25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Odvážný hlas pravičáka

Nejen kvůli výročí 21. srpna 1968, ale především v souvislosti s tzv. politickou krizí se stále více hovoří o tom, že komunisté jsou už jen krůček od moci. Spolu s "destruktivními" plány prezidenta Miloše Zemana proto mnozí hlasitě varují před přechodem k autoritativnímu režimu, snad podle vzoru Putinova Ruska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kadeřábek 6.9.2013 14:35

Mladý pane, autore.

O životě víte lejno tak nám tady neraďte. Mé životní zkušenosti s komunisty mě stejně nemůžete vzít stejně jako moje přesvědčení.

J. Mannheim 6.9.2013 14:15

Re: Autore, autore. . .

pane Rejžku, hezký fejeton včera, akorát bych se ohradil proti tomu Messimu, nejde o Messiho, ale o hráče okresního přeboru, který je přesvědčen a hlasitě to prohlašuje, že je Messi. Pak je tu ještě pár hráčů 4. A až Z třídy, kteří mu to věří a jsou schopni bojovat do poslední kapky krve, že ten hráč okresního přeboru opravdu Messi je.

J. Blažek 6.9.2013 13:51

Báseň klasika

Buď práci čest!

Autor: Svatopluk Čech Ke zveřejnění vybral Antonín Macek Co věků v propast věčnosti se svezlo, v nichž s násilím se družil klam a blud, by urvaly a střehly světa žezlo pro vlastní rozkoše a bližních trud, kdy slunila se v nádheře a moci jen zpupná pěst až posléz žalnou rozlehlo se nocí: Bud práci čest!

Co pozůstalo z dějů slávy liché? Jen cár a plíseň krví psaných blán. Však ejhle! odkaz práce věků tiché: tu smavá zeleň luk, tam žírný lán, zde vesnic roj a plodných štěpů krása, ruch čilých měst a stavby velebné, jichž témě hlásá: Buď práci čest! Ó krásné heslo, velebné a svaté, jež střásá s šíjí rabské řetězy a rozmetává duté modly zlaté a nad zlobou i šalbou vítězí. Zář jitra nového nad lidstvem vznítí ta blahá zvěst, až svorně celým světem bude zníti: Buď práci čest!

Čest práci každé, která dobro plodí, nechť mává kladivem neb řídí pluh, ať prachem, blátem lopotně se brodí, či perem vzletným ať ji koná duch, když vodítkem jí nejsou sobců chtíče ni zištná lest — té práci péra, pilníku a rýče

buď stejná čest!

Z. Sohorova 6.9.2013 13:50

Re: Přečetl jsem ty nářky

Zadne narky nejsou nebo chcete na bananech stavet  demokracii? Pan soudruh autor prikladne a scela hrube podporuje komunisty

Z. Sohorova 6.9.2013 13:48

ano trva

Pokud budou komunisti existovat  bude trvat nebezpeci Kam komunismus slapne tam je vzdy zle

J. Mannheim 6.9.2013 13:23

Re: Velmi dobrý článek

pane Wagnere, Vaše diskuse neumějí azbuku, jak k tomu přijdou proputinovští autoři, kterým tady dáváte prostor?

J. Václavíková 6.9.2013 13:21

Re: Myslím, že má autor v podstatě pravdu

Vida, já věděla, že to nebude všechno :-)

J. Václavíková 6.9.2013 13:20

Autor jen potvrzuje to, co je jasné už delší dobu, že totiž skalní ,,pravičáci" mají ke komunistům až intimně blízko.

O tom svědčí i neustávající snaha relativizovat nebezpečí, jež od nich hrozí. Pro ty, co by chtěli naletět naivní představě o umírněnosti a ,,rozumnosti" současných komunistických představitelů, znovu připomínám tento užitečný exkurz do jejich oficiálního tisku:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-o-cem-sni-a-co-chteji-nasi-komuniste-fma-/p_politika.asp?c=A100504_212236_p_politika_wag

J. Mannheim 6.9.2013 13:19

Re: Velmi dobrý článek

vlastně, promiňte, abyste tomu rozuměl: Так говорил Заратустра

K. Frauknecht 6.9.2013 13:13

Přečetl jsem ty nářky

a jsem z toho tak trochu rozhozenej :-)).

Modelový příklad "na doraz": komouši vyhrajou volby na celý čáře. A dál? Zavedou cenzuru = zlikvidujou NET, sestřelí pár satelitů ...?? Spojí se s velkým východním bratrem = obsadí Slovensko ... ?? Uzavřou hranice = konec společných česko-německých firem, totální izolace ČR ...?? Nebudou banány = LIDL bude proti :-)).

Nee, nic takovýho!! Zpátky na zem! Budou se cpát do socanský EU (byť se staví lehce protiunijně) neb to je v těsném souladu s jejich názory.

Takže komunistické nebezpečí stále trvá?

J. Mannheim 6.9.2013 13:11

Re: Velmi dobrý článek

also sprach Zarathustra

J. Mannheim 6.9.2013 13:10

Re: Myslím, že má autor v podstatě pravdu

tak proti dalajlámistům a pussyriotistům se stavěl i svého času tehdejší pan premiér, asi mu o nich paní Nagyová donesla od vojenské rozvědky dost nehezké informace

J. Václavíková 6.9.2013 13:07

Re: Myslím, že má autor v podstatě pravdu

Určitě jste ještě některé zapomněl. Minimálně homosexualisty, dalajlamisty, NGOisty ................

................................

................................

J. Václavíková 6.9.2013 13:06

Re: Myslím, že má autor v podstatě pravdu

Určitě jste ještě některé zapomněl. Minimálně homosexualisty, dalajlamisty, NGOisty ...............................................................................................................................

J. Krásenský 6.9.2013 12:58

Re: Velmi dobrý článek

Jestliže Vy uzříte při pohledu do zrcadla skutečné nebezpečí, pak Vás mohu ujistit, že pan Mannheim hledě do zrcadla Vás neuvidí.

J. Blažek 6.9.2013 12:43

Re: Dávat sem reklamu

No ale ono to povádání ve stejném smyslu je i jinde a je vydáváno za rozhovor Petra Hájka, mám dojem, že to byl kancléř prezidenta Václava Klause:

Kalousek v Hájkově rozhovoru: Zase nám to zbaští! Budou slintat z knížete

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kalousek-v-Hajkove-rozhovoru-Zase-nam-to-zbasti-Budou-slintat-z-knizete-284157

Z. Sohorova 6.9.2013 12:41

Re: Že by současní bolševici nekradli?

Pro bolsevika ano proto mate v profilu  lebku s hnaty bolsevicka troubo

Z. Sohorova 6.9.2013 12:38

J. Mannheim

Presne jste ho odhadl  Autor tohoto spinaveho clanku si odporuje v mnohem sam sobe Pro neho  neni nebezpci komunismus      Mohla bych mu poradit at si jeste jednou precte kondolencni dopis jeho soudruha Filipa do severni koree pri umrti samovladce.....  Toto neni zadny odvazny hlas a uz vubec ne pravicaka tento clanek jasne propaguje bolseviky a komunisty   ti jsou porad stejni a nikdy se nezmeni   Pane autore bezte se bodnout jasne jste se odhalil co jste zac...

V. Kusý 6.9.2013 12:36

Čéče, Zemánku, s Vámi ten svatý Augustin zamával!

K. Frauknecht 6.9.2013 12:25

Třeba melu :-)),

ale rozhodně s Vámi v tomto nesouhlasím. Nejedná se o "boj o přežití jedněch na úkor druhých" to bychom pořád žili v korunách stromů. Velmi zajímavé a slušně podané čtení o souvislostech :-) http://www.mises.cz/clanky/puvod-socialni-spravedlnosti-1206.aspx

Zde jde o to, že skupina jedinců parazituje na svém okolí. Je šumafuk jestli se jedná o skupinu nepřizpůsobivých spoluobčanů nebo vládnoucí elitu, komouše nevyjímaje! Problém vidím v tom, že normální společnost by měla chtít zavedení režimu, pravidel, aby se tento nešvar (zločin) minimalizoval nebo lépe zcela eliminoval. Soudě podle některých reakcí na článek stačí zaškatulkovat autora, trochu si zanadávat a jedeme dál :-((.

PS: Pana Zemánka neznám, tedy nesoudím (ani mě to nepřísluší), reaguji na článek, který pořád považuji za dobrý.

P. Brodský 6.9.2013 12:02

Myslím, že má autor v podstatě pravdu

Hlavní nebezpečí pro Vás, Benešově dekretální Klausovce a Adam B. Bartošovce nepředstavují komunisti, ti vás naopak v rozhodujících volbách(presidentských) pravidelně podporují. Hlavním nebezpečím jsme my, přívrženci EU, havlisti, multikulturalisti, humanisti, ekologisti, globalisti Atd. Naslouchejte více panu profesorovi a bude Vám to jasné.

Bedete-li naopak stále takto zmatení, pak ty bílé Čechy vyčištěné od všech cizáků nikdy nevybudujete.

R. Langer 6.9.2013 12:01

Re: Hm, to je tedy rozdíl,

Ano, je to tak, máte naprostou pravdu, a měl jsem to opravit hned pod svůj příspěvek. Moje chyba.

J. Mannheim 6.9.2013 11:58

Re: Velmi dobrý článek

chcete vidět skutečné nebezpečí? tak se mrkněte do zrcadla, když věříte těmto šovinistickým hovadinám

J. Mannheim 6.9.2013 11:57

Re: změnil bych titulek

souhlas :)

H. Lukešová 6.9.2013 11:53

Re: Politická anamnéza autora

A mnohem hůře je, podíváte-li se na čtenost článků, že má Zemánkův článek velikou čtenost. Jen doufám, že mají lidé rozum a tomuto článku plného ohavnosti nevěří.

H. Lukešová 6.9.2013 11:51

Re: změnil bych titulek

Přesné! Dovolím si trošičku nepatrně poopravit, zbabělý hlas šovinisty s bolševickým myšlením, který si říká pravičák.

(Na samotném respektu k vlastnímu národu,vlastním kořenům, vlastní kultuře a vlastním dějinám není nic špatného. Hůře, mnohem hůře je, když se nacionalismus dostane do roviny šovinismu, který pohrdá a nenávidí lidi jiných národů...). Je snad pravicové věřit na spiknutí NWO, Iluminátů, ještírky, zionisty, chemtrails...?

R. Langer 6.9.2013 11:50

Re: Politická anamnéza autora

Přesně!

H. Lukešová 6.9.2013 11:48

Re: Hm, to je tedy rozdíl,

Uf řekla jsem si. Na samotném nacionalismu není nic tak špatného, respekt k vlastní zemi, vlastní kultuře a vlastním dějinám. Horší je, když se nacionalismus posune k šovinismu, který pohrdá jinými lidmi a dostává se do roviny nacismu...

J. Mannheim 6.9.2013 11:45

změnil bych titulek

zbabělý hlas nacionalisty s bolševickým myšlením, který si říká pravičák

R. Langer 6.9.2013 11:45

Re: Hm, to je tedy rozdíl,

Já jsem tam chtěl původně napsat samozřejmě ten nacismus, ale jaksi jsem se s těmi ismy upsal... :-(