25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Faust 8.9.2006 0:00

Jiří Paroubek se učí cizí slova: co znamená "sykofanství"?

Tak si vjel do vlasů bývalý premiér se svým někdejším šéfem, nějakým soudruhem Skálou. Ta korespondence není hezké čtení a zbytečně bych tu s ní neobtěžoval, ale zaujalo mě v tom Paroubkově dopise jeho postskriptum:

P. S. Možná jen jeden detail. Můžeš ze mne samozřejmě podle libosti dělat produkt bývalého režimu. Ale trpíš selektivní pamětí. Ne já, ale Ty jsi byl členem KSČ. A musím říci, že jsi mě překvapil, jak rychle jsi dokázal tuto „pracovní knížku“ po listopadu odhodit. Nepokládal jsem toto sykofanství za Tvou zrovna půvabnou vlastnost. Chtěl bych proto vědět, zda jsi byl v KSČ z přesvědčení, anebo z účelových důvodů. Zejména to druhé mne celkem odpuzuje.

Maně jsem zapátral v paměti.... Sykofant, sykofant, to snad byl ve starém Řecku udavač, který dostal půlku majetku toho, koho udal, ne? Proč to ten člověk uýívá?

Pokračování tady: http://blog.lide.cz/johanesdoktorfaust/2006/09/07/158 

Marie Dubanová 7.9.2006 23:51

politická kultura ?

je to hanebné, že jsme nuceni býti svědky ,nedůstojného chování, které nám tady, předvádí - vysoký státní úředník; Namísto noblesy, a kultivovanosti, které by bylo adekvátní vysokému postavení, jsme svědky "trapných šaškáren" a dovolím si ještě podotknouti, že za naše peníze;

Karlík 7.9.2006 22:56

ještě jednou o něčem jiném

To že p. Paroubek má nejrůznější názvy, každý, kdo jeho výrazivo, které používá pro své oponenty, své vlastní provinilce nazývá laškovně šibylové. I to je symptom.

Karlík 7.9.2006 22:52

Šibalové

Vnámám ak intenzivně z TV vytéká samolibost p. Paroubka, českého Lukašenka, který je tak posedlý touhou vládnout - vlastně cítí poslání - jak sám řekl. Víte pane redaktore -  to je začétek každé jeho odpovědi a znamená, ýe teď promluví autorita neomylná a nezpochnibnitelná. Tento nikým nevolený, který se najednou vyhoupnul přímo z Ráje. Ať jde do Běloruska, nabo kamkoliv, nesnáším lidi s posláním nakonec i Adolfa vyzvyla prořetelnost, a my jsme jako tupé stádo, které zase nějak přežije, hlavně že snáší slepice a podobně. Přežili jsme Hitlera , komunisty, proč ne Paroubka s Rathem a jim podobným. Ale asi nejsou lidi, protože pořád jsou tam ti samí. a my jme pořád stejní také. V

vlastenka 7.9.2006 17:31

ods už paroubkovi nevadí

Jsem už dost stará na to, abych  hodnotila Paroubkovo chování. To není normální člověk, to je psychopat, který nemá v politice v demokracii co dělat. Je to bolševický tlachala, bezpateřník, prolhanec, podvodník, podrazník, největší zbabělec, který neumí přijmout prohru. Doufám, že pan prezident  provede správný krok. Stydím se,  že v  naší republice jsou tito lidé,  Doufám, že naše společnost , hlavně vzdělaní lidé uvažují rozumně  a dají to najevo ve volbách.

jb 7.9.2006 17:34

Re: ods už paroubkovi nevadí

Pokud chtějí lidé uvažovat a chovat se rozumně, tak se to bude sakra lišit od Vašeho chování vlastenko

PRASÍ DENT 7.9.2006 19:15

Re: ods už paroubkovi nevadí

 Klaun na Hradě z vůle bolševika dělá kroky i úkroky ve svém tanečku, který záměrně prodlužuje řešení patové situace v naději, že z tohoto jemu vlastního křepčení vytříská co nejvíce - on a jeho Klausostrana......

arch.JJ 7.9.2006 19:56

DUTÉ HLAVY ZPRASÍ DEN....

...toť dnešní silný vjem.  Vy dva s jebem, chytněte se za ruce, kupte lístky do Běloruska a zvolejte jedem. Tam se Vám bude líbit.

PRASÍ DENT 7.9.2006 22:02

Re: DUTÉ HLAVY ZPRASÍ DEN....

 Tak ty na mě s jedem snad šálením sveden......Na má slova dát bys měl, nebo jsi snad zapoměl, že jsi modrý bolševista zdá se býti zcela jista i ta tetka vlastenčící, která chce snad po opici, aby v modrém kožichu, byla rudá na břichu.....

kamil 7.9.2006 22:22

Re: ods už paroubkovi nevadí

Už leta přemýším proč chudí duchem jsou blahoslavení.

mirka 7.9.2006 23:35

Re: ods už paroubkovi nevadí

Drahá paní, co je to platné, když velká část našeho obyvatelstva v něm vidí hrdinu (jak to tomu Klausovi, Topolánkovi a kdoví komu ještě dal). Já vím, že jsou to lidé, kterým chybí sebedůvěra, ale je smutné, že úroveň našeho národa tak klesla.

marie 7.9.2006 17:18

Velká koalice ale pouze s premiérem Paroubkem

Nevím, jestli si při Paroubkových signálech, že velká koalice by byla možná, lidé uvědomují, že tato možnost by nastala teprve tehdy až dostane Paroubek příležitost na svůj pokus sestavit vládu. Nikdy však by nemohl být premiérem vlády velké koalice někdo jiný, natož pak někdo z ODS (např. Bém). Takové Paroubkovy návrhy jsou podle mého jenom laso na poslance a voliče ODS a snaha si  umožnit a usnadnit pozdější premiérování. Pokud by to tak nebylo, jistě by nic nebránilo jednat s Topolánkem dál a ne ukončit jednání a neústavně jednat o své příští vládě s Kalouskem a komunisty.

jb 7.9.2006 15:55

Pane autore

myslím, že jste značně nesvéprávný člověk. Ať se vám soc.dem líbí nebo nelíbí, nikdy jako Topolánek s Večerkem a Dalíkem nezkoušela trapně koupit moc za pár milionů, nepoužívají jako předseda ODS vulgárních výrazů, nevyhrožuje jako Topolánek nocí dlouhých nožů ani nepoužívají podrazy typu agent Kubice ver volební kampani. Napište prostě nemám rád xxxx(dosaďte si koho chcete) a máte to vyřízený.

mirka 7.9.2006 23:39

Re: Pane autore

Tak to jste zřejmě do své strany zamilovaný, že to nevidíte. Paroubek se obklopil hulváty (dr.Rath, Jandák), kteří doplní to, co on sám přehlédne.

gerontusinza 7.9.2006 14:52

Už jen za 27 dní. Inu utíká to utíká

fafni 7.9.2006 17:13

Re: Už jen za 27 dní. Inu utíká to utíká

utika geronte utika,a to ti jeste Paroub prosadil beztrestnost euthanasie

whaler 7.9.2006 13:49

Capo

ti tutti capi don Paró již v řadě případů projevil sklony k patologické schizofrenii kombinované s latentní paronoiou. Vskutku skvělý předseda ČCSD (České strany schizofrenicko-demagogické).

Kantor 7.9.2006 13:49

Tak tak, čím víc se to Topolánkovi a jeho družině krátí,

tím více budeme na Paroubka nadávat.;-D;-D;-D

PK66 7.9.2006 13:36

Ať žije ...

Ať žije Jyrka Tlučhuba, vůdce socdemácké vlády stínů!!!!!

...ale kurňa už někde jinde než v ČR ...

Penzista 7.9.2006 12:47

Šibalovi Paroubkovi nelze věřit ani pozdravení

Proto by s ním neměli slušní politici vůbec jednat. Jde o to zda vůbec nějaké slušné politiky máme.

dulcibelka 7.9.2006 10:52

Bartoň má bohužel pravdu

"...ho nutí stále dohánět to, čemu se říká ne zcela přesně názory veřejnosti..."

Já se obávám, že kdyby mu dvorní agentura STEM nakukala, že voličstvo si žádá stoj na hlavě a metání kozelců, zítra to uvidíme na Václaváku...

jerry 7.9.2006 10:57

Re: Bartoň má bohužel pravdu

To by byl pohled! Myslíte, že by tu stojku a kozelce zvládl?

dulcibelka 7.9.2006 11:03

Re: Re: Bartoň má bohužel pravdu

Jistě! Jirka zvládne všecko. Vždyť i hodinové balancování na štokrleti ustál!

Terry 7.9.2006 9:55

Rád bych jen věděl, zda je vůbec možné u Paroubka zjistit, zda u něho existuje něco jako autentický vlastní názor.

Určitě a nepochybně existuje. Je to jeho sebekritický autenticky vlastní pohled na sebe sama:  "Podívejte, pane redaktore, mohu to i zazpívat: Jsem prostě nejlepší, ozdoba přístřeší, jsem prostě nejlepší, ..."

grr 7.9.2006 9:42

Poté, co paroub uvedl v paniku slovenský úřad vlády

snad už nemůže být pochyb o jeho příčetnosti. jestliže byl Pidla tichý blázen, pak paroub je blázen, kterého stará čínská medicína popisovala takto: pacient řve a huláká, vulgárně napadá okolí, někdy leze na střechu, křičí do dálky a svléká ze sebe šaty. Tak něco z toho už jsme zažili, zbývá jen, aby vylezl na nějakou tu střechu. pak si snad i socani všimnou, že je zle..... :-)))).

Terry 7.9.2006 9:58

Re: Poté, co paroub uvedl v paniku slovenský úřad vlády

To "pacient řve a huláká, vulgárně napadá okolí, někdy leze na střechu, křičí do dálky", to beru, ale jen doufám, že na to "a svléká ze sebe šaty" nedojde, to bych zrovna u Paroubka nemusel.

franta 7.9.2006 9:25

Pane Bárto, mám takový dojem že jste silně zaujatý

Nechápu, co máte proti vyjádření "Mimo jiné v něm dokonce připustil (Paroubek), že červnové parlamentní volby určily, aby vznikla vláda velké koalice ODS a ČSSD". Na to člověk nemusí být politolog a otravovat neustále t.zv. fundovanými články, ale stačí být žákem základní školy, aby si spočítal že jediné dvě možné dvoustranné koalice které by dostaly ve sněmovně důvěru jsou buď ODS+ČSSD nebo ODS+KSČM. Proč Vám tolik vadí toto Paroubkovo prosté konstatování skutečnosti, které je navíc zcela pravdivé ? A pokud vím, byla to ODS která vznik velké koalice ODS+ČSSD zcela vyloučila dokonce už před volbami. Co tedy po tom strašném Paroubkovi  vlastně chcete ? Aby skákal jak vy pískáte ?

franta 7.9.2006 9:35

Omlouvám se, samozřejmě má být "pane Bartoni".

Faust 7.9.2006 9:07

Deset důvodů, proč jsem pro Topolánkovu vládu

1)      Předsedou vlády je Topolánek,  který se neumí dohodnout ani se svou ženou, zatímco před tím tam seděl Paroubek, který se uměl dohodnout s každým (a to i s komunisty a s Marťany)…

2)      Ministrem vnitra je Langer, který všechno co ví, za tepla hnedka vyžvaní novinářům, zatímco předtím tam seděl Bublan, který dodnes ani necekl, o co šlo v akci Mlýn…

3)      Ministrem financí je Tlustý, který byl kdysi u komunistů, zatímco dosud tam seděl Sobotka, který u nich už brzy skončí…

4)      Ministrem zdravotnictví je Julínek, který jako anesteziolog umí uspávat, zatímco dosud tam seděl Rath, kvůli kterému se v noci budila ze sna půlka národa hrůzou, jak to bude s tou lékařskou péčí….

Další porkačování zde: http://blog.lide.cz/johanesdoktorfaust/2006/09/05/150

WorryJohn 7.9.2006 9:16

Re: Deset důvodů, proč jsem pro Topolánkovu vládu

Nepsal to už několikrát? Poprvé to mohlo působit (možná) vtipně, ale opakovaně? ... :-/