20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Parlamentní počty a prezidentův tanec

Naše veřejná diskuse, jak se zdá, má neustálou tendenci probíhat jako trvalá série kampaní. Nejprve kampaň proti Andreji Babišovi – na jejím konci bylo Babišovo vítězství ve volbách do Poslanecké sněmovny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Heidlerová 7.3.2018 13:47

Lidé, jen ne strach

I když tato neblahá sestava se nakonec vlády ujme, myslíte si, že bude dlouho fungovat??? Poslední koaliční vláda zdaleka nebyla složena z více rozporuplných členů, než koncept ANO,KSČ a Okamúra, a přesto se složila v posledním roce vládnutí, ačkoliv jí do zad nedýchala rozzlobená část veřejnosti. Ani bujné sny mi nepřinášejí představu, jak pokorně a s porozuměním by toto trio svorně "válelo" ve prospěch vlasti.

P. Rudolf 7.3.2018 16:45

Re: Lidé, jen ne strach

Po Opoziční smlouvě, kdy tady vládlo duo pseudodemokratů, kvaziantikomunistů, totálně neschopných politiků, ale velmi snaživých zlodějů, tady už může vládnout kde kdo.

P. Han 7.3.2018 16:56

Re: Lidé, jen ne strach

Nemůže, bohudík. To byste tam už seděl.

V. Heidlerová 7.3.2018 17:48

Re: Lidé, jen ne strach

Pokud vím, opoziční smlouvu vytvořili dva velmi schopní, všeho schopní politici, Zeman a Klaus. Zeman pravděpodobně zloděj v pravém slova smyslu není, ale umožnil rozkvět zlodějství, hulvátství, schválností, podrazů, lží, má chování ruského mužika. Klaus vypadá representativně, ani jemu byste přímou zlodějnu těžko prokazovali. Oba dva pánové však jsou chorobně ješitní a sebestřední, schopní urážet své protivníky. Nyní je pan MZ adorován jako nejlepší prezident všech dob, hááááááááááááááááááááááááááááááá, pana Klause už nesleduju.

O. Schnabl 7.3.2018 12:51

potvrzení

Již jsem "pochopil" proč pan Žantovský dostal koryto v ČTK.

P. Han 7.3.2018 14:48

Re: potvrzení

"pochopil" v uvozovkách znamená, že furt ne?

P. Smatlak 7.3.2018 12:31

BBBB

PÉŤO ALE ZAPMĚL JSI DODAT,KDO DOSTAL KROM NICH SAMÝCH ČSSD DO POZICE V JAKÉ JSOU.aNO SOCIALISTI TO PODĚLALI VĚČNÝM NADÁVÁNÍM NA POPULÁRNÍHO (BOHUŽEL) Babiše A Zeman jim to podělal útoky na Sobotku a tím i na celou ČSSD ,protože ti z této strany jako ten zmetek Zimola,nebo Škromach a ten přiblblý boxer neměli funkce,přestože to byli jeho ne přívrženci ale spíše miláčkové.Takže PéŤo když už něco napíšeš tak podle pravdy a skutečnosti a ne podle toho jak se ti to hodí.

P. Rudolf 7.3.2018 12:21

Štípněte mě někdo

Já s Žantovským souhlasím!

Jen ještě malý postřeh: Zase jeden z politických trpaslíků rozjíždí amatérskou kampaň proti Okamurovi. Ne, že bych s názorem Lidovců lidsky nesouhlasil, ale strategisky politicky je to úplně mimo. Jednak tím dělají Okamurovi u jeho potencionálních příznivců reklamu a zároveň je to o ničem, neb dohoda mezi ANO, KSČM a SPD je v záležitostech obsazení Poslanecké sněmovny jasná a nikdo z nich není blázen, aby ji porušil.

A nedej bůh, aby se nemožné povedlo. Tomio by toho jistě dokázal skvěle využít a svou stranu v příštích volbách ještě posílil. Zajímało by mne, kdo tomuhle Demokratickému bloku dělá marketing?!

P. Han 7.3.2018 16:14

Re: Štípněte mě někdo

Patrně jste si konečně přečetl článek. Gratuluji! Třeba byste souhlasil i s těmi, které jste nečetl, ale kritizoval.

P. Rudolf 7.3.2018 16:41

Re: Štípněte mě někdo

Že bych jednou klesl až tak hluboko a kritizoval něco, o čem vím naprostý ho*no, jak to běžně dělá nějaký Hán?

P. Han 7.3.2018 16:58

Re: Štípněte mě někdo

Děláte to běžně. Vaše fráze "článek jsem nečetl, ale..." v údolí zlidověla. Ale možná byste mi mohl připomenout, kdy jsem tento váš postup použil já.

S. Rádl 7.3.2018 9:44

replika

Dokud se bude parlament na popud lidovců věnovat klíčovým problémům jako je Ondráček, Okamura, ovlivňováním voleb ze strany Ruska, atd., tak spolu s rostoucí životní úrovní bude jistě růst i popularita politiků, kteří tato klíčová témata nastolují.

A. Alda 7.3.2018 10:58

Jo.

Myslím, že naprostá většina lidí má jiné starosti než ty blbosti, co se se v padlamentu projednávají.

Š. Hašek 7.3.2018 11:35

Re: Jo.

Určitě.

Zvláště, pokud někdo iniciuje odvolávání někoho za "vyjádření se k historii". Atd.

No, Kalous, Fiala, nebudu ani popisovat bukanýry námořní - naprosto ztratili smysl pro "proporce".

S. Ševeček 7.3.2018 9:08

Ještě jedno eso Babiše

vláda nezíská důvěru? - pak jsou tady předčasné volby.

Pojďme do toho, Duhová Demokracie!

P. Hlosta 7.3.2018 9:44

Re: Ještě jedno eso Babiše

O tomto záměrně autor nepíše, jakoby ta varianta nebyla. Příznačné pro opozici Babiše, že strkají hlavu do písku a vyhýbají se brát v potaz i pro ně neblahé varianty. Pak to dopadne tak, jak jim dopadly volby do parlamentu(ODS si dodnes nepřiznala fakt, že ji pomohl V.Klaus jun. k poměrně nečekanému vysokému výsledku voleb).

A. Alda 7.3.2018 11:04

Předčasné volby nechce Zeman.

Není mi jasné, proč.

Babiš by je mohl docílit velmi rychle - nechá si najemnovat druhou vládu, jen ze svých lidí a bez jakýchkoli ohledů na padlamentní křiklouny. Vláda nezíská důvěru a předsedseda sněmovny donutí presidenta znovu pověřit sestavením vlády Babiše, který předloží tutéž vládu. A pak to buď pos*anci zkousnou, nebo budou předčasné volby. Zeman si nebude povinen je vypsat, ale fakticky bude donucen, protože nechat vládnout až do řádných voleb odmítnutou třetí vládu bude neudržitelné. A v předčasných volbách posílí jak Babiš, tak Okamura.

P. Grigar 7.3.2018 20:01

Re: Předčasné volby nechce Zeman.

..možná pořád hraje roli Zemanův vztah k sociální demokracii, je to jeho vypiplané a dočasně zbloudilé dítě, kdo ze současných politiků "to má"? Jako zkušený politický stratég převyšuje o čtyři tahy současné taktiky a coby prognostik si dokáže modelovat možné varianty pokračování evropské politiky. U žádné z nich bych svoje dítě nenechal nést zodpovědnost, proto jeho varování před vstupem ČSSD do vlády. Budou nutná drastická, nepopulární rozhodnutí a po těžkých dobách tak budou moci socialisti nabídnout nové tváře bez poskvrn.

No a Babiš to jenom přivítá, jednobarevná vláda je přece jen vnitřně stabilnější a v případě transformace EU na "model Titanic" se budou euroskeptici hodit.

M. Valenta 7.3.2018 8:32

Antireklama funguje a ne že ne.

Důkazem je Zemanova politická kariéra, kdy ani ta největší zhovadilost ho dlouhodobě nepoškodila.

V. Novák 7.3.2018 9:21

Re: Antireklama funguje a ne že ne.

Důkazem je Zemanova politická kariéra, kdy ani ta největší zhovadilost sjednocené kulturně-mediální fronty ho dlouhodobě nepoškodila...

R. Brzák 7.3.2018 9:26

Re: Antireklama funguje a ne že ne.

Vaše tvrzení je důkazem tvrzení pana autora...

problém je v tom, že většina toho, co Vy považujete za zhovadilost (za mně například točení se na neopatrném výroku pana KS o Benešových dekretech v minulých volbách) je pro většinovou populaci v pořádku. Můžeme se tomu divit, můžeme s tím nesouhlasit - ale jsme-li demokraté, musíme respektovat, že naši sousedé věci vidí jinak, než my. A KS, kterého jsem volil, udělal velkou chybu - protože nepochopil, jak jsou jeho sousedé na podobná tvrzení citliví. Že ji Zeman skvěle vytěžil, je důkazem jeho politické schopnosti. Že Zeman stojí dlouhodobě "sám proti médiím", to je zřetelné i z Marsu. Já sice chápu, že Zeman tuto pozici sám vytváří (a těží z ní), ale je chybou médií, že mu vlastně svou jednostranností nahrávají...

M. Valenta 7.3.2018 11:57

Re: Antireklama funguje a ne že ne.

O hlouposti výroku KS ohledně dekretů nemám pochyb a prohra byla neodvratná. Mám na mysli jiné zhovadilosti, které by politik přežít neměl. Např. hanebná omluva Číně, kauza Peroutka, lhaní ohledně neškodnosti kouření, aféry neprověřeného Mynáře, schvalování anexí cizích území, či výzvy k likvidaci novinářů.

M. Adler 7.3.2018 5:10

Dovolil bych si

jen dvě malé poznámky. Nemyslím, že výsledky voleb (ať už českých nebo amerických)vyjadřují soucit "veřejnosti" se štvaným, ale hlubokou nedůvěru podstatné části společnosti k těm, kteří tyto štvanice organizují a rozpoutávají. Ta nedůvěra je setsakra zasloužená a opodstatněná. (Rudému právu jsme nevěřili ani předpověď počasí, snad ani ne datum v tiráži). A tak má Rudolf Kučera (a s nám i citující pan Žantovský) zase pravdu - ta podstatná část společnosti se zlobí, nechce být nadále sebezvanými elitami kontrolovaná, řízená a manipulovaná, a hlásí se o slovo. A politické strany, které by skutečně chtěly někoho zastupovat, nejen uzurpovat moc, to budou muset vzít na vědomí.

S. Ševeček 7.3.2018 9:09

Re: Dovolil bych si

K vašemu závěru: Jsou tady vůbec takové?

V. Novák 7.3.2018 9:23

Re: Dovolil bych si

Strany, které prosazují referendum, prosazují větší moc občanů a tedy vlastní oslabení.

S. Ševeček 7.3.2018 9:29

Re: Dovolil bych si

Ano - jsem taky pro referendum.

A. Alda 7.3.2018 11:06

I já.

I s rizikem, že lidé rozhodnou jinak, než bych chtěl.

Z. Lapil 7.3.2018 13:04

Re: Dovolil bych si

Jste v tomhle vlákně první proreferendovec, tak to napíšu vám. Podle mě se totiž referendu přisuzuje větší důležitost, než má.

Verze A: referendum bude jen o zásadních věcech čili zřídka. Rozhodne například Budiž czexit. A dál? Politici dál budou politikařit, jen jim přibyde téma "a čo si představujete pod takým slovom Czexit".

Verze B: referendum bude snadno vyvolatelné. Pak buď vznikne chaos v odvolování, dovolování a přivolování jednotlivých politiků nebo (včetně možnosti "zároveň") budu jako občan nucen převzít povinnosti svých volených zástupců, samozřejmě s výběrem poradců mezi ČT a Bleskem, a hlasovat o kdejakém zákoně, který mě víceméně nezajímá a nic o něm nevím.

Určitě by bylo zajímavé referendum na švýcarský způsob (ruší se kompletní zákon přijatý parlamentem NEBO se kompletní zákon navrhuje a přijímá), ale nepřipadá mi, že by mohla být přijata záležitost popsatelná alespoň souvětím.