19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Paní Němcová chce trestat rebely

Proč ti lidé "rebelují" a proč ODS ztrácí důvěru svých voličů už léta, proč jí v každých volbách statisíce (letos to od minulých krajských voleb 2012 bylo o 362 924 méně) bývalých voličů odmítá dát svůj hlas, je vina všech, jen ne těch, kdo ODS do této situace přivedli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 23.10.2012 14:57

Re: Cyklický průběh

Děkuji, toho si vážím.

J. Ráž 23.10.2012 14:46

Re: S panem Haasem bezvýhradně souhlasím

V politice  je důležitý smysl pro čestnost, elementární lidskou slušnost, politický instinkt a být politicky "čitelný". K tomu jako předseda Sněmovny i notnou dávku trpělivosti, nebojácnosti a organizační talent. A  paní Němcová prokázala, že tyto vlastnosti má. Takže je osobou na své místě.

Posuzovat politika jen a pouze zda  má nějaké formální vzdělání, nebo jej chtít odstranit funkce  jen z toho důvodu, že je v politice dlouho, je naprostý nesmysl. Například v USA senátor Harry Ried vykonává svou funkci od roku 1983 a je nejrespektovanějším vůdcem demokratů jakého kdy v senátu měli.

Předseda Senátu Milan Štěch je absolventem "jen" průmyslovky a vykonává svou funkci stejně dobře, ne-li lépe jako jeho předchůdce MUDr. Přemysl Sobotka

O. Roldán 23.10.2012 14:33

Pane Boleslave, mýlíte se

za prvé, např. ve Spojených státech se hlasuje (nevím jak často) i jinak, než velí stranická linie.

Za druhé, víte, že jako poslanec skládáte poslanecký slib vykonávat svůj mandát "podle svého nejlepšího vědomí a svědomí" a NIKOLIV podle nějakých stranických rozhodnutí?!!!

J. Boleslav 23.10.2012 14:19

Re: I já cítím úlevu!

Máte pravdu. Lidé se vždycky upnou k nějaké veličině (osobě, straně), která za ně má vše vyřešit. A protože to nejde, začnou ji postupně nenávidět a hledají nový idol. Místo toho, aby začali s nápravou sami u sebe, například změnou myšlení z negativního na pozitivní, tak raději jen nadávají na poměry. Přitom objektivně k tomu nemají v podstatě žádný racionální důvod.

J. Ráž 23.10.2012 14:18

Perfektní analýza

Moc se mi líbily autorovy úvahy mířící, dle mne,  na kořen problému nevolitelnosti ODS pro všechny slušné pravicově orientované voliče.

Z nich vybírám:

1)Voliči se rozhodovali na základě toho, že tvářemi ODS jsou osoby, kteří ztratili kredibilitu. Najdeme je  mezi místopředsedy ODS, mezi ministry ODS, mezi členy výkonné rady ODS a ve vedení regionů ODS. Dnes už mezi ně mnoho bývalých voličů zařazuje i premiéra Nečase.

2)  Problém kmotrů, podle Nečase "osob z příšeří, které nemají jakoukoli politickou odpovědnost", ODS vyřešila tím, že je z příšeří povolala na světlo, předala jim svůj nejdůležitější orgán, Výkonnou radu, a udělala z nich své místopředsedy a ministry.

a přidávám:Když už není vnímáno jako jasný signál ztráty zejména Nečasovy kredibility naprostý propadák  jeho oblíbence, kterým je Vondra a naopak "vítězství" jím vypuzeného Pospíšila, ukazuje to na neschopnost sebereflexe i u tak "ostříleného" politika jako je Němcová.

J. Boleslav 23.10.2012 14:14

Re: Paní Němcová má pravdu.

Všude ve světě, a dosud to většinou platilo i tady, se nejdřív důležité zákony prodiskutují ve stranických  klubech, přijme se rozhodnutí jak hlasovat, a potom všichni jeho členové hlasují dle tohoto rozhodnutí. Jiný postup by totiž vedl pouze k anarchii.

J. Boleslav 23.10.2012 14:11

Re: I já cítím úlevu!

Veverky v politice, to bylo holé neštěstí a čirý hnus. A kdo z jejich víc než 10% voličů si přizná, jak s nimi šlápli do ...? Najednou žádné voliče neměli.

J. Boleslav 23.10.2012 14:07

Re: S panem Haasem bezvýhradně souhlasím

Paní Němcová je hlavně dáma, což se rozhodně nedá o všech dalších političkách říct.

J. Boleslav 23.10.2012 14:06

Re: Cyklický průběh

Budu Vám páni držet palce. :-)

L. Severa 23.10.2012 14:06

Paní Němcová má pravdu.

. Rebelové, podobně jako před tím Tlustý, projevili  naprosto   zřetelně docela obyčejnou lidskou zhrzenost, která se projevuje pomstychtivostí. Nevěřím, že jim jde o nějakou ideovou čistotu ODS. Domnívám se, že to mělo velmi negativní dopad na volby ! Pokud se těm pánům podaří odstranit Nečase těžko tato strana obstojí v parlamentních volbách. Ano, každý poslanec má volit podle svého svědomí, ale domnívám se, že musí existovat určitá stranická jednota většiny, jinak  nemůže žádná strana nic prosadit.  Rozhádanost vzbuzuje nedůvěru voličů.   

R. Langer 23.10.2012 14:04

Re: Cyklický průběh

Vidím to stejně, jenom se bojím, aby při tomhle vývoji takové strany brzo nezakázali... :-(

J. Vyhnalík 23.10.2012 14:04

Re: S panem Haasem bezvýhradně souhlasím

Na obranu paní Němcové je třeba uvést, že si své limity uvědomuje a presidentskou kandidaturu nepřijala i když by ve velbách téměř jistě získala více hlasů než pan Sobotka.

J. Vyhnalík 23.10.2012 13:59

Re: I já cítím úlevu!

Souhlas se vším, až na toho Lessyho. Lessy byl člověk dosazený a řízený VV. Otevřeně odmítal respektovat příkazy ministra vnitra. Před letními prázdninami zjevně oba dospěli k názoru, že je situace nadále neudržitelné a veřejně v TV (OVM) ohlásili odchod pana Lessyho z funkce v září. Poté, zjevně s podporou VV pan Lessy změnil názor a rozhodl se ve funkci zůstat. Není náhodou, že v několika TV vystoupeních z té doby za ním stál bvajý ministr Radek John.

Nedokáži si představit, že by mohl nadále zůstat ve své funkci. Jedině, že by jeho odvolán bylo opravdu spojené se snahou zastavit vyšetřování vládě nepříjemných případů. Bohužel to vypadá, že materiály, které má k dispozici pan Bárta nelze předložit soudu, nebo se naopak pan Bárta rozhodl si tyto materiály zatím nechat ve svém trezoru, kde mu mohou časem vynést více?

K. Janovská 23.10.2012 13:49

Re: I já cítím úlevu!

no sláva, konečně rozumný názor! Už tady těch nových, čistých stran bylo a dopadly v krátké době hůř než ODS po 20ti letech. Je tak jednoduché předhánět se v rozhořčení a nenávisti a obětovat toho, kdo je zrovna na kolenou - zařízneme ho a budeme křičet, že za všechny neúspěchy může, kde my bysme, pašáci, mohli dávno být... Připomíná mi to cyklistiku, tam taky za všechno teď může Amrstrong. Nejvíc mně pobavilo, jak ten předseda cyklistické federace říkal, že od teď už bude vše čisté. Stejně naivní (spíš prohnaná) vize jako ta nová čistá strana.

O. Roldán 23.10.2012 13:01

Re: Cyklický průběh

myslíte, jako jestli se těším, že sousedovi chcípla koza? Nikoliv. ODS jsem volil dlouho, ale masochista nejsem.

Mám svého koně, stranu, kterou považuji za opravdu pravicovou a doufám, že časem dosáhne hranice pro vstup do parlamentu.

J. Boleslav 23.10.2012 12:49

Re: Nikoliv.

Podle poslední módy Šauer Vaněček. :-)

J. Boleslav 23.10.2012 12:47

Re: I já cítím úlevu!

Některá nepochybně. Měly by se konečně začít kontrolovat i jejich finanční toky, to bychom se určitě nadivili.

J. Boleslav 23.10.2012 12:44

Re: Cyklický průběh

Mnoha lidem se to určitě bude líbit. Taky mezi ně patříte?

J. Boleslav 23.10.2012 12:43

Re: Léčba komunismem

Léčba komunismem? Děkuji nechci. Komunisty je třeba zakázat.

J. Boleslav 23.10.2012 12:42

Re: I já cítím úlevu!

Co Vám ta ODS udělala tak hrozného, že ji tak nenávidíte? A s tím jejím koncem bych nejásal předčasně, to už tady párkrát bylo a nikdy to naštěstí jaksi nevyšlo, že? Abyste nebyl špatným prorokem. Kromě toho je dobře si uvědomit, že rozklížit nějakou stranu je jistě snazší než na jejích ruinách vybudovat novou, lepší.

J. Boleslav 23.10.2012 12:38

Re: Vážený pane Haasi, perfektní analýza. Víte, proč Vaše

Jestli to třeba nebude tím, že byli odstaveni od korýtek.

O. Roldán 23.10.2012 12:36

Re: Cyklický průběh

klidně spěte dál. Až se probudíte, ODS bude na 5%, a to ještě kdoví jestli.

J. Boleslav 23.10.2012 12:32

Re: Cyklický průběh

Nemyslím si, že je to jediný důvod, ale v podstatě souhlas. Důkladnou analýzu příčin a vyvození důsledků z nich by si ale ODS udělat měla a jistě i udělá.

J. Gutvirth 23.10.2012 12:25

Re: I já cítím úlevu!

před tímto státem už si nejsou životem jistí ani obyčejní tiší pijani. metanol jen ukázal i jim jak to tady chodí: leta pančované alkoholy te´d jen náhodou také ještě jedovaté.

A. Špronglová 23.10.2012 12:13

S panem Haasem bezvýhradně souhlasím

a k tomu si dovolím připomenoput následující. Je až neuvěřitelné, kam to až paní Němcová dotáhla bez aktivní znalosti jediného světového jazyka a s maturitou na SZTŠ obor drůbežář!!! Ona a jí podobní (s ohledem na politickou kariéru v ODS) jako jsou pánové Benda,Vidím, Bem, Zahradil,Nečas, ministr NO včetně V Klause atd. si vybudovali pozice, které si pečlivě chrání a vylepšují doufajíce na svoji nenahraditelnost na úkor daňových poplatníků. Jsou to lidé, kteří pro "blaho" strany, (rozuměj jen svoje) jsou schopni čehokoliv. Samozřejmě nejsou jediní i v jiných partajích se najdou obdoby (Křeček, Parkanová ect.) Je proto naprosto nezbytné aby jim občané neustále připomínali, že : ...."politici, stejně tak jako dětské plenky se mají pravidelně obměňovat a to ze stejných důvodů" !!! Nutno dodat, že to vše je možné a je dovoleno laxností, benevolencí a nezájmem občanů. Jen za těchto podmínek si mohou být tak jisti neotřesitelnosti svých pozic.

P. Schuster 23.10.2012 11:13

Cyklický průběh

Pan Haas měl ve své analýze ještě uvádět i to, kdo ve kterém období vládl a jaká byla účast. Pak by jeho analýza vypadala jinak.

Podle mne je logický závěr k výsledkům krajských a senátních voleb jednoduchý. V podstatě se jedná o normální cyklický průběh krajských a senátních voleb, který je silně závislí na výsledcích parlamentních voleb. S rebelií v ODS a s leností voličů z jakékoliv strany to nemá vůbec nic společného.

V. Kusý 23.10.2012 11:10

Re: I já cítím úlevu!

Samolitr, vždyť slouží Antikristovi, potažmo občanské společnosti, pfuj tajfl !

S. Ševeček 23.10.2012 11:07

Re: Vážený pane Haasi, perfektní analýza. Víte, proč Vaše

Připouštím.

(až na ty lidovce)

J. Urban 23.10.2012 10:53

Re: I já cítím úlevu!

Bude třeba je utnout!?

E. Heusinger 23.10.2012 10:30

Re: Nikoliv.

Pokud máte vyvdané příjmení Šauerová měla byste se psát Šauerová Vaněček.