie není povinná.
 
Tak vo-co-Vám-gou? Klidně trpte, až to na Vás jednou přijde. A ono to čeká většinu z nás, víte?
 
Nejste Vy jeden z těch fanatiků, co by chtěli nařizovat všem ženám, co mají dělat se svojí dělohou? Žádná antikoncepce, žádné interupce... Ach jo...
Kikina 13.12.2005 4:19

Re: Kdo a čím

Tome, to ste opravdu přepískl, nemyslíte ..?
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 8:38

Pane Bartoň

musím konstatovat, že máte dobrý postřeh. MUDr. Rath skutečně nemůže být dlouho spolupracovníkem ČSSD. Jen jeho smysl pro zamezení dalšího rozkrádání nemocnic jej přivedla k levici. Zákonitě přejde jinam a oba to vědí(Rath i Paroubek). Jde jim ale o to, aby stát nemusel znovu budovat veřejné nemocnice po vytunelování pozemků a ostatních aktivit již ustavených akciových nemocnic. Proto celkem chytře a s rozvahou je odřízl od dojného vemene, které natáhla s radostí pí Musílková, bez patřičných korekcí toku peněz.
Drak 12.12.2005 9:33

Re: Pane Bartoň

Řekl bych, že jediné co pana Ratha štvalo je, že ty peníze tečou jimým směrem, nežli by on "ráth". Zkrátka nejde vůbec o zamezení rozkrádání nemocnic, to ani zastavit nejde, jen se ty finanční toky poněkud pozmění. Toto je zatím největším selháním premiéra Paroubka, protože dal přednost medální viditelnosti před odborností v momentě kdy vybíral tohoto ministra. Ono ani na kultůře nic moc ale tak strašné jako v tomto případě to skutečně není. Co se akciových společností týče, tak jednou z jejich výhod je že nejsou vázány mzdovými tarify, tudíž mohou mít mzdovou politiku flexibilnější, to jest například v krajích, kde je nouze o práci mohou jít s platy níže aniž by riskovaly, že personál lékaře nevyjímaje odejde. To se samozřejmě odborářovi Ráthovi nemohlo líbit, ono mnohým jiným také ne ale objektivně vzato, to porblém s nedostatkem financí řešit pomáhá ať už se to někomu líbí nebo ne. Nicméně jmenování odboráře a lobisty (mám na mysli Da Vinci klub, náš drakobijce by si měl zmést nejdříve před vlastním prahem) ministrem, je krok naprosto nesystémový. Kdyby jmenovali hlavního železničního odboráře ministrem dopravy, jak by to asi proboha dopadlo?
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 10:22

Re: Re: Pane Bartoň

Pane Draku, vy mě sdělujete že MUDr.Rath je zloděj a rozkrádání nemocnic zastavit nelze. Myslím, že lžete, obojí není pravda. Také vám ODS platí za špinění lidí? Samozřejmě ne přímo. Na to stačí naznačovat, pár lidí kteří vysloví jeho jméno a je umazáno. Proč až teď pane. Hodí se to že. Najde se pár lehkověrných. Jinak to co barvitě popisujete by bylo krásné, kdyby za tím vším nebyla snaha zisku za každou cenu. Akcionář není bohulibý mecenáš, chce vydělat. Pokud pánové si postaví vlastní nemocnice a budou je provozovat jako privátní, není námitek. Ale pokud získávají nemocnice darem, kdy je platí až ze zisků, které jim zajišťuje tunýlek z VZP bez výběrového řízení? Ani náhodou. Nesouhlasím, je to zlodějství k získání nemovitostí i půdního fondu a postup k záměrnému konkursu na tuto nemocnici. Nejedná se jim o pacienty ale o zisk.
jakovy 12.12.2005 14:54

geronte inzo, svatá pravda

Nejedná se mu o pacienty ale o zisk!
Nějak si nám pan ministr neuvědomil, že zdravotní daní neplatíme platy lékařům (teda bysme neměli), ale zdravotní péči.
A z toho plyne, že jeho "Zvýšíme platy lékařů (poslušných), a proto nebudou léčit, protože nebude na léky pro pacienty, kteří musí chcípnout pro větší plat svého "lékaře"", je jenom možností lupiče, který je ochoten se o část lupu podělit, aby ho jeho vlastní tlupa nesežrala.
Pan DrRath není ani zloděj, ani lupič. To je gauner takového formátu, že čeština pro něj prozatím nemá slovo. Babinskej, starej lotr mexickej je proti němu hodný dědeček z pohádky. Ten neměl na svědomí ani jeden lidský život oproti p.DrRathovi: počkáme měsíc neléčení a oni vymřou.
Jenom nevím kdo bude platit pojistné, až to DrRath dotáhne do konce. Pojištěnci mrtví, konečně nebudou obtěžovat lékaře, naživu pár prominentů, které platí stát a zdravotníci.
A plat se jim bude vyplácet ze zdravotní daně jen jimi samými odvedené. Asi budou muset stávkovat.
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 16:16

Re: geronte inzo, svatá pravda

Pane jakovy, co vás vede k vašemu rozhořčení. Vy MUDr.Ratha znate? Silně pochybuji. To co předvádíte je tak čistá nenávist, že je to až dignosa. Zahoďte přesvědčení a rozhořčení,začněte přemýšlet. Pokud v tom máte peníze pak chápu. Ale nečekejte pochopení ode mne. Já to totiž pouze platím a to sakra dost.Hezký den.
Martin Krcmar 12.12.2005 9:40

Re: Pane Bartoň

Mohl byste uvest priklad vytunelovane nemocnice? Vsimnul jste si, ze se Rathovi zatim podarilo "objasnit" cca 1% z kazdorocniho schodku VZP?
gerontus.inza@seznam.cz 12.12.2005 10:03

Re: Re: Pane Bartoň

Pane i kdyby to byla jen minimální částka na trestní oznámení, tak je to úspšch.A 1%? Úspěch v zamezení rozkrádání. Programátor který si nechá na nějaký účet posílat zlomky Kč, je též defraudant Pokud ovšem? asi dle vás, není členem ODS. Pak je to poctivý podnikatel. V Případě nucené zpřávy dohde k auditu, který jasně ukáže kam zaměřit pozornost.Divím se, že při schodkovém hospodaření VZP nebyla nucená zpráva vyhlášena dříve.