25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Paní Němcová chce trestat rebely

Proč ti lidé "rebelují" a proč ODS ztrácí důvěru svých voličů už léta, proč jí v každých volbách statisíce (letos to od minulých krajských voleb 2012 bylo o 362 924 méně) bývalých voličů odmítá dát svůj hlas, je vina všech, jen ne těch, kdo ODS do této situace přivedli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Krejčů 23.10.2012 19:02

Re: I já cítím úlevu!

Pozvedne ji z popela, společně nasednou na funebrácký vůz a odjedou na smetiště dějin. Krásná představa.

S. Ševeček 23.10.2012 9:09

Re: I já cítím úlevu!

"kteří ztratili kredibilitu"

Tu kredibilitu jim upřela epimédia. Zajímavé je, že ČSSD má dva celné korupčníky v cele a - nic.

"Stíhaní" politici ODS v pohodě, protože obvinění vyšuměla (ale už bez omluvy z mrdijí) a "ztratili kredibilitu".   Tak to jó

P. Pavlovský 23.10.2012 9:32

Re: I já cítím úlevu!

Ano, "kredibilitu Nečasovi a Kalouskovi (a K. Schw. a  Blažkovi a Kubicemu a dalším) upřela média", konkrétně  TV, a to tím, že jim nastavila mikrofon a sejmula jejich řeč kamerou.

Když jsme viděli a slyšeli Nečase mluvit o policejních plukovnících, sestavujích vládu (rozuměj: vyšetřujících nevinné ministry) a o důvodech odvolání Pospíšila, když jsme slyšeli  Kalouska znovu a znovu se rozohňovat o nevině Parkanové a o tom, že nemá být vyšetřována, minisatra spravelnosti Blažka o rozpacích nad enventuelním jmenováním L. Bradáčové, Kubiceho o důvodech bleskového odvolání Lessyho a jeho neméně bleskového nahražení, K. Schw. o jeho solidaritě s Kalouskem (v kauze letadel CASA, pro jejichž nákup on sám v Topolánkově vládě rovněž hlasoval), ztratili tito pánové kredibilitu u voličů, stejně jako jí ztratili při své psarlamentní obhajobě D. Rath a V. Parkanová.

Co naděláte, média jsou svině, neníliž pravda?

J. Urban 23.10.2012 10:53

Re: I já cítím úlevu!

Bude třeba je utnout!?

V. Kusý 23.10.2012 11:10

Re: I já cítím úlevu!

Samolitr, vždyť slouží Antikristovi, potažmo občanské společnosti, pfuj tajfl !

J. Boleslav 23.10.2012 12:47

Re: I já cítím úlevu!

Některá nepochybně. Měly by se konečně začít kontrolovat i jejich finanční toky, to bychom se určitě nadivili.

J. Boleslav 23.10.2012 12:42

Re: I já cítím úlevu!

Co Vám ta ODS udělala tak hrozného, že ji tak nenávidíte? A s tím jejím koncem bych nejásal předčasně, to už tady párkrát bylo a nikdy to naštěstí jaksi nevyšlo, že? Abyste nebyl špatným prorokem. Kromě toho je dobře si uvědomit, že rozklížit nějakou stranu je jistě snazší než na jejích ruinách vybudovat novou, lepší.

K. Janovská 23.10.2012 13:49

Re: I já cítím úlevu!

no sláva, konečně rozumný názor! Už tady těch nových, čistých stran bylo a dopadly v krátké době hůř než ODS po 20ti letech. Je tak jednoduché předhánět se v rozhořčení a nenávisti a obětovat toho, kdo je zrovna na kolenou - zařízneme ho a budeme křičet, že za všechny neúspěchy může, kde my bysme, pašáci, mohli dávno být... Připomíná mi to cyklistiku, tam taky za všechno teď může Amrstrong. Nejvíc mně pobavilo, jak ten předseda cyklistické federace říkal, že od teď už bude vše čisté. Stejně naivní (spíš prohnaná) vize jako ta nová čistá strana.

J. Boleslav 23.10.2012 14:19

Re: I já cítím úlevu!

Máte pravdu. Lidé se vždycky upnou k nějaké veličině (osobě, straně), která za ně má vše vyřešit. A protože to nejde, začnou ji postupně nenávidět a hledají nový idol. Místo toho, aby začali s nápravou sami u sebe, například změnou myšlení z negativního na pozitivní, tak raději jen nadávají na poměry. Přitom objektivně k tomu nemají v podstatě žádný racionální důvod.

V. Chrastina 23.10.2012 16:59

Re: I já cítím úlevu!

Příliš zobecňujete, paní Pavlovská. Na konkrétní fakta takový postoj neplatí. Voličům se zkrátka a dobře přestalo líbit, že se ODS nedokáže zbavit ve svých řadách všelijakých drobných a ovšem i miliardových tunelářů. Voliči se rozhodli, že těm nepoctivým politkům, co jim doslova vykrádají jejich kapsy (přesněji státní kasu, do níž voliči přispívají svými daněmi), už nehodlají nadále svěřovat svoje peníze do jejich hravivých rukou. ODS dostane od nás voličů šanci, až se těchto nepoctivců dokáže zbavit. Je to prosté, jde už jen o to, aby si to Nečas a spol, včetně paní Němcové, uvědomili. Je jen nepochopitelné, že mají tak dlouhé vedení.

J. Vyhnalík 23.10.2012 13:59

Re: I já cítím úlevu!

Souhlas se vším, až na toho Lessyho. Lessy byl člověk dosazený a řízený VV. Otevřeně odmítal respektovat příkazy ministra vnitra. Před letními prázdninami zjevně oba dospěli k názoru, že je situace nadále neudržitelné a veřejně v TV (OVM) ohlásili odchod pana Lessyho z funkce v září. Poté, zjevně s podporou VV pan Lessy změnil názor a rozhodl se ve funkci zůstat. Není náhodou, že v několika TV vystoupeních z té doby za ním stál bvajý ministr Radek John.

Nedokáži si představit, že by mohl nadále zůstat ve své funkci. Jedině, že by jeho odvolán bylo opravdu spojené se snahou zastavit vyšetřování vládě nepříjemných případů. Bohužel to vypadá, že materiály, které má k dispozici pan Bárta nelze předložit soudu, nebo se naopak pan Bárta rozhodl si tyto materiály zatím nechat ve svém trezoru, kde mu mohou časem vynést více?

J. Boleslav 23.10.2012 14:11

Re: I já cítím úlevu!

Veverky v politice, to bylo holé neštěstí a čirý hnus. A kdo z jejich víc než 10% voličů si přizná, jak s nimi šlápli do ...? Najednou žádné voliče neměli.

K. Krejčů 23.10.2012 19:07

Re: I já cítím úlevu!

A co když diskreditace VV byla připravená těmi, kterým zejména Bárta začal zavírat penězovod v dopravě? Vůbec bych se nedivil. Budu je ještě volit.