19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS vládu nepodpořila

Jsou to vlastně typická levicová řešení, která nemohou vést k vyřešení skutečných problémů, jako je rekordní nezaměstnanost nebo jako je podpora české ekonomiky. Zdá se, že se pan premiér Sobotka nepoučil z minulosti a hodlá učinit stejnou chybu, kterou už jednou sociální demokracie učinila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Peřina 20.2.2014 22:46

Od prvních dní stále trvám na tom,

že "Sobotkova" vláda tu bude jen na pár okamžiků,tedy pár měsíců.Kolik to bude?Možná 10,nebo 15,ale víc ne.Babiš to déle nevydrží.

Š. Hašek 20.2.2014 20:12

Takže

z toho plkání o růstu, podpoře všeho (házení klacků pod nohy posledním čistým plátcům daní), vyváženého rozvoje, napravování chyb - z toho teď budeme živi čtyři roky.

Jako školák jsem slyšel a pamatuji projevy soudruha presidenta Antonína Novotného. Proč jenom si  to sakra pamatuji! Jinak by se to tak sladce poslouchalo (to krafání premiéra/nikdynanicnešáh Sobotky).

A. Reček 20.2.2014 16:53

Autor opomenul to, že

nástup nové Špidlovy vlády r.2002 byl hned za měsíc poznamenán katastrofální povodní v Čechách s dlouhodobějšími následky. Ekonomické a finanční plány musely jít stranou a přednost dostalo obnovování všeho co bylo způstošeno.

M. Kosejk 20.2.2014 17:02

Re: Autor opomenul to, že

Vy zase nedodáte, že s ČSSD veškeré "ekonomické a finanční plány" šly do kytek až do roku 2006, kdy Paroubkova vláda připravila do té nejrozhazovačnější rozpočet - a to prosím v době evropské ekonomické konjunktury. :))

V. Vaclavik 20.2.2014 15:24

Projev uz nikoho nezajima

Klaus taky dobre hovoril a prednasel, ale skutek utek.

J. Boleslav 20.2.2014 15:44

Re: Projev uz nikoho nezajima

Jaký skutek máte na mysli? Klaus toho i v praxi pro tuto republiku vykonal hodně dobrého. Proto na něho různí jeho nepřátelé tolik plivají.

B. Hudzieczek 20.2.2014 19:03

Re: Projev uz nikoho nezajima

A teď pane Boleslav ještě tu o perníkové chaloupce, prosím...

L. Novák 20.2.2014 23:14

Re: Projev uz nikoho nezajima

A co takhle o rudé Karkulce s rovnátky v hubě a plešatou hlavou?

V. Vaclavik 20.2.2014 19:45

Re: Projev uz nikoho nezajima

Lecos dobreho ano, ale to ani zdaleko nebylo soumeritelne s temi jeho recmi, kdyz potom bez natlaku politiku a verejnosti, ale jako odpoved na situaci realne ekonomiky cinil opak toho co kazali ti jeho vzori z rakouske ekonomicke skoly, napriklad. To se lehko prednasi o volnem trhu, ale jine to byvalo v akci a to i jak rikam v tech pripadech, kdy tak cinil navzdory vetsinoveho nazoru, kdy tedy mohl jednat volnotrzne.

Hlavne temi recmi udelal volnemu trhu a svobode cloveka naprostou medvedi sluzbu. Ze jsme dosli az sem je mimo jine take zasluhou jeho a jeho partaje. Pravicova politika je jen umirnena levicova politika, a ODS to za tech dvacet let plne potvrdila.

V. Vaclavik 20.2.2014 19:48

Re: Projev uz nikoho nezajima

Asi ma byt 'vzorove'? A kdyz uz jsem tu, dodal bych, ze ODS nejspis vstane jako Fenix z popela, ale nebude to praci nejakeho Fialy, ale protoze budeme v pristim, nebo prespristim volebnim obdobi v jeste vetsi dire a ODS pak bude v porovnani s vladnimi stranami zase vonet jako ruze. Chce to jen vysedet, dockat casu jako husa klasu. Politicka houpacka se casem zase vrati sama.

J. Novák 20.2.2014 11:35

Haas je fakt srandista....

Takže programy ODS a spol, naší dvojjediné echt pravice byly

parafrázuji :

"Jsou to vlastně typická pravicová řešení, která mohou vést k vyřešení skutečných problémů, jako je rekordní nezaměstnanost nebo jako je podpora české ekonomiky.Že jsem si Haas nějak nevšiml a se mnou spousta dalších.

Eh co to kecám, voni jim ti socani tak úspěšně házeli klacky pod nohy, že z programu nemohli splnit ani čárku.Haase už nelze brát vážně..

Mocný Šedovous

L. Novák 20.2.2014 15:48

Re: Haas je fakt srandista....

Rudý odborář "Šedovous" už zase mele po komunisticku?

M. Kosejk 20.2.2014 9:25

přesné vyjadřování Fialy

Pod vyjádření  Petra Fialy se můžu vždy bez problému podepsat. Je pregnantní a korektní. Evidentně se naučil takhle se vyjadřovat v akademické sféře. Vědecké postupy totiž tohle pregnantní vyjadřování vyžadují.

Bohužel dnešní mediální svět ocení spíš nějaký radikální, nekorektní a zjednodušující výrok - proto také novináři tak často citují Kalouska.

Dokonce lze říci, že čím blbějšího výroku se politik dopustí, tím větší šanci má na to, aby ten výrok byl v médiích hojně citován (a třeba Babiš a Kalousek to vědí - a zařídlili se podle toho).

E. Sevrát 20.2.2014 10:51

Re: přesné vyjadřování Fialy

Ovšem tím pádem má takový politik a jeho strana daleko větší šanci na zvolení. Kdo dnes není v mediích v podstatě neexistuje. A to bude ten problém ODS.

M. Kosejk 20.2.2014 11:01

Re: přesné vyjadřování Fialy

Jistě. O tom píšu. To je ten začarovaný kruh - na jednu stranu chceme po politicích korektní a racionální chování - a na druhou stranu chápeme, že s takovým přístupem se ten korektní a racionální politik v mediích a u voličů neprosadí. Však taky dlouhodobě pochybuji, že by liberální demokracie byla vůbec slučitelná s dnešním mediálním světem.

Dnešní mediální svět = totální nadváda emocí a manipulativního marketingu nad racionalitou.

M. Kosejk 20.2.2014 11:02

Re: přesné vyjadřování Fialy

Oprava: nadvláda

V. Vaclavik 20.2.2014 15:28

Re: přesné vyjadřování Fialy

Volici nejsou homogenni skupina, nemaji jednu hlavu a jednu ruku na vhozeni listku do urny.

Ti, kteri chteji korektni a racionalni chovani (nikoli ovsem libive zvasty, po kterych skutek utek) jsou jini volici, nez ti, kteri maji za bibli Blesk. A dokud budou ti prvni plni pochopeni pro ty druhe a nevezmou to do svych rukou, bude to dopadat jak to dopada a bude to vypadat jako zacarovany kruh.

J. Boleslav 20.2.2014 15:42

Re: přesné vyjadřování Fialy

Taky doufám, že jednou snad všeholid či alespoň jeho většina prozře a aspoň na chvíli falešné levičácké proroky a rozhazovače zase od vlády vykope. Asi to ale ještě nějaký pátek potrvá a kdoví, kolik škod mezitím napáchají.

M. Kosejk 20.2.2014 16:33

Re: přesné vyjadřování Fialy

No vidíte. I Vy patříte mezi ty, kdo nejsou schopni pochopit text, pokud není dostatečně zjednodušen.

Tak svoji myšlenku zjednoduším speciálně pro Vás:

1) Voliči se o korektním výroku politika nedozvědí, protože ho novináři nezveřejní - a dají přednost radikálnímu výroku.

2) Korektní a racionální politk není zajímavý pro většinu českých voličů. A jelikož v demokracii se rozhoduje principem většiny, tak na rozumných voličích vlastně nesejde, protože je vždy přehlasují ti nerozumní.

A. Hrbek 20.2.2014 1:52

Pan Fiala nezná fakta

1. Schodek 81 mld. Kč nevznikl zásluhou Nečasovy vlády,ta žádný rozpočet ve výši 81 mld nenastavila - v rozpočtu na rok 2013 předpokládala deficit 100 mld, tedy asi 5% HDP. Snížení deficitu je zásluhou Rusnokovy vlády. Je ovšem fiktivní, protože se odložily investice ve výši cca 100 mld a protože se zachránilo cca 10 mld z evropských fondů. Reálný vládní deficit je cca 100 mld. 2. Nová vláda žádný rozpočet s deficitem 112 mld ani nepřipravila, ani neschválila, protože v době schvalováni rozpočtu neexistovala. Rozpočet schválila poslanecká sněmovna jako východisko z nouze, aby nevzniklo rozpočtové provizórium. 3. Již několikrát jsem žádal o konkrétní údaj o kolik se změní počet nezaměstnaných, když se minimální mzda zvýší nebo sníží o 1000 Kč měsíčně. Zatím neustálé ticho po pěšině od všech "ekonomů". 4. Daňové paušály zavedla vláda ČSSD navzdory protestům ODS, a to aby se snížila administrativní daňová zátěž živnostníků. Dobrá myšlenka byla zneužita k daňovým únikům, především nevýrobními živnostníky(advokáti, exekutoři). Proto jsou nutné určité úpravy jak směrem nahoru, tak i směrem dolu. Již deset let čekám na od ODS slibované daňové přiznání s několika málo řádky. 5. Pan Fiala by si měl přečíst programové prohlášení Nečasovy vlády http://www.vlada.cz/assets/media-centrum/dulezite-dokumenty/Programove_p...

a pak něco mluvil o konkrétních jasných plánech.

6. Počet funkčních míst ve státní správě neustále klesal, a to od roku 2003 (166.586) do roku 2012 (150.202). Takže "nic nebylo poprvé". Roční mzdové náklady na jednoho propuštěného úředníka činí 1,9 mil Kč, tj. 150.000 Kč měsíčně. To se propouštěli náměstci a ředitelé odborů? 7. Jakou důvěru mají občané k planým slibům politických stran a jejich vlád vyjádřili občané při volbách. A to jak ODS, tak i TOP 09 a ČSSD.

J. Prikner 20.2.2014 2:46

Re: Pan Fiala nezná fakta

Pan Fiala zná dobře fakta, ale jak je zvykem ODS, je buď překrucuje nebo jen čistě lže. Pan Fiala svými projevy ale stejně vzbuzuje dojem, že slyšíme vystoupení "smutného muže" z brněnského kabaretu pana Válka,blahé paměti. Zvláště jeho přirovnání - typu   "to máte tak, jako když jedete autem..." jsou obvzláště pitomá. Já si je natáčím a sestřihám do pásma pro You Tube. Myslím, že to bude podobná zábava jako byl  projev Jakeše.

A. Hrbek 20.2.2014 7:14

Re: Pan Fiala nezná fakta

Díky za "smutného muže"!!

J. Síbek 20.2.2014 8:09

Re: Pan Fiala nezná fakta

Jen natáčejte a stříhejte.Je to vynikající způsob jak vystřihnout co se nehodí a zdůraznit co se hodí.Přesně dle vkusu každého soudruha že..

J. Boleslav 20.2.2014 8:17

Re: Pan Fiala nezná fakta

Ve znalosti faktů evidentně oba dva s p. Hrbek p. Fialovi nesaháte ani po kotníky. ODS pod jeho vedením příští parlamentní volby zase vyhraje.

J. Novák 20.2.2014 11:40

Správně Boleslav, spávně...

...ODS vyhraje příští volby, když se podaří zamknout 99 % voličů doma :-O).

Mocný Šedovous

P. Kmoníček 20.2.2014 14:06

Re: Správně Boleslav, spávně...

Nováku,ještě jste zapomněl zdůraznit,že B.Sobotka a (a to zvláště)M.Zeman nikdy nelhali,nelžou a lhát nebudou.

L. Novák 20.2.2014 15:50

Re: Správně Boleslav, spávně...

:-D

P. Vaněk 20.2.2014 15:00

Re: Správně Boleslav, spávně...

Ty jsi leda tak neMocný blbec...

J. Boleslav 20.2.2014 15:37

Re: Správně Boleslav, spávně...

Bude ale třeba zamykat ty správné voliče. :-)

F. Netopil 20.2.2014 8:43

Re: Pan Fiala nezná fakta

Při sledování projevů pana Fialy se dá konstatovat, že ODS prostě nemá štěstí na předsedy z řad vysokoškolských profesorů. To že si ho ODS vybrala za svého předsedu mě ani tak nepřekvapuje, nechápu ale, jak tento člověk mohl být rektorem univerzity.