29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JardaB 18.5.2009 14:31

Re: Našel jsem podobný Urbanův demagogický článek v LN

Ladislave,obvykle s Vámi souhlasím.Teď však né.Teď je dluh obrovský,ale přesto je mnoho těch,co se dlužníků jako chudáků zastává.Představte si,že by starostka reagovala stejně jako teď ,při cca desetině dnešních dluhů.To by byl teprve  řev.Pravdou je,zbabělost české politiky.V tom máte pravdu.Jak byste sám zakročil proti neplatičům?Ono je za současné situace opravdu těžké najít nějaké řešení.Pokus sami Romové nebudou mít potřebu se změnit,tak je jakákoliv snaha  o změnu ze strany majority předem zbytečná.Pokud sami nebudou chtít pro své děti lepší vzdělání,situace se nezmění.Na rodičích také záleží,aby děti před vstupem do první třídy neměly znalosti pouze na školu zvláštní.Toto platí pro všechny rodiče né jen pro Rómy.

Ladislav N 18.5.2009 16:49

Re: Našel jsem podobný Urbanův demagogický článek v LN

Starostka v ČT vysvětlovala, že se věci táhnou m.j. díky lhůtám soudů, které si dávají k vyřízení kauz jednotlivých dlužníků. Doporučuji archiv ČT (pořad Máte slovo) a poslechnout si celý pořad o této problematice. Urban tam jenom blekotal nesmysly.

PetrN 18.5.2009 11:33

Autor je lhář a propagandista

Autor není historik a publicista, autor je lhář a propagandista... (Y) Kdy se, lháři a propagandisto, konečně omluvíte za své lži a nechutnou propagandu v konfliktu v bývalé Jugo? Rv

Richard III. 18.5.2009 10:39

Obhájce starých "pořádků"

Vždy, když se objeví člověk, který by mohl něco podstatného změnit k lepšímu, vyrojí se tito "obhájci práva a mravnosti" s pochybnými obviněními. Ve skutečnosti jim nejde o nic jiného, než o uchování starých "pořádků", které jim vyhovují. Autor zjevně patří mezi ně.

L.cedar 18.5.2009 10:38

Ztráta rozumu

Pane Urban,

nemohl byste se zabývat něčím rozumnějším, než si hojit svou nedoceněnost a uraženou ješitnost; mimochodem to, co jste předvedl v "debatě" u dryáčnice Jílkové opravdu překonalo veškerá očekávání...

chk 18.5.2009 10:30

Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

...a v lokální politice, zvláště na radniccích ovládaných ODS, jistě snadno pochopí, že článek je jen slabý odvar skutečnosti.

Lidi jako je Ladislav N bych raději poprosil, aby se na to Kamencové jezero nejdříve zajeli podívat a sehnali si nějaké informace. Pořad Reportéři tady strefil hřebíček na hlavičku. Připad Zoopark je to samé v bledě růžovém. Tam se povedlo téměř z ničeho vydupat ze země fungující velmi netradiční ZOO, ale protože jeho ředitel byl v jiné politické straně (a teď je úplně jedno jaké, abyste mě tady hned neškatulkovali jako straníka - nejsem), bylo třeba ho zničit.

K těm nedoplatkům: Před několika lety prošel nenápadně sněmovnou zákon (a mám pocit, že ho měla na svědomí "sociální" ČSSD, ale nejsem si jist), že pronajímatel bytu není povinen vás vůbec upozorňovat na váš nedoplatek. Ale pak si může za x let vybrat nájemné i s penále. Toto penále je opravdu drastické, mnohokrát převyšuje hodnotu dluhu (lépe řečeno jeho progrese je o mnoho řádů větší). Tohle je věc, která může negativně postihnout i průměrnou slušnou rodinu bydlící v nájemním bytě, které jednou vynechá SIPO a následné penále položí rodinný rozpočet.

Jinak problémy s nepřizpůsobivými občany, většinou Romy (ale divili byste se, jak mezi "nepřizpůsobivými" přibývá Čechů), jsou výsledkem dlouhodobě neřešených vztahů a sestěhovávání do ghett. Takže jak Čunek, tak Řápková problém nejprve pomáhali vytvářet (a nebylo to asi zadarmo), a pak ho s velkým humbukem začali "odstraňovat". Jestli vám, některým diskutujícím, toto nedochází, je mi líto ;-(

Ladislav N 18.5.2009 10:50

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

Nevidím důvod jezdit do Chomutova kvůli Kamencovému jezeru, a informace z ČT - pořad Reportéři - za věrohodné nepovažuji obecně díky velmi špatným zkušenostem s novináři veřejnoprábní televize i rozhlasu, a nejenom s nimi. "Netradiční ZOO" je jistě projekt závislý ne penězích daňových poplatníků. Nevidím důvod, proč bychom na podobné akce měli přispívat.

Mně stačilo sledovat chování pana Urbana a úroveň jeho "argumentace" v diskusním  pořadu ČT (viz předchozí zmínky), což prakticky nelze jakkoli zfalšovat.

chk 18.5.2009 11:11

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

Pořad Reportáři považuji za velmi věrohodný.Někdy by měl jít více do hloubky, ale to už je problém obecný. Jinak je to široko daleko nejvěrohodnější publicistický pořad na naši TV scéně, to mi věřte. Koneckonců, jeho informace ohledně této kauzy i několika dalších znám i z jiných zdrojů a mohu je jen potvrdit.

ZOOpark v chomutově je taková osamocená enkláva kultury mezi pustinou paneláků (bolševik z Chomutova nechal jen náměstí, zbytek zboural) a šílenými jámami hnědouhelných dolů. Vaše tvrzení o pěnězích daňových poplatníků tímto prohlašuji za zcela zcestné.

Urbana v diskusním pořadu jsem neviděl, ale jestli se jednalo o pořad "ukřičené Míšy", tak je mi líto, tam bych informace opravdu nehledal.

Ladislav N :-))) 18.5.2009 11:31

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

Tak si trvejte na věrohodnosti, já jej považuju za nevěrohodný. A je to... :-)

Ve zmíněném pořadu najdete Urbana a jeho (ne)schopnost argumetace k věci. Že vás informace z první ruky nezajímají, ale až ty ze třetí, to je mi jasné.

Prohlašujte si, co chcete, bláboly mě nepřesvědčíte. ;-)

:-) 18.5.2009 11:43

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

Je zvláštní, že někdo zpochybňuje informace, které se mu dostávají on-line (pořad Máte slovo). Dost to o takovém člověku vypovídá. :-)

Kunert 18.5.2009 13:22

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

zkratka chk znamená zřejmě chorý komouš, že? Jinak byste nemohl semolit takové hovadiny!;-D

R.J. 18.5.2009 13:38

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

 Idiot poručík Dub měl naprostou pravdu, jsi idiot. ;-DŠvejk je proti Tobě genius.;-D

zk 18.5.2009 13:42

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

Nápodobně:-/

zk 18.5.2009 13:42

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

Proč bychom měli věřit tomu, že považujete pořad ČT za věrohodný, to je váš problém. Je zajímavé, že tomu věříte, ale vyjádřením Urbana "naživo" nevěříte8-o

Jerome 18.5.2009 10:51

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

Vážený chk, romský problém - bez ohledu na Chomutov a jeho i jiné podobné primátory - vytvořily dvě skutečnosti : jednak staletí stejný způsob cikánské existence a pak ideologie lidských práv. V prvním případě je jde o nepřizpůsobivost historickou, v druhém případě chybí k právům jednoznačný doplněk povinnosti, kterou by bylo možné vymáhat stejně jako nájmy od ostatních občanů.  Oni nepřizpůsobiví, jindy vyloučení a jindy zase sociálně slabí prostě jen využívají podmínek, které jsou nastaveny vůči nim příznivě. Většinová, nebo ostatní kritická veřejnost je automaticky rasistická a neexistuje možnost jak to vyvrátit. Pí Stehlíková, ministr Kocáb, Judr. Motejl a jim podobní nenalezli jediný způsob inteligentního řešení. Jenom negují vše, oč se pokusí jiní a není to v souladu s pozitivní diskriminací rómského občanstva. Dělnická strana je plodem této nekompetentní politické ideologie. Ideologie lidských práv tak nechtě vytváří výraznou situaci bezpráví pro ty, kteří nepatří k protěžované menšině. Většina je dnes se svými kritickými názory prostě NETOLERANTNÍ. A může se jít klouzat....a platit ....

Starý J. 18.5.2009 11:08

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

R^R^R^

Kunert 18.5.2009 13:19

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

A pořád dokola. Boj čeké levice a pravice. Boj zřejmě dlouhodobý. Nevyzrálý, mladý a mnohými válkami, tedy jejich vykonavateli (vojáky), zprzněný národ. A jak víme, zrání všeho kvalitního trvá velice dlouho. Takže trpělivost a klídek čecháčci. Však se dočkáte!;-D

chk 18.5.2009 11:12

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

Zjevně jste si nepřečetl pozorně ani článek p. Urbana, ani můj příspěvek. Zkuste prosím znovu a lépe :-)

:-) 18.5.2009 11:44

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

Vy jste opravdu - komediant.

Kyselý Sven 18.5.2009 11:54

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

Promiňte, ale o vybírání nedoplatků nevíte vůbec nic a plácáte nesmysly. 1. Sazba penále je 0,5 promile za den, to je opravdu drasťák jako noha. 2. Normálně uvažující pronajímatel samozřejmě nájemníka na neplacení upozorní, ale proč bych to měl mít jako povinnost , to fakt nechápu. Leda bych pronajímal byt mentálně zaostalému šimpanzovi. 3. Vybrání nájemného i s penále za x let - to jste mě fakt rozesmál. Už jste někdy zkoušel z našeho specifického etnika vyrazit jakýkoliv sebemenší dluh? Já ano a s ohledem na výši soudních poplatků, nejistý výsledek (kde nic není ani smrt nebere) a výhled několikaletého sporu jsem ty peníze odepsal (resp. jsem to vyřešil "mimosoudně").

zk 18.5.2009 13:40

Re: Kdo trochu zná poměry v Chomutově....

vy budete asi také nějaký sociolog, že máte informace, kolik je nepřizpůsobivých Čechů a kolik Cikánů. Chomutovská radnice dala dlužníkům dost času, aby své dluhy začali alespoň postupně splácet, než na ty, kteří se na splácení vykašlali, poslala exekutory. Průměrná slušná rodina ví, co a kdy má platit, takže dluhy nedělá. Když se dostane do výjímečné situace, dá se to vždycky řešit domluvou a ne tím, že přestanu platit a dělám mrtvého brouka. Humbuk kolem Cikánů dělá Gabal a spol. a vy jim sekundujete, ale líto mi vás opravdu není;-€Rv

Starý J. 18.5.2009 10:42

Re: A co kamencové jezero?

.....se do kauzy vložila policie. Ta dospěla k závěru, že mohlo dojít k porušování povinností při správě cizího majetku. Od chomutovského magistrátu si vyžádala potřebné dokumenty, zatím ale nikoho neobvinila. To, že smlouva je pro město nevýhodná, si myslí i organizace Transparency International......

Pročpak asi ta policie nikoho neobvinila? Pravděpodobně není z čeho!

Každou smlouvu opozice nazývá "nevýhodnou". Neznám případ, kdy by opozice o nějaké uzavřené smlouvě, výběrovém řízení, prodeji a podobně, prohlásila, že je v pořádku. Až budou městu velet socani, pronajmou Kamencové jezero zase socanovi a ODS opozice to bude nazývat "nevýhodné pro město". Sobotka odpustil superbohatému milionáři, majiteli hotelů v Mariánských lázních a na Václavském náměstí, který vystrojil luxusní svatbu Paroubkovi a poskytoval mu azyl na randění s Petrou dlouho před tím, než se to provalilo, dluh 26 milionů. Pro stát to bylo krajně nevýhodné, za 26 milionů se dá mnoho pořídit na př. pro nemocné děti z chudých rodin. Ale protože to zákon umožňuje, Paroubkovi a Sobotkovi se nic nestalo, nikdo jim nic nedokázal. Sobotkovi zákon umožňuje, že obyčejnému občanovi, na rozdíl od onoho milionáře, neodpustí ani korunu.

Takže "nevýhodnost" se jindy stává "výhodností" a obráceně. Záleží jen na tom, z které strany se na to podíváte! A že Kamencové jezer je "v hledáčku"  pořadu Reportéři ČT? Nevídáno! Oni to totiž mají jako jedinou náplň práce, řešit údajné "kauzy ODS", nejčastěji Dalíka, či Topolánka. Nebo snad jste někdy viděl, že by v pořadu Reportéři ČT řešili třeba kauzy ČSSD nebo komunistů?

František 18.5.2009 10:20

Urban a historik?

Ten pán, který se odkopal lhaním o Kosovu, by měl chodit kanálama...

hnusoba 18.5.2009 10:14

To

je Urban,nebo Fantomas na té úžasné fotečce?

R.J. 18.5.2009 13:25

Re: To

Dej sem svojí fotku, se svojí starou v teplákách, ať se zasmějem, nebuď škot.Dopřej nám trošku srandy.;-D

hnusoba 18.5.2009 10:11

Ty kuku ušatej

Ty nejsi historik ,ale hysterik!

ok 18.5.2009 10:02

:)

Autor má naprostou pravdu. Humanita vpřed, vyřízneme vřed !

xxxxKubeš 18.5.2009 9:56

Urban

zde obviňuje Řápkovou, jestli má pro svá tvrzení důkazy, ať podá trestní oznámení. Jelikož se jedná o Urbana, nevěřím mu ani slovo. Výstižně dal v jednom příspěvku "libor w" dohromady Kocába, Urbana a Gabala - je to stejná kategorie kecalů.

Starý J. 18.5.2009 10:22

Re: Urban

Urban zde fabuluje naprosto stejně, jako to dělá Roco a Rath! Pak-li pro tuto oblast jmenoval konkurzní správce soudce Berka, znamená to, že Řápková s ním měla také "zločinné spolčení"? Všichni, které Berka jmenoval, s ním byli ve spojení?