16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS na rozcestí

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fafa 9.12.2006 19:57

To FS

A co treba sveho poslance zadat, aby se snizily dane a vy uz si v obci postavite hriste za vlastni penize? Za podstatne snizeni dani bych snad tem poslancum 10 procent usetrene castky i nabidnul.

kamil 8.12.2006 19:27

pane klíči-bůh nás ochranuj před vědátory vašeho typu-vítěz bere vše-to dokážu pochopit-co však může brát ods-nic-musí jednat-vaše rady nejsou k ničemu

FS 8.12.2006 18:46

Re: No to je tedy silne kafe.

A jak to vypadá s patem v Holandsku?

jirka.s. 8.12.2006 18:41

Re: citace lejna, který sežral své vlastní!

"Podle Hnyka je možná rudochem i současný ruský majitel londýnského Arsenálu"

Špitni nám to sladké tajemství, lejno, copak asi jsi ty v té "tvé"obskurní firmě, kde ti svěří k použití maximálně 15 000 Kč? Asi znají tvé "schopnosti" lépe než kdo jiný, že?

KARTA 8.12.2006 18:21

Re: Re: Re: Re: Re: Jako v té písničce: Should I stay or should I go?

Vidím celý problém naší politiky v tom, že hlavní politické strany a jejich fanatičtí příslušníci , nemají žádný pojem o tom co je to demokracie a mají ji jen plná ústa. Ve skutečnosti chtějí vytvářet své strany jim vžitou komunistickou metodou jedné vládnoucí strany s likvidací všech, kteří mají jenom trochu jiný názor. Dovedopu poslouchat jen to svoje božtvo a vůbec jim nebude vadit, když se bude krást podvádět, nedodržovat ústava  atd - všechno co jsme zažili za komunistů. Naslouchat i názorům druhých, kteří nemají být nepřátelé, ale soupeři, pro tyto totalitně sfanatizované  stranické poskoky je   něco tak vzdáleného jako cesta na měsíc.Budou se tak dlouho hádat o tom kdo znich je větší pitomec až zase jim začnou vládnout komoušové. Vlastně oni si nic jiného nezaslouží! Proč ale na to mají doplatit i ti rozumní!  To už by se v USA kde mají léta jen dvě strany , museli všichni dávno vymlátit. Ono se u nás zase tolik nezmění pokud bude vládnout ODS nebo ČSSD  či dohromady v celku víc peněz na útratu mít nebudou. Pokud zůstane v opozici jen KSČm tak se nechci dožít výsledků jejic počtu hlasů v  některých příštích volbách. To ale zřejmě dnešní jen toužící po korýtkách nezajímá! To si říkají politici. Tak páni soudruzi pozor! vezměte konečně rozum do hrsti!

L'ego 8.12.2006 18:15

No to je tedy silne kafe.

Myslel jsem si, ze vety "Potvrzuje se pozice České republiky obecně jako země rozpolcené mezi příslušností k Západu a sounáležitostí se Slovany. Do sporu se dostává západní racionalismus a pragmatické uvažování a slovanská horkokrevnost a hlas spíše citu." predstavuji u autora pouhou retorickou figuru, ale posledni odstavec se zda ukazovat, ze tak tento clovek opravdu uvazuje.

Proboha - ! Mame tu zacatek 21. a nikoliv konec 18. stoleti! Zkuste prosim trochu samostatne premyslet!

jirka.s. 8.12.2006 16:46

Re: Re: Re: Re: Re: Jako v té písničce: Should I stay or should I go?

Omlouvám se: " z plných plic"

jirka.s. 8.12.2006 16:44

Re: Re: Re: Re: Jako v té písničce: Should I stay or should I go?

Ano, že komunisté sedí v parlamentu, to je skutečně vrchol problému.Ovšem tento problém já spatřuji v tom, že to v podstatě nikomu nevadí. A to nejen Vondruška v parlamentu, ale i bývalý či současný komouš třeba vedle v kanceláři nebo na úřadě, kterého každý poníženě prosí o kýžené razítko místo toho, aby na celý ten úřad řval s plných plic, co to tam sedí za sv*ni. Pokud každý slušný člověk na ně nebude dennodenně upozorňovat, co jsou to za kanálie a kde všude jsou rozlezlí, nikdy se toho marastu nezbavíme. Je ovšem faktem, že pomalu začínám být velmi skeptický vzhledem k počtu zmiňovaných slušných lidí. Dnes vadí typickému českému občánkovi daleko víc, když  nedostane v hypernově CD-rekordér v akci než Vondruška v parlamentu.

Příznačné je, když mi patnáctiletý vnuk na mé líčení estébáckých praktik odpoví: "A nevymýšlíš si, dědo?" Co na to říct, když se jeho bývalé učitelce do dneška příčí oslovení "paní učitelko"?

jirka.s. 8.12.2006 16:22

Re: Re: Re: Re: Jako v té písničce: Should I stay or should I go?

A to jako kdo? Komupak je tento dotaz adresován? Pokud se snad ptáš mne, radím ti, raději neodpovídej, protože z mé následné odpovědi by Aston dostal infarkt.

Hipik - pravicovy recidivista 8.12.2006 14:59

Re: Houby s octem ! ODS má být řádnou reprezentantkou kompozitivní teorie !

a vo vo vo vo tom to je ;-D;-D;-D

Ladislav N. :-))) 8.12.2006 14:50

Re: Houby s octem ! ODS má být řádnou reprezentantkou kompozitivní teorie !

 ;-D

Marie Dubanová 8.12.2006 14:44

rozcestí, ne naše lhostejnost

ale to je omyl, kdyby tady byla "nějaká slovanská horkokrevnost", tak bychom byli "dávno na ulici", - máme na to, dle Ústavy právo -  a ten jeden jedinný člověk by si nedovolil  - s námi se všemi "takto nezodpovědně šest měsíců,mávat", - ale my nejsme "horkokrevní", ale bohužel příliš lhostejní, proto nemáme vládu a jeden jedinný člověk se nás pokouší vrátit zpět - před rok 1989.. a protože jsme lhostejní, tak jsme si toho snad ani neráčili všimnout.......

Kajan 8.12.2006 14:41

Houby s octem ! ODS má být řádnou reprezentantkou kompozitivní teorie !

Jenže to byste, pane autore, musel vědět co je to !!! Dzp.

František I. 8.12.2006 14:24

Re: IQ < 100 ?

To jako bydlíte kde? Sockomunismus je v této republice přítomný na každém kroku. My se na něj nemůžeme vymlouvat. My s ním a s jeho nositeli musíme bojovat. Alespoň slovně.

František I. 8.12.2006 14:20

Re: hmm, taky se mi to zdá jako objev roku

Proč si myslíte, že evropské hodnoty musí být zrovínka vaše ausgerechnet sockomunistické? Tedy asi nějak:"Když to říkám já, tak to musí být pravda!"?

PRASI DENT 8.12.2006 14:06

Re: Re: Re: Pane "výkonný redaktore",

 To kLausovské jaro,léto podzim se bude držet do Vánoc....

ZIMA MÁ RECHT ale to kLAUSOVS 8.12.2006 14:03

Re: Re: Pane "výkonný redaktore",

P 8.12.2006 14:00

Re: Re: Pane "výkonný redaktore",

Vocílka 8.12.2006 13:59

Re: Re: Re: Jako v té písničce: Should I stay or should I go?

A proč je volíte?

třetí 8.12.2006 13:15

Re: Pane "výkonný redaktore",

I já souhlasím. Je to s námi jako v tom vtipu : odvolávaný ředitel dává svému nástupci tři obálky s radou. Až nebudeš vědět kudy kam, otevři obálku. Za čas nový říďa opravdu neví co dělat i otevře obálku. V ní stojí : sveď  to na svého předchůdce. I stalo se, za všechny nedostatky může můj předchůdce, hlásá nový ředitel. A lidé se nechají přemluvit a trpí dál. Za čas musí ale otevřít obálku druhou : sveď všechno na své spolupracovníky, zní druhá rada. Opět tak učiní a ejhle, krize je zažehnána. Leč po nějakém čase je opět v úzkých. I otevře třetí obálku a tam je napsáno : "napiš tři obálky "... V naší republice mi to připadá, že jsme před otevřením třetí obálky.

Tomas 8.12.2006 13:01

Re: Re: Re: Jako v té písničce: Should I stay or should I go?

Ne že bych takové řešení odmítal - ovšem to, že komunisté sedí v parlamentu je jen vrchol problému  "Komunisté kolem nás" nebo taky komunisté v nás, není liž pravda? Ostatně Paroubkovy námluvy s komunisty nejsou výsledkem politického pragmatismu jak se často tvrdí - prostě jejich a Paroubkovy pohledy na svět jsou si velice blízké.

Také bych řekl, že sice slýcháme a mluvíme o zápasu, který se vede o budoucnost (reformy/nereformy...), ale jde v zásadě o zápas o minulost, resp. o její výklad. Prostě, komunisté se oklepali a jejich vina se bude dál a dál rozmělňovat až vlastně přestane být jasné, co že bylo na tom komunismu (socialismu - tak se to totiž oficiálně jmenovalo) tak špatného. To ovšem bude na druhou stranu konec komunistické strany... Do té doby tady bude prostě skrytá či otevřená komunistickosocialistická koalice KSČSSD.

PROROK ELIÁŠ 8.12.2006 12:59

Re: Re: Jako v té písničce: Should I stay or should I go?

 Tak dlouho pseudpravicová Klausostrana dávala do spojitosti komunisty se socialisty a proti těmto setrvale mobilizovala - až se jí podařilo je dát pěkně dokupy....

ok 8.12.2006 12:54

IQ < 100 ?

Je fakt, ze ten totalni nedostatek smyslu pro pravidla, chaotstvi, neschopnost nadhledu, spolehani na osobni vazby namisto spoluprace v ramci definovaneho systemu jsou dost napadne - vastne cim dal napadnejsi. Dnes uz se na komunismus vymlouvat nemuzeme. Ten amatersky pristup a neschopnost videt realitu mi silne pripomina belohorskou revoltu.

Ze by prumerne IQ < 100 ?

www racek 8.12.2006 12:44

hmm, taky se mi to zdá jako objev roku

pán objevil ameriku. asi tak 600 let after...

tedy, že by zrovna ty pravicové hodnoty ods byly totožné s těmi evropskými ... :-D 

svet 8.12.2006 11:51

Re: huhu, máte v tom

Něco cizích slov, nicméně se zdá, že víte, o čem mluvíte. Pokud rozumim správně souhlasím.

Richard 8.12.2006 11:47

Opravdu dobrá rada

JEN JEŠTĚ, BABO, PORAĎ, JAK TO UDĚLAT S PAROUBKEM V ZÁDECH.

jirka.s. 8.12.2006 11:46

Re: Re: Re: Přemku,

Henry Noris! Rusák jak poleno, že?

Mirek Šejna 8.12.2006 11:45

citace jirky s. který opravuje jiné

"Jakpak se asi jmenuje ten rusák, co podle tebe "vlastní" londýnský Arsenál? Manažerem klubu je jakýsi Arsen Wenger, to ale asi nevypadá na ruské jméno, že? .... Pro tvou informaci (i když tu asi už nebudeš schopen vstřebat), rusák vlastní naprosto jiný londýnský klub a je to CHELSEA. " konec citátu jistého jirky s.

Nauč se rozlišovat mezi manažerem a majitelem. Pak opravuj jiné.

M. Zima 8.12.2006 11:43

huhu, máte v tom

silný zmatek, nebo asi lépe řečeno "česky jasno". Proto s Vámi není diskuse možná.

Mirek Šejna 8.12.2006 11:33

Re: Re: Přemku,

Majitel Arsenalu sir Henry Norris. Ruského majitele má londýnská Chelsea (Abramovič)