26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS už neexistuje

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Láníček 17.3.2010 16:57

Nic nevystuje ODS lépe,

než ti Marie Slušná a Václav Dobrák (aspoň podle jména). Výstižnější jména už snad ani zvolit nemohli.  To už si z toho dělají srandu úplně, nebo si snad dokonce myslí, že jsme padlí na hlavu a už ani nevíme čí jsme! Toho pana Dobráka, ale hlavně tu paní Slušnou, psal asi Topolánek přímo podle sebe. Tak to opravdu sedí ! Ale jinak dobře, že už konečně s něčím vylezli, aspoň se rozproudí nějaká věcná diskuse. Teď už budu jen netrpělivě čekat, jestli se budu mít jen trochu lépe (pokud vyhraje Paroubek), nebo úplně výborně (pokud to bude Topolánek). Konečně si už koupím to nové auto, aspoň za půl mega !

V. Skalová 17.3.2010 16:53

Moc nechápu, co si socánci od Roka slibujete

Že si zas někde vypůjčí peníze a dá vám je? Ono taky mu musí někdo chtít půjčit, a to při všeobecném vysokém zadlužení nebude jednoduché. A od bohatých toho vyšším zdaněním moc nedostane, dá to sotva pár jednotek miliard, ten jeho návrh progresívního zdanění. To se utopí v platech narůstajících počtů úředníků, kteří budou to jeho přerozdělování provádět a kontrolovat.

Zajímavý postřeh tu byl, že ten jeho návrh progresivního zdanění začíná až za částkou, která se zhruba rovná platu poslance s příplatkem za práci v komisi, který má vlastně každý z nich.

Zvyšováním dávek vyrobí jen další nemakačenky a užírače, zvýší nechuť firem zaměstnávat a případné služby státu oseká a bude limitovat, tak jak to převádi Drát ve svém sultánství. Peníze nejsou, solit se nebude. A jak to převáděl jako ministr - peníze nejsou, léčit se nebude.

J. Matlas 17.3.2010 17:10

Re: Moc nechápu, co si socánci od Roka slibujete

Nemyslím si madam, že by vám tu vaši starost o státní ekonomiku někdo ze soudných věřil. Vám jde o jiné věci a proto Paroubka a Rátha na vás.

V. Skalová 17.3.2010 17:24

Re: Moc nechápu, co si socánci od Roka slibujete

No na mě nepůjdou, 100 000 měsíčně nemám, a léčit holt mě budou známí za obálky, jak se to dělalo dřív. Děti už jsou vyštudované, jazyky umějí. Ale co si od toho slibujete vy?

J. Láníček 17.3.2010 17:20

Mistře, když nad tím tak uvažuji,

tak pokud třeba 10 státních úředníků vymákne jednoho "inteligentního schopného a úspěšného" příznivce ODS, který dává lidem tu práci a je tak velice společnosti prospěšný - jak okradne stát o 100 melounů na daních - tak se ti úředníci pořád jaksi docela vyplatí. A též nebudou muset obrážet pracáky jako nezaměstnaní a čerpat podpory. Takže když to všechno hodíte do nějakého matematického vzorce, vyjde vám nakonec, že mínus a mínus - dá plus !  Jo a máte recht, já bych vyšší sazbou zdanil už příjmy nad 50 tisíc, to by přineslo do státní pokladny ještě víc prachů. Je vidět, že začínáte uvažovat správně. No a co se těch našich firem týče, je docela zajímavé, že z valné části zbohatly i počas krize. Ale ne, že by ti schopní manažeři, kteří svými zvýšenými platy vylepšily průměrnou republikovou mzdu, přišli s novými  nápady, ale tím, že zaměstnavatelé pěkně nejjednodušeji stlačily platy zaměstnanců. Tak se správně bojuje s krizí. A zvýšit daně těm manažerům, to by přece bylo trestání jejich píle a schopností ! Amen !

V. Skalová 17.3.2010 17:28

Re: Mistře, když nad tím tak uvažuji,

Nojo, oni kradou jen podnikatelé, a jen z ODS že?

V. Kusý 17.3.2010 18:08

Re: Mistře, když nad tím tak uvažuji,

Nevím pane, čeho jste ing. ale že Vám rodný jazyk činí potíže, je jisté.

J. Blažek 17.3.2010 23:15

Re: Moc nechápu, co si socánci od Roka slibujete

Co melete za hlouposti? Přečtěte si program ČSSD, zde se nic o zvyšování dávek neříká. A plácání o nechuti firem zaměstnávat lidi je taky zcestné a falešné - buď ty lidi na práci potřebují nebo ne, jiný důvod není. Není také pravda, že by se za ministrování MUDr. Ratha neléčilo - co to plácáte? Prostě plácání jak ryba ocasem.

J. Matlas 17.3.2010 16:36

Paroubek je jednička.

Kampaně na jeho zostuzení a zesměšnění nevyšly. A když, tak měli působnost jen na idioty. Jeho odpůrci se usmažili ve své vlastní šťávě. Paroubek jen občas s tou pánví šikovně zakvrdlal.

J. Láníček 17.3.2010 13:46

Tak už se konečně odtajnili,

ti naši zachránci, kteří nedávno nazad vymysleli s Kalouskem kladných mínus pět, pokud se ekonomické krize a růstu ekonomiky týkalo. Pamatuji se, jak chtěli zažalovat Paroubka za šíření poplašné zprávy, protože samozřejmě ten "růst bude normální" neboli "prostě  neporoste akorát tak strašně rychle". Pak to Kalousek trochu vylepšil, a definoval jakousi kladnou nulu. Proč jenom to všechno tak dlouho trvá, než se tam tito odborníci mohou opět zjevit. Nic naše země nepotřebuje v těchto nelehkých časech víc, než tyto na slova vzaté odborníky u kormidel ! Mladé píšťalky proti Paroubkovi už se teď mohou těšit, jak po prázdninách, až vylezou ze škol, z nich ODS nadělá podnikatele, a oni se z vděčnosti stanou právoplatnými voliči ODS. Teď je také nejvhodnější doba s podnikáním začít, lidé kupují jak posedlí i úplné zbytečnosti, hypermarkety se přímo těší na zdravou konkurenci, aby mohly snížit ceny zboží. Jak bídně na tom ta dnešní ODS musí ale být ! Dokonce se nestydí snížit k tomu, že s velkým humbukem chce nabízet úlevu na daních podnikům, pokud tyto zaměstnají nové lidi. Protože jsem dělal dost let na pracáku, velmi dobře si pamatuji, jak to už navrhoval svého času Špidla - a odéesáci se tomu  ve Sněmovně smáli pomalu jako vtipu roku ! A jak by tomu všemu měl prospět ještě ten zákoník práce (tedy spíš nezákoník), který se odéesáci s Kalouskem snažili protlačit Sněmovnou, to už mi nedává smysl vůbec žádný !

K. Janyška 17.3.2010 13:59

Re: Tak už se konečně odtajnili,

Tyhle rusismy na Vás prozrazují více, než si myslíte ! Dzp.

R. Sedláček 17.3.2010 14:20

Re: Tak už se konečně odtajnili,

Tady čerpají ekonomičtí a ideologičtí géniové Lihového domu své myšlenky::Krize a

politika

J. Láníček 17.3.2010 15:29

Chlapci, kterým bije srdce na pravém místě,

silně se vám nedostává argumentů. Nic nepotřebuje naše ekonomika víc, než pobídku pracovních příležitostí možností propustit zaměstnance bez udání důvodů a možností šibovat s nimi jak si budou zaměstnavatelé přát. To tu naši ekonomiku opravdu nastartuje do netušeného růstu. Asi nesledujete, jak lidé nakupujím a za co utrácejí (tedy dle pravičáků vlastně nezodpovědně  rozhazují). Ti lidé až tak rozhazují za kdejakou hovadinu, že v našem nákupním centru je už polovina obchodů vykvartýrovaných, protože jejich provozovatelé přišli na buben. Na jejich místa by mohli přijít ti odéesáčtí noví rekvalifikovaní živnostníci a podnikatelé z pracáků, kterým chystá ODS ty skvělé rekvalifikační programy. Už si pro ně všichni šetří, radši nebudou ani platit nájmy a kupovat jídlo ! Odborníci, asi nesledujete, co se v zemi děje. A ti naši slavní pravičáčtí vykladači zaručených receptů - když přijde k nejhoršímu, tak nám s výsměchem znárodní privátní dluhy, když delikventům se ani nezkonfiskují golfové hole, o něž se opírají, když se nám posmívají !

J. Kulheim 17.3.2010 16:11

Re: Chlapci, kterým bije srdce na pravém místě,

.....silně se vám nedostává argumentů.......Celosvětová ekonomická krize postihla nejenom ČR, ale mnoho dalších států. ČR je jedna z mála zemí ve které nebyla krize finanční a patří mezi pět zemí v Evropě, které se s ekonomickou krizí vypořádaly nejlépe. Myslet si, že se i v budoucnosti nevyskytnou ekonomické problémy je nesmysl. O příčinách celosvětové ekonomické recese je možno diskutovat. Ale víc každého občana zajímá co dělat, aby se stávající situace zlepšila.

To tu naši ekonomiku opravdu nastartuje do netušeného růstu......

Kritizovat umíte, ale pokud kritizujete, tak byste měl mít představu, jak situaci zlepšit. Zatím jsem ve Vašich příspěvcích nic takového nečetl. Nepochopil jsem proč by měli někde nastupovat jenom voliči ODS. V dnešní době je víc voličů ČSSD a KSČM, kteří nesouhlasí s tím, co nabízí ODS. Přece nemou čekat, že voliči ODS budou makat a oni budou mít stále  mejdan, jak v průběhu vlády ČSSD.  

Já Vám přeji všechno nejlepší, ale pokud chcete mít mejdan, tak si ho zaplaťte sami. Já s Vámi v tomto nechci být solidární. Když si dám zahrát, tak si sám zaplatím, Vy si to zaplaťte taky. Nesomrujte, nehrabte se lidem v kapsách.    

M. Matoušek 17.3.2010 12:56

Prosperita státu v čele s ODS

Zato O D S,to je strana prosperity,ale jen pro její členy a 5% obyvatel.Ostatní by sedřela z kůže.ODS obvzlášt prosperovala při privatizacích a restitucích.ODS prosperovala až tak,že dostala peníze i ze záhrobí,že Topolánkovo dopisy četl přes rameno Dalík,že na OPENCARD byla schpna nechat vypracovat tolik auditů,dokud konečně některý nevyzní ve prospěch.

R. Sedláček 17.3.2010 13:50

Re: Prosperita státu v čele s ODS

Říká vám něco Jméno Melich? To je bývalý Paroubkův spolužák, který za posledních půl roku daroval Paroubkovi - tedy ČSSD 13 miliónů korun. On tady podnikal za Paroubka na magistrátu. Po 2 letech skončil ve ztrátě 400 miliónů. Tak dluhy převzala 1 pražská banka v jejíž dozorčí radě Paroubek seděl a z magistrátu tam nalil jako ekonomický náměstek 300 miliónů. Pak tady máme Inchebu a další. Mluvím jen o magistrátu, ne o miliardách za Pandury a gripeny. Stačí vám to k tomu, abyste tady pořád neomílal opencard? Na tom magistrátu totiž až do loňska nikdy nešlop o stranickou příslušnost, ale o známosti a příslušnost k nějaké lobby či mafii. A nebo počkejme, až to někdo došetří a vyčíslí, protože 880 miliónů jsou všechny náklady, ale to není totéž co celková ztráta.

K. Janyška 17.3.2010 10:03

Jedinou smysluplnou volbou je samozřejmě ODS !

Mám jí však velmi za zlé. že riskuje a do voleb znovu, jako lídra, postavila nesmyslně velmi slabého a nedůvěryhodného Mirka Topolánka ! To je můj problém ! Ne program a politické zaměření ODS ! Přichází tak zcela zbytečně o spoustu hlasů !!! Dzp.

J. Heincl 17.3.2010 17:10

Re: Jedinou smysluplnou volbou je samozřejmě ODS !

Pravicově smýšlející občan, znalý praktik ODS na všech úrovních, ODS volit nemůže. Tato strana je podle mého názoru nereformovatelná i kdyby odstoupilo celé vedení. Já osobně nebudu volit ani jednu parlamentní stranu i když souhlasím s tím, že ODS je nejmenší zlo. Jenže já už nechci volit žádné zlo. Jinak jsem názoru, že program a politické zaměření realizují členové strany nebo-li lidé. Program může být bezchybný, ale lumpové ve straně si stejně budou dělat, co chtějí. Lisabonská smlouva je toho zářným příkladem!

D. Streit 17.3.2010 10:00

Topolánkovskou ODS už volit nebudu

Ale Paroubek je katastrofa. Voliči by se měli mobilizovat a naházet to komukoliv jinému (kromě Zelených):

http://streit.blog.idnes.cz/c/128795/Pekne-porade-Nechceme-Paroubka-premierem.html

M. Matoušek 17.3.2010 11:38

Re: Topolánkovskou ODS už volit nebudu

 Vzpomínám,že Klausova MOBILISACE už tu byla.No proč nemobilizovat znovu a radostněni s Bémem,Topolánkem,Langerem,Jančíkem,Nečasem a dalšími,že?Když jiný lídr není,nestačil by ten z té Horní Dolní,jak řekl Topolánek ??

M. Kodet 17.3.2010 9:30

Dva odstavce, které o ODS říkají vše

1. "Mafiánské struktury, silné vazby na podnikatele, očividné tunelování… Jeden připraví půdu na vnitru, aby to všechno jistil, druhý rozehraje partii na dopravě, aby se peníze kutálely, třetí bude dohlížet na práci soudů – kdyby bylo nejhůř a nějaká kauza se před ně dostala…"

2. "Jakoby modrá síla neměla dost šťávy na to, aby prezentovala myšlenky… pokud tedy nějaké má. Soustředí se zatím jen na boj s nepřítelem, s cílem zesměšnit, ztrapnit, podporovat v lidech zášť, přiživit antiparoubkovské nálady..."

Zhrzený Tlustý (též zvaný Téčko) nedávno řekl, že ODS byla odjakživa stranou podnikatelů: zpočátku jim jenom šla na ruku, dnes je prý jimi přímo řízena. A protože čeští podnikatelé ve své většině jsou morální spodinou národa (agresivita, hulvátství, kulturní primitivismus, vypjatý egoismus, kriminální sklony) a intelektuálně na tom nejsou o mnoho líp (jinak by své chování uměli korigovat), tak ODS vypadá tak, jak vypadá: Jakej pán, takovej krám.

Situace nemusela dospět do těchto tragických konců, kdyby tady fungovala osvědčená protiváha: svobodný tisk a nestranná a kvalitně pracující policie a justice. Tyto tři fenomény jsou na tom ještě hůř než ODS: modrácké tiskoviny připomínají ve své komentátorské (hodnotící) části propagandistické plátky dvou totalit minulého století, zkorumpovaná, líná policie (trestné činy policistů se pohybovaly okolo dvou set ročně, od jisté doby se nezveřejňují a to přitom byla špička ledovce) a k tomu naprostá impotence zfeminizovaného soudnictví, neschopnost včas a kvalitně a nestranně rozhodovat často i ty nejjednodušší kauzy, to jsou další tři smrtící oprátky na těle národa.

Za této situace bychom každý den měli děkovat Bohu za naše členství v Evropské unii: bez ní bychom byli někde na úrovni jakési jihoamerické diktatury. Neboť polofašistické štvaní proti oponentům, které zmiňuje autor a které podněcuje ODS skrze své úderné oddíly, Mladé konzervativce, mezi juvenilními pitomci, to je naprostý a v Evropě nevídaný exces.

K. Janyška 17.3.2010 10:04

Re: Dva odstavce, které o ODS říkají vše

M.Kodete plácáte nesmysly !  Dzp.

M. Kodet 17.3.2010 10:08

Re: Dva odstavce, které o ODS říkají vše

A zase budete, Kadle, někde vykládat, jak jste se mnou zamet?

R. Langer 17.3.2010 10:47

Re: Dva odstavce, které o ODS říkají vše

No a ne snad? Vždyť má naprostou pravdu!

K. Janyška 17.3.2010 14:01

Re: Dva odstavce, které o ODS říkají vše

Ne, to na náhradním psovi mně někdo strašil, že jakýsi Kodet si mně dá ke snídani !  Nedá ! To jsem chtěl říct ! Nemá na to ! -)))  Dzp.

M. Kodet 17.3.2010 16:04

Re: Dva odstavce, které o ODS říkají vše

Tak samozřejmě, že si vás nelze dát k snídani, kdopak by žral flašinet? Akorát se těším, že vám už někdo konečně vytrhne ze zadnice tu kliku a hodí ji do senkruvny. Ale vy byste se určitě pro ní potopil... 

M. Matoušek 17.3.2010 11:46

Re: Dva odstavce, které o ODS říkají vše

Pane Janyška,tio jsou nesmysly tak pro Vás,příznivce modrých ptáků ale národ jich má už plné zuby.

F. Novotny 17.3.2010 12:16

Re: Dva odstavce, které o ODS říkají vše

Važeny pane, byl bych velice rad kdybyste tady nemluvil za narod. Pokud vim tak ODS překaž předevsim socanům a komancům.  Dovolil bych si vam připomenout, že zbyvajici casti naroda zase vadi předevsim socani  /polovina jsou bvali komanciú/ a komanci kteri nic nezastiraji, Vam zřejme bylo tech  40 let bolsevismu  malo a pravdepodobne vam to vyhovovalo. Jestli jste si potom racil povsimnout  tak tyto dve strany vadi předevsim mladym lidem. Nemaji naprosto zajem aby jejich generace byla zasekana dluhy ktere bude horkotežko splacet. Na hospodařskou situaci jako je v Řecku a Madarsku ostatne neni zvedava ani nase generace.  Takže vyrazy kdo ma koho plne zuby to se tyka pouze Vas a Vam podobnym.

M. Matoušek 17.3.2010 13:01

Re: Dva odstavce, které o ODS říkají vše

Vy jste asi pane zapoměl,že sám Klaus žebronil o vstup do KSČ.Že Kočárník,Dyba a mnoho dalších byli členy KSČ.A ještě technická poznámka:první z KSČ odcházeli prospěcháři a kariéristé.Do které strany asi zamířili,co myslíte?Jistě tam,kde cítili zase dobré rito a koryto,do O D S.Není jich právě málo,všimnětě se,co starosta a primátor to až na výjimku člen ODS,o státních úřadech nemluvě.

K. Janyška 17.3.2010 13:55

Re: Dva odstavce, které o ODS říkají vše

Kecáte !

....Do roku 1989 nikdy nebyl členem žádné politické strany a nikdy o to neusiloval..... Z ofociálního   životopisu Václava Klasuse, který prošel mnohými volbami a nikdo ho nikdy nezpochybnil !!! Dzp.