18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kajan 8.8.2006 20:28

Socialismus nefunguje proto, protože nemůže ! Informace světa, nutné k osobní adaptaci na situaci, prostředí a budoucí neznámé, tedy k přežití, vlastníme totiž jen všichni dohromady, přitom každý jen ty své.

A neexistuje žádná technická možnost, jak tyto informace soustředit do jednoho místa a pak říkat každému modifikovaně a aktuálně, co má dělat !!!! Dzp.

xxx 8.8.2006 22:59

Re: Socialismus nefunguje proto, protože nemůže ! Informace světa, nutné k osobní adaptaci na situaci, prostředí a budoucí neznámé, tedy k přežití, vlastníme totiž jen všichni dohromady, přitom každý jen ty své.

Vsak proto Klaus padnul, jinak to dal s tim jeho socialismem neslo.

Pavel 8.8.2006 17:12

Politika je podobná šachu

Zkušený šachista je zahleděn na šachovnici a snaží se udělat co nejlepší tahy. Nezkušený dělá slovní nátlak na soupeře: to není státotvorné brát mi dámu atd.

Ladislav N. 8.8.2006 17:34

Re: Politika je podobná šachu

Zapomněl jste na remizu, kdy nelze stejný tah opakovat donekonečna tam a zase zpět... ;-P

Ivan Nový 8.8.2006 18:53

Pavle,velice přesně,

strategii slovního nátlaku zvolil Paroubek. Ovšem v šachu v podobné situaci se nepokračuje ve hře, a zahájí se hra nová. Proč to nejde i teď? Socialisti mají příliš másla na hlavě, nemohou si dovolit opustit své funkce, všechno by se provalilo.

Vlali 8.8.2006 17:11

Mirek Dušín

Tak nám Tokeš napsal jaký je to prima kluk jak je hodnej a čestnej. Kdyby nebyl obklopen bratrstvem kočičí pracky (Tlustý, Langr, Němcová, Říman) málem by mu člověk uvěřil. Nevím zda se dvouměsíční úsilí opakováním já jsem vyhrál dejte mi vládu dá nazvat politickou prací jen mne (osobně) napadlo hnedle po volbách řek dejte mi důvěru a já vám dám předsedu parlamentu. No a socani mu řekli tůdle to my nechceme to by bylo moc laciný. Od té doby opakuje neustále to samé ale hlavní překážka je (světe div se) na druhé straně. Estli von nám Tokeš špatně neslyší.

Ladislav N. :-))) 8.8.2006 17:40

Re: Vlali

Dokud se ODS nezbaví "bratrstva kočičí pracky (Tlustý, Langr, Němcová, Říman)", budou voliči jako Vlali volit rudé bratrstvo (Paroubek, Sobotka, Škromach, Křeček,...).

Není nad voliče, kteří přesně vědí, co chtějí... ;-DR^

PRASÍ DENT 8.8.2006 20:37

Re: Re: Vlali

 Jsou také voliči, kteří vědí co nechtějí a těmto právě neumětelské vedení kLAUSOSTRANY VADÍ....

PRASÍ DENT 8.8.2006 21:00

Re: Re: Re: Vlali

 Pokud prolhaná kapří tlamička trpí svými průjmy a nechává na stole k nahlédnutí tajné dokumenty a troufá si na ministra vnitra, pak tedy potěš pánbůh....

obyčejný člověk 8.8.2006 21:59

Re: Re: Re: Re: Vlali

Opakujete stále stejný nesmysl. Už dávno se zjistilo, že ty dokumenty měli novináři před tím. Je třeba sendat růžové brýle a občas myslet tím, co máte na krku. Chápu, že v kotlině se toho moc nevymyslí;-D

vlasta232 8.8.2006 17:06

Pro pana Vízka

Užasný elaborát, jeden nesmysl vedle druhého. Ale konkrétně. Vám na Paroubkovi nevadí, že si první minutu po volbách přisvojil 26 mandátu komunistu vedených odporným udavačem Filipem-Falbrem. Nebo on již byl s komunisty domluven, že muže takto vystupovat? Bylo by to podivné, vždyt do poslední předvolební chvíle mluvil jinak. Pohoršujete se, že ODS jako vítěz voleb, si dovolila myslet, že muže sestavit vládu-užasná dedukce??? Pohoršuje Vás /sice nevím jak to tak jistě víte/ , že Ods sháněla jeden hlas v opozičním táboře. Budete mě umět vysvětlit, jak by to udělal Paroubek se svými 74 mandáty a plus26 komunistickými aby měl 101?? Ty Vaše efektně barevné bláboly mužete psát tak akorát pro hlupáky, kteří se třásli po přečtení nehorázné kampaně CSSD: ODS mínus, že by mohli přijít o své dávky a plný hrnec pod hubou. Na nevědomosti a v podstatě dobrém odhadu šibalu z CSSD, že tito lidé se nebudou namáhat přečíst si alespon to základní z programu ODS byla tato negativistická kampan postavena. Vaše odpověd by mne docela zajímala-děkuji

Radajan 8.8.2006 21:23

Re: Pro pana Vízka

I já se divím panu Vízkovi, že se snaží něco vysvětlit slušnými slovy a dejme tomu i s trochou znalosti problematiky, zdejším diskutérům. Je to zbytečné a mnohé to dráždí až k nepřítečnosti. V souvislosti s vaším příspěvkem (vlasta232) si maně vzpomínám na pořekadlo o různých druzích srážek a o té srážce nejhorší.

obyčejný člověk 8.8.2006 22:02

Re: Re: Pro pana Vízka

Pokud myslíte srážku s Paroubkem, tak to vám nezávidím.;-)

metud 8.8.2006 16:39

velka koalice

Neni Vam vsem divne, ze socani usty sveho guru,ale i v pruzkumech ver.mineni volaji tak vehementne az upenlive po VELKE koalici se svym uhlavnim nepritelem ODS ? A to prestoze ODS toto reseni odmita ? Kdyby Topolanek kyvl na velkou koalici a zemeteni afer pod stul byl by pro wwwracka konecne akceptovatelny ? Byl , ze ? Jste pruhledni jak celofan na tom vasem bramborovem salatu v hypermarketu, socani.

vlasta232 8.8.2006 16:44

Re: velka koalice

Podepisuji, každé Vaše slovo!! V případě pana Paroubka k jeho destruktivní politice: tady se již zdaleka nejedná o touze po moci. Panu Paroubkovi s jeho šibaly po boku jde o existenci, v pravém slova smyslu!!!

www racek 8.8.2006 16:46

Re: Re: velka koalice

nějak se nedaří, co, chlapci? to víte, když máte v čele toho chudáka  tokeše ... :-D moc se bavím. bezva. jen se vztekejte dál, tohle má paroub pevně v ruce.

mig 8.8.2006 17:23

Re: Re: Re: velka koalice

Kdo se, wwwracku, tady vzteká, jste Vy.  A to tak, že Vám u toho "tokeše" prskají sliny na monitor. Škoda, že to nevidíte. :-)) Ale chcete ještě velkou koalici, že ? Aby to tak nějak chllapci uplichtili, že ? Aby Vám pod prdýlkou ta státní židličku zůstala, že ?

mig 8.8.2006 17:31

Re: Re: Re: Re: velka koalice

Wwwracku, a jak dlouho máte vlastně ještě do důchodu, abychom my mladší věděli, jak dlouho to budeme muset vydržet s Vašima  socanama, než Vám v důchodu bude nějaký Paroubek lhostejný.Sedíte přeci na místě, kde teď berete státní paroubkovy peníze. Nebo to tak není ? :-))

www racek 8.8.2006 23:44

Re: Re: Re: Re: Re: velka koalice

milý chlapče, až dospěješ, možná se ti rozbřeskne, jaký jsi byl v mládí vůl.:-D:-D mám z tebe radost. krásně tě vytočit do invektiv.

ja copak, nedaří se? pán si nenakrad? aha, musíš počkat ...

Jan Hoblik 8.8.2006 16:35

Volna ODS

Nikdy jsem nevolil ODS, i kdyz jsem jednoznacne pravicovy volic. Musim rici, ze bych v pripadnych predcasnych volbach volil poprve ODS a to diky predsedovi Topolankovi, ktery me svym jednanim presvedcuje, ze se snazi delat politiku cestne.

Doporucil bych mu at necha Paroubkovi sanci dat dohromady vladu a pokud se mu to podari(nekteri zeleni se trhnou) bude za par let kazdemu jasne ze komunisty a CSSD je radno nevolit, protoze je to v podstate jeden spolek lidi, kteri nadrzuji tem kteri se vezou. Berou tem co pracuji a davaji tem co stoji s rukama slozenyma do klina.

www racek 8.8.2006 16:47

Re: Volna ODS

ty fakt pracuješ? ne?  to bych nevěřil ...

John 8.8.2006 22:19

Re: Re: Volna ODS

Nesmíš podle sebe soudit jiné.

Pavel 8.8.2006 21:26

Re: Volna ODS

Další 4 roky sockomunistů bych tedy nechtěl. Jenže předčasné volby Paroub nepřipustí. On dobře věděl, proč přirovnal ten volební den k únoru 48. Teď se mě to jeví jako komunistický puč - bude stále vládnout volby nevolby.

Ladislav N. 8.8.2006 16:18

Re: ...jak včas varoval šéf ČSSD Paroubek - si vítěz voleb "ani ruce neumyje"

On nás rudý Paroubek hlavně varoval před tím, že bude postupovat ruku v ruce s komunisty v KSČM, navzdory zákazu, který k politické spolupráci vydaly nejvyšší orgány ČSSD - karlovarský a bohumínský sjezd. Jak se s tím vyrovná morálně, neřeší. Vyřeší to slučovací sjezd KSČSSD...

F.Vízek 8.8.2006 16:51

Re: Re: ... Ladislave N.

Nebyl to Jiří Paroubek, kterému se podařilo letos  umenšit  KSČM dosud nevídaným způsobem,  když dokázal jejich voliče přetáhnout k ČSSD, to jest k Evropou plně akceptované demokratické straně ?  KSČM šla výrazně dolů a ČSSD - byť to na vítězství nestačilo - má více procent i více poslanců než měla před čtyřmi lety.  Nebo se nezasloužil šéf ČSSD, když při jeho nástupu měla tato strana pouhých 8 - 9% preferencí?  Ve volbách získala 32,32%. 

Váš panický patologický strach z komunistů je znakem důvěry v NATO a v EU ? Také v   sílu a pravdu konzervativních,  liberálních, republikánských, socialistických  - prostě demokratických idejí ?

Napište, co už od svého vzniku (r.1991) tato KSČM napáchala a jak se s její NEdemokratičností (zločinností) vyrovnává česká pravice. Uveďte například, kolik podání už dostaly české případně evropské soudy, aby tomu komunistickému řádění a běsnění, kterého jsme zřejmě v ČR svědky ,  konečně učinily přítrž ?  

Petr Kolar 8.8.2006 17:36

Re: Re: Re: ... Ladislave N.

Hele, dalsi privrzenec komunistu :)

Tady existuje takovej paradox:

1. KSC neni nebezpecna do okamziku kdy se dostane k moci.

2. A tim prave je KSC nebezpecna.

Ladislav N. :-))) 8.8.2006 17:47

Re: ...umenšit KSČM dosud nevídaným způsobem...

Ten způsob je opravdu "nevídaný". Komunistickou rétorikou a převzetím komunistické ideologie Paroubek zahájil cestu k vytvoření skutečné KSČSSD.

A vás se, Vízku, ptám: Na kdy plánujete slučovací sjezd a závěrečné usnesení, v němž se zruší platnost usnesení předchozích, t.j. o zákazu politické spolupráce s KSČm hovořících usnesení? Neříkalo se podobnému procesu "BOLŠEVIZACE sociální demokracie"? ;-P

zvědavec 8.8.2006 20:46

Re: Re: ...umenšit KSČM dosud nevídaným způsobem...

Vízek jako angažovaný svazák v té KSČ v šedesátých letech byl. Jenomže pak nestihnul po okupaci včas přerejdovat,  byl vyloučen a z místa učitele ZDŠ odejit do kamenolomu. Takže ze stranických školení má marxleninusmus dokonale zmáknutý.

F.Vízek 8.8.2006 16:12

Všechno se vším souvisí

Není pochyb, že měl hned po volbách nastat první ústavní krok, tj.  jmenování předsedy vlády, protože vítěz voleb byl jasný, nezpochybnitelný.  Další postup poté mohl probíhat přesně podle ducha i litery zákona se zcela jasnými termíny. Tím, že Klaus zopakoval "havlovskou metodu" a dal Topolánkovi jenom neurčité pověření k jednání o vládě, mu neublížil, ale naopak pomohl, protože  nabídl „nekonečně“ mnoho času.

Prezident zřejmě nepočítal s tím, že šéf ODS bude tak málo diplomatem a bude tak okázale a až urážlivě ignorovat stranu, která získala o 29 křesel více než komunisté, lidovci a zelení dohromady, stranu, bez které - jak včas varoval její šéf Paroubek - si vítěz voleb "ani ruce neumyje".  

K důvěře mezi hlavními rivaly nepřispěla naivní a průhledná snaha ODS „koupit si dušičku“  (zrádce, odrodilce), jak se to již dříve dvakrát podařilo (Wagner, Teplík). Reakce Paroubka musela být účinná, byť drsná: klub ČSSD hlasoval „nohama“, aby zběh nedostal šanci. 

Čeští novináři a zejména političtí komentátoři nemohou nevědět, že Jiří Paroubek nemá v náplni práce povinnost napomáhat za takových podmínek do premiérského křesla svému hlavnímu konkurentu a politickému rivalovi.  Slova a věty na adresu ČSSD o obstrukci, destrukci a blokaci  i nekonstruktivnosti je možné dennodenně říkat i psát – jak se děje v našich médiích – , ale jsou sotva korektní a sotva vystihují podstatu problému.  K účelovému vyvolání emocí však stačí.  Ke splnění tohoto cíle jde o postup vskutku účinný, jak ukázal poslední průzkum veřejného mínění. 

Mirek Šejna 8.8.2006 16:35

pane Vízku,

Slusí se ještě připomenout pár akcí:   Akce Kubice před volbami (dnes už vyšuměno do ztracena) - Povolební nátlakové demonstrace stoupenců ODS za odstoupení Paroubka (dnes už vyšuměno do ztracena) - Odmítnutí demise Paroubka poté, co přistoupil na výzvu, aby odstoupil (dnes se po něm demise chce znovu) - odmítnutí Topolánka omluvit se premiérovi za to, že ho nazval člověkem majícím kontakty na organizovaný zločin, atd, atd...

A tihle lidé, kteří do socanů kopali, kde mohli, dnes brečí nad tím, že jim Paroubek nechce zobat z ruky.