20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ollavvi 1.1.2007 18:57

demokracie

Pokud se člověk dívá na naši politickou scénu, na tu nechuť politiků cokoliv pro lidi, kteří je zvolili udělat, tak se ptá- proč se nevládne, když v každé jiné zemi by armáda vyhnala vládní a parlamentní nefachčenky z koryt, tvrdí se, že poslanci jsou přepracovaní , proboha z čeho ?,ekonomika jede, protože jí žádný vládní exhibicionista neháže další klacky pod nohy, začít s reformami znamená téměř okamžitě přijít o koryto, Čunek udělá trošku pořádku a za to ihned kritizován lenochy a vyžírkami, s karierou založenou na hecování davu s cílem si namastit kapsy, dokonce jsem slyšel dotaz, proč si teda mocnář strany zelených, který Čunkovo jednání zuřivě kritizuje, nenastěhuje stovky rodin nepřizpůsobivých občanů do paláců, ke kterým podle tisku přišel poněkud podezřele..atd...

Naše domokracie je totiž zvláštní, tradičně česká, třetí cesta zastupitelské demokracie a to DEMOKRACIE DVOJITÉHO ZASTOUPENÍ. Jinde jsou pouze poslanci a lid, u nás jsou poslanci ( a vládní figurky ) a lid, ale mezi nimi je třetí cesta - různé podržtašky, podrždeštníky, kteří mají rozhodující moc, protože mají figurky, ať už parlamentní, nebo vládní v hrsti. Jako příklad uvádím jakéhosi podržtašku Dalíka, nebo podrždeštníka Tvrdíka, který mimochodem zhuntoval několik firem, proto byl vykopnut směrem nahoru. Jediná výjimka se zdá, že vybočuje z řady a to Topolánkovo ovládání ( zatím naprosto neúspěšné ) sněmovny přes místopředsetkyni Talmanovou. Je mu co závidět, skloubil příjemné s užitečným ( jak pro koho ). A president soptí, ale patrně už stratil schopnost pozání souvislostí a už neví, že v takovém případě se všude na světě úspěšně používá princip Kolumbova vejce.

Cesilko 1.1.2007 20:20

Re:Dotaz

Ta Madame Talmanova je mistopredsedkyni ODS nebo snemovny???????????????"

brezen37@seznam.cz 1.1.2007 13:49

Klaus:situace....

pane prezidente,tuto situaci jste zavinil ,bohužel,sám.Nejprve jste dal Topolánkovi Více jak tři měsíce času na  sestavení vlády a požádání o důvěru.Přesto,že prokázal,že vyjednávat neumí,jste jej pověřil druhým pokusem.To už jste kopal přímo za dres ODS.Musel jste vědět jak to dopadne a měl jste pověřit někoho jiného.Dnes Vám Topolánek dokazuje,že ho Váš úsudek nezajímá.Navíc se i před Vámi chová klackovitě.Na kvalitního premiera prostě nemá.

Ladislav N. 1.1.2007 14:38

Re: brezen37@seznam.cz

Ztráta paměti? ;-)

kirast 1.1.2007 11:55

(obohacen o d´Hondtovo číslo, respektive dělitel, který jste prosadil vy s panem Zemanem)

Nemělo by se zapomínat, že konečnou podobu tohoto dodatku vytvořil ústavní soud na podnět bývalého prezidenta Václava Havla. Není fér přičítat autorství jen prvním dvěma jmenovaným.

Ladislav N. 1.1.2007 14:35

Re: (obohacen o d´Hondtovo číslo, respektive dělitel, který jste prosadil vy s panem Zemanem)

Ovšem věci do pohybu dal Klaus se Zemanem, zbytek probíhal jako odezva. Cílem Klause se Zemanem byla eliminace ostatních stran a (soudě dle "oposmlouvy") kartel moci, o nějž se podělí oni dva.

Dnes už víme, že to bylo (pro ODS určitě) zničující řešení.

zoch 1.1.2007 15:51

Re: Re: (obohacen o d´Hondtovo číslo, respektive dělitel, který jste prosadil vy s panem Zemanem)

Konečně to někdo nazývá správně . Jenže to vyřešili v duchu bolševické tradice . Vykopli ho nahoru . Přitom ten člověk se nejstrašnějším způsobem podepsal pod likvidační rozsudek nad celou pravicí na nejméně deset let o morálním hnojníku nemluvě. Vše bylo dobré,když to posloužilo jeho věci ( viz i dnešní zmínka někoho z nás na  téma Zeleniec ).

Starý J. 1.1.2007 11:45

Nabádat Klause

Aby „vedl diskusi o většinovém systému“ je trochu úsměvné. Vedl ji za spílání Pravdy a lásky již tolikrát, že ho to zřejmě již omrzelo. Svou pobídku směrujte k bývalé hradní partě kamarádů, co spolu mluví.

Ladislav N. 1.1.2007 14:37

Re: ...spílání Pravdy a lásky... ...k bývalé hradní partě kamarádů, co spolu mluví...

Pane Starý, bez těch omletých partajních frází by to nešlo?

zoch 1.1.2007 11:02

Souhlasíte s prezidentem v důvodech, které jej vedou k argumentaci ?

Pak jste prostě ( a omlouvám se za ten výraz,protože není vhodný a také jsem jej dosud nikdy nemusel použít ) ubožák.  

Jiří 3.1.2007 15:06

Re: Souhlasíte s prezidentem v důvodech, které jej vedou k argumentaci ?

Vy jste doopravdy nikdy nepoužil slovo ubožák? Doopravdy nikdy?