20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Bartoňová 15.3.2010 11:52

Volební systém

Můj návrh, jak zamíchat politickou scénou, patří do oblasti scifi. Představte si volební systém, kdy by každé páté volby byly dvoukolové. Nejprve by  voliči zaškrtávali ty politiky, které už nechtějí. V druhém kole by  strany udělaly nové kandidátky  tak, aby na nich nechtění kandidáti zaujali patřičné místo v dolní polovině . V současném volebním systému, ať volíme jak volíme, nezbavíme se těch profláknutých v jakékoliv straně. Strany žádné samočisticí mechanismy nemají - napříč politickým spektrem - jak je teď módní říkat.  Po každých volbách si připadám jako pitomec, novináři do nás - voličů -šijí, že jsme opět volili špatně, politici se začínají hádat a porcovat si stát i nás a v čele stran stále zůstávají titíž lidé. Jsem už tak znechucená, že vážně uvažuji o tom, že nepůjdu volit. Ztište svůj pokřik, že odmítám jednu velkou demokratickou výsadu, ale jak jinak můžu dát najevo, že odmítám lídra strany, kterou jsem vždy volila? Napsat to na volební lístek?Máte jiné řešení?

F. Eliáš 15.3.2010 8:32

Je to blbost

Nemám rád Klause pro jeho egoismus a sebestřednost, ale s jeho názory na ochranu životního prostředí a na ekonomiku nelze než souhlasit. Kdyby měl být na hradě nějaký primitiv politický, styděl bych se za naši reprezentaci mnohem víc

K. Janyška 15.3.2010 8:17

Kajan

Pokud se na Hrad dostane nějaký Paroubek nebo jiný socialoistický zločinec, může být opravdu život u nás s těmi kompetencemi, které dnes prezident má, zle-nedobře ! Dzp.

M. Zavala 15.3.2010 3:42

nejdriv presidenta, pak parlament

cesi jsou asi debilove, tak hezky je vzit pendrekem, a at vladnou rovnou z Bruselu, paklize se to Klvanovi zacne zajidat, muz pozadat o nadvladu z Kremlu.

M. Kašík 15.3.2010 0:32

A co takhle navrhnout na Hrad

Sarah Palinovou ? Když ji autor tohoto článku několkrát adoroval, když jiní zcela vážně navrhovali na tuto funkci Madeleine Allbrightovou, tak proč ne. Stačí, kdyby se Palin prohlásila za vnučku  Jana Eskymo Welzla.

A mělo by to ještě jednu výhody - předchozí prezidenti ČR by se jevili jako ideální, svět by byl bezpečný, neb nemáme jaderný kufřík, půlka Ameriky by si oddechla, druhá půlka USA by za Sarah jezdila na čaje a podpořila by skomírající turistiku  a Sarah sam  by ukojila svoje ego, neb je jí jedno čeho je prezidentkou a Hradčany jsou hezčí než Bílý dům. Hokej se hraj i u nás.

Hezký den :-)