25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Odvážný hlas pravičáka

Nejen kvůli výročí 21. srpna 1968, ale především v souvislosti s tzv. politickou krizí se stále více hovoří o tom, že komunisté jsou už jen krůček od moci. Spolu s "destruktivními" plány prezidenta Miloše Zemana proto mnozí hlasitě varují před přechodem k autoritativnímu režimu, snad podle vzoru Putinova Ruska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sova 6.9.2013 9:18

Re: hm...

A teď je zas bigotní katolík.

Třeba to tak velký posun není.

M. Urban 6.9.2013 9:14

Keci keci

Nevím proč bych měl po letech smutných zkušeností říkat něco jiného. Na komouše a jejich zastánce si musime dát bacha. Zlo je stejné i po stovkách let.

R. Hroza 6.9.2013 9:09

konečně pár rozumných slov

Konečně solidní a relevantní rozbor naší situace. Dík, pane Zemánek.

M. Kosejk 6.9.2013 9:06

hm...

Vše napsané je tak trochu devalvováno faktem, že tenhle "odvážný pravičák" byl ještě nedávno "odvážným komsomolcem".  Mnohé jeho texty z této jeho myšlenkové etapy lze ještě vygoogovat. :)

J. Novotný 6.9.2013 8:43

Nové, smrtelné choroby společnosti

NWOismus, havlismus, homosexualismus, eurohujerismus! Ty tam jsou staré jednoduché časy, kdy třeba Gustáv Husák měl být oběšen za "buržuazně-nacionální úchylismus"! Ještě, že u nás existuje pevné, zdravé jádro, vyznávající modernizované přikázání z desatera: "nepokradeš v malém!", jako záruka zachování konzervativních hodnot a rodiny!

P. Zeman 6.9.2013 8:39

Re: OMLOUVÁM SE, JÁ TY PLKY NEDOČETL

Máte recht. První tři odstavce a mám dost.

A. Sedláčková 6.9.2013 8:35

Re: No, to bude řevu :-))

Pane Frauknechte, souhlasím.

P. Čech 6.9.2013 8:13

Re: No, to bude řevu :-))

Přesně tak. Socialismus stříknutý notně anarchií pod vedením ODS, TOP 09, ČSSD, VV, SZ, KDUČSL, a dalších a dalších politických stran snad vyjma KAN a politických hnutí. Snad vyjma. Ztráta svobody? Oprvadu ztráta toho velmi mála svobody. Pouhá svoboda slova a svoboda cestovat zdaleka nestačí. Hlavně je zapotřebí svobody volebního procesu, svobody občanů sami sobě vládnout a jiných mnohem důležitějších svobod. Pokud nebude např. odstraněn systém voleb podle zásad poměrného zastoupení, návrat komunistů k moci bude vždy hrozit.

S. Netzer 6.9.2013 8:07

Re: Dávat sem reklamu

Ten článek "odvážného pravičáka" Zemánka je přece ze stejného zdroje.

:-)))

P. Čech 6.9.2013 8:05

Mnozí hlasitě varují?

Ale kdo jsou oni "mnozí"? Odpůrci komunistů  mezi politiky? Mají-li společné toto krédo, potom proč nekonají?  Žvaněním, kecáním a varováním ničeho nedosáhnou. A přitom stačí tak málo. Je-li takových varovatelů hodně a já mám za to, že ano, potom stačí maličkost. Zavedení většinového dvoukolového volebního systému do sněmovny a do všech úrovní veřejného života a posléze uzákonění obecného referenda. Pokud by k tomu došlo, komunisté by už nikdy neměli šanci získat kdekoliv více než pár jednotek  svých lidí ve volených postech (viz volby do senátu). Ono totiž nebezpečí získání moci komunisty skýtá jedině a pouze volební systém podle zásad poměrného zastoupení. Stejně jako při volbách v roce 1946, kdy získali "většinu" (nikoliv skutečnou, nedpoloviční) a následně jim bylo prezidentem umožněno vytvořit vládu v čele s Gottwaldem. Rusofilním prezidentem Benešem - zrádcem většiny svých spoluobčanů. Skutečné většiny, nadpoloviční.

K. Frauknecht 6.9.2013 7:54

No, to bude řevu :-))

Nemohu si pomoct, ale s autorem prakticky souhlasím. Historie se neopakuje, nemůže, je jiná doba (pokrok, globalizace, informační "veletok"...). Komunismus, tak jak nám byl podáván v minulých letech, opravdu nehrozí.

Podle mého hrozí to co autor naznačil. Ztráta svobody jednotlivce, ztráta tradičních lidských hodnot... Zpohodlnělý lid se zbaví odpovědnosti za svůj život (zdraví, práce, vzdělání, důchod, zábava...) ve prospěch vládnoucí skupiny (stát?, EU? - lhostejno). Výsledek? Pohodlný život, "bezplatné" školství a zdravotnictví, podpory, regulace a povolení, ale ... levné potraviny - hurá. Děti ve školních uniformách - symbolické - všichni jsme si rovni, všichni jsme stejně chudí, bohužel i na duchu :-(((.

V. Ondys 6.9.2013 7:52

:))))))))))))))))) Při čtení "odvážného" blábolu jsem si vzpomněl na epizodu za totáče

Jeden ze zaměstnanců se společensky příkladně družil s ruskými důstojníky bratrsky a dočasně z posádky v Krupce, bylo to socialisticky nezištně a slušnější našinci si od něho kupovali levnej benzín v sudech :)))))))))))) zababku, ale jinak mu nemohli přijít na jméno jako :))))) vlastenci, jednou přišel do práce zasádrovanej. Vylezlo z něho, že se někde na jejich vojenské střelnici už tradičně namazal jako prase, když vodka tekla proudem zadarmo, a chtěl jim objasnit, že Adolf nemohl za všechno sám a hlavním viníkem byli kapitalisti v pozadí třetí říše, nejdřív ho tovaryši chtěli zastřelit, ale pak ho jenom lidumilně seřezali jako koně, když podobně blábolil, že "Gitler byl chorošij čelověk" v zájmu proletářský osvěty!

R. Houška 6.9.2013 7:47

K mládí patří patřičná dávka naivity, jediné to vás snad

pane Zemánku omlouvá. Chápu, že ti, co vás formují (Hájek, Macek, Jakl, Klaus, Adam B.Harry Bartoš Jelínek,...) jsou natolik charismatičtí, že jim nezkušené mládí může podlehnout, ale i dělání ze sebe blba, musí mít své hranice. Milý pane, kdyby se komouši dostali ke skutečné moci, tak by se Falmer s Dolejšem ani nestačili uprdnout, a už by se houpali na oprátce. Kdyby náhodou nejprve "prozřeli", dala by jim soudružka Semelová možná 2 roky k dobru, ale ne víc. Slánský s Klementisem a dalšími "oportunisty a revizionisty", by mohli vyprávět.

M. Frank 6.9.2013 7:37

Dávat sem reklamu

na server umístěný v Petrohradu a placený bůhvíkým mi připadá poněkud nepatřičné.

S. Netzer 6.9.2013 6:47

Re: Bože chraň tradiční hodnoty proti takovýmto pitomcům

Ten utřinos je "bývalý" mladý komunista.

S. Netzer 6.9.2013 6:46

Tak ze všeho nejvíc se máme obávat NWO

A s ním Bilderbergu, Iluminátů, Bohemian Grove, Scull and Bones, zionistů, zednářů, CIA, Mossadu a Trilaterární komise.

A já Vám, autore, prozradím na oplátku dvě tajemství: Elvis žije, a Američané nikdy nepřistáli na měsíci! Ale neříkat dál!

BOLÍ PARANOIA?

J. Blažek 6.9.2013 6:04

Re: OMLOUVÁM SE, JÁ TY PLKY NEDOČETL

A tak k počtení něco jiného:

Miroslav Kalousek s překvapivou otevřeností říká v rozhovoru: Voliči TOP 09 zbaští všechno. Na Schwarzenberga budou opět reagovat slintacím reflexem.

http://www.protiproud.cz/svet/politika/komentare/515-miroslav-kalousek-s-prekvapivou-otevrenosti-rika-v-rozhovoru-volici-top-09-zbasti-vsechno-na-schwarzenberga-budou-opet-reagovat-slintacim-reflexem.htm

Do čela své nové strany – slepence bývalých lidovců, pohrobků ODA, odpadlíků z ODS a lobby některých starostů – umístil jako formální symbol Karla Schwarzenberga, bývalého kancléře Václava Havla. Šlo o ideově konzistentní krok. Po smrti Josefa Luxe se havlismu v KDU už dařilo jen zčásti. Vytvořit pro něj samostatný politický subjekt, nazvat jej pravicovým a spolehnout na to, že jej mediální mainstream pod touto mystifikační nálepkou prosadí na politickou scénu, byla správná kalkulace.

Po volbách 2010 se na ni přilepila Nečasova ODS – a tím rozhodla o svém současném osudu

P. Maleček 6.9.2013 5:58

Bože chraň tradiční hodnoty proti takovýmto pitomcům

Ano tradiční hodnoty jsou v ohrožení - právě takovými plky jako tady předvedl mladý, ale všehonasvětěznalý Zemánek (tj. mladý Zeman). Nechápe, že to co kritizuje je jen naředěný komunismus. Až v této naředěné podobě skutečně získá moc okamžitě se vrátí do své tvrdé podoby.

A k návratu té tvrdé podoby komunismu přispívají právě tito mladí žvanilové, přesvědčení že oni mají tu jedinou pravdu a ti zkušení, skutečným životem omlácení, znalí fint komunismu jsou jim k smíchu.

Zemánka a jim podobné vševědoucí brouky Pytlíky srovná až to, když jim nějaký ten komouš, byť v hávu moderní levice a triku LUKOILu pořádně rozbije hubu. Ale to už bude pozdě.

J. Rejžek 6.9.2013 4:08

Re: Autore, autore. . .

Snadné, autor si večer nevzal prášek. Reformista fízl StB Filip, Haló noviny s Kojzarem a Sýsem atd. Stačí, ne?

P. Běhounek 6.9.2013 3:54

Re: Autore, autore. . .

přesně

P. Běhounek 6.9.2013 3:53

OMLOUVÁM SE, JÁ TY PLKY NEDOČETL

1. Protože je nutné se komunistů obávat a to z jednoho zásadního důvodu: BLBOSTI. Co dělá blbost se státní kasou a voliči můžeme vidět u slabého oDvaru z KSČM ČSSD.

2. Je čas na antikomunismus jako nikdy předtím. Zakopaný pes ve společnosti je její úroveň, která je postavena na hodnotách budovatelů socialismu: krást, podvádět, hrbit se, vše ochcat a hlavně nebýt odpovědný, poctivý a procovitý ...a nějaká morálka, to je sprosté slovo, ne?

3. Není nějaká EU (autor prezentuje přesně to co jsme se učili za komunistů, jsu oni, ti nahoře, páni-soudruzi nedotknutelní a my dole), ale EU jsme my. A pokud do EU vysíláme zástupce komunistů, levicových ideologií přerozdělování nebo studenty MGIMO, tak se stavu EU nedivme.

A DÁL JSEM TY PLKY OPRAVDU NEMOHL ČÍST, ASI JE UŽ POZDĚ

P. Pavlovský 6.9.2013 3:28

Re: V ohrožení je nejdřív naše demokracie a ne suverenita vůči EU či Rusku

NAHLÉDNĚTE DO UČEBNIC POLITOLOGIE:

NASTOUPÍ SYSTÉM POLOPRESIDENTSKÝ SE  ZEMANEM (A LUKOILEM) V ČELE..

L. Krajicek 6.9.2013 3:21

Re: V ohrožení je nejdřív naše demokracie a ne suverenita vůči EU či Rusku

Neděste mě. Co přijde po ztrátě parlamentního systému?

Ještě aby nám tak potom de facto vládly politické strany a přijetí zákonů prosazovali lobisté všech směrů, jako např. solárníků, blankotunelářů, řepkoolejářů (jinak též biobenzisti), temelínářů a dalších. 

P. Pavlovský 6.9.2013 3:04

V ohrožení je nejdřív naše demokracie a ne suverenita vůči EU či Rusku

Nadcházející volby rozhodnou o režimu v této zemi. Pokud zvítězí Zemanovci všech stran se ziskem  120 a více mandátů, ztratíme parlamentní systém nejpozději do roka.

Vše odstatní přijde až potom.  (z Kremlu prostřednictvím  Luoilu.)

Na levici je KSČM paradoxně jediná strana, která má svoji hlavu a neposlouchá Zemana na slovo.

Vydrží jí tato emancipace i po volbách? To je akruální otázka a ne jestli konzervativci či reformisté v ní!

H. Lukešová 6.9.2013 0:36

Re: Autore, autore. . .

Napsat, že je Filip "reformista" může člověk žijící naprosto mimo realitu a Haló noviny za liberální, no, co říci, lidově se říká "potěš koště"...Ty bolševické odporné rudé vykopávky píšící do Haló novin...

A. Ruščák 6.9.2013 0:08

Autore, autore. . .

Už Vám někdo říkal, že lysohlávky vyvolávají paranoidní stavy?