Neviditelný pes

POLITIKA: Pánbůh peče oplatky

15.6.2017

Moc korumpuje. Absolutní moc korumpuje absolutně. A velká část lidí, pokud dostane nějakou moc, sklání se před mocí ještě větší a sama se snaží, alespoň na svém písečku, uchvátit absolutní moc.

A tak když začalo celosvětové tažení proti kouření, i u nás si přihráli své polívčičky naši politici. A vytvořili takzvaný protikuřácký zákon. Ve skutečnosti jde o Zákon č. 65/2017 Sb. nazývaný “Zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek“. Předmětem zákonné úpravy je: “Opatření k ochraně před škodami působenými užíváním návykových látek a působnost správních úřadů a územních samosprávných celků při přijímání a provádění opatření podle tohoto zákona.“

Má celkem 15 částí, a ta čistě protikuřácká se nazývá v § 3 „Omezení dostupnosti tabákových výrobků, kuřáckých pomůcek, bylinných výrobků určených ke kouření a elektronických cigaret“. V § 8 pak najdeme text: „Zákaz kouření a zákaz používání elektronických cigaret.“

Obě vládnoucí strany se z nedostatku nabídky kladných cílů pro voliče rozhodly zabít dvě mouchy jednou ranou. Vytvořit zdánlivě bohulibý cíl, kterému mediálně pomůžou prodejní novináři i tzv. vědci, a bude o čem psát a bude se předstírat potírání zla.

Každý politický systém má své postupy a své šílenosti a zdá se, že euroamerická civilizace, když se lidi nějak otřepali po rozkladu společnosti v USA po zavedení alkoholové prohibice, vymyslela pod zdánlivě bohulibým heslem další místo, jak zvětšit moc represivních orgánů. Nějak se zapomnělo, že prohibice byla katalyzátorem neuvěřitelného rozsahu nárůstu zločinnosti v USA a Kanadě a vytvoření gangů, nejprve v USA a Kanadě a pak ve velké části Střední a Jižní Ameriky a v Asii, s kterými si nevíme dodnes rady.

Já si osobně myslím, že to tažení proti tabáku financují nejen ideologičtí magoři podobní těm, jakými byly už před první světovou válkou v Americe nátlakové skupiny (např. Svaz křesťanských žen), feministky, různé náboženské skupiny, většinou vedené nikým nevolenými „kazateli“, atd. Tyto spolky požadovaly zákaz pití a distribuce alkoholu – tvrdily, že alkohol je droga, která ničí rodinný život a vede ke zločinnosti.

Jako tehdy ale mimo fanatiků stojí v pozadí političtí manipulátoři a hlavně pak zločinci tušící obrovské možnosti vydělat. Dnes jde hlavně o drogové kartely. Kdo kouří tabák, nezlobí. Nevraždí, kupuje si cigarety v trafice, nepotřebuje kriminální dealery a na tabáku vydělává stát. Proto nemůžou vydělávat mafie.

Civilizovaný kuřák tabáku hlavně nejede v drogách, což musí drogové kartely, když laskavě prominete, srát. A to děsně. Víte, jaké jim utíkají kšefty? Šéfové drogové mafie totiž dobře vědí, že lidi bez nějaké neřesti nemohou žít. A tak by chtěli, abychom v Evropě sex, chlast a cigáro vyměnili - jako v Jižní Americe a v Asii a hlavně jako v USA - za sex, chlast a drogy. Podle nich je tady velice velký prázdný trh. To už se vyplatí do nějakých blouznivců, duševně nezralých magorů a politiků investovat nějaké ty miliony. U nás jim to nějak nešlo a nešlo, ten směšný poslanec Šťastný, kdysi za ODS, nakonec zmizel.

Ale pak se toho chytli aktivisté. Unii se přes ně podařilo (politicky) uplatit a mediálně donutit ČR k přijetí takzvaného protikuřáckého zákona. Ten zákon je tak hnusný a totalitní, že něco takového u nás prozatím není. Velká část obyvatel se stala občany druhé kategorie - ten zákon je jen jiný druh rasismu . Jako kdysi v USA a Jihoafrické republice byla většina míst „jen pro bílé“ s nápisem „For white only“. Dnes byla většina území našeho státu vyhlášena za zóny „jen pro nekuřáky“ a na neposlušné jsou posílány „proti-konfliktní týmy“ vypadající jako konflikt sám od pohledu. Vyholené hlavy, nabušená těla, omezený slovník, černá trika, aby byly vidět bicepsy. No, takhle nějak začínaly v Německu jednotky SA, Sturmabteilung, řízené NSDAP (v překladu úderné či útočné oddíly) podle barvy košil zvané „Hnědé košile“. U nás to jsou „černá trička“, že, paní primátorko.

Občané moc nechápou, jak moc totalitní je ten zákon vůči číšníkům, majitelům hospod, barů, kaváren, ale i hotelů a obchodů a všeho, kde se shromažďují lidé.

V § 36 jsou zařazeny „Správní delikty právnických a podnikajících fyzických osob“, což je celkem 12 odstavců, kde je vyjmenováno čtyřicet deliktů, za které je možno uložit až osm různých trestů osobám a firmám.

Na plnění zákona má dohlížet Policie ČR, která nedokáže vyšetřovat ani takové věci, jako jsou běžné krádeže kol, aut či vykrádání bytů, a běžně je „odkládá“, tedy nevyšetřuje, a pak strážníci - Městská policie, a také Celní správa a finanční úřady.

Dále pak dle § 30 kontrolu dodržování povinností stanovených tímto zákonem vykonávají :
a) obec v přenesené působnosti,
b) orgán ochrany veřejného zdraví,
c) Česká obchodní inspekce,
d) Státní zemědělská a potravinářská inspekce,
e) Česká školní inspekce,
f) Státní úřad inspekce práce a oblastní inspektoráty práce,
g) obecní živnostenský úřad.

Tohle lidu obecnému moc nedochází, ale kuřáci, často voliči obou stran, které zákon prosadily, se pěkně namíchli. Výsledkem uplatnění tohoto zákona, dopadajícího hlavně na manuálně pracující a nižší střední třídu, je také 10 % pro ČSSD. Někde už se to projevilo.

Při první příležitosti to odnesla hlásná trouba zákona, ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík, kterého smetli spolustraníci z ČSSD z kandidátky. A vlastně z politiky vůbec. Měl to zapotřebí?

Socialisti se tak dlouho kasali, jak za všechny „úspěchy“ můžou oni, až nějak zapomněli, že když dojde k maléru, budou za něj taky odpovědní jen oni. Babiš nic, Babiš hraje vtipně vnitřní opozici ve vládě. Za slávu může on, za maléry ti ostatní.

Včera se doklepala stranická předsednická židle pod Sobotkou. Jistěže ne jen kvůli zákazu kouření, ale také kvůli zákazu kouření. A také kvůli blouznivým politickým nápadům lidskoprávníka Dienstbiera ml. či ministryně školství, po níž ve školství nebude tráva deset let růst atd. Babiše to prozatím míjí. Myslím, že jen dočasně. Boží mlýny a hlas lidu zapracovaly... Uvidíme dál.



zpět na článek