28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Parlament zkriminalizoval polistopadovou éru

Poslanecká sněmovna svým hlasováním z 6. června 2019 většinově vyhlásila, že privatizaci prý provázely excesy i zločiny se stamiliardovými škodami. Požaduje také, aby tyto zločiny mohly být i nadále vyšetřovány.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 14.6.2019 10:40

Re: Také hloupé heslo "útěk před právníky",

Rozhodně si nemyslím, že komančové byli poctivost sama, ani naznačit jsem to nechtěl. Já jsem však mimo jiné psal o tzv. "pravicových" zlodějích. Patřili mezi ně i komančové jako Dyba, Kočárník, Dlouhý, který se snaží nás vychovávat dodnes a na lehké topné oleje programově zapomíná.

Pokud se týká současného právnického stavu, když to trochu přeženu, je to nikoliv o právu, ale o penězích. Je to ke zrušení, není to k ničemu. Hlavní snahou právníků je všechno komplikovat a protahovat. Podívejme se na kauzy, které mají i něco málo společného s politiky.

J. Svoboda 14.6.2019 10:04

Re: Jste normální, máte diplom z VŠ jako já ?

Doufám, že VŠ diplom nemá být dokladem o hlouposti.

K. Salajka 13.6.2019 23:08

Re: Opravdu?

Oni ne, jejich předci, po kterých zdědili mocenské pozice.

Privatizaci řídil mj. KLaus, Zeman Tříska, Dlouhý, Ježek, Čalfa - všichni pracovníci privilegovaného komunistického pracoviště, do rukou Soudka, Junka . Viktor Kožený měl taky svého dědečka.

Podniky si jako manažeři rozebrali ředitelé, kteří byli až na výjimky komunisté. Svazáci si "půjčili" peníze Koospolu , odboráři vytvořili Oreu. Jednodušší by asi bylo vyjmenovat nekomunisty, kteří si také na něco přišli. Prodej Zetoru, Tatry, Škody, všude jsou skutečně nevýhodné operace, které nelze vysvětlit jinak, než osobním zainteresováním těch, kdo akce organizovali.

J. Kratochvíl 13.6.2019 22:55

Re: Nesmysl !! "rychlá privatizace bank".. "ušetřil"

Nikdo Klause nenutil, aby privatizace probíhala tak rychle. "Všeliké kvaltování pro hovada dobré jest." Stará moudrost ukázala, že Klaus byl pěkné hovado.

V. Student 13.6.2019 22:08

Re: Přesně !

S davem? Babišovi lidé, a davy? To si děláte srandu, ne?

J. Svoboda 13.6.2019 22:01

Re: V NDR převzali zákony NSR a rokradli víc jako naši socialist

Pravda, pravda.

M. Pechar 13.6.2019 21:17

Cintáty slavných osobností?

Až uslyšíte, že 1+1=1, půjde o názor, nikoli o fakt. Jo a ten úhel pohledu si radši změřte úhloměrem.

J. Matuška 13.6.2019 21:06

Re: Přesně, 1*

1*

Miluji citáty...

J. Kanioková 13.6.2019 21:03

Zdroje, fakta ???

J. Kanioková 13.6.2019 20:55

Blbost, kdo tady měl finance na privatizování ???

J. Kanioková 13.6.2019 20:50

Jakými ?

J. Kanioková 13.6.2019 20:39

"Nenadělal" !

To jsou jen naivní dojmy lidí, kteří o ekonomice moc neví. NEROZUMÍ.

J. Kanioková 13.6.2019 20:34

Nesmysl !! "rychlá privatizace bank".. "ušetřil"

PROBOHA! Mrázek se nikdy netajil, že má dobré vztahy s politiky, jmenoval poslance ČSSD Josefa Hojdara. Kriminalisté, kteří pracovali na případu Biolíh , byli podezřelí z korupce. Pozemkový fond v čele s ministrem zemědělství Petrem Zgarbou přihrál spekulantům pozemky v okolí Prahy. Zatkli čtyři členy ČSSD v kauze biolíh, vyšetřovali "kakaovou aféru" bývalého poslance stejné strany Michala Krause. Obvinění v kauze biolíh, František Vybíral a Miloš Červinka, byli v úzkém styku s Mrázkem.

Kvazi-pravicoví radikálové volali po okamžité privatizaci bank zahraničnímu kapitálu, nechápajíc, že VEŠKERÁ česká privatizace proběhne v zemi bez úspor a domácího kapitálu, nutně na bankovních úvěrech a že banky mohou být pouze tak zdravé, jako jsou jejich klienti. Vyslyšet jejich požadavky by znamenalo zastavit celou

systémovou privatizaci české ekonomiky, protože finanční ústavy v rukou zahraničního kapitálu by rozhodně neměly zájem účastnit se bezprecedentního experimentu privatizace celého hospodářství.

........

Privatizace bankovního sektoru musela z tohoto důvodu být až POSLEDNÍ v řadě a bylo jasné, že se nemůže obejít bez oddlužení a sanace bank státem.

J. Kanioková 13.6.2019 20:07

Také hloupé heslo "útěk před právníky",

Zákon jde vždycky pozadu za zlým činem. Nikdo, nemůže vědět co bude zítra. Navíc byla tady právní kontinuita. Privatizovali zejména komunisté, kteří měli peníze a hlavně známosti. Vyměnil se ministr, ale personál na ministerstvu zůstal stejný. Ten se v problematice vyznal lépe než ministr.

Hlavně, že Komunisté byli "poctivost sama." Možná už v padesátých letech to byl záměr. Ale věděli to pouze ti, kteří lidi okradli. Protože kdyby je neokradli, nemusela být žádná privatizace.

Komunisté v padesátých letech vyházeli soudce a vyškolili si nové. Vybraní studenti si za dva roky udělali maturitu a za další dva z nich byli soudci. Ti potom školili mnohé dnešní právníky. Vyhození právníci dostali krumpáče a lopaty. Pokud některý nebyl spokojený, tak mu sebrali i ten krumpáč.

V. Braun 13.6.2019 20:03

Zásah do vlastního hnízda

Koukám, že si pan Jakl nadělal do vlastního hnízda - tímto děkuji panu Houškovi níže v diskusi za vypovídající rozbor hlasování v parlamentu.

J. Kanioková 13.6.2019 19:58

Jste normální, máte diplom z VŠ jako já ?

J. Kanioková 13.6.2019 19:53

Přesně, 1*

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt. Cokoli vidíme, je úhel pohledu, nikoli pravda.“ Marcus Aurelius.

J. Kanioková 13.6.2019 19:48

Naprosto přesně !

Kdo u nás měl největší známostí i důvěrných informací o jednotlivých firmách po Sametu ? Komouši jejich příbuzní !

J. Kulheim 13.6.2019 19:42

V NDR převzali zákony NSR a rokradli víc jako naši socialist

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, atd

.Jaromír Janata a Rostislav Polák - utajení magnáti, kteří stojí za průmyslovým lihovarem Kolín. Policejní prezident zakázal speciálním policejním útvarům, které řeší i politickou korupci, poskytovat veřejnosti informace. Mrázek se nikdy netajil, že má podobné vztahy s politiky, jmenoval poslance ČSSD Josefa Hojdara. Kriminalisté, kteří pracují na případu Biolíh , jsou podezřelí z korupce. Pozemkový fond v čele s ministrem zemědělství Petrem Zgarbou přihrál spekulantům pozemky v okolí Prahy. Zatkly čtyři členy ČSSD v kauze biolíh, vyšetřují "kakaovou aféru" bývalého poslance stejné strany Michala Krause. Obvinění v kauze biolíh František Vybíral a Miloš Červinka byli v úzkém styku s Mrázkem. O Pospíchala se v souvislosti s kauzou korupce při rozdělování státních zakázek na výrobu biolihu. Berdychova banda.

Socialismus je symbiózou miliardových šibalů a milých hňupů. Jedni vyžírají miliardy na dotacích, pobídkách a daňových úlevách a potřebný počet malých vyžírků korumpují tisícovkami nebo třeba 30 kč.....platí to střední třída a daňoví poplatníci.

J. Kulheim 13.6.2019 19:38

Re: Nevím jak to poslanci mysleli,

Zajímavý postřeh pana Karla Horáka. Možná by nebylo od věci, přiblížit dobu ve které nebyla kriminalita.

V padesátcý letech komunisté sebrali všechno všem. Některá dali do Jáchmova jiné na šibemici. Po roku 1989 nejvíc "privatizovali" potomci komunistů, kteří znárodňovali majetek v padesátých letech.

J. Kulheim 13.6.2019 19:24

Re:

Transformace nemohla proběhnout bez nákladů. V NDR jako transformační náklady prošustrovali tolik, kolik by ČR stačilo na rozpočty na 30 let. A to NDR měla jenom asi dvakrát více obyvatel. A to přejali Německé zákony hned od začátku. Dle zprávy MF, dosáhly náklady na transformaci 270 mld. To neznamená že 270 mld. Kč bylo "rozkradeno" ale převážná část šla do krachujících socialistických podniků, aby nevypukla masová nezaměstnanost. Převážná část těch 270 mld. Kč byla vyplacena jako mzdy "pracujícím" o jejichž výrobky už nikdo nestál.

Gersta umí dělat každý. Transformace nemohla probíhat metodou pokus omyl. Kde byli ti chytří, kteří všechno ví jak se to mělo dělat a nedělat chyby. Vy jste byl kde, pane Fialo? Asi jste hledal ryby.

R. Fiala 13.6.2019 18:50

Tvrdit, že za privatizační smrště 90. let bylo vše podle zákona a v pořádku, dokonce snad demokraticky z vůle lidu to je opravdu chucpe (ani se nedivím, že kdosi Jaklovi nafackoval). Že se proti tomu postavily (až na pár jedinců) v nebývalé jednotě všechny strany to mne tedy příjemně překvapilo, i když je to jen politické gesto.

K. Janyška 13.6.2019 18:12

Re: Co úvěry

To je pravda. Byl jsem u toho tak blízko, že to blížeji ani nešlo. Lidi jsou lidi. Bylo třeba privatizovat a transformovat za každou cenu. Vypuštěný pytel blech z totalitníhoo pytle nebylo lehké uhlídat... Dzp.

K. Janyška 13.6.2019 18:09

Re: Nevím jak to poslanci mysleli,

A co vy ? Jak to, že jste tomu nezabránil, řečo ? Babiš zločinu šéfoval... Dzp.

K. Horák 13.6.2019 16:44

Nevím jak to poslanci mysleli,

znám jenom ten text.Ale polistopadová doba je prorostlá kriminalitou. Je dobré, že zločiny budou nepromlčitelné.

J. Svoboda 13.6.2019 16:40

Re: Přesně !

Paní Kanioková, k přesnosti to má na hony daleko. Tímto slovem se bohužel řadíte mezi lidi podobné Babišovým otrokům, kteří moc nemyslí a raději se mýlí s davem, než by měli pravdu sami.

J. Svoboda 13.6.2019 16:32

Kdo s kým, o čem, pro koho

Jak to podle pana Jakla bylo s tím zhasnutím, útěkem před právníky?

Panu Fialovi do hlavy nevidím, ale třeba se styděl se přihlásit. Nemá sice možná potřebné charizma, ale za to soudnost a slušnost. Asi si pamatuje, jek to před jeho vstupem do ODS bylo se soudruhy Řebíčky, Nováky, Bémy, Oulickámi, Jančíky a dalšími, na které bohužel byla slavná ODS, včetně chlapa s gulama krátká.

To pan Skopeček všechno nepokrytě a hloupě chválí a o výše uvedených lidech nechce slyšet. Vyvedlo by ho to z konceptu. Nechce slyšet, že největším nepřítelem ODS byla ODS sama, když byla k rejdům uvedených lidí hluchá a slepá. Babiš má bohužel skoro pravdu, že ho stvořily systémové strany. To asi úplně ne, ale vydatně mu fakt pomohly. Nejvíc asi ČSSD a ODS se asi bála něco proti tomu dělat. Byla silná, jako silnice.

V. Braun 13.6.2019 16:24

Re: Blbost !

No, možná to o bankách a kientech věděli a proto chtěli rychlou privatizaci bank. Možná by tím státní rozpočet ušetřil pár set miliard Kč.

V. Braun 13.6.2019 16:20

Re: Nechci hodnotit privatizaci,

Myslíte třeba hnutí ANO?

J. Minarčík 13.6.2019 16:03

Privatizace

byla správná,jen ta tma tam neměla být tak hluboká,např.OKD-už při prvním pokusu jsme my horníci věděli,že je to podvod,následný tunel už privatizované firmy byl všem jasný-no jen vládám,policistům,soudcům,právníkům není jasný do dnes,půjčit si na budoucí dividendy a neinvestovat?,ne ve všem ,ale byla zlodějna obrovská,mezi byl i Babiš-jenže nejen on!