25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Opojná chuť moci

Máme nepochybně světový unikát. Od roku 1993, kdy vznikla samostatná Česká republika, je nově instalovaný ministr zdravotnictví již 23. v pořadí. Za posledních 8 měsíců se jejich životnost v křesle počítá na dva-tři měsíce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kohout 9.4.2021 4:19

"Svatí na orloji" - fakta:

Dzeržinskij (pův. Polák) - 1926, infarkt.

Menžinskij (pův. Polák) - 1934 po mnohaletém leženi na gauči - mrtvice

Jagoda ("Žid") - popraven 1938

Ježov - dtto 1940

Berija - ("Zakavkazec" či "Gruzín") - dtto 1953, když ho porazil Chruščov.

P. Hatina 9.4.2021 3:05

To se obávám , že pan Vodvářka se plete v lidech (asi to chce trochu těch suchých a nepotřebných? faktů).

Nuže, zrovna šéfové tajné komunistické policie se za Stalinovy éry nestřídali jako svatí na orloji, a ani nekončili v likvidaci, právě ty si Stalin držel po celou dobu jako oporu své osobní moci, doslova jako věrné psy - trhače..

Ovšem na straně druhé, ani ti dnešní a včerejší tři/čtyři ministři zdravotnictví nejsou lékaři, kteří by přišli do své funkce přímo z lékařské ordinace. Arenberger ředitel nemocnice, Blatný dělal naposled náměstka (v nemocnici), Prymula náměstka (na ministerstvu) , Vojtěch pracoval jako právník pro Babiše

Jinak řečeno, tihle lidé měli už předtím blíže k té moci a křeslo ministra pro ně zase ne tak nevýznamný stupínek.. Nakonec, pohledem k těm odešlým, nikdo z nich se zatím do ordinace nevrátiů. Vojtěch má slíbený post velvyslance a mezitím dostal funkci v dozorčí radě Krajské zdravotní v Ústeckém kraji, Prymule dělá poradce Zemanovi, a kam půjde Blatný, se ještě nevyjádřil...

M. Ih 9.4.2021 1:59

Přečetl jsem ten článek. Pane Vodvářko, tohle jste evidentně nenapsal kvůli těm čtyřem, resp. dvacetitřem ministrům zdravotnictví ve vládách ČR, ale z docela jiného důvodu. Používat takové nepřímé napadání "z druhé řady" a neumět se postavit čelem je nanejvýš politováníhodné. Tak asi tolik. Přeji příjemný den.

J. Urban 9.4.2021 5:55

Hmm, ty ses Ih? Tezko. Tak zrovna ty vypravej, jak se ma nekdo postavit celem, de6i1e

Z. Lapil 9.4.2021 9:14

Psát číslice místo písmen taky nevypadá jako stavění se čelem :-P.

M. Ih 9.4.2021 10:44

My si tykáme, pane hrubiáne? Jak vidno, jsem řádně přihlášen a vaše připomínka ke mně došla. Zkuste se nad sebou a svým chováním trošku zamyslet.

M. Ih 9.4.2021 10:50

A jen jako dodatkem se vás zeptám, jestli myslíte, že v tom článku bylo potřebné ty ministry opravdu zmiňovat? K čemu?

M. Ih 9.4.2021 10:50

A jen jako dodatkem se vás zeptám, jestli myslíte, že v tom článku bylo potřebné ty ministry opravdu zmiňovat? K čemu?

L. Písařík 9.4.2021 7:07

Článek nic moc. Asi mu málo zaplatili.

M. Ih 9.4.2021 10:55

Díky, já jen proto, že někteří hulváti tady se neobtěžují zabývat myšlením.

D. Černá 9.4.2021 13:07

Vy děkujete za zřetelně dementí poznámku o placeném článku? A vy někomu vyčítáte nedostatek myšlení?

Musel jste se zbláznit...

M. Ih 10.4.2021 3:42

Vážená paní Černá,

vámi pro mne navrženou cestou jsem nikdy nešel a nepújdu. A příspěvek pana Písaříka jste za dementní označila vy, ne já. Já vaše označení nesdílím, to snad chápete. Vyplývá z něj vaše drobná neznalost zplodin pana MUDr. T. Vodvářky na Neviditelném psu. Asi ty příspěvky nečtete dost dlouho, dost podrobně a pozorně, a nezamýšlíte se nad nimi. Nejsem zdaleka sám, kdo má se mnou shodný názor, jak jsem zde zaznamenal. Jeho vždy koncentrovaná nenávist je příslovečná a trvalá, srovnatelná jen s krvavými slinami našeho, kdysi největšího a nejčtenějšího plátku, po zveřejnění „Dvou tisíců slov“ páně Vaculíkových. A setrvalá jak hlášení ze zpráv rozhlasu té doby: „Stav vody na českých tocích dnes v sedm hodin ráno: Vltava, České Budějovice, 170, průtok 40 kubických metrů za vteřinu, SETRVALÝ STAV, ...“

S. Sedlák 9.4.2021 1:25

Nejmenovaný psychopat nepochybně dokáže být velmi přesvědčivý. Druhým, nepochybným faktorem je skutečnost, že poslední ministři byli před nástupem hodně netknutí politikou a skoro nevím, jestli si zasluhují soucit nebo odsudek.

Ať už je to tak, či tak, bylo by velmi problematické pro onoho psychopata najít opravdové a sebevědomé osobnosti, protože nikdo takový se s ním už nespojí. To bylo vidět i na kandidátkách do voleb nebo právě na klesající úrovni ministrů.

J. Urban 9.4.2021 1:21

No. Vzdelani a dosavadni uspesnost v oboru jeste zadneho lekare neochrani pred jim samym, pred jeho (chorobnymi) ambicemi ci dokonce poruchami osobnosti. Pak tu jeste mame mesiasstvi - ktere se zatim (pokud vim) k porucham osobnosti neradi.;-D;-D