28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS na koronavirovém scestí

Občanská demokratická strana podlehla vábení koronavirové krize a rozhodla se tvrdě zaútočit na Andreje Babiše. Nepovažuji tuto politiku za hodnou formátu někdejší vládní strany, naopak jako cestu do úplné bezvýznamnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 21.3.2020 13:00

Ale kdo by mu tam potom zbyl? Uměl by se však domluvit s Babišem...

L. Netolická 21.3.2020 13:09

A šel by s Babišem dělat levicovou politiku, že p. Čermáku.

R. Oswald 21.3.2020 13:20

To naskočení ODS do zeleného expresu je významným znakem pravicového směřování....

P. Götze 21.3.2020 13:50

pani Netolicka, vsichni dobre vedi, ze Babis neni pravoleve nijak ukotven, ten si dela politiku podle toho, s kym ji dela. Ze ho CSSD a ticha podpora komunistu tahne nalevi, to je holy fakt, nicmene je treba si uvedomit, ze ODS by je ve vlade zase tahla rekneme napravo. Takova je hola realita. Proste vysledkem jednani ODS je, ze ODS zapricinila vyrazne odchyleni doleva. Protoze ve finale mne osobne je uplne jedno, jestli je tam Pepa nebo Karel, ale co ta vlada dela! A tak nejak predpokladam, ze vlada oprena o ODS by byla pravicovejsi, nez vlada oprena o komunisty. Tak jednoduche to je, ODS proste uprednostnila vlastni zajem nad zajmem celku. Neodpustitelne.

J. Chaloupka 21.3.2020 15:34

Souhlasím. Navíc kdyby ODS někdy sestavovala vládu, tak Fiala a Kupka by byli první, kterých by se zbavila. I z toho důvodu je nevolitelná.

L. Netolická 21.3.2020 23:43

ODS je vinna, že Babiš dělá levicovou politiku?! Babiš upřednostnil svůj zájem za každou cenu vládnout, i kdyby to bylo s komunisty a Okamurovci.On je pro pravici nepřijatelný partner, už kvůli obvinění ze závažného trestného činu. Každá politická strana chce vládnout, ale ne každá za každou cenu jako Babiš.

V. Pavelka 21.3.2020 15:40

Při vší úctě k p.Klausovi,moc se nezajímal o to co vyvádějí jeho melodyboys ,Hřebíček ,Langer,Bém atd.za nimi byly hromady miliard do kapes ,jen Blanku", postavily za cenu dvou tunelů ,jo Praha v rukou ODS to byl Klondajk ,to byl vývar ,prodávaly Šmelili obecní byty po celé republice atd...A za operetním chlapákem Fialou přešlapují výběrčí prebend a čekají na startovní čáře.

J. Hanzlík 21.3.2020 11:45

Trefný rozbor politické skluzavky ODS. Předseda této strany dlouhodobě setrvává na kolovrátkové anti-Babišovské umanutosti. Systematická opozičně politická destrukce vázaná na jednu osobu je směšná a hodí se spíše do politického spektra vlevo. Požívá ve straně nepochopitelnou autoritu, ač dokazuje svoji vnější politickou neschopnost. Podlehnutí koronavirovému vábení je jen další zoufalý pokus této nevýrazné osobnosti jak získat nějaké politické body v pozornosti voličské veřejnosti.

Jsme svědky fenoménu, kdy vnitřní konsolidace strany je nadhodnocena a zaměňována za vnější politický úspěch. Pravicová pozice bez rozhodné dávky konzervatismu a tvrdé konstruktivní kritiky levicové politiky je nemožná. Mají smůlu, politicky silná témata jim sebralo univerzálně „podnikatelské“ a současně neideologické ANO, které je korigováno (vydíráno) spolupracující levicí.

M. Šejna 21.3.2020 11:41

U ODS a dalších pseudopravicových stran bych očekával, že svým voličům oznámí, aby se postarali sami o sebe a nespoléhali na stát.

Místo toho řvou, že stát není schopen nakoupit lidem zdravotnický materiál.

V krizi poznáte, jak pravicové jsou naše "pravicové" strany. Pochopil bych, kdyby jednali s vládou o finanční kompenzaci pro podnikatele za omezení jejich podnikání. Ale nadávaní na vládu, že nezajistila "pravicovému obyvatelstvu" roušky, je výrazně levicový populismus.

V. Čermák 21.3.2020 11:51

1***

I. Schlägel 21.3.2020 11:52

Vtip je v tom, že právě vláda na sebe vzala tu zodpovědnost opatřit lidem roušky a fakticky firmám schopným vyrábět zakázala tento materiál prodávat mimo státní organizaci. Nekritizuji vládu za neschopnost mít na skladě roušky pro 10 mio občanů, ale za neschopnost mít několik desítek tisíc respirátorů a roušek v permanentní pohotovosti minimálně pro zdravotníky. Kritizuji ji za její neschopnost opatřit si relevantní informace, co má a nemá skladem. Proč včas nejednal ústřední krizový štáb? Hlavně že koalice v lednu efektivně zamázla parlamentní diskuzi na toto téma. Naštěstí je Bureš připraven rozvážet neexistující roušky po republice. To se máme.

V. Čermák 21.3.2020 13:03

Dlší Generál po boji?

I. Schlägel 21.3.2020 13:20

Ano, často až v boji se ukáže, jak je nebo není systém připraven. A pokud není, je třeba na to poukázat. Na průběžnou železnou zásobu pro zdravotníky snad není boje potřeba. To je naprosto základní věc stejně jako plné zásobníky pro těch pár našich bojeschopných vojáků ještě před střelbou. Říká se tomu prevence.

V. Čermák 21.3.2020 18:48

No a nebylo by lépe počkat, Jak bude v ĆR pandémie probíhat až do jejího ukončení a srovnat to s průběhem v jiných zemích světa? Teprve potom se pozná která vláda si počínala lépe a která hůře, včetně té naší, Babišovi. Ale vy už teď Prevetivně víte, že Babiš to dělá špatně, že? Měl by rezignovat?

V. Pavelka 21.3.2020 16:00

Kdyby to vedla ODS, měla by stejný problém s prostředky jako má Koalice,možná horší, protože by to měla zapaplaný u Čínanů a ti by je mohli podezírat že Kalousek patří k nim s tou vlajkou Tibetu..

Š. Hašek 21.3.2020 11:56

Přesné!

A. Nový 21.3.2020 12:22

Šejno, vylezte z řiti Babiše a sdělte, kde jsou ke koupi ony prostředky, které Babiš sliboval osobně rozvážet. :-))

V. Čermák 21.3.2020 12:56

Vy si neumíte bez státu poradit sám? Že by levicový řitník natahující ruku ke státu?

A. Nový 21.3.2020 13:09

Šachystoši, proč stále dokazujete, že jste blb? :-))

L. Novák 22.3.2020 12:00

Má to v genech... Blbtoš. :-D

L. Netolická 21.3.2020 12:23

Pane Šejno, copak je ale úkolem vlády? V první řadě zajistit lidem ochranné prostředky a zde vláda totálně selhala! Odmítli na konci ledna opozici, když chtěla v parlamentu o tom jednat a lhali, že mají všeho dostatek.Babiš nařídil centrální nákup a už bylo pozdě. A co dělá opozice? Předkládá návrhy a Havlíček s Babišem je vetují. Opozice samozřejmě tlačí vládu, aby pomohla podnikatelům a neukládala jim další povinnosti, např. EET. To jste si nevšiml.Jen hrr na opozici, ta za vše může.

R. Oswald 21.3.2020 12:35

V tom případě, ale selhaly všechny vlády. Kdyby ne, někde by ty ochranné pomůcky měly být. Pro všechny, ale stejně nikdy nebudou s jedno jestli respirátory nebo protiletecké úkryty....

V. Kain 21.3.2020 12:50

Kryty.

R. Oswald 21.3.2020 13:02

Kryty

L. Netolická 21.3.2020 13:16

Tato vláda na to byla upozorňována opozicí a vysmívala se tomu. Měla už mnohem dříve reagovat. Právě tak měli být lidé testováni v mnohem masívnějším měřítku. Také vláda neměla nechat Babiše, aby vše řídil sám a honil si politické body a měla ustavit krizový štáb. Jenomže všichni se Babiše bojí a potom to u nás takto vypadá.

R. Oswald 21.3.2020 13:41

Po vyhlášení krizového stavu se objevilo hodně specialistů na krízové řízení. Křízový štáb je pracovní orgán vlády k řešení krizových situací. Tečka. Teď už teda je zřízen. Všechno je zalité sluncemtohoto orgánu.

V. Kučer 21.3.2020 22:06

Stát je organizované násilí. Vznikl proto aby zajistil bezpečnost. To že zajišťuje lidem ochranné prostředky je samozřejmě v pořádku a vláda v tom neselhala. Určitě ne totálně. Opozice bojuje o pozice.

V. Kain 21.3.2020 12:48

Ono by úplně stačilo říci pravdu a ne lhát jako cikán.Meldovat v televizi,že jsme připraveni a roušek je dost aby se záhy ukázalo že je to lež jako věž,tak to je na demisi ministra zdravotnictví.

J. Kulheim 21.3.2020 13:34

"Podáváme vládě pomocnou ruku a navrhujeme konkrétní řešení krize."

Petr Fiala od počátku vyzýval k podpoře rozumných vládních opatření, ale zároveň kritizoval kroky vlády, kdy místo odborného postupu šlo spíše o PR Andreje Babiše na úkor nás všech a vysvětloval důvody pro významnou podporu ekonomiky.

- lednu jsme upozorňovali na riziko a ptali se ministerstva zdravotnictví na dostatek ochranných pomůcek.-Už od minulého týdne upozorňujeme na budoucí problém v oblasti ekonomiky. Aby celou krizi ustála v rámci možností, musíme i na tuto oblast intenzivně myslet a přicházet s řešeními.

F. Kusák 21.3.2020 11:00

Přál bych si, aby některý z politiků, tedy těch pravicových a konzervativních, řekl:"každý z vás máte především odpovědnost za sebe a své blízké, pomáhat těm, kteří to nezvládají. Také za to, aby výsledek vaší profesionální činnosti byl co nejlepší. Respektujte ty, kteří odpovídají za veřejný stav věcí. Jinou možnost stejně nemáte. A místo mlácení prázdné slámy, raději něco konkrétního udělejte". Dost lidí se takto chová, a těm fandím, ostatní se propadají do bezvýznamnosti.