24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Oznam svého souseda

Je až pozoruhodné, kolik se nám zvláště v Praze objevilo náhle pořádkumilných občanů. Stačila jedna velice sporná regulace a kolik jich je. Tvoří jakési „antikonfliktní týmy“ a dohlížejí na to, aby kuřáci, vyhnaní z hospod, nekouřili u jejich vchodu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 6.6.2017 14:01

Re: Zrušit nesmyslné zákazy, regulace a normy

Může být. Ovšem člověk, který mne bude chtít "chránit" abych si nezlomil nohu a tak mi bude zakazovat různé aktivity do kterých jeho osobně nikdo nenutí blbcem je. A je fuk jak uvažuje a co považuje za smysluplné. Kdyby tyhle buzerace vymýšlel například Hitler, mělo by to logiku, neb byl vůdcem národa vyvoleného k světovládě, kterou musel nejprve vybojovat. Aby dostál tomuto úkolu musel být každý příslušník národa zdatný a zdravý. Tady je jasný cíl i prostředky. Pokud je ale "cílem" spokojenost jednotlivcova, je na jednotlivci volit to, co považuje za štěstí i prostředky k jeho dosažení. Jakýkoli dobrotrus se "smysluplnými regulacemi" je nepřítel.

P. Urban 6.6.2017 15:57

Re: Zrušit nesmyslné zákazy, regulace a normy

Přinejmenším do chvíle, než si tu nohu skutečně zlomíme ...

J. Brunner 6.6.2017 21:50

Re: Zrušit nesmyslné zákazy, regulace a normy

Nesmíte ani vstávat z postele, musíte být opatrný.

J. Novotny 6.6.2017 10:04

Třea ve Švýcarsku, tam se domluví o něčem v referendu

a pak následně přirozeně chtějí, aby se to dodržovalo. A tak, pokud to někdo nedodržuje, tak to se to podle situace snaží řešit domluvou, ale v dnešním Švýcarsku je spousta naplavenin, kteří si svobodu vykládají jako právo silnějšího, takže to v mnoha případech prostě nahlásí těm, kteří mají z profese v popisu práce dohled na dodržování dohodnutých pravidel.

Pro některé vzor, pro jiné země práskačů. Si vyberte.

M. Moravcová 6.6.2017 13:50

Re: Třea ve Švýcarsku, tam se domluví o něčem v referendu

to je tak, když se na něčem dohodne většina. Tenhle buzerační zákon ale s většinou nemá nic společného.

J. Novotny 6.6.2017 15:30

Re: Třea ve Švýcarsku, tam se domluví o něčem v referendu

Nehulení v hospodách, nebo minimálně v restauracích by u nás v referendu prošlo. A teď mudrujte.

D. Stirský 6.6.2017 10:03

K Hlostovi:

"V Praze bych nebydlel ani za nic! Je to tam samej humus. Plno hospod, plno tůristů, plno blbejch spoluobčanů. Moc velký! I ten provoz smradlavý i ta hógo fógo smetánka, co se tam slejzá z celé republiky a okolí. Není tam nic pro středního, či dolnovrstního poctivce. Jen pro zmetky všeho druhu a starobylost toho města je jen na dívání a ne užitek." V Praze žije přes 1,2 mil. lidí. Dle Vaší logiky jsme tedy všichni z horní vrstvy a nepoctivci. A to, že je v Praze hodně hospod, je povětšinou docela příjemné. :-)

P. Hlosta 6.6.2017 9:35

Moc jsem to nečetl, ale cosi k tomu píši. ;-))

K centrálnímu dirigismu potřebujete umlčet občany. Aby to nevypadalo náslině, nusí se občan zapojit. Ale jak to udělat, aby to vypadalo na nadšení občanů? Jednoduše! Dovolit jim práskat sousedy a jiné spoluobčany. Jak se to dá udělat? Taky jednoduše. Dříve, co se muselo hodit do koše, protože je to od anonyma, dnes se bere jako příkladný názor a opatrné počínání správného občana. Z nemorálnosti, zbabělosti a sprostého chování se udělá administrativně přednostní akt občana. Vládnoucí u moci mají tím snadnější vládu nad občany a ne pro ně a zmetci všeho druhu mají pré!

Z toho je sice na zvracení, ale zmetků je ve společnosti tak vysoké procento, že vládnoucím nad námi se daří ze zmetků dělat bezmále svaté, protože zmetci hýkají nadšením nad možností udávat, práskat každého, kdo jim vadí. Osobně by neměl práskač odvahu napomínat přestupníka pravidel slušného chování, protože by musel poněkud bojovat a být hrdina a přijmout i rány a on na rány nemá. Také prásknout finančáku je, zdá se, populární. Ten pocit zmetka, že někomu způsobil potíže z obtěžování finančákem....

Sousedka, stará osoba, kouří komínem nechutně v zimě. Má na výměnu kotle a palivo? V létě její děti pravidelně v neděli, proti zákazu obce, sekají trávu. Mají pro svou matku čas přes týden? Vzájemný plot je v havarijním stavu a ona nechce s tím cosi ve spolupráci s námi dělat. Bude to tedy na mně, když ona nechce peníze na to dát. Moh bych ji úspěšně znepříjemnit život práskáním na obci, že?! Musel bych se ale ze sebe pozvracet! Jsou však tací, co z toho nezvracejí. Možná prásknout takové? Oni vědí, že slušní lidi je neprásknou přeci!

V. Student 6.6.2017 9:20

Zkuste bydlet v Praze 1

A budete mluvit jinak! Tlupy rozeřvaných přiožralých hovad, kterým je jedno, že je půlnoc a nad nimi pootevřené okno a třeba spící dítě. Tyhle týmy jsou reakcí na věčný podstav v řadách MP a debilní zákon, který zakazuje v hospodě kouřit (jestli nějaké analogie s bývalým režimem, tak snad tohle, ne?). A nejsou represivní ale preventivní. Mají slušnou formou upozorňovat na nevhodné chování v okolí hospod. (A kdyby bylo po mém, tak i neslušnou). To má podle vás dělat PČR, jo?

J. Hanzal 6.6.2017 9:42

Re: Zkuste bydlet v Praze 1

Pane Studente vzpamatujte se, samozřejmě, že to má dělat PČR a MP. To jsou jediné dvě složky jež můžou nás občanstvo buzerovat dle platných zákonů. Ostatní např. různé ochranky jsou jen obyčejní občané se stejnými právy a povinnostmi jako ostatní.

V. Student 6.6.2017 9:56

Re: Zkuste bydlet v Praze 1

Pane Hanzale, s touhle logikou byste musel za udavače považovat i revizory v MHD, pořádkové služby na různých akcích, biletářky v divadle a ledaskoho dalšího. Nebo snad máte pocit, že by na vás biletářka policii nezavolala, kdybyste se do divadla prodral bez lístku? Je to pro vás udavačka?!

O příspěvku, že bychom měli jít z Prahy 1, snad jen krátce: jestli tohle je pro někoho přijatelnější řešení než pár chlapů, kteří v nočních hodinách upozorní před hospodou stojící kuřáky s pivem v ruce, že by se měli ztišit,protože cosi porušují a mohla by na ně být zavolána policie, pak se názorově zcela míjíme.

J. Hanzal 6.6.2017 11:21

Re: Zkuste bydlet v Praze 1

Pane Studente pletete hrušky s jablkama. Když jdu do divadla či MHD mám za povinnost si koupit vstup, když to neučiním mám problém. Toto není udavačství. Bonzáctví je to co popisuje pan Vaněk, takové to hele oni tam dělají to a to, ale ode mně to nemáte, já jen upozorňuji.

P. Harabaska 6.6.2017 14:20

Re: Zkuste bydlet v Praze 1

Ale jak jste přišel na to, že ti "upozorňovači", podle vás udavači, trvají na tom, že "ode mne to nemáte"?

P. Urban 6.6.2017 11:41

Pokud tomu dobře rozuním

Tak požadovat dodržování platných zákonů je buzerace.

No dobrá. Pak bychom ale měli zrušit ty policie a, pokud možno, i ty zákony.

Jestliže očekáváme od institucí, že budou udržovat platný řád, ale sami s tím nechceme mít nic společného, pak to není zrovna občanský přístup.

J. Pospíšil 6.6.2017 13:17

Re: Pokud tomu dobře rozuním

Vyžadovat dodržování platného buzeračního zákona je buzerace.

P. Urban 6.6.2017 15:59

To je v principu pravda

Ovšem rozlišit, co je a co není buzerace, je subjektivní.

P. Hlosta 6.6.2017 9:46

Re: Zkuste bydlet v Praze 1

V Praze bych nebydlel ani za nic! Je to tam samej humus. Plno hospod, plno tůristů, plno blbejch spoluobčanů. Moc velký! I ten provoz smradlavý i ta hógo fógo smetánka, co se tam slejzá z celé republiky a okolí. Není tam nic pro středního, či dolnovrstního poctivce. Jen pro zmetky všeho druhu a starobylost toho města je jen na dívání a ne užitek.

Proč žijete někde, kde vám pod okny smradí a řvou opilci? To je snad pro gheta nepřizpůsobivých. Nebo i vy nejste schopen se přizpůsobit? Tak vypadněte z té Prahy a bydlete tam, kde jsou celkem slušní a ohleduplní lidé, kteří když vy budete slušný, oni se k vám také tak budou chovat. Nesmíte ale práskat sousedy. To se řeší mezi slušnými lidmi navzájem a ne přes práskání, udávání. A když přeci jen neřešitelné osobně z očí do očí, tak se jde k soudu a ten rozhodne, čí je ta pravda. Vono se ale z Prahyy z nejrůznějších důvodů nechce. Přeci je to jen fakt metropol a člověk se cítí cosi víc než nějaký venkovan, že?!

Z. Švrček 6.6.2017 11:36

Re: Zkuste bydlet v Praze 1

Božínku, do čehos to duši vložil.

P. Smatlak 6.6.2017 9:18

Ano ANO

MY JSME VŽDYCKY BYLI UDAVAČSKÉ SVINĚ A podobné to bylo i jinde ,třeba za války v severských státech nebo ve Francii a je takových států více.Ale my jako vždy na prvním místě a papežštější než papež a to skoro ve všem a v jakékoliv hovadině odporující zdravému lidskému rozumu a myšlení vůbec.

M. Prokop 6.6.2017 13:25

My?

Vy a kdo ještě?

P. Smatlak 7.6.2017 17:41

Re: My?

Milan Prokop Otec seděl kvůli takovým blbcům 10 let v 50 letech za politiku ,takže tady jsi vedle jako ta jedle.A největší křiklouni jsou skoro vždy ti,kterých se to týká.Nepatříš také mezi ně?

Z. Lapil 6.6.2017 14:49

Re: Ano ANO

Mluvte za sebe.

(Nebo napíšu adminovi :-)).

Č. Berka 6.6.2017 9:00

Třeba budou časem i kuřáci rádi

že mají v hospodě čistý vzduch ;-) . Zdá se mi, že kuřáctví podporuje hysterii- už jsem zaznamenal i srovnání s holocaustem- ty zákazy jsou prý předzvěstí :-D. normální je NEKOUŘIT.

P. Kmoníček 6.6.2017 9:11

Re: Třeba budou časem i kuřáci rádi

Berko jedno,v článku jde o úplně něco jiného.

M. Prokop 6.6.2017 13:26

Re: Třeba budou časem i kuřáci rádi

Ten hysterický zákon nevymysleli kuřáci, nebo snad ano?

J. Schwarz 6.6.2017 13:54

Re: Třeba budou časem i kuřáci rádi

A je normální i zakazovat kuřákům kouřit v proswtorech, které si sami k tomuto účelu zřídili a kam nikdo žádného nekuřáka nezve? I kdyby kouřilo jen 30% občanů / jako že jich kouří víc / troufáte si tvrdit že kouřit je "nenormální". Dovolil byste si něco podobného v případě homosexuality či jiných podobných úchylek, jejichž "hrdých nositelů" je řádově méně a přesto označit tyto úchylky za "nenormalitu" je už málem trestné?

B. Lukáš 6.6.2017 7:30

Tolerance kuřákům.

Milí kuřáci.

Pokud nebudete do svého okolí pouštět páchnoucí a zdraví škodlivé zplodiny a mít u sebe vždy příruční popelníček, budeme k Vám tolerantní. Zkuste se nad sebou zamyslet, protože ne nekuřáci omezují vaši osobní svobodu,ale vy kuřáci ano a to hodně.

R. Franc 6.6.2017 7:45

Re: Tolerance kuřákům.

Tedy pane Lukáši, bravo! Tenhle váš příspěvek je tak nesrozumitelný a nesouvisející s článkem, že určitě nebudete mít žádný problém s přijetím k "Pomocné stráži", protože takových, jako jste Vy, je tam zapotřebí.

M. Prokop 6.6.2017 8:10

Re: Tolerance kuřákům.

"Milý" nekuřáku,

zkuste pro začátek trénovat svou "toleranci" tím, že nepolezete mezi kuřáky, abyste tam mohl prudit. Jenže to je hlavní účel vašeho činění, že?

B. Lukáš 6.6.2017 10:32

Re: Tolerance kuřákům.

Vážený pane Prokope.

Vaše rada je planá, protože mezi kuřáky nechodím, zakouřeným hospodám se vyhýbám již více než 10 let. Naopak, kuřáci např. ve veřejné dopravě ,u pokladen nákupních center a pod. , i když neúmyslně, musí se k nekuřákům často těsně přiblížit . Dále nevím, proč musím po nich před svým domem zametat jejich odhozené nedopalky , chtějí-li na veřejném prostranství kouřit, nechť své nedopalky odkládají třeba do kapsy. A rozšlapané nedopalky chodníků a zastávek VD, je podle Vás jev přirozený a patří k životnímu stylu civilizované společnosti ? Pro úplnost uvádím, že jsem byl rovněž kuřákem, ale již cca 15 let nekouřím a mému zdraví, rodině a blízkému okolí to prospělo. Chce to jen trochu pevné vůle a ohleduplnost.vůči vlastnímu zdraví , zejména však vůči mládeži a dětem.