25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Opozice a ministr zahraničí

Podle vyjádření prezidenta republiky Miloše Zemana bude záležitost plnohodnotného ministra zahraničí vyřešena koncem tohoto týdne. Novým šéfem Černínského paláce se stane kandidát ČSSD Tomáš Petříček.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 9.10.2018 11:45

Eurohujer.

Poche je taky eurohujer, ale navíc ještě šejdíř.

M. Rastislav 9.10.2018 11:07

Žába na prameni,

je moderní pohádka, která má pomoci dětem řešit konflikty s neoblomnou žábou, která na prameni sedí, a tudíž se nic nekoná. Nekoná se 100 dní ani jmenování ministra zahraničí, protože žába na prameni je i mstivá.

Bývalý kandidát ČSSD na ministra zahraničí totiž volil jiného kandidáta na presidenta, a to president neodpouští. Nový kandidát ČSSD na ministra proto dostal podmínku, že musí toho bývalého kandidáta vyhodit z MZ. Nový kandidát ale byl aspoň natolik statečný, když řekl presidentovi, že ten bývalý kandidát může být v jeho radě poradců. Tím u mne zabodoval, i když europoslance Pocheho neznám.

President říká, že je rozený optimista. Já budu též optimistou a věřit, že se jako v naší pohádce stane zázrak a žába bude odstraněna z pramene; nemám totiž rád mstivé žáby ani lidi.

V. Církva 9.10.2018 11:36

Re: Žába na prameni,

Uvědomujete si že latně jednáte jako Zeman?! Dle Vás Zeman odmítá Poche protože se postavil za Drahoše. Možné to je pravda. Jenže Poche je intrikán v pozadí ČSSD je vítač v zadku Bruselu. Pokud si přečtete jeho názory a o něm. Zjístíte že je to přesně typ politika kterého voliči v parlamentních volbách odmítli. Do vlády proto nepatří. Ať už má Zeman jakýkoliv důvod, že Pocheho zastavil určitě většině voličů vyhovuje.

Vy pak chcete dle vašeho příspěvku Poche, ne proto, že se Vám líbi politika Poche, ale protože ho zarazil Zeman, kterého nemáte rád. Myslím že.pokud je Zeman mstivý jak se o něm píše (asi je) pak ani vy nechcete dobrého ministra zahraničí pro ČR ale být proti Zemanovi.

M. Prokop 9.10.2018 12:08

Re: Žába na prameni,

Zeman nemá v popisu práce hodnotit navržené ministry. To je MOJE zásadní námitka. Ani vyvozovat tlak na premiéra, aby nějakého nenavrhl (což je to, k čemu došlo). Stran Poche souhlasím, ale Zemanovi do toho nic není.

O. Zuckerová 9.10.2018 13:11

Re: Žába na prameni,

Pane Prokope - a neřekl byste nám tedy, jak to, že prezident musí navržené ministry potvrdit, aniž by je předem podle vlastního úsudku zhodnotil? To by pak byl jen "podpisovač", "kladeč" ( i ty věnce musí pokládat k památníkům osob, které SÁM uznává). Takže hodnotit navržené ministry v popisu práce prezident MÁ. Tečka!

R. Hanuš 9.10.2018 13:15

Re: Žába na prameni,

Nemáte pravdu a pokud se pustíte do interpretování ústavy, tak by nebylo od věci si přečíst již zveřejněné názory ústavních právníků.

Tvzení, že prezident nemá co hodnotit členy vlády, profesory, soudce a další osoby co mu příslušné orgány navrhnout již bylo mnohokrát odmítnuto z jednoduchého důvodu. A to, že by funkce prezidenta byla čistě formální, jeho podpisy tudíž zcela zbytečné a Česká ústava by se stávala úřednickým manuálem, namísto nejvyššího zákona země. Ale tak tomu dle ústavních právníků rozhodně není. Liší se jen v názoru, kam až obstrukce prezidenta mohou sahat.

M. Valenta 9.10.2018 14:53

Re: Žába na prameni,

Kdyby Zeman držel linii, tak přes něho nemohl projít ani Pocheho pobočník. Takže msta a nic víc.

J. Jurax 9.10.2018 15:09

Re: Žába na prameni,

Možná.

Ale spíš uplatnění umění možného.

P. Papež 9.10.2018 15:47

Pěkné jste se zamotal do Zemana. Hlavně pozor na jeho pozadí. Ale nakonec by z toho mohlo být státní vyznamenání. Zkuste to.

I. Mertl 9.10.2018 16:13

Re: Žába na prameni,

Pěkně jste to pomotal, pane Církvo! A to odmítám všechny Vámi jmenované potentáty jako nekompetentní a státu škodící. Řešením by měl být samozřejmě kompetentní ministr zahraničí i kompetentní prezident. To jste chtěl říci?

K. Janyška 9.10.2018 8:56

Je to nominant EU a jeho "vzdělání" nahání hrůzu.

Ale už nejsme samostatným suverenním státem, takže je to jedno. Musíme čekat na pád EU zevnitř... Dzp.

Š. Hašek 9.10.2018 17:03

Re: Je to nominant EU a jeho "vzdělání" nahání hrůzu.

Nemusíme jen čekat.

Nebál bych se moc chcípajícího psa (i když vrčí francouzsky nebo německy). Zkráceno.

J. Fridrich 9.10.2018 7:01

" Na to, jak bude vykonávat svůj úřad Tomáš Petříček, si

" Na to, jak bude vykonávat svůj úřad Tomáš Petříček, si počkám " - souhlas, ale-ale-ale paní autorko příspěvku.. Také nejsem přítel unáhlených soudů a odsudků. Ale napojení pracovní - a vypadá to že i názorové pana Petříčka na to nevábné ( dokonce i vzhledově ) a sebestředné idividuum pana Pocheho je příliš viditelné a reálné - a tedy i pro naši zemi v této době nebezpečné..

Š. Hašek 9.10.2018 8:31

Re: " Na to, jak bude vykonávat svůj úřad Tomáš Petříček, si

Zde souhlas.

Asi nejsou lidi.

T. Kočí 9.10.2018 10:23

Re: " Na to, jak bude vykonávat svůj úřad Tomáš Petříček, si

Ale jsou- Kolář , Fischer např.

Š. Hašek 9.10.2018 10:26

Re: " Na to, jak bude vykonávat svůj úřad Tomáš Petříček, si

Já mám dojem, že Kolář je možná horší než Poche.

J. Kanioková 9.10.2018 15:17

Celkem souhlas,

akorát nevím kdo z nich dvou je horší a o kolik. Koláře nikdy nebrat, ovšem Pocheho stejně. A Petříček ? Kdo ví, jak moc se bude držet vzoru Poche.

Š. Hašek 9.10.2018 17:00

Re: Celkem souhlas,

Jsme na tom stejně. Nebrat nikoho z těch tří.

M. Prokop 9.10.2018 12:09

Re: " Na to, jak bude vykonávat svůj úřad Tomáš Petříček, si

Pane bože, nedopust. Puncovaná P&L.

M. Krátký 9.10.2018 2:33

Velký souhlas s autorkou

s vyjímkou přítomnosti Iránu v Sýrii. Irán je velkým nebezpečím pro celou řadu okolních států - hlavně pak jeho přítomnost v Sýrii je velkým nebezpečím pro Izrael

Š. Hašek 9.10.2018 3:04

Re: Velký souhlas s autorkou

Vidím to podobně.

Stran Sýrie - vzpomeňme, kteří to drzí krasohledi/světoví plánovači vynalezli, že Bašár al-Asad musí být svržen a země rozvrtána. Írán je jen důsledek. Izrael si poradí a s Ruskem se dohodne.

J. Jurax 9.10.2018 15:19

Re: Velký souhlas s autorkou

No jo, podporou "umírněné" opozice vybudili islámský stát, zemi rozvrtali a Asáda nesvrhli.

Zato posílili vliv Ruska a Íránu v oblasti, ohrozili Izrael a jako již tradičně Kurdy bojující proti islámskému státu nechali na holičkách, neboť Turecko je prý spojenec, jehož potlačování práv menšin, jmenovitě Kurdů, těžkými zbraněmi humanitárním bombardováním po vzoru Srbska řešit nelze, neboť Turecko je silnější a dobře vyzbrojené. Jo a taky samozřejmě je ten zmíněný NATO spojenec.

D. Bystriansky 9.10.2018 16:50

Re: Velký souhlas s autorkou

Vidím to stejně. Toho muslima, mírového nobelisty, byl světu čert dlužen.

Š. Hašek 9.10.2018 17:08

Re: Velký souhlas s autorkou

Tak se nám to (konečně) vybarvuje - spojencem NATO je Turecko (člen) a Saudové (sekači hlav i křesťanům). Mysleme na to, až zas domácí mládež v Kandaháru zabije nějaké naše muže od rodin (možná je nazývají přivandrovalými agresory).

Já jen, že Langšádlová a jiní pletou ponožky na zimu u Stalingradu. Zkráceno.