19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Panika v ČSSD a přestřelka v energetice

Podlehnuv dojmu, že jeho postavení v čele ČSSD zachrání jen zázrak, Bohuslav Sobotka se rozhodl provést rok před koncem volebního období obměnu kabinetu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Adamzdenek 8.11.2016 20:42

anonymní vlastníci

No třeba budou muset firmy zvařejnit koncové vlastníky a bude to zajímavější. Ale berme to jako poučení až se bude néco podobného chystat znovu.

A. Bocek 8.11.2016 8:28

Na hračky jménem OZ

se zbytečně každý rok vyhazuje 40 mld. Kč. Roční koeficient využitelností FVE je pouhých 14% , stejně tak větrné elektrárny (kromě větrnějších Krušných hor) se od 15% neodkulí. Bioplynové jednotky se bez kukuřice na kWh také neobejdou . Hlava mi nebere proč elektrárny s diagramem dodávky podobné ústům přestárlé indiánky čerpají dotace ač kWh nemají.

Z. Koutecký 8.11.2016 1:05

Žádné obavy,

pane Jemelíku, občané dobře vědí, že žádný ministr se nestal ministrem, protože svému resortu rozumí, takže je úplně jedno, kdo na tom křesle sedí. Stejně dělá to, co mu strana nařídí. Jinak o ten flek přijde.Vitáskovou zavřou nebo se jí nějak zbaví tak jako tak,majitelé obnovitelných zdrojů dostanou svých 40 miliard z kapes občanů, případnou pokutu EU zaplatíme z těchže kapes. Ministři dostanou jiné výnosné trafiky, všichni budou spokojeni, až na ty, co to všechno zaplatí. Ovšem zabývat se těmi plátci, to by byl populismus a ten do liberální demokracie nepatří. Tak to tu chodí už 25 let a v průměru se máme všichni stále lépe.Takže klídek!