25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Odstoupit od Zelené dohody pro Evropu!

Všechny nás trápí koronavirus. Jako jihočeský hejtman jsem prožil povodně v roce 2002, kdy jsem vyhlašoval stav nouze na území Jihočeského kraje, a vzpomínám si, jak těžké chvíle to byly pro náš kraj i celou naši zem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Hraj 26.3.2020 8:45

To by se mělo, jenomže obětoval by se tím právní stát. Protože stát bohužel výkupní ceny a přednost výkupu na dlouhé roky dopředu garantoval.

M. Vaněček 26.3.2020 9:32

Jo, s tím nic nenaděláte. Ale co může stát udělat je zvýšit těm dotovaným daně. Změnu daní dělá každý právní stát skoro neustále. Před volbami říká daně snížíme, a pak je zvýší.

To je základní znak současných demokratických právních států. I evropská komise říká, že přemrštěné dotace na soláry na polích porušují zákony EU.

Tak proč ještě váhat nad zdaněním, třeba nad 50% těch zisků, co porušují zákony volné soutěže. Stejně tak nezákonou podporu jádra EU nebude povolovat. Nakonec si musíme uvědomit, co jsou naše lokální zdroje elektřiny v ČR: je to uhlí pro elektrárny, je to slunce, voda, vítr a biomasa. Nic jiného.

J. Hajský 26.3.2020 10:39

Před rokem 1989 stát garantoval vedoucí úlohu KSČ dokonce v ústavě. A šlo to zrušit okamžitě. Zrovna tak by šlo zrušit dotování OZE. Jen chtít.

P. Rada 26.3.2020 10:05

Dotování fosilních zdrojů se děje masivně, dlouhodobě ale vesměs skrytě jako třeba tolerování rozptylu škodlivin spojené se spalovacími procesy.

To, že na něj až po desetiletích celoplošně doplácejí lesy je zatím jen zlomek škod které má na svědomí lidská přezíravost a chamtivost.

V. Kolman 26.3.2020 11:17

A jak by se šiklo více nežli 70 miliard (70.000.000.000,-Kč), každý rok placených jako úroky za půjčku peněz do deficitního rozpočtu.

Ale možná se pletu. Politici přece VŽDY! před zvolením slibovali přebytkový, nebo aspoň vyrovnaný státní rozpočet. A politici přece nelžou :-)

M. Doubrava 26.3.2020 6:11

Dalši krize bude něco jako black out, nedostatek elektriny. Jak nám bude EU přerozdělovat megawatty lze vidět na jejich přístupu ke covid19. Donuti nás zavřít uhelne a jaderne elektrarny a pokud bude nedostatek odpoji bezvyznamne země od sítě. Místo rozsek budeme doma šlapat na bicykly a vyrábět proud pro plicni ventilátory.

V. Mokrý 26.3.2020 5:48

Nejen od Zelené dohody, ale vrátit Evropu zpět před Lisabonskou smlouvu, to minimálně. Lépe by bylo k základům = EHS, čímž by byl zlikvidován ten pojízdný, královsky placený a občany Evropy bu ze rující cirkus v Bruseli.

L. Novák 26.3.2020 3:18

Nakopat zelené magory... Ale Babiš má ze zeleného blbnutí s řepkou tučné zisky. Už jednou jeho vláda zamítla odstranit nesmyslné pěstování a zpracování řepky pro energetické účely... Prý kvůli splnění závazků vůči eu... Tak kdo se postaví broti zelené EU blbosti a české OZE mafii s Bursíkem v pozadí?

L. Písařík 26.3.2020 2:21

Velmi dobře, všemi deseti pro.

J. Jurax 26.3.2020 1:28

Souhlas. Samozřejmě bychom měli odstoupit. Byl by to snad jediný kladný přínos epidemie koronaviru.

Nicméně nemuseli bychom odstupovat, kdyby na tuhle peachovinu na summitu v bruseli Babiš už před čtvrt rokem nekývl jenom za to, že mu ti pitrysové z brusele na summitu písemně potvrdili, že je možné v rámci uhlíkové neutrality použít i jadernou energii. Akorát Poláci si zatím zachovali tvář a zdravý rozum.

A to krátce předtím Babiš tvrdil, že tenhle magorně šílený výmysl uhlíkové neutrality přijde ČR na 675 miliard korun.

Jsem opravdu zvědav, jestli ty bruselské zblblé mozky prorostlé zelenou plísní pod úderem krize způsobené koronavirem zmoudří a upustí od nesmyslného, leč nákladného boje se zločinným kysličníkem. Ale spíš ne, plíseň je už příliš zažraná.

J. Novak 26.3.2020 2:39

Však uvidíme. Tipl bych si že hned jak se to nejhorší přežene tak bruselské krysy vylezou z děr a začnou utužovat pokleslou morálku. Čert ví co se stane ..

P. Dvořák 26.3.2020 2:45

Neřekl bych, že jen začnou utužovat pokleslou morálku. Oni jsou jejím výrobcem.

J. Prikner 26.3.2020 3:53

neumoudří. po skončení covid19 budou opět ječet o nulové CO2 stopě.

požadované dotace na nápravu ekonomiky budou schválený jako minimální, dotace odhlasují podle předešlého zeleného údělu. státům V4 budou vyhrožovat soudit je a pokutovat. bude to boj s otevřeným výsledkem. jejich šéfové musí být první a dohromady solidární, ale Brusel a úvek bude tvrdě za svoje koryta bojovat

Š. Zemek 26.3.2020 7:06

Správně. Jak dokazuje příběh mluvčího FF UK, čert nespí. Pouze se stáhl do předem připravených pozic. Až přejde ta mela s COVIDem, vylezou. V EU není jediný politik či politička, který(á) by řekl Grétě "dej teď pokoj s klima alarmismem, máme jiné starosti".

J. Jurax 26.3.2020 12:44

Neexistuje na světě politik, jenž by se odvážil poslat svatou Grétu napřed do prdele a pak do léčebny.

J. Kalina 26.3.2020 20:59

si nedělejte iluze. Zelení právě v přímém přenosu sledují jak se na celém světě snižují emise všeho možného a jak se to má dělat ve velkém. Obrovská inspirace.

A pro ty slepýše, co to ještě nechápou, tak se podívejte na dnešní opatření aby jste věděli do čeho jdeme.