20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Opět hrozí ztráta miliard

Historie se někdy vrací, o tom není pochyb. Karel Marx by dodal, že se vrací jako fraška. Dnes něco takového zažívá Česká republika při čerpání evropských dotací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 15.8.2019 23:19

Je to prosté.

Nedotovat!

Dotace křiví trh, podporují korupci a zlodějnu, znemožňují optimální alokaci investic a vytvářejí otroky dotací.

J. Schwarz 15.8.2019 22:04

Tak se ptám

co to je ten "prospěch veřejnosti". Cyklostezky, politické neziskovky, "Prague Pride", soukromé hotely a firmy, které mají kontakt na někoho kdo jim "připraví projekt" tak aby u úředníků prošel?

D. Mach 15.8.2019 21:16

Švindlerová šetří, ale ne u svých

Nejsrandovnější (byť je to cynismus) je současný postup ministryně financí Švindlerové, která obviňuje neziskovky, že svými víceletými projekty odčerpávají peníze ze státní kasy, protože dotace dojdou až po ukončení projektu, a nechce je průběžně financovat, zatímco vesele proplácí žádosti o dotace všech Agrofertů, i když ví, že ty sumy v řádu stamiliónů nikdy z EU nedostaneme. To není o tom, že jsou dotace špatné, to je o tom, že tady jdou lidé do politiky, aby si nakradli. To je v článku bohužel popsáno naprosto pregnantně.

P. Kubáč 15.8.2019 11:28

Každý za své

Eurodotace jsou k ničemu - Řecko je bere 40 let a kam se dostalo ?

Pokud by došlo k té nepravděpodobné halucinaci, že s EU by byla rozumná dohoda bylo by nejlepší vyjednat ať si nechaní své "přislíbené miliardy" a ve stejném poměru sníží naši platbu do Bruselské kasy. Naopak Pavel Kohout kdysi navrhoval, že přijetí Ruska do EU by způsobilo větší pokles jejich HDP než ekonomické sankce.

V. Kain 15.8.2019 19:16

Re: Každý za své

Dotace mají za úkol (a zatím se ho zhostily dobře)rozvrátit ekonomiku té dané země.Pak přide druhá fáze a ta je,že bez dotací je ta země naproso vyřízená a už ji mají na špagátě.Nyní si holoubci moc vyskakovat nebudete nebo vám přivřeme kyslík dotacemi.Je to samé jako mít vysoký hypoteční dluh.Tam si také nemůžete moc (téměř vůbec)vyskakovat.

V. Pokorný 15.8.2019 10:12

Jakákoliv

dotace od EU je skutek korupce a uplácení i vydírání. Tečka.

V. Pavelka 15.8.2019 9:58

Re: No

Pan Holub třeba ví, že se sešla skupina uředníků,st. správy budou debatovat o definici,Malých a středních firem.Jak chcete někoho trestat za něco co není jasné.

K. Janyška 15.8.2019 8:51

Evropské dotace jsou zlo a zlu je třeba se bránit.

To o zlu, věděli už ve středověku. I když EU ještě nebyla. Ale zločinní Francouzi a zejména Němci se o ni pokoušeli celou dobu... Dzp.

M. Prokop 15.8.2019 8:23

Celé ty "dotace" jsou nesmysl.

Itálie po desetiletí dotuje ze severu jih a bohatne z toho mafie, rozdíl zůstává.

EUnijní dotace slouží jako nástroj k vyhrožování neposlušným a prospěchu početných administrátorů, nejen v Bruseli, ale hlavně v členských zemích. Naprosto neproduktivní, škodlivý mechanismus. A jako u všech podobných lumpáren, ratchet effect. Jednou zavedený nesmysl nelze zrušit, všichni na něj nalepení příživníci začnou řvát, že bez nich by se svět zhroutil.

J. Kratochvíl 15.8.2019 11:20

Re: Celé ty "dotace" jsou nesmysl.

Místo vašich řečí o škodlivosti dotací by bylo rozumné pro společnost si sednout a naplánovat co s penězi takto získanými je nejdůležitější postavit, třeba silnice,dálnice nebo železnice, abychom nezaostávali. Hňupové jako vy a vám podobní, ale raději žvaní nesmysly o dotacích, bohužel, takto se chovají také většinou naši političtí představitelé. Smutné zjištění po 30 letech. Vládnout si neumíme !!!

V. Povolný 15.8.2019 13:21

Re: Celé ty "dotace" jsou nesmysl.

Pane Kratochvíle, být vámi, mírnil bych se ohledně hňupů a podobných nadávek, abyste nakonec sám nebyl označen takto nebo i hůř.

Pokud se celé hospodaření točí kolem dotací, politici se předhánějí, kdo víc a lépe čerpá a špatný hospodář se pozná podle toho, že nedosáhnul na dotace, tak je zjevné, že něco není v pořádku. Brusel nás dostal přesně tam, kam chtěl. Místo abychom se chovali jako řádní hospodáři, dohadujeme se, jak "čerpat" co nejvíc peněz a to i bez ohledu na to, že něco půjde na nesmysly, které bychom si za své nikdy nekoupili. A to včetně toho, že "dotací" se nazývá i platba za to, když někdo něco nepěstuje nebo nevyrábí - to je spíš výpalné. Celý takhle postavený system jen křiví ekonomiku a v konečném důsledku i lidské charaktery, jak je zřejmě vidět na vašem příkladě.

M. Prokop 15.8.2019 13:33

Re: Celé ty "dotace" jsou nesmysl.

To nepochopí.

M. Prokop 15.8.2019 13:32

Re: Celé ty "dotace" jsou nesmysl.

Poslední věta je částečně pravdivá. Vy komouši vládnout neumíte a následky vašeho byvšího vládnutí pociťujeme dodnes.

Nadávat do hňupů vám nebudu, to by bylo nošení drva do lesa.

J. Schwarz 15.8.2019 22:09

Re: Celé ty "dotace" jsou nesmysl.

Už jste si pane Kratochvíle sedl a něco naplánoval? Něco takového, co by vám soused hned neomlátil o hlavu? Takové dotace jsou na h... Odvedeme svoje vlastní peníze do Bruselu, tamní soudruzi nám k tomu něco přidají ale s podmínkou, že všechny tyhle peníze použijeme podle bruselských představ a stačí, abychom s nějakou ptákovinou nesouhlasili a už je tu návrh k zastavení dotací. Ať si EU strčí dotace do (_!_).

J. Jurax 15.8.2019 23:22

Mluvte za sebe. Vládnout si neumíte! Vy, bolševici!