28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Papalášská lobby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honky 29.6.2009 9:09

Papaláš je Topol

Papaláš je Toúpol nebo Klaus, žádný z nich neuměl podnikat a oba se rozhodli místo toho živit politikou ve straně, která radí, jak se má podnikat

Fafa 23.6.2009 23:35

Dve poznamky

Hranice pro vyšetřování trestného činu by měla být stanovena spravedlivě.

Ivane, Vy uz jste tady kdysi navrhoval treba platit najem podle prijmu. Pokud by se Vam Vas plan povedl a lide s vyssimi prijmy by platili za vsechno v pomeru ke svym prijmu, tak by asi nemelo smysl se snazit o vyssi prijmy, nemyslite?

Dotčení plátci mohou samozřejmě najít uplatnění v okolní cizině, kde je daňová progrese ještě vyšší.

Samozrejme. Treba ve Statech je kombinovana federalni a statni maximalni dan nekde kolem 40 %. Ovsem  treba ja ji v roce 2009 budu platit az pokud dosahnu prijmu 372,000 dolaru plus odecitatelne polozky, takze nekde kolem 420 tisic, cca 12ti nasobek prumerneho platu v mem meste.

Honza 24.6.2009 0:33

Re: Dve poznamky

R^R^R^

Malý Podíl 24.6.2009 20:35

Re: Dve poznamky

Jako bývalá Malá Násobilka se ptám, ať nejsem zase za idiota : Po přepočtu na euro mi vychází průměrný měsíční výdělek ve Vašem městě na 2 100 euro - to mi tu nikdo neuvěří, je to hrozně málo na evropské poměry. Nejde tedy o překlep ? 8-o 

Ignác 23.6.2009 22:00

Hitem letošní předvolební kampaně bude květomluva

Žádný vajíčka.

Chladnej projev papaláše - dáš mu kalu. Nudné vystoupení - vrazíš mu žebříček. Nesedl ti? Obdaruješ ho netýkavkou. Atd. Viz: http://www.pimpaku.cz/content/papal-e-ani-kv-tinou-neuhod

art 23.6.2009 20:10

Naivnímu Čermákovi

Jsem voličem ČSSD a nechodím do levných jídelen, jak doporučujete. Jsem dobře placený odborník s vysoce nadprůměrným příjmem a troufám si tvrdit, že všude ve světě jsou voliči levice lidé chudí i bohatí. Ti bohatí se liší od "pravicových bohatých" jen tím, že jsou kulturnější a vzdělanější a tedy i schopnější více dbát na sociální spravedlnost a na to, aby si nežili mnohem lépe než ti, kdo na jejich bohatství pracují.

Lidmi s názorem pana Čermáka by ale v kulturnější zemi pohrdali pravicoví i levicoví voliči, bohatí i chudí.

Honza 23.6.2009 20:17

Re: Naivnímu Čermákovi

Marně hledám důvody k vašemu tvrzení, zejména k tomuto:

"Lidmi s názorem pana Čermáka by ale v kulturnější zemi pohrdali pravicoví i levicoví voliči, bohatí i chudí."

"Ti bohatí se liší od "pravicových bohatých" jen tím, že jsou kulturnější a vzdělanější ......."

Mohl byste to nějak doložit, kromě toho, že si to prostě jen myslíte? Vaše dedukce mě jinak vedou k mé vlastní dedukci o vaší sebestřednosti a pohledu na svět z postroje kočárového koně.

Luboš 23.6.2009 20:56

Re: Naivnímu Čermákovi

Bohužel nejedíte ani do ciziny, protože jinak byste věděl, že neplacení daní znamená ve slušné zemi ostudu, tady se tím politici ČSSD chlubí. P.S. Sociální spravedlnost je chiméra, kterou ještě nikdo nepotkal, já pracuji osm hodin denně, poměrně tvrdě a můj příjem je stejný, jako nezaměstnaného s osmi dětmi, zdá se vám na tom něco sociálně spravedlivého?

Fafa 23.6.2009 23:24

Re: Naivnímu Čermákovi

Dobre Arte, blahopreji Vam k Vasi vyssi kulture a vzdelanosti. Jenom bych Vam rad pripomenul, ze i dnesnim danovem systemu Ceske republiky muzete odevzdavat podstatnou cast svych prijmu na socialni ucely (cast dokonce bude odecitatelna z dani). To jsou jiste vznesene myslenky a ciny. Jenom mi vysvetlete, proc vy volici CSSD chcete ke stejne cinnosti nutit jine lidi pod hrozbou vezeni.  

Stoneface 23.6.2009 23:35

Re: Naivnímu Čermákovi

Milý kulturní a vzdělaný voliči ČSSD, můžete mi prozradit, jak sám "více dbáte na sociální spravedlnost a na to, abyste si nežil mnohem lépe než ti, kteří na Vaše bohatství" pracují? Trochu si odporujete - buď jste dobře placený odborník s vysoce nadprůměrným příjmem, jste relativně bohatý a pracujete tedy sám na sebe, nebo jste soc-demo žvanil na úrovni střední třídy (nejspíš ale politik regionálního významu, ne?), na kterého pracují ti černí dole a vy jim za to občas utrousíte drobky ze stolu ;-€. Jediný řád, který vám to umožňuje, je ten sociálně demokratický (resp. socialistický).;-P

kolemjdoucí 24.6.2009 0:41

Re: artovi

Když slyším sociální spravedlnost, tak vidím, jak Marii Horákové nabvlékají smyčku na krk. Žádná taková spravedlnost neexistuje. Platí pouze, jak říkával můj dědeček ( nar. 1896 ) - každý svého štěstí strojvedoucím.

kolemjdoucí 23.6.2009 19:43

Vřele doporučuji

pozornosti p.t. čtenářů článek Michala Klímy " Podnikatelé na politickém trhu " otištěný 13.6. v příloze Lidových novin Orientace. Trefnější analýzu  naší současné ekonomicko politické situace a jejích protagonistů jsem nečetl. 

Landys 23.6.2009 17:27

Ukázká příkladného komentátorského lobby !

;-€Nejdřív k tomu lobby. Další z komentářů ve stylu "Nechutně vožralej Jirka"  kdežto "Roztomile společensky unavenej Mirek" a "Flákající se Jirka" oproti "O problému přemýšlející  Mirek". Jirka prý byl možná v drahém hotelu, zato určitě víme, že Mirek byl  vládním letadlem na lyžovačce, odloučenou ženu mu vozí státní limuzína i s řidičem, správně uvažujícím přeběhlíkům přidělil ochranky a i jinak o ně vzorně pečoval (určitě to platil ze svého !). Akorát na pokec se spolustraníky a poradcem Dalíkem možná chodil do nádražní restaurace. Další myslitelé tady slaboduše omílají 30 korun, jako kdyby nebylo každému jedinci s IQ vyšším než oněch 30, že o toto šlo v té chystané "reformě" až na posledním místě. I ti co to tady dnes vykřikují, by se asi divili, co že se to vlastně vylouplo z té mrchy zakuklené. A ti co zas mají takovou péči o zdanění příjmů, a jindy tak obdivně vzhlížejí k Západu, jaksi jen čistě z nepozornosti nepostřehli, jak se daní tam. Pod  rozlišovací schopnost mnoha jedinců je rovněž fakt, že když někomu krize ukrojí 5 tisíc z příjmu 12 tisíc, bude na tom asi hůř, než když druhému ty peníze ukrojí ze 100 tisíc. Ten první na to může pojít, kdežto ten druhý může být akorát nasraný, že si to vyhlédnuté fáro letos nekoupí, nebo bude muset oželet  dovolenou na Kanárech. No a už vůbec myslitelům na um nepřijde, že když jim ten chudák pojde na souchotě, tak na ně nebude mít kdo dělat. I když teď by jim to možná vyhovovalo, protože práce zrovna není, a aspoň by byl od těch darmojedů pokoj. :-/

jirka.s. 23.6.2009 17:58

Re: Ukázká příkladného komentátorského lobby !

Nu, lampeduso, nechtěl bys třeba odjet do Londýna a věnovat se tak dva tři roky sepisování nového Komunistického manifestu???  Myslím, že by docela stačilo, kdybys zapátral po svých výtvorech v archívu Neviditelného psa a podstatnou část onoho světoborného dílka bys měl hned po ruce! Třeba :"No a už vůbec myslitelům na um nepřijde, že když jim ten chudák pojde na souchotě, tak na ně nebude mít kdo dělat." - to je daleko údernější než Marxovo:  "Náklady na dělníka se proto omezují téměř výhradně na životní prostředky nezbytné k jeho obživě a udržení jeho rodu." !!!Navíc!!! Dovedeš si představit ten vejvar, až ti ho třeba Chavéz vydá v 50-ti milińovém nákladě? ;-D;-D;-D

Ivan 23.6.2009 18:53

Re: Ukázká příkladného komentátorského lobby !

Vskutku skvělá ukázka zmatených myšlenkových pochodů pravičáka. Článek je o voze, pravičák mele o koze.  Mimochodem, občané v ČR se nyní sami přesvědčují, jak pravdivé a výstižné je Marxovo tvrzení o nákladech na dělníka v kapitalismu.  S tím žádná propaganda na psu nic neudělá.

Honza 23.6.2009 20:47

Re: Ukázká příkladného komentátorského lobby !

Na tom, že zaměstnanec (úmyslně nepíšu dělník, protože tato komunistická rétorika kulhá na obě nohy) je námezdní pracovní síla, která má svou cenu přímo úměrnou tomu, jakou přidanou hodnotu je schopna pro společnost vytvořit, a jaká je její dostupnost na trhu práce, na tom také žádná propaganda nic nezmění. Na definici z dnes již mrtvé a úchylné tzv. politické ekonomie raději zapomeňte, nefungovaly, je to ověřeno desetiletími reálného socialismu.

Možná je jen debata o tom, co si budeme jako státní servis platit daněmi a co si rozhodneme zajistit si sami. Vy nejspíš potřebujete, aby Roko a jeho parta rozhodovali tom, co potřebujete a co ne. Takže hodně štěstí.

Před dvaceti lety padl socialismus, a stále ho tu máme - padlý socialismus.

Honza 23.6.2009 21:51

Re: Ukázká příkladného komentátorského lobby !

pardon, dostupnost na trhu práce je vzhledem k ceně pracovní síly samozřejmě parametr úměrný nepřímo, což jistě všichni vědí, že.

ladasC 23.6.2009 18:37

Re: Ukázká příkladného komentátorského lobby !

škoda,že nereagujete na článek ,které ho se tato diskuse týká,a nebo nechápete a jen Vám přišlo potřebné se milovaných socanů zastat.;-P

kmotrdrobek 23.6.2009 17:19

poslanecká přiznání

Poslanci přiznávají příjmy. Paroubek splatil 3,1 milionu. Kde na to vzal?

http://politikmann.webgarden.cz/poslanec-zlatokop

Ivan 23.6.2009 18:56

Re: poslanecká přiznání

Zajímavější by bylo, kde vzal bývalý ministr dopravy Řebíček těch 140 nebo kolik miionů na nákup nemovitostí v Italii. Že by se pravičák poučil od levičáka Grosse, jak se vydělává na prodeji akcií?

Hlavně, o Řebíčkových milionech se na psu žádný úvodník se sžíravou ironií nevyskytne.

vládík 23.6.2009 15:33

Plátci to nepocítí?

Vy nepocítíte, když se vám najednou sebere 20 až 25 procent příjmů?

Malá Násobilka 23.6.2009 13:43

Symbolických šedesát miliard.

Jednoduchým roznásobením počtu zdaněných (údajně 250 000) s příjmy nad 1 200 000 korun ročně rozdílem progresivní daně proti současné rovné dani (údajně 20 procent), vychází symbolická sumička šedesát miliard korun navíc. Tato zanedbatelná částka je rovna asi osmi miliónům průměrných měsíčních starobních důchodů. Dotčení plátci mohou samozřejmě najít uplatnění v okolní cizině, kde je daňová progrese ještě vyšší.

Paroubkuv exulant 23.6.2009 14:23

Re: Symbolických šedesát miliard.

V okolnich statech je progrese vyssi tak od 200 tis euro rocne, ne od 48 tisic, jak to chce zavest Paroubek. At si socialisticke vydobytky plati socky, cikani a duchodci, Bye bye! ;-D(Y)

Ivan 23.6.2009 19:34

Re: Symbolických šedesát miliard.

No to je přímo typická sprostota pravičáka. A jak to pěkně popletl dohromady. Důchodce, které pravice chce okrást o důchody, na které si důchodci celý život platili, takže jim teď stát pouze vrací část toho, co si od nich půjčil přifařil k sockám (co to asi je?) a cigánům. Cigánům, kterým pravičáci umožňují jejich kriminální obživu, aby se tím občanům odčerpávala energie na starosti o ochranu svého majetku před krádežemi - nevyšetřovanými, protože si pravičáci  stanovili limit 5000Kč na trestný čin. 

Mimochodem, ten limit je jednou z velkých sprosťáren pravice.  Občané, kteří platí policii z daní  se tak skládají na to, aby se vyšetřovaly pouze případy okradených boháčů. Hranice pro vyšetřování trestného činu by měla být stanovena spravedlivě. T.j. okradení seniora o 500 Kč by mělo např. stejnou důležitost jako okradení poslance o 500000Kč.  

Honza 23.6.2009 19:54

Re: Symbolických šedesát miliard.

Vy musíte být hodně zajímavý člověk. Ta pravice je vtělené zlo co? Nejspíš může i za to, jak jste na tom duševně. Jste si jist, že Vaše IQ převyšuje dnešní datum?

j 23.6.2009 14:24

Re: Symbolických šedesát miliard.

Tak udělejte dablprogresivní zdanění a můžeme jít do důchodu v padesáti. To se to počítají cizý ukradené peníze(Y)

Eva D. 23.6.2009 19:20

Re: Symbolických šedesát miliard.

R^

Feldkurát Katz 23.6.2009 19:29

Re: Symbolických šedesát miliard.

Jó, když nám lidi pučujou. ;-)

takyekonom 23.6.2009 14:35

Re: Symbolických šedesát miliard.

Myslíte daňovou progresi v Německu se stropem na zdravotní a sociální pojištění na úrovni 1,6 násobku? To by bylo u nás křiku!