24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Pandemie v širším kontextu (7)

Rychle překonat devastující následky epidemie samotné (a způsobu jejího řešení zvláště) nebude možné bez zásadní změny atmosféry ve společnosti a bez opuštění některých tragicky mylných představ poslední éry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brich 9.4.2020 15:46

Muži šperky ani bižů nenosí. I když v dnešní době ...

D. Stirsky 9.4.2020 9:30

Opět mně nezbývá, než souhlasit. Pokud IVK šťourá do věcí jako hospodářství, komplikované zákonodárství atd., většinou souhlasím. Jako auditor jsem něvštívil různé společnosti. A víte, co jsem si většinou říkal? "No, tak tedy klobouk dolů." Protože většina majitelů, které jsem poznal, byli poctiví lidé. Ne, že by se nepokusili o nějakou tu daňovou optimalizaci, byť mnozí ani toto nerealizovali. Ale vezměte si, v jakém napětí musí takový majitel fabriky s 200 zaměstnanci být! "Budu mít zakázky? Budu mít příští měsíc na splátky bankovních úvěrů, na DPH, na mzdy, na leasing? Má mně přijít kontrola ze sociálky! A pak na protipožární ochranu! Vánoční večírek pro zaměstnace! Poslat účetní na školení k 250. novele daně z příjmu!" A do toho rodina, děti... Pamatuji se na menší společnost, pár zaměstnanců. A od majitelky jsem dostal šanon - "tady máte všechno, co máme za směrnice." A já byl v šoku: Účetnictví, BOZP, kniha úrazů, školení na praní špinavých peněz, požární ochrana, lékařské prohlídky zaměstnanců, cestovní náhrady, stravování, sociální fond zaměstnancům, odborná školení zaměstannců... Té majitelce jsem pak dlouho tiskl ruku a zcela narovinu jsem jí řekl: "Tady vidíte, proč já se do podnikáíní nidky nepuoštěl. Já bych to nezvládl."

H. Rybnická 9.4.2020 9:03

Byrokratická nadřízenost a bohorovné chování úředníků se dá překonat a zlepšit, zjednodušit a zestrukturovat. Požadavek transparence a dodržování určitých rámců ne.

P. Victorin 9.4.2020 7:11

Institut Velebitele Koženého /IVK/ neúnavně předkládá prakticky naprosto nepřínosné bláboly, sloužící ke klamání intelektuálně méně zdatné části veřejnosti v tom ohledu, že ve skutečnosti, v pravdě žalostný ekonomický "odborník", de facto husákovský ekonom-specialista - výzkumník, celoživotně prokazatelně vykazující trestuhodně chabý úsudek, prof. Ing. Václav Klaus, CSc., dr. h. c. mult., je intelektuální gigant a tržní ekonom "par excellence".

P. Han 9.4.2020 8:07

Dobře, že jsme tu transformaci ekonomiky nesvěřili někomu takovému, ale vám, světové ekonomické megastar "par excellence". Jen díky vám (a trochu snad ještě vašim soudruhům Švejnarovi, Zelenému a Sedláčkovi) jsme teď na špičce světa, nějaké Švýcarsko a Lichtenštejsko jsme nechali daleko za sebou, o USA a Číně nemluvě.

P. Victorin 9.4.2020 8:26

Pane Hane, přiznávám, že jsem zcela neporozuměl, co svým příspěvkem nám zde chcete svěřit...

P. Manda 9.4.2020 10:15

To, že jste blb, píšu to přímo abyste to pochopil.

L. Machala 9.4.2020 15:26

6l6e!

P. Han 9.4.2020 16:03

A co já s tím? Používáte-li plural majestaticus, tak byste snad mohl mít nějaký personál, který to pro vás zjednoduší. Mezitím se zkuste řídit poučkou, že čemu nerozumíte, k tomu byste se neměl vyjadřovat. Ušetřite tak čas sobě i ostatním.

D. Novák 9.4.2020 8:49

Svým výtvorem ses zařadil mezi intelektuálně méně zdatnou část veřejnosti. Byl jsi oklamán, nikoliv však panem V. Klausem.

P. Victorin 9.4.2020 8:55

Pane Nováku, nevkusně tykáte mně? Nepamatuji se, že bychom spolu chodili do některé ze škol, které jsem navštěvoval, nebo že jsme se spolu spřátelili někde jinde...

P. Manda 9.4.2020 10:19

Je zde možnost, že vás pan Novák řadí do kategorie podpsíků a těm není třeba vykat.

L. Kvasnica 9.4.2020 12:38

P. MandoJak zde čtu,tak vy jste ale pořádný hovado i když tobě bych neměl vykat smrade.

J. Matuška 9.4.2020 10:15

Viktor Kožený v Česku nikoho neokradl, napsal tento významný a důležitý muž

... „Podle mě v Česku, alespoň kam dohlédnu, nikoho neokradl,“ řekl Tříska na adresu Koženého. Podle Třísky Kožený ani neměl v úmyslu někoho okrást. Jeho problém prý byl, že proti sobě vyprovokoval lavinu útoků ze všech stran. „Pak mu zablokovali majetek a on nemohl vyplácet slibované desetinásobky vložených prostředků,“ tvrdí Tříska s tím, že Kožený přitom měl velice dobré investiční portfolio, takže by svůj slib vyplacení desetinásobku prý hravě a rád splnil. „Pak už to technicky nešlo, protože byl na útěku a situace tady pro něho byla ztracená,“ uvedl Tříska.

... V Ázerbájdžánu měl Kožený smůlu, že narazil na ostřejší hochy, než byl sám. Na holičkách ho nechala i CIA

Řeč přišla i na Koženého pokus zprivatizovat těžbu ropy v Ázerbájdžánu. „Kdyby se mu skutečně povedlo zprivatizovat ázerbájdžánskou naftu, a nebyl tomu zas tak daleko, tak by se nestal jen nejvlivnějším byznysmenem v Česku, ale v celé Evropě,“ tvrdil Tříska. Jenže podle něj měl Kožený smůlu, že narazil na Alijeva a jeho rodinu, kteří byli očividně ostřejší hoši než on. „Viktor tehdy také tvrdil, že ho zklamala CIA, která prý slibovala, že je dotažení privatizace i v jejím zájmu. Pak ho prý nechala na holičkách,“ dodal k tomu Tříska. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Viktor-Kozeny-v-Cesku-nikoho-neokradl-napsal-tento-vyznamny-a-dulezity-muz-352837

L. Kvasnica 9.4.2020 12:42

Matuško ten zloděj Kožený byl váš bratr ?_ nebo dokonce váš soudruh dědouši ??

J. Matuška 9.4.2020 13:48

Kamarád dal svoje kuponové body do Harvardu. Radil jsem mu, aby si vyzvedl svých deset tisíc. Odpověděl mi, že přeci nebude takový blázen, aby v době, kdy bere dividendy, se s fondem rozloučil. Chtěl moc, nedostal nic.

Nejhladovější byli američtí investoři, kteří pohořeli, Ne vinou Viktora Koženého, jak stručně vysvětluje Dušan Tříska.

P. Urban 9.4.2020 12:56

Neznám byznysmena, který by někoho okradl. Každý je pouze neúspěšný.

Na druhou stranu, kdo se CIA zachází...

P. Urban 9.4.2020 13:04

No, nevím. Konstatování, že veřejná a státní správa je fakticky paralyzovaná rizikem rozhodovat o čemkoli. co bezpečně neošetří předpisy. to mi jako nepřínosný blábol nepřipadá.

Mohu se mýlit. V tom případě by bylo lepší, kdybyste tato a podobná tvrzení husákovského ekonoma-výzkumníka vyvracel konkrétně. To, co jste napsal, je typické pro ekonomické odborníky ještě žalostnější, než je kritizovaný subjekt.

J. Kanioková 9.4.2020 19:12

Zato vaše bláboly, to je neskutečná pitomost !

Co jste vy, ubožáku ?

D. Píšťala 9.4.2020 1:31

Ai za komunistů, to bylo OUNZ=Občane Úplatek Nebo Zemřeš! To byla lahvinka, dneska to jede v milionech přinejmenším!

J. Western 9.4.2020 3:34

Kdo maze ten jede bylo a bude :):)