25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ccecil 9.11.2007 8:28

Již první věta je podsunutá lež

o zbytku ani nemluvím.

Malý Aston 9.11.2007 9:39

Re: Již první věta je podsunutá lež

Ne první věta,celé je to ušité jako za doby Jakeše.Kdo nekrade s námi,jde proti nám. Pokud má autor zájem o pravdu a ne o prachy z některé politické strany nebo od vydavatele novin,doporučuji aby se zajímal,proč policie,státní zástupci a nakonec i soudy nejsou nikým řízeny a pracují pro tu nebo onu politickou stranu.:-D

Franta 9.11.2007 8:09

Čunek

IMHO, Jiří Čunek byl programově vyštván ze špičkové politiky, aby náhodou neohrozil dinosaury, co se tam povalují a hrabou pod sebe prachy už patnáct let.

Petr Kohout 9.11.2007 7:35

1) prosím boha, aby nešlo o konec pana Čunka (a vítězství novinářsko-policejních zločineckých uskupení)

Zdá se, že mi Bůh vyhověl, kromě novinářů hovoří hlas lidu spíše o "lumpech policajtech" než o "špatném Čunkovi". Pan Čunek se tedy vrátí a s ním přijde zákon.

třetí 9.11.2007 7:15

To jste tomu dal.

Poslední věta je perla. Jinými slovy. Buďte voličové (volové) rádi, že máte současné politiky a nepřejte si nových tváří.

Jarouš 9.11.2007 6:35

I kdyby říkal Čunek pravdu

tak takovej blb přece nemůže být v politice.

honza 9.11.2007 9:45

Re: I kdyby říkal Čunek pravdu

No, to byste se divil. Staci letmy pohled snemovnou.

hamar 9.11.2007 3:01

Malost některých lidí nezná mezí ...

Proč asi napíše autor takovýto článek. Asi dostal zadání od šéfa: "Hele Kubo, pořád se mluví vo tom Čunkovi, tak něco napiš a pořádně mu to oslaď!". Jinak z celé aféry spíše zůstává pachuť, že novináři a média si myslí, že můžou cokoliv.Jaký je rozdíl mezi špatnou interpretací reality a lží?

Ladislav N. 9.11.2007 3:32

Re: Malost některých lidí nezná mezí ...

 :-/R^ !!

zpet ku koreni 9.11.2007 2:01

bezpecak ve zbrojovce

Kdo se prosim vas mohl stat bezpecakem ve zbrojovce vyrabejici tajnou vyzbroj pro Varsavskou smlouvu? To prece byla funkce vylucne v nomenklature StB!

Ladislav N. :-))) 9.11.2007 3:33

Re: bezpecak ve zbrojovce

;-D Bože, ty to vidíš a čteš, dej tomu troubovi trochu rozumu!!;-D

Halama 9.11.2007 6:58

Re: Re: bezpecak ve zbrojovce

Ládíčku,von má pravdu.Nemáš ponětí jak to za bolševika chodilo.....;-(

Karel 9.11.2007 7:30

Re: bezpecak ve zbrojovce

Bezpečák - to býval člověk, zodpovídající za bezpečnost práce. Tedy za organizaci předepsaných kontrol, odstraňování nedostatků, školení zaměstnanců atd., atd. Bezpečnost ve smyslu ochrany informací řešila tzv. zvláštní oddělení.

Jinak ve Vsetíně se od 70. let vyráběly především textilní stroje a jiné civilní produkty, podíl vojenské výroby byl malý (ale i pro zákazníky z NATO, viz odkaz

http://www.zvi.cz/cz/profil-firmy/historie.html). Stejně minimálně se vyráběly zbraně ve Zbrojovce Brno (lovecké, sportovní).

slovan 9.11.2007 9:43

Re: bezpecak ve zbrojovce

Bezpecak byla funkce v nomenklature StB - jste zrejme mlady a nepouceny, nez se zacnete zase projevovat tak se dovzdelejte. Bezpecak byla ve vetsine prpadu naprosto nevyznamna funkce, kterou brali jako predepsane zlo a kterou skoro nikdo nebral vazne, dohlizel na bezpecnost prace (na pouzivani predepsanych pracovnich pomucek a predepsanych pracovnich postupu z hlediska ochrany zdravi). V zadne nomenklature nejspis nebyl a vetsinou to byly obskurni figurky ktere se neuplatnily ani ve vyrobe ani pri rizeni(tedy za socialismu, dnes maji v nekterych ,hlavne americkych spolecnostech silne slovo, tak silne, ze na prvni pohled se zda, ze na prvnim miste ve spolecnosti je ochrana zdravi zamestnancu a na druhem teprve vyroba)

AAA 9.11.2007 11:15

Re: Re: bezpecak ve zbrojovce

No nic, pán si to asi plete se zvláštním oddělením (zjemněle kádrovka), které bylo skutečnou expositurou Stb v podnicích (a mělo dbát kromě výběru prověřených kádrů i o zabezpečení firmy proti útokům zvenčí, zejména "diverzantů", "sabotérů" a dalších zločinných figurek nastrčených válečnými štváči z Wall Streetu), tam většinou seděli buď neschopní a vyhození esenbáci či naprosto negramotní a i prostého fízlování neschopní estébáci, nebo zasloužili agenti Stb, lihoví milicionáři a podobná nejpodřadnější komunistická pakáž.

Bezpečnostní technik (útvar bezpečnosti práce) byla funkce zcela bezpohlavní a apolitická, byť (jak kde) ji konali většinou protekční synáčci poněkud zasloužilejších či úspěšně hubudržících rodičů, nic víc, což se ovšem týkalo většiny funkcí jaksi obecně.

JK 9.11.2007 13:16

Re: Re: Re: bezpecak ve zbrojovce

Bezpečnostního technika formovalo především to, že jím spoluzaměstnanci více či méně opovrhovali. Dělo se tak pro jeho očividnou nepotřebnost a na tuto funkci šli většinou lidé, neschopní se uplatnit jinak. Kdo trochu cestoval po českých fabrikách, ví, jaký zvuk mělo slovo „bezpečák“ a jaká byla reakce, když se někde objevil. A u jedné britské firmy byl v této funkci člověk od pohledu retardovaný, loutka v rukou dvou vtipných českých dívek (měl asi dvacetkrát větší plat než ony). Proto je případ pana Čunka z tohoto pohledu fascinující a škoda, že mezi novináři je tak málo těch, kteří by se na věc podívali více psychologicky. Jinak je zřejmé, že všechny ty události panu Čunkovi musely (v hlubším smyslu) prospět, což se vůbec nemůže říci o těch, s nimiž teď bývá srovnáván.

AAA 9.11.2007 14:00

Re: Re: Re: Re: bezpecak ve zbrojovce

Spoluzaměstnanci jím opovrhovali, protože nedělal víc, než je nutil dodržovat předpisy, což vždycky ovšem nešlo. Ovšem nelze porovnávat výši platu bezpečáka dnes s  dobou Čunkovou, kdy byl mnohokrát nižší. Ostatně jak přišel autor s nickem "zpet ku koreni" na "estébácké" souvislosti  nechápu (dosti stupidní způsob mentálně opožděného tvora, jak jej ještě víc zhanobit). Tenhle firemní "bezpečák" byl jenom takový z obou stran otloukaný nešťastník, který se musel zavděčit všem - shora kontrola a buzerace státních inspektorů bezp. práce, ze strany druhé, firemní, věčné nadávky, že zdržuje výrobu a otravuje. Nedělal bych to ani za stonásobek jeho tehdejší almužny. 

honzak 9.11.2007 13:03

Re: bezpecak ve zbrojovce

dnes se tato funkce zove "referent BOZP" a sutajováním to nemá, stejně jako za komančů nic společného.

Pán má na mysli patrně tehdejšího "referent ZÚ", který byl proddlouženou rukou strany a vlády, neb měl na starosti oficálně obranu, přechod na válečnou výrobu, neoficiálně pak sběr drbů a udávání spolupracovníků.

AAA 9.11.2007 14:06

Re: Re: bezpecak ve zbrojovce

.. a sofortní dodávání informací příslušnému odboru StB, jakýsi "státobezpečnostní" výsadek v podnicích. (Mimo jiné shromažďovali i tzv. Zprávy z cesty šťastlivců (či spíše lidiček cosi podepsavších), kteří se dostali na Západ a ve formuláři měli pravdivě udat všechny známé - zejména ty hnusné exulanty - s nimiž se venku sešli. Po zpracování vše promptně odesíláno opět statečné StB)

kacir 9.11.2007 0:26

To není Ikaros, ale defraudant .

Pavel72 9.11.2007 0:18

Jezismarja

Autor by mohl z fleku jit pracovat do Blesku.

conqueror 9.11.2007 0:50

Re: Jezismarja

Souhlas. A navíc nám tu jen papouškuje žvásty které jsme x-krát četli slyšeli a viděli. Opravdu objevná žurnalistika, výkřik českého novinářského komsomolce-jásala kerý si přihřeje polívčičku a kopne do mrtvoly.

Hariet 9.11.2007 1:11

Re: Jezismarja

Kdyby u nás existoval tak nadaný spisovatel jako byl Anton Pavlovič Čechov, napsal by o něm divadelní hru. Ta by byla stejně úspěšná jako Revizor. Škoda, že nežije Jaroslav Hašek, měl by také dobrý námět k povídce...;-)

ivoš 9.11.2007 15:16

Re: Re: Jezismarja

Čechov dobrý, ale Revizora napsal Gogol.