19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS s hlavou v písku

Přelomový kongres ODS v Olomouci předcházejí dvě informace. Podle té první vedení ODS rozhodlo, že na kongres nepozve žádného z bývalých předsedů ODS. Tou druhou je pak návrh programu kongresu, dle kterého ODS mění více než dvacetiletý úzus, že napřed se diskutuje a až potom volí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 17.1.2014 17:47

Ach jo!

Že by měl něco k dalšímu směřování ODS říci něco Nečas nebo Topol? Možná že by měli přijít k mikrofonu, říci SORRY! A pak v klidu odejít a nikdy se nevracet.

 P.S. A co tak se zeptat pravicových voličů kam by měla ODS směřovat? Proč sakra ODS si  nevezme příklad z amerických republikánů, kteří mají mimo členů i kluby sympatizantů a ty tvoří zpětnovazební komunikaci o tom, co dělá strana dobře a co špatně. Tam by se nejlépe delegáti Kongresu dověděli, kam má ODS směřovat,aby získalal opět důvěru pravicových voličů. Stav, kdy se ODS  na názory svých voličů neptala a dělala politiku jen podle výsledků volebních prefernecí, ji dostala do hrobu. ODS je ve stádiu klinické smrti a z té ji nedostanou felčaři (dlouholetí poslanci), ani bývalí předsedové, ale ani Němcová a spol.

Š. Hašek 17.1.2014 13:58

Dobře popsáno!

Přitom ODS zde má ještě jistou (takřka jistou!!!!)  třetinu populace!!!!!! To opravdu všichni tam ztratili cit pro věc?

Vždyť všichni nejsou závisláci na laskavé ruce Sobotkově, všichni nepodnikají stylem Babiš, všichni nejsou žebrající důchodci - najdou se i penzisté a občané ve výslužbě  a všichni nekoukají jen po nějakém teplém místečku ve státní správě!

J. Maleček 17.1.2014 11:09

Zas bych to neviděl tak černě

Podívejte se k sousedům na Slovensko. Kam se podíváte - Fico. Dokonce snad bude kandidovat na prezidenta. Je tam nějaká pravice?

Příklon k levici je pochopitelný, řadě lidí se prostě nesplnila jejich očekávání. Pravici je třeba rehabilitovat, a to od základů. Říct, co se udělalo dobře, a za tím si stát. Nebát se říkat jasné názory. A samozřejmě před tím je třeba ty názory mít, ujasnit a vyhádat si je v diskusi. A právě to mi u dnešní ODS nejvíc chybí. Vidím to ze svého pohledu voliče (zatím) TOP, kterému ale nejvíc vadí právě její slepě evropská orientace. A volby do EP na krku. Svobodné sleduju, i jim fandím, ale z mého pohledu to vidí příliš jednostranně. A mezitím se někde plácá ODS. I bych je volil, ale proboha, co od nich lze čekat? Zazněl od nich nějaký jasný názor? Fialu budu pochopitelně sledovat a jsem na něj zvědav, ale opravdu se mi ze všeho nejvíc zdá být fíkovým listem. Bude-li mluvit o konkrétních tématech, dobře, bude-li plkat, špatně. A že by ho volil Havel, jak někdo níže napsal, tak to už je úplně špatně. A říkám to jako člověk, který VH má stále v úctě. Jenže od ODS očekávám řešení úplně jiných problémů. No - uvidíme.

J. Boleslav 17.1.2014 10:52

Od autora, který je rovněž

dlouholetým členem ODS (pokud mám dobré informace), je kritika starých kádrů poněkud úsměvná. ODS pod Fialovým vedením přežije, navzdory různým svým nepřátelům a jejich sýčkování. IMHO by se ale měla víc profilovat jako EU-skeptická.

J. Maleček 17.1.2014 11:11

Re: Od autora, který je rovněž

Napsal jste jinými slovy to co já. Jenže ona se toho bojí, nebo neví co by na to voliči. A to je úplě špatně.

Z. Švrček 17.1.2014 11:18

Re: Od autora, který je rovněž

Ale, milý pane, jakkoliv je Petr Štěpánek dlouholetý člen ODS (a dodal bych snad i slovo "kontroverzní") nic to nemění na tom, že jeho článek naprosto vystihuje aktuální snahu některých "takylídrů" ODS se udržet i u toho bídného zůstatku moci, který by pak za jejich přispění určitě plně vysublimoval. Ano, radikálního řezu je třeba. Program ODS vždy měla a má dobrý, jen jej nedodržovala a snažila se jej napasovat na širokorozchodnou trať, ktera nikam nevedla. Taky ideový základ má ODS stále zdravý, jen v nedávné minulosti začala stavět tak nějak mimo něj. Toto je třeba napravit, sice v dnešní reálné politice /prováděné na spojnici vláda-parlament-president) nezbude nikdo, kdo by se zastal střední třídy, do které mám tu čest se již od roku 1993 počítat. Eurosubmisivní TOP 09 to není a nebude, příliš souzní s Evropským socialismem. ANO je jen obálka pro korporativní zájmy. To vše se ukáže. Bohužel další strany pravice jsou po volbách mimo relevantní politickou scénu.

J. Boleslav 17.1.2014 12:02

Re: Od autora, který je rovněž

Souhlas.

J. Ráž 17.1.2014 17:49

Re: Od autora, který je rovněž

Přidávám se!

M. Kosejk 17.1.2014 19:17

Re: Od autora, který je rovněž

S panem Štěpánkem je ten problém, že rád radí vedení ODS, ale výsledky jeho samého jsou více než tristní - v našem kraji byl voliči vykroužkován. A politický směr, ke kterému se hlásí, v posledních volbách dostal tak na frak, že i takový nevalný volební výsledek, jakého dosáhla ODS, je proti tomu suber-obří zisk. :)

I já pod panem Štěpánkem kroužkoval, abych ho odstranil, protože ho považuju za jeden z elementů, který se podílel znevěrohodňování své vlastní strany účelově a mocensky motivovanou podpásovou kritikou, která se netyká s realitou.

J. Kanioková 17.1.2014 10:14

No, nedělá se mi z budoucnosti volno..

Kde je, kristovanoho, ta pravice ? SSO, bohužel, zatím tolik příznivců nemá. A nejen u nás, ale celkově se stahují nad ekonomickými výsledky mraky.... Studie: evropské banky potřebují 770 miliard eur - http://jdem.cz/9jdn5

Strach z krachu - od zavedení eura je teď v oběhu čtyřnásobná hotovost - http://jdem.cz/9jdp8

Marc Faber: Krach může přijít přes noc - http://jdem.cz/9jdq3

Stiglitz: "euro byl omyl, a politici nemohou najít cestu ven" - http://jdem.cz/9jdr6 (Ne, že bych toho pána nějak moc brala, ale v tomto má naprostou pravdu)

Francouzští poslanci - roste odpor proti dohodě o volném obchodu - http://jdem.cz/9jdk9

J. Boleslav 17.1.2014 10:48

Re: No, nedělá se mi z budoucnosti volno..

Pravice zde stále existuje, i když momentálně se politické kyvadlo posunulo doleva. O další osud ODS strach nemám, pokud se P. Fiala v praktické politice neznechutí a svoje angažmá v ní nevzdá. ODS má jednu z nejširších stranických základen, ale vyčerpala se příliš při vládní účasti. Podle mého názoru by se měla pravice u nás víc integrovat.

K. Janyška 17.1.2014 9:52

Všechno záleží na předsedovi. Politická strana je podnikem

a ten bez ředitele nemůže fungovat. Nic členské základně nevyčítám, jen naivní zamilování se do Fialy, aniž by ho znala... Dzp.

M. Kosejk 17.1.2014 10:08

Re: Všechno záleží na předsedovi. Politická strana je podnikem

Fiala s ODS už nějakou dobu spolupracuje, není to nějaká neznámá. Navíc Fiala dokázal hodit na papír docela fundovaný rozbor situace a budoucí koncept. Druhá alternativa je Němcová. A ta nic takového neudělala - jen pořád hraje na emocionální notu (ale bez obsahu a razance).

Paradoxně teď spíš nevím, co očekávat od Němcové. Vždyť ta ženská neudělala lautr nic, aby se stala tou předsedkyní ODS. Z prezidentské volby taky vycouvala. A nikdy nepřijala žádné ministerstvo, aby náhodou neměla moc odpovědnosti.

A třetí variantou je Zahradil. Názory má rozumné, asi to bude i slušný člověk, ale tak nějak byl v ODS při všem, aniž by cokoliv změnil. Ale jako 1. místopředsedu bych ho i bral.

J. Kanioková 17.1.2014 10:17

Němcová neprojde,

docela si jí vážím, ale ona absolutně není vůdčí typ..

M. Kosejk 17.1.2014 10:36

Re: Němcová neprojde,

Teď (od pádu Nečase - až po dnešní den) měla šanci ukázat, že JE vůdčí osobnost. A selhala. A to mě namlsala tím svým chováním těsně po Ištvanově pitomé razii, kdy jsem měl pocit, že by na to vedení ODS mohla mít.

J. Boleslav 17.1.2014 10:50

Re: Němcová neprojde,

Vidím situaci stejně jako Vy.

J. Ráž 17.1.2014 17:53

Re: Němcová neprojde,

Docela si vážím naší sousedky. Má pěknou zahrádku, zametá chodník, prý umí dobře vařit, je milá a komunkativní. Když nějaký opilec  dělá binec, tak ho umí i seřvat.

Ale nedovedu si ji představit, že by mi dělala šéfovou v podniku.

P.S. Podobnost s paní N. je čistě náhodná!

M. Kosejk 17.1.2014 9:51

:))

Tak ta pohádka o férové spolupráci Topolánka s Klausem je úžasná. Pokud to pan Štěpánek myslí vážně, tak jeden z nás měl v době Topolánkovy vlády vlčí mhu - a já to asi nebyl.

J. Boleslav 17.1.2014 10:53

Re: :))

Přesně tak.

P. Vass 17.1.2014 9:07

Myslím si, ...

že pokud se ODS bude snažit nalákat pravicové voliče na dotace na zateplení baráku, jako to ve svém klipu dělal pan Pospíšil, tak že je to zásadní nepochopení, co je to pravicový volič a strana půjde zákonitě do halzlíčku. BTW, recyklace stokrát provařených průserářů taky věci nepomáhá.

J. Šimek 17.1.2014 8:47

Už jste u BOBO nebo to jsou knížecí rady?

D. Streit 17.1.2014 8:45

Zvolením Fialy dovrší ODS sebevraždu

Kdyby Havel ještě žil a byl členem dnešní ODS (a to by v současné konstelaci vůbec nebylo nemožné), volil by jistě Fialu:

http://streit.blog.idnes.cz/c/391999/ODS-ma-byt-pravou-nohou-ne-pindikem-jednonoheho-pravdolaskovce.html

J. Boleslav 17.1.2014 10:55

Re: Zvolením Fialy dovrší ODS sebevraždu

Kdyby jsou chyby a omyly. Ve Vašem případě skoro již tradiční.

D. Streit 17.1.2014 13:36

Re: Zvolením Fialy dovrší ODS sebevraždu

Ale ale. Teď jsem to trefil, jako obvykle:

http://streit.blog.idnes.cz/c/392113/Roucek-s-Falbrem-nestaci-Ted-jeste-Keller-Mozna-prijde-i-Marksova.html

J. Boleslav 17.1.2014 16:47

Re: Zvolením Fialy dovrší ODS sebevraždu

To už je lepší. :-)

P. Götze 17.1.2014 8:36

RE

Nejhorsi veci, co se cloveku muze stat, je strach ze zmeny, plati to i pro firmy a plati to i pro strany. ODS je pripo...ana ze zmeny a neni tam nikdo, kdo by to otocil.

P. Pruner 17.1.2014 7:58

rozumně

Vidíte to rozumně pane Štěpánku. Včetně pořadí diskuse a pak volby,  včetně pozvání bývalých předsedů. Prostě ODS je už několik let na cestě do propasti a většina funkcionářů dělá vše proto, aby se na tom nic nezměnilo.