26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS nejenže topkovatí, ona hlavně blbne

Podle řady vyjádření jejích čelných představitelů, počínaje předsedou strany a konče komunálními politiky, se ODS mění ve stranu s podivným programem. Voliči jí také nepřibývají a ona chřadne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 12.12.2019 11:00

Doufám, že mandáty Trikolory se nezačnou při hlasování sčítat s hlasy ODS.

Výjimka jednou za rok možná. Na zákoně o začátku školního roku by se mohli shodnout.

J. Kudrnová 12.12.2019 10:28

Příspěvek přesně vyjadřuje stav této strany. Volič to nemá dnes jednoduché. Bohužel v té slavné opozici se těžko hledá něco rozumného. Blbnou jeden přes druhého.;-(

Š. Hašek 12.12.2019 11:03

"Volič" to měl vždy "jednodušší", pokud měl jen jednu možnost volby.

Jsem smířen. Vybírám z těch housek, co jsou na pultě.

J. Jurax 12.12.2019 18:45

Nicméně, mezi námi, pekař je břídil a neumětel, takže ty housky stojí za vyližkapsu ...

Š. Hašek 12.12.2019 19:43

Nehádám se.

Ale už třicet let ty housky dlabu, někdy odlamuji ze tří zároveň ...... pokud koupíte dobrou tlačenku, tak to jde.

J. Vlček 12.12.2019 9:52

Zfialovělá ODS se, zásluhou svého předsedy, stala impotentním uskupením lidí, bezradně přešlapujících na místě, bez jakéhokoliv nápadu jak dál, a čím zaujmout voliče.

Ze slušnosti a korektnosti si vytvořili posvátnou krávu a toho, kdo svojí invencí narušuje nedotnutelnost této krávy, je třeba bez milosti ze strany vyloučit. Mezi sebou naopak hýčkají hulváty, sprostě napadající prezidenta, nebo takové bulvární bohatýry, kteří se nebojí provokovat a urážet Rusko, neboť to se dnes nosí, to je v duchu současného vidění světa.

Škoda, že stejnou odvahu neprojevuje ODS vůči nesmyslné politice západních států, potažmo EU. Jak vidno, tímto směrem je ODS v předklonu, neboť tam je patrně vše v nejlepším pořádku, tam není co zlepšovat, odtud se musíme učit té správné demokracii.

Je smutný pohled na kdysi vedoucí stranu v naší zemi, jež se zabydlela v opozici, a i tady se nechává zastiňovat mládežnickými nováčky na politické scéně, kteří si říkají Piráti. Volit současnou ODS mohou ze zoufalství leda skalní nostalgici. Každý, kdo sleduje kroky této strany, se ji raději vyhne. [>-]

V. Heidlerová 12.12.2019 14:27

" Mezi sebou naopak hýčkají hulváty, sprostě napadající prezidenta", který je ve skutečnosti mezi hulváty králem. Člověče, vy vůbec nevnímáte chování a činy páně presidentovy?? President už napadl a urazil kdekoho, je alkoholik a trapná figura - nemluvte tedy o provazu v domě oběšencově. Někdy je lépe mlčet.

T. Hraj 12.12.2019 14:52

Ne že by se nedalo celkem souhlasit s Vaší charakteristikou Zemana. Možná Vám ale ušlo, že jeho si ODS nijak nehýčká, neb není jejím členem (na rozdíl od toho poslance, který Zemana (a s tím i prezidentský úřad jako takový) vulgárně urážel).

Neboli vnášíte kozu do debaty o vozu.

V. Heidlerová 12.12.2019 18:28

Zeman a prezidentský úřad nejsou totéž. Zeman znesvětil tento post, takže částí veřejnosti není brán jako osoba hodná zastávat tuto funkci. To, že byl zvolen nepříliš přesvědčivou většinou, je jen důkazem, jak je náš národ zproletarizovaný a posovětštěný. Zeman není můj prezident a stydím se za něho. Nemohu za to, že mi přísná kritika méně významných funkcionářů vyvolává asociace právě na MZ. Pan Novotný v této zemi nevytvořil prostředí, kde je dovoleno téměř vše, neb to předvádí bez ostychu sama hlava státu. Padni komu padni - ne koza o vozu.

T. Hraj 12.12.2019 19:30

O Zemanovi polemizovat nechci (Drahoš by byl sice kultivovanější, ale mnohem, mnohem horší prezident pro ČR).

Autor článku zde ale nekritizuje vulgaritu jako takovou, ale nekonzistentní postoj ODS k vulgaritě ve vlastních řadách. Proto je poznámka o Zemanovi irelevantní (o koze).

Š. Hašek 12.12.2019 15:23

Zatím jsem si moc nevšiml, že by president nějak moc urážel. Já se rozhodně necítím být ve Vaší množině "kdekoho uraženého".

1. Charakterizoval podivné ženštiny z umělecké skupiny s názvem (lidovým, používaným i frekventanty mateřských škol tedy nevinnými dítkami) - s názvem dámského přirození.

2. Charakterizoval uměleckou skupinu střihačů látek, která si říká Ztohoven. Velice mírně, až stydlivě.

3. Charakterizoval velice jemně novináře, který v roce 1938 "snil" o hospodářské spolupráci s Třetí Říší. S nadhledem, na dotaz novináře.

4. Charakterizoval velice jemně šéfa BIS (s úřednickou kvalifikací) - jako hračičku za moje daně. President používá vhodně výrazy košaté češtiny. Na dotaz novináře.

5. Viz Gaussova křivka četnosti, co se Vám nelíbí, Znáte ji?

6. ........ Ehm. Co tam máte dál?

Nemám nikterak problém s jazykem a činností obecně současného presidenta ČR. Byli i jiní presidenti .....

J. Kanioková 12.12.2019 15:49

R^R^R^

J. Tulejová 12.12.2019 16:14

Pane Hašku, všechna čest. Děkuji.

J. Vlček 12.12.2019 16:23

Pane Hašku, přesná a vyčerpávající odpověď paní Heidlerové, která neopomene se při každé příležitosti otřít o prezidenta, ale sprosté bulvární hovado jí nevadí, v tom se vzhlíží. Typická představitelka chvilkařů s jejich pravdou a láskou. ;-O

V. Halašta 12.12.2019 16:40

1) Ve slušné rodině by frekventant mateřské školy při použití takového výrazu byl okamžiteě náležtě vychováván.

3) To je už sprostá lež.

4) Nic necharakterizoval, vyjádřil svůj názor stylem neodpovídajícím ústavní funkci, kterou zastává ale odpovídajícímu jeho vlastnostem.

Všechny uvedené "argumenty" nejsou argumenty ale (vyjma bodu 3) subjektivní názory. Jiní mají ty názory jiné. Nic víc.

J. Vlček 12.12.2019 17:02

Pane Halašto, objektivita vašich názorů je dána tím, že jsou vaše, nebo snad paní Heidlerové? Že by snad objektivitu rozdávali na srazech chvilkařů? Každopádně jiní mají názory jiné, v tom se nemýlíte. :-)

V. Halašta 12.12.2019 17:04

Já snad někde označuji své názory za objektivní?

J. Vlček 12.12.2019 17:41

Každopádně vaše názory jsou stejně subjektivní jako názory každého z nás. Není třeba to tudíž zdůrazňovat. Shodujeme se v tom, že jiní mají názory jiné. Není toto uspokojivý závěr? ;-)

V. Halašta 12.12.2019 21:45

Uspokojivý závěr by byl, že jste svým útokem na mě trefil kozla.

P. Spáčil 12.12.2019 22:38

Když se cítíte jako kozel, proč ne. :-)

Š. Hašek 12.12.2019 18:06

1. Já jsem netvrdil, že otec dítka ze slušné rodiny nebude/nemá/nesmí reagovat na "dospělácké výrazy" čtyřleté slečny/machra LEGOstavebnicového. Jen mám dojem, že drakonické tresty "za kecy pětiletého jsou hloupé". Můj otec se v tomto mém věku zaměřil na čištění zubů, zdravení sousedek, malinko dát dohromady to dloubání se v nose, ........ opravil, abych nechodil jak utrženej vod řetězu ..... tehdejší soužky učitelky ani denní ptákoviny neříkaly rodičům, byly ve službě!

2. Pan president se zmínil o umělcích s nůžkami, kteří neumějí nic jiného.

4. Chápete možnost nechat na presidentovi vyjádřit skutečnosti po svém? Nebo se má vždy zeptat vrátného v sekretariátu strany STAN?

Dále předpokládám, že s mými argumenty - Vámi ponechanými bez komentáře - souhlasíte. Aspoň malinko. Hodnotím kladně. Někteří neargumentují, hned ale opilecky krafají.

V. Halašta 12.12.2019 21:53

1) Vy jste tvrdil, že používání takových výrazů je normální (a tedy běžně tolerované) i u frekventatntů mateřských škol. Děkuji, že jste změnil názor a dal mi za pravdu.

3) Také předpokládám, že s mým tvrzením v tomto bodě - vámi ponechaným bez komentáře - souhlasíte. Děkuji za potvrzení toho, že ste uvedl sprostou lež.

Nekomentované body komentuji celkově - jde o subjektivní názory.

Š. Hašek 12.12.2019 23:26

Překrucujete. Já zapomněl a špatně Vás pochopil.

3. Nechtěně jste na sebe práskl, že jste ledabyle četl Peroutku. Minimálně jste vynechal asi tři důležité články roku z 1938. Temata: Židé, Třetí Říše. President Miloš Zeman je podstatně pozornější a důkladnější čtenář jak Vy. Nečetl jste a kecáte. Kecáte o lži.

V. Halašta 13.12.2019 9:45

Zeman je tak pozorný čtenář, že Ovčáček hledá dodnes ;)

Ne, Zeman není pozorný čtenář ale lhář. A v také.

A. Reček 12.12.2019 16:27

Máte pravdu R^R^

J. Kanioková 12.12.2019 15:42

Naprostý souhlas ! R^

V. Církva 12.12.2019 8:05

Proč volí lidé ODS? Má na patách kmotrovskou historii, Langera, Nečase řízeného přes Nagyovou Rittigem, Topolánka Dalíkem, který říkal, že Lisabonská smlouva je blbost, ale podepsat se to musí. Po převratu sice hospodářskou kriminalitu nešlo úplně zarazit, ani kdyby ODS řídily Chvilky pro demokracii, ale prostě ti co kradli, byli s ODS silně spojení. Co se týká současnosti. Fiala ODS přímo od kmotrů nevyčistil, ti buď jako krysy opustili loď nebo se schovali jak Borelióza, přesto tam teď viditelní moc nejsou. Přesto je Fiala zdá se člověk, který se nepohybuje mimo zákon a nekrade. V době kdy rudí modernisté zprivatizovali dogmatické náboženství bez Boha - globální oteplování, tlačí multikulturalismus, homosexualismu, gendrismus, zkrátka jasně rozvrací západní společnost a rozumní lidé zoufale hledají někoho, kdo se tomu politicky nekorektně postaví, je ODS politicko korektní strana která je odvážná jen když bojuje minulé války proti Rusku.

Proč takovou stranu volit opravdu nechápu. Možná že chtějí zjednodušit podnikatelskou byrokracii. Možná chtějí levičáky porazit trpělivostí a důsledností. Pokud za střízlivou pravici považujeme politickou korektnost ODS, pak si myslím, že je to spíš cesta appeassementem do pekel. Problém dnešního světa je, že proti stále agresívnějším modernistům leží (a spí) mlčící většina a ospalé kdysipravicové strany s modernistickou agendou.

Lidi braňte se!

V. Povolný 12.12.2019 9:44

ODS se pod vedením slušného a seriózního, nicméně nudného a nezajímavého profesora Fialy změnila na "stranu mírného pokroku v mezích zákona". Tento vtipný Haškův název na ODS sedí. Skutečné pravicové strany buďto chybí nebo se pohybují pod hranicí volitelnosti. Bránil bych se, ale nevím jak.

P. Staronový 12.12.2019 11:02

Proč volí lidé ODS? Nejspíš proto, že nic jiného a lepšího není. Svobodní prakticky zmizeli a zbytek je buďto naprosto marginální, zelený, hujerský nebo socanský, občas i několik charakteristik dohromady.

O SPD zatím nejsem schopen uvažovat a u Trikolory uvidím, něco by šlo, něco se mi nelíbí.

J. Vlček 12.12.2019 17:22

Jste nostalgik v zoufalé situaci, pokud nic lepšího než ODS není. Tu "nejlepší" ODS odstavilo od žlabu po zásluze ANO. V čem je současná ODS lepší než ANO? Leda v korektnosti a servilnosti k EU. Voličům nabízí jen prázdné fráze. Jinak je ochotná se pachtovat s každým podvraťákem, který by jí pomohl zpátky ke kormidlu. Taková je ta vaše nejlepší ODS. [>-]