28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Odveta v režii Andreje Babiše

Když jsem nedávno listoval speciálem časopisu Týden o 111 českých miliardářích, ke svému překvapení jsem zjistil, že víc než polovinu z nich osobně znám a pro některé jsem v rámci své poradenské firmy i pracoval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hoblík 30.11.2011 8:44

Re: Trefná charakteristika.

Jejda! To je skutečně něco!!!

K. Janyška 30.11.2011 7:50

Takových raplů fašistoidních už tu bylo... Dzp.

S. Ševeček 30.11.2011 11:10

Re: Takových raplů fašistoidních už tu bylo... Dzp.

Ruku v ruce s krizovou "spolčenskou situací", pane Janyško, jsou velice nebezpeční.

P. Maleček 30.11.2011 6:45

Autore nestraš a skus to sám

Bezesporu kvalitní dílo z pohledu textového a argumentačního. A tak jsem místo večerního povalování u krbu prostudoval web ano2011 Andreje Babiše - AB. Nic co by ohrožovalo liberální demokracii jsem tam nenašel. Ani nic co by se koncentrovalo do citátů Lenina a Mussoliniho. Ano dá se to vyselektovat z těch výkřiků AB v médiích. Ty výkřiky však jen popisují současnou politickou a společnskou realitu, nic nevymýšlejí, nic nezkreslují. Pravdou však je ze AB zrovna není excelentní řečník.

A tak se autora ptám. Patří podel něj do liberální demokracie zneužívání veřejných funkcí, vykrádání veřejných rozpočtů, korupce, propojení byznysu a politiky, zkorumpovaná policie a justice, nerespektování základních principů zaměstnaneckých vztahů? AB sice kostrbatě a chaoticky, ale reálně ukazuje na tyto jevy, které díky většině současným politiků na všech úrovní destruují právě tu liberální demokracii o kterou se autor tak bojí.

AB na rozdíl od jen intelektuálně štěkajícího autora se rozhodl s tím něco dělat. Jde do obrovského rizika, že současná zkorumpovaná státní správa zničí jeho i jeho hospodářské impérium.

Zcela nerozumím výčitkám autora, že zaměstnanci impéria AB mají nízké platy, které dostávají jen za odvedenou práci. Vždyť právě liberální demokraté tvrdí, že za současnou krizi západu mohou přemrštěné odměny za neodvedenou práci a pro záchranu Evropy budeme muset víc pracovat za nižší odměny. AB tento záchranný program už realizuje. Tak proč to autorovi vadí?

Autorovi doporučuji aby místo teoretických obav o demokracii zašel na svoji radnici, našel jednu korupční kauzu ( nebude to kdekoliv velký problém) a skusí s tím šlendriánem tváří v tvář svým demokratickým radním něco udělat. Pak teprve uvidí jak to s tou liberální demokracií u nás je. Když mezi tím přijde o práci, někdo mu rozmlátí auto, začne ho nesmyslně honit policie, začnou se mu nepochopitelně vyhýbat jeho letití známí, tak si i on pustí web ano2011 a přihlásí k podporovatelům AB.

J. Schwarz 30.11.2011 8:29

Re: Autore nestraš a skus to sám

Ale autor nekritizuje AB za nízké platy jeho zaměstnanců jako takové, nýbrž za to že se AB chlubí vysokými zisky zatímco svoje zaměstnance platí mizerně. A tyto nízké platy mu umožňuje praktický monopol který získal ve svém oboru podnikání - monopol, který získal i díky mizerné práci státních orgánů. Takže typický produkt "gründerského stadia kapitalismu" - nevybíravými metodami získat bohatství, vliv a moc a poté si zajistit klid tím, že ovládnu státní moc a použití stejných metod proti sobě zakážu.

J. Blažek 30.11.2011 6:16

Příliš mnoho ....

.... jedovatých slin na Babiše a některé další lidi. Avšak příliš málo, přesněji řečeno žádná, diskuze o tom, v čem Babiš nemá pravdu!

V. Hajková 30.11.2011 6:35

Re: Příliš mnoho ....

Pane   Blažek-  jak  mužete  napsat,  že   ŽÁDNÁ  DISKUZE   v čem   Babiš  nemá  pravdu!   To  bud   ještě  chrápete  nebo  jste  -  když  to  hodně  slušně  napíši   trošinku   omezený  !!

J. Kostrba 30.11.2011 2:23

Souboj reprezentantů

Nicméně pro liberálně demokratickou revoluci je tristní, že dosavadním vítězům boje o její reprezentaci může být A. Babiš vítězným soupeřem.

O. Kadlec 30.11.2011 3:56

Re: Souboj reprezentantů

Tsss! To potom může každej.

Lidi kteří vyhlašují vítězství před svým prvním soubojem v životě obvykle nevítězí. V nejlepším případě dopadne jako dnes zapomenutý "pan kašpar".

M. Varadinková 30.11.2011 1:07

Souhlas s autorem

Až na toho Čubu, o kterém autor ví prd.

Ale Babiše popsal dokonale. Je to fašoun a ti, co se chystají ho volit, jsou taky fašouni, i když to o sobě někteří možná nevědí.

J. Blažek 30.11.2011 6:18

Re: Souhlas s autorem

Fašoun-nefašoun, ale říká pravdu - a to je podstatné. A v roce 2014 možná zjistíte, že republika má 35% "fašounů".

V. Hajková 30.11.2011 6:43

Re: Souhlas s autorem

Napíšete,    že  je  vám  fuk-  co  to  je  krypla??   To,  že  je  fašoun  k  němu  jako  bývalému  kovanému  komouši  sedí  jak  " něco  na   hrnci""!!   Vždyt-   mezi   komoušem  a  fašistou   není  rozdílu!  Doporučuji   /  pokud  to  dokážete/-   si  zjistit  na  Googlu-   jaké  měl  podmínky  pro  rozjezd  svého  podnikání-  tento  synek   vysokého  komunistického   papaláše  na  Slovensku!

M. Prokop 30.11.2011 11:00

Re: Souhlas s autorem

Přibližně tolik mělo ve třicátých letech Německo nacistů.

Asi je to nějaký obecnější poměr rozumných/ nerozumných.

S. Ševeček 30.11.2011 11:06

Re: Souhlas s autorem

Tak nějak - viz dnešní Vlk.

M. Hoblík 30.11.2011 8:47

Re: Souhlas s autorem

Ze všeho nejhorší jsou pitomci. A těch je u nás skutečně stále více; něco zřejmě není v pořádku!