19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Oranžové z nebe

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Strachota 16.3.2010 9:44

Přestaňme mrhat volebními hlasy

Vážený pane Haasi, dovoluji si Vám k vážnému problému, o kterém v článku píšete, nabídnout myšlenku zavedení SEKUNDÁRNÍHO HLASU ve volbách do PS:

 

Primarni (dnes jediny) hlas by volici odevzdali strane, kterou chteji nejvice, beze strachu (snizujiciho volebni ucast) ze tak svuj hlas zahodi. Tento strach by byl zazehnan sekundarnim hlasem danym ODS. Protoze neuspesna (pod hranici vstupu do PS) mala pravicova strana by dostala za primarni hlasy pouze volebni prispevek, ale kresla by podle souctu vsech hlasu dostala ODS. Zapocetly by se ji totiz vsechny sekundarni hlasy volicu neuspesne strany. Navic by ODS (i ostatni uspesne strany) mela barometr uspechu na svem kridle = pomer primarnich hlasu ke vsem hlasum.

 

Prosim, zvazte tuto myslenku, vsichni s kym jsem ji posuzoval, ji povazuji za dobrou pro ODS a hlavne prospesnou pro nasi zemi! Mockrat diky za reakci, s pozdravem, Jiří Strachota, tel. 603 296 201. Na stránkách Facebook je skupina "Přestaňme mrhat volebními hlasy" založená autorem myšlenky.

A. Ruščák 15.3.2010 19:31

ČR ale opravdu tak trochu černá díra je

ale vinou právě těch závistivých bezmozků, jejichž podpory Paroubek tak sprostě využívá. V posledních volbách jsem věděl, že jde o hodně, volil jsem, angažoval jsem se za to, aby lidé volili občanské strany (je jedno kterou, ale ne rudooranžové), ale výsledek a především průběh posledních čtyřech let mě varovaly před budoucností v ČR natolik, že už nic neřeším, odešel jsem a to natrvalo. Nechci, aby moje děti musely kvůli nějakému Paroubkovi lézt jednou přes ostnatý drát, aby mohly aspoň trochu žít, proto sice budu v červnu volit, a opět budu volit některou z občanských stran, ale už jsem si mezitím postavil zázemí jinde a nepočítám, že bych se do ČR vrátil jinak, než na výlet, za rodinou či za kamarády. Je to škoda, protože se navzdory všemu v ČR udělalo opravdu hodně, ta země je proti tomu, v čem byla před dvaceti lety skutečně prakticky rozkvetlá zahrádka, kde je sem tam nějaká kopřiva místo zpustlého místa zarostlého kopřivami dvoumetrovými, ale kopřivy a bolševníky už zase rostou a já nechci prostě čekat, až mě spálí. Takže vám přeji všem to nejlepší, moc doufám, že to budete mít v ČR fajn, ale omluvte prosím mou nedůvěru - už se na to budu koukat jen zvenčí...

J. Láníček 15.3.2010 16:16

Odpůrci Paroubka se prý přesouvají -

- na náměstí. Tam  budou vypouštět balónky, zvedat prostředníky a pískat. No aspoň že nebudou vypouštět něco jiného, to by je Liška (podšitá) asi moc nepochválil. Zamořovat tak dost špatné ovzduší by nebylo rozhodně vhodné !  Ale jinak bude zajímavé, jak ti mladí budou pískat a na koho zvedat prostředníky, až mnozí z nich po prázdninách zjistí, že je nikdo nezaměstná a také jim nic nedá, protože nebudou mít odpracovaných 12 měsíců, aby jim na pracáku vznikl nárok na dávky v nezaměstnanosti. Jsem pak zvědav na ty jejich píšťalkové trilky. Asi budou muset začít podnikat, jak jim radí stín ministra financí za ODS Kocourek. Čím víc bude podnikatelů, tím lépe pro stát. Všichni se budeme vykořisťovat navzájem, a pak se předhánět, kdo přispěje do poloprázdné státní kasy vyšší daní.

J. Kulheim 15.3.2010 17:04

Re: Odpůrci Paroubka se prý přesouvají -

 Čím víc bude podnikatelů, tím lépe pro stát. ...

To je pravda. Tím méně bude nezaměstnaných, tím víc peněz bude ve státní kase. Podnikat by měli zejména ti, kteří mají peníze a říkají, že mají sociální cítění. Zkušenosti ze zahraničí by mohl využít pan Špidla a pan Gross.

J. Láníček 15.3.2010 17:46

Pane, je vidět, že o tom hodně víte !

Podnikatelů není nikdy dost. A zrovna v tomto období celosvětového růstu je nejvhodnější čas začít. To je úspěch téměř stoprocentní. Stačí si jen vybrat v čem zbohatnout. A banky už čekají celé nažhavené, komu by poskytly co nejdřív ty úvěry na podnikání. Nechcete se taky přidat ? Možná už se vám omrzelo, že stále ještě bydlíte ve svém. A pro rady si ani nemusíte  jezdit do zahraničí, Kocourek vám je poskytne skoro zdarma - jen za volební hlas !

J. Kulheim 15.3.2010 20:05

Re: Pane, je vidět, že o tom hodně víte !

Díky za dobré rady.  Lidí, kteří podnikají si vážím a nemyslím si, že jsou to jenom zloduši, kteří se snaží sedřít ze zaměstnanců kůži a které je potřeba za trest obrat o peníze. Myslím si, že zejména lidumilové, kteří mají plnou hubu solidarity,  by se měli snažit lidem pomoct, nejenom mudrovat a utrácet cizí peníze nebo rozhodovat o cizím majetku. 

Z Vašich příspěvků není zřetelné, kdo by měl podle Vašeho názoru podnikat.  

J. Anděl 16.3.2010 23:24

Re: Odpůrci Paroubka se prý přesouvají -

Obdivuhodná je vytrvalost přesvědčení, že podnikatelé vykořisťují.

Nepochybně jsou takoví. Příkladů určitě sám najdete mnoho.

Zřejmě nevěříte tomu, že by někdo mohl poskytovat jiným zaměstnání, pro mnohé tak smysluplnou činnost a plat, sobě pak smysluplnou činnost a zisk.

Jsou dva způsoby získávání obživy - jedním je setí, kde se odevzdává přírodě a světu, aby mohlo samo růst a následně sklizeň, přinášející zisk. Druhým je krádež či lov, přivlastnění si bez setí a bez péče.

Nepochybně je mezi podnikateli mnoho lovců. Vidíte-li však jenom lovce, díváte se jednoduše špatně. A kým je socialistický stát? Ten umí jenom krást, nutit ostatní sít i lovit a následně si brát z jejich práce desátky a ty přerozdělovat s ponecháním si jistého zisku.

J. Zeman 15.3.2010 14:41

autor má v mnohém pravdu

a ona bajka přirovnání se smečkou se mi zdá sedět. Bohužel ale smečka poštěkávajících psíků tu zakládajících trucdebatní kroužky s beránkem božím ve znaku, tu připomínajících ovečky, které má hlídat a často si je plete se žrádlem, vedená levým okem pošilhávajícím králem klientelistů koho chleba jíš toho píseň zpívej a vypuzující starého ostříleného hlídacího psa svobody, pravého vůdce smečky až do neviditelnosti, když pochopitelně na staré nožky s novými klouby nechtěl poštěkávat s sebou, kdo chce psa bíti hůl si vždycky najde, jaksi má těžko šanci proti internacionále vlků v rouše spasitelů beránčích, která hbitě značkuje dobyté teritorium svými oranžovými výměšky. S příchodem této farmy zvířat a s bratrskou pomocí šilhavého při prosazování vlkoústavy totiž jaksi celá věc války s mloky dostala vpravdě internacionální rozměr. Kdyby se skutečně pochopilo, že jde o válku, pak by byl šilhavý nejspíš popraven za demoralizaci mužstva, jak někteří navrhovali a smečka se tvářila, že neslyší. Jinže osleplí se holt nemohou než tvářit, že něco vidí a tak hlasitě zaměňují realitu za představu. A tak byl naopak onen pokrovlkový šilhán sejmut vlky od žrádelní misky za souhlasného poštěkávání psíckých kandidátů na jeho místo, tu zleva, tu zprava, a nahrazen hafánkem bezzubákem s jeho polovlčí gardou, aby přechod k čisté vlčí vládě pro absenci svéprávného vůdce ovčáků, nebyl tak kách. A tak holt vlci slibují ovečkám zase nějaké ty stříbrné, na které je posledně na rady fackovací krysy dostali, brousí si zoubky na tu dobrotu a za všeobecného nezájmu posledních výsp hafanů hlídačů, nechávají tlustého vlka zanášet do jeho databáziček psí podobenky, i když by ho za to ještě tak lehce mohli vydat rasovi, kdyby neměli svůj ocásek při pohledu na jeho vlčí tesáky pěkně mezi nožičkami abyli schopni pochopit, že kromě toho jejich jde do tuhého.

K. Pořická 15.3.2010 14:32

V r.1958 se říkalo,že zase budou zavírat živnostníky.

Měli, ti syčáci ,zásoby jenom na deset let.

J. Láníček 15.3.2010 14:14

Granátometčík Langer číhá na tanky ČSSD !

Podmaršálek modrých polních vojsk Íčko už chystá jednotky vrhačů molotovových koktejlů. A Barták s Pandury je připraven v týlu nepřítele. Jen aby Paroubek nevytáhl kaťuše, nebo nedej bože, aby nedostal od Putina ty supervylepšené balistické Topoly. To by mohl být definitivní konec modrého ptactva. Snad y se jich vyskytovalo pár už jen v nějakých rezervacích. Stejně je to sranda, pamatuji si na vtip z 89 o tom, kde budou vidět komunisti za 20 let . Prý jedině v přírodních rezervacích !

J. Kulheim 15.3.2010 16:15

Re: Granátometčík Langer číhá na tanky ČSSD !

....Íčko už chystá jednotky vrhačů molotovových koktejlů......

Kde chystá vrhat molotovovy kokteily?

J. Láníček 15.3.2010 16:28

Opravuji -

- Íčko se chystá vrhnout ! Prý je mu z toho všeho už zle. Už by se chtěl konečně polepšit !

J. Láníček 15.3.2010 16:25

Re: Granátometčík Langer číhá na tanky ČSSD !

Ale budou je muset držet každé zvlášť, aby se spolu nepářili. Vyšlechtění komunisté s odéesáky, to by byla vražedná kombinace ! Ti by byli nezničitelní - něco jako robocopové nebo létající hvězdní válečníci !!!

J. Vacek 15.3.2010 13:26

S chutí jsem se začetl a ....

S chutí jsem se začetl, četl a jsem silně v rozpacích. Určitě nelze vidět svět černobíle a  v mnohém lze s autorem souhlasit.  S čím však souhlasit nelze, je to, jak líčí ODS a její vedení jako ty, kteří mohou vyřešit problémy této země, jako ty, kteří na osbě nemají ani smítko od pochybných praktik atd.  Pan Haas v minulosti velice trefně a přesně popisoval neblahý vývoj v ODS, její nedůslednost, nedostatečnou (nebo spíš chybějící) diskusi uvnitř ODS a  z toho plynoucí apatii u řadového členstva. Tento článek za něho snad musel psát někdo jiný nebo je schopen psát na objednávku. Jinak si to vysvětlit neumím. A když si k tomu ještě domyslím, že dělá (nebo dělal) dlouhá léta poradce prezidenta Klause, pak to co napsal, prostě "nesedí".

Má-li dojít k renesanci pravice, musí ODS bohužel brutálně prohrát, aby se odstředily šmejdi typu prázdných a falešných Topolánků, Langrů, Bémů, Jančíků, Gandalovičů, Řebíčků, Dalíků, Bendů... S těmito starými prevíty se důvěryhodné pravicové nedočkámeCena za tuto výměnu bude velmi vysoká - možná i dvě volební období socanů, ale bohužel jiné cesty není. Navíc společnost asi potřebuje řeckou lekci, aby jí alespoň trošku něco došlo a  začala se chovat odpovědněji - i ve volbách. Smutné? Ano, ale za rozpad pravice může nejvíce právě Tupolánek a jeho banda

R. Langer 15.3.2010 13:33

Re: S chutí jsem se začetl a ....

Bohužel jsem si žádné větší zodpovědnosti Řeků nevšiml, myslíte si, že je náš průměrný volič skutečně inteligentnější než průměrný řecký volič?

R. Langer 15.3.2010 13:19

Já už ODS

volit nebudu. S pravicí nemá nic společného, a aby tady vládla ruku v ruce s KSČSSD, na to ji v parlamentu nepotřebuji. pokud se to už má posrat, tak ať se to posere dokonale, a uvidíme!

R. Langer 15.3.2010 13:30

Re: Já už ODS

... i když strach z toho mám poměrně dost velký, co bolševici dokážou, když se dostanou k téměř neomezené moci, to už víme...

J. Peřina 15.3.2010 22:24

Re: Já už ODS

jen aby jste pak z toho nebyl posr--- do konce života.tolik plenek pro celý narod nemame.

J. Láníček 15.3.2010 12:22

Že to těm pravičákům ještě nedošlo !

A to jsou prý ti nejinteligentnější z nás. ODS volby nevyhraje, ani s údajně "polepšeným" Topolánkem ! Jak může ODS ty volby vyhrát, když dělá protilidovou politiku ? Tedy pokud považujete chudáky též za lidi. Mám takový dojem, že jsou to dle vás jen pitomci, co by měli být co nejrychleji zbaveni svéprávnosti. Oni totiž ne a ne pochopit, že ODS dělá vše pro to, aby jim bylo co nejlépe. Však už nám přece dokázali, že to dokáží. neznáte snad ještě někdo jejich Smlouvu s voliči ? Bod po bodu splněn, kdyby to snad někomu uniklo. Ano, je pravda, že tržní hospodáři nedokázali poskytnout řadovým lidem sociální spravedlnost a základní jistoty, tak proč by pro ně měla plát naše horoucí srdce ? A ČSSD prý počítá s podporou komunistů při prosazování svého programu. To je skandální odhalení ! A s čí podporou by měla jako počítat, kolik tady ještě máme levicových stran ? A kde že je ten Štětina, další volby se blíží, kdy vytáhne do dalšího nesmiřitelného boje proti komunistům ? Mejstříkovi už to tentokrát nevyšlo, třeba bude úspěšnější. Že by měla tedy ČSSD požádat o podporu nulové toleranty, kteří by pak za to rádi nějaké to korýtko, ať z toho taky něco mají ? Něco podobného, jak to funguje na řadě krajů ? Jen ať si dají modří chlapci úplnou pauzu a projdou si očistcem, to jim jen prospěje. Nadělali se tady nepravostí víc než dost ! Bylo toho na půst po dobu minimálně na dvě volební období !

V. Liehne 15.3.2010 12:39

Re: Že to těm pravičákům ještě nedošlo !

Jen jestli dvě období budou stačit?

J. Kulheim 15.3.2010 16:02

Re: Že to těm pravičákům ještě nedošlo !

Tedy pokud považujete chudáky též za lidi.   ....... Píšete o chudácích. Čím se vyznačují "chudáci" o kterých píšete?  Já často čtu v příspěvcích lidí Vašeho myšlení pojmy, kterým nerozumím. Kdo je to chudák ,obyčejný člověk, řadoví lidé?  Neznám žádného chudáka ani obyčejného člověka ani řadové lidi.

A ČSSD prý počítá s podporou komunistů při prosazování svého programu........ Komunisté vzali lidem majete, udělali z nich námezní dělníky, některé lidi dali do kriminálů, mnoho lidí zavraždili.

ODS je jediná strana, která dělala skutečnou sociální politiku.  Tedy adresnou sociální politiku. Peníze mají dostat ti, kteří pomoc potřebují. ČSSD rozdává peníze, které vybere od těch chudobnějších, bohatým kamarádům ve formě dotací, pobídek, grantů a p. Vy asi  považujete pastelkovné jako vrchol sociální spravedlnosti.

J. Láníček 15.3.2010 16:37

Re: Že to těm pravičákům ještě nedošlo !

Ještě vám vypadlo z programu těch zásadních 30 korun z té "zdravotnické reformy". To je smrt pro náš státní rozpočet. Ta adresná privatizace zdravotních pojišťoven a zdravotnických zařízení, a vůbec celé zdravotnictví, kterým proteče bratru 220 miliard ročně, to už je jen takový nepatrný detail, který nikoho nezajímá - a už vůbec ne odéesáky a jejich volební základnu. Ti mají tak vymakaný sociální systém, že pobíračů dávek je čím dál víc. Akorát mi není jasné, že když tak pomáhají těm skutečně potřebným, proč chtějí snižovat daně těm bohatým kamarádům socanů !

J. Kulheim 15.3.2010 16:58

Re: Že to těm pravičákům ještě nedošlo !

....zásadních 30 korun z té "zdravotnické reformy". To je smrt pro náš státní rozpočet....... O tom, že pokud se budou platit poplatky za zdravotní péči, tak budou umírat lidé, kteří těch 30 korun nebudou mít,  psali socialisti. Škoda, že za 8 let v čele vlády neudělali nic, kromě přidávání peněz z rozpočtu.  Zatím jsem neslyšel, že by někdo zemřel jenom proto, že ho neošetřili protože neměl 30 Kč.  

....  kterým proteče bratru 220 miliard ročně......

Jsou to peníze těch, kteří platí zdravotní daň. Nejsou to peníze moje ani Vaše. Zdravotní pojišťovna je pouze spravuje. Měl bych mít možnost dát peníze tomu, komu věřím, že je bude spravovat dobře.

...Akorát mi není jasné, že když tak pomáhají těm skutečně potřebným, proč chtějí snižovat daně těm bohatým kamarádům socanů !...

 Podnikatelé dávají lidem práci. Kolika lidem jste dal práci Vy, nebo jiní "dobráci" z řad ČSSD? Kolik peněz dal např. pan Špidla, ze svého důchodu nebo peněz, které vydělal v Bruselu. Kolika lidem dal práci? Proč nepodniká a nedá lidem vydělat on nebo milionář Gross? Raději si koupí vilu na Floridě. Možná ji bude pronajímat "obyčejným, řádovým lidem nebo dokonce chudákům,

J. Láníček 15.3.2010 17:57

Milý pane -

- vy mě  těmi svými argumenty fakt fascinujete ! Už si dokonce myslím, že si snad děláte srandu ! Kolika lidem dal práci třeba Topolánek, europoslanec  Zahradil, nebo Řebíček a mnozí další ? Já bych řekl, že pokud se odéesáků týče, tady je na místě spíš řeč o tom , kolika lidem by tu práci sebrali (těmi svými nápady).

J. Kulheim 15.3.2010 20:47

Re: Milý pane -

Vy mne zase fascinujete tím, že kydáte a nevíte co chcete. Vy chcete všem dávat a nic nemáte. Jenom řeči.

Mám takový dojem, že jsou to dle vás jen pitomci, co by měli být co nejrychleji zbaveni svéprávnosti. Oni totiž ne a ne pochopit, že peníze rostou v lese. Podle Vás asi stačí vzít pilu, skotit strom a odvést do papírny a papír do tiskárny. Natisknout peníze a můžeme poskytovat  sociální spravedlnost a základní jistoty. Vážený pane, než začnete rozdávat peníze, tak je musíte mít. Oni nespadnou do klína, musí se na ně pracovat. Musíte je někde vydělat, nebo ukrást. Vy jste pro druhou variantu. Vy si pořád myslíte, že se budete pořád hrabat lidem  v kapsách a ukradené peníze s velkým humbukem rozdávat. Je jednoduché rozdávat cizíma rukama vydělané peníze..

....... 30 korun z té "zdravotnické reformy". To je smrt pro náš státní rozpočet. To není pro rozpočet smrt, ale základní otázkou je kdo to bude platit? Regulační poplatky přinesly do rozpočtu zdravotnictví několik miliard korun. Když lidé nebudou poplatky platit, tak budou chybět. Kde je seženete? Půjdete zase k podnikatelům? Nebo je tam dají lidé Vašeho ražení?

Komunisté Vám možná poradí. Oni mají zkušenosti z padesátých let, kdy sebrali lidem majetek a bylo z čeho rozdávat. Až nebylo z čeho rozdávat, to raději rozpustili.  

V. Liehne 15.3.2010 12:21

jenom jednu připomínku

Na pravé straně spektra není jen ODS. Ta se sama svým přičiněním řítí do opozice. Bydlím v Praze bývalé baště modrých. Mohu odpovědně prohlásit, že z mého okolí se nikdo nechystá volit ODS a to před čtyřm roky je volili prakticky všichni. Arogance lhaní a ansírání voličů je snad úmlsná? Vemte jen Opencard nejen, že je to průser jako Brno (tam taky) ale ještě oblepí Prahu plakáty jaké je to skvělé. Blbost je zřejmě hlavním rádcem.

M. Matoušek 15.3.2010 11:51

Tak nevím..........

čekal jsem že se ODS zbaví některých gaunerů ale když ještě Jančík z Prahy 6 povýšil,pochopil jsem,že tato strana není schopna se sama očistit.Převažují v ní kariéristé,neexistuje aby běkdo ze špičky dobrovolně odešel pro pochybení,všichni jsou asi nenahraditelní,dokonalí.Přitom jim mnoho lidí označilo ty členy ODS,které jsou pro ně přítěží.ODS je nepoučitelná,arogantní,tak,jak to známe z dob před listopadem.Tam kde seděl komouš,tam každou díru zacpal okamžitě člen ODS.

M. Starý 15.3.2010 9:32

Paroubek má víc štěstí než rozumu

ODS volby vyhrála v době, kdy už začal klesat růst HDP blížila se krize. Paroubek tedy se obracel v čerty, že president po té co 1. Topolánkova vláda nedostala důvěru Sněmovny, mu nedal šanci sestavit vládu. Dnes za to může být Paroubek šťastný. Takto je v myslích lidí po mediální masáži zakotveno, že krizi zavinil "Bush-Topolánek-Kalousek". A Paroubek bude ten Mesiáš, který republiku vyvede z krize. A tak možná, kdyby Klaus "obětoval" zajištění svého znovouzvolení a pověřil Paroubka sestavením druhé vlády, mohla být dnes ODS tím, kdo se směje.

K. Janyška 15.3.2010 9:23

Kajan

Śéfuje nám Evropská unie a pro občany je doslova jedno, kdo u nás vyhraje volby ! Nejprve se musí rozpadnout ten evropský zločin, pod názvem EU na LS ! Dzp.

P. Zeman 15.3.2010 15:39

Re: Kajan

A až se ten "zločin" rozpadne, pak už nebude nic bránit tomu, aby si místní rudoši dělali to, co čtyřicet roků ještě před dvaceti lety (byť tentokrát se symboly kytky a ovoce) :-/