29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS mění barvu

Někdo by si mohl myslet, že po všech těžkostech, které vznikly explozí obnovitelných zdrojů, slunečních, větrných elektrárnách, po všech těch přehmatech s bionaftou a biomasou už mají všichni, aspoň ti rozumnější, jasno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 14.5.2012 17:58

Nelze než souhlasit.

ODS se stala zcela nevolitelnou.

P. Pruner 14.5.2012 16:51

nevolit nynější parlamentní strany

Lobisté zaznamenali další úspěch napříč politickým spektrem. Slyšíme samé řeči o rozpočtové odpovědnosti a najednou nevadí roční tunel 60miliard, které se jistě promítnou do cen energií. Miliardy, které zbaští tento tunel mohly pomoci prostřednictvím výdajů roztáčet naše hospodářství.  Kdyby alespoň šlo jen o likvidaci odpadů.

R. Langer 14.5.2012 15:40

Za odhlasovávání

takových zákonů by měli být poslanci zbaveni poslaneckých mandátů a souzeni za vlastizradu... :-P

V. Kraus 14.5.2012 12:04

Co je surovinou v bioplynových stanicích?

Současnou českou praxí je, že v bioplynových stanicích je asi 70% elektřiny vyrobeno ze speciálně pěstované kukuřice. Ze zemědělských a lesních odpadů se vyrobí jen zbylých 30% elektřiny. Takže perspektivou českého zemědělství budou lány řepky a kukuřice k výrobě "žrádla" pro auta a elektrárny. 

I. Kudrnová 14.5.2012 10:25

Biplynové stanice smrdí a nejsou potřeba

Bioplynové stanice           n e  j  s o u    potřeba, je to výmysl  zelených a jiných ochránců, ať si řetězce  z Rakouska a Německa  postaví  u nich v Rakousku a v Německu  tyto stanice a podíváme, co na to budou říkat jejich lidé.  Zkuste se podívat, jak se chrání obyvatelstvo v Německu a Rakousku   a u nás co s námi provádějí. Poslanci    a jejich    nevím jak si říkají asistenti a vlastně  pracovníci všech městských krajských atd. úřadů   jsou placeni  námi. Dal jim někdo svolení zamořovat naše prostředí? Dal jim někdo svolení podepisovat zákon, ktkerý škodí?

J. Urban 14.5.2012 9:22

Pokud je modrá barvou

J. Urban 14.5.2012 9:25

Re: Pokud je modrá barvou

zlodějen, pak ODS barvu nemění. To se jen už vyčerpaly jiné možnosti rozkrádání, že už i nápady z dílen kdysi nenáviděných Zelených (odvelených na smetiště dějin - tak jako DEU a nyní VV) se přistřihnou ve prospěch státního tunelu, hodících se najednou jak odéestapákům, tak lihooranžádám.

J. Síbek 14.5.2012 9:11

Autor nemá rád

bioplynové stanice,smrdí.Předpokládám,že protestuje z principu potopit cokoliv a kdekoliv.Také v našem městě byl zavrhnut projekt bioplynové stanice ,(měla být umístěna na bývalé městské skládce)Chápu,že nikdo nechce žít ve smradu a nějakých problémech,které může bioplynová stanice způsobit,ale domnívám,se že lze naprosto jednoduše takový problém eliminovat:

Pokud provozovatel poruší předepsané normy dotyčnou stanici okamžitě zastavit do odstranění závad a pokud to nejde zakázat provoz úplně,pokud na to není patřičný zákon,podobné projekty nepovolovat.

Je také třeba si uvědomit,že bioodpady,které by se v bioplynce zpracovávaly,se stejně někde zpracovávají a více či méně smrdí,nebo spotřebovávají drahý plyn ve spalovně.

V. Kain 14.5.2012 10:40

Re: Autor nemá rád

Když už prosadili další zlodějnu která je stejná jako fotovoltaika prosazená socialisty v r.2005 tak by si měli ty vyhnívající na kilometry smrdící prasečáky stavět vedle svých honosných vil.Ti naši poslanci to je neskutečné stádo hladových volů.Za korunu jsou schopni prodat vlastní babičku.Nebo biopaliva,další všivárna kterou zaplatí lidé.Nikomu nevadí,že na výrobu jednoho litru bionafty se spotřebuje 1,5L normální nafty.Ono opravdu 95% zákonodárců by potřebovalo nakopat do řiti a zbavit je dalšího rozhodování.

I. Kudrnová 14.5.2012 7:51

ODS mění barvu

Ano a pěkně. Co slibovali poslanci, že se budou zastávat zájmů všech lidí, rodin, dětí aby se nám tady jakž takž dobře žilo a mohli jsme normálně pracovat. V Ostravě dělali zelení, nebo jak se ti všichni rádoby dobří lidé, co dělají  pro nás dobré, jmenují, když v Ostravě byl smog, zápach. Bili na poplach za naše peníze, byl na to nějaký grant z EU  a nyní -

  Poslanci  schválili nevzletně řečené  plné  nádoby  zbylých smradlavých zkažených  kuřat, zbylé maso z různých řetězců,   kde  to  bude hnít   a vyhnívat   a smrdět  těsně  u měst, to znamenáí  nikdo tam nekoupí dům, nikdo se tam nebude stěhovat do nájemních bytů.  U škol a školek  bude smrad jenom proto, že pan Babiš   nebo i jiní  si  nechali prosadit   zákon,  který    n e n í   pro   normální  lidi  dobrý.    Velké  plochy   jak okresní město,  třeba Znomo  bude  zamořeno smradem a buďte ujištěni, že na obecních úřadech to  ví a velice dobře. Pan Babiš už to má obšancované, vyhlídnuté místa. Smrdět  to bude  všude. Poslanci z nás mají akorát legraci. Skloníme hlavy a povinně budeme se dívat, jak naši poslanci  za naše hlasy a peníze  poslouchají různé nevím říká se tomu  lobbisté? 

P. Pruner 14.5.2012 7:40

nevolit parlamentní strany

Je to jen další podnět k tomu, aby lidé nevolili parlamentní strany. Ti nemají v našem okrádání už vůbec žádné zábrany.

A. Bocek 14.5.2012 7:36

Kocourkovští radní,

jásají nad špičkovou technologií zaplacenou z povinné nadhodnocené výkupní ceny . Neuvědomují si že dražší cenou elektřiny podvazují ekonomiku ostatních odvětví. Možná by stačilo tuto cenu promítnout pouze do ceny občanů hlavního města Prahy . Mělo by to 2 účinky: 1.cena by narostla o to více, 2.zahlédli by to na svých fakturách i "Kocourkovští radní".

J. Skála 14.5.2012 9:27

Milý pane Bocku,

asi si ve své antipražácké fobii nejste schopen uvědomit, že v Praze žije přibližně milion přibližně normálních lidí a jen hrstka radních.

A. Bocek 14.5.2012 10:24

Re: Milý pane Bocku,

Nejsem "fob" , ale jak chcete donutit poslance, uvědomit si nesmyslnost svého hlasování. Vzroste -li příspěvek na OZE pouze pro jeden region, bude né současných 50 hal , ale 5 Kč.To už ta blbost bude křišťálová . Proudy protestujících pražanů se budou střídat pod okny parlamentu ( mají to blízko a většina poslanců jsou jejich sousedé).

F. Eliáš 14.5.2012 6:23

Poslanci se nechali uplatit

Jak jinak? Naši poslanci už takoví jsou.

I. Schlägel 14.5.2012 7:48

Re: Poslanci se nechali uplatit

Bodejď by nebyli, naši občané jsou přece z toho samého těsta, čemu se divíte?

P. Sulc 14.5.2012 0:41

Ukazuji lide nekde verejne svuj

nesouhlas, krome toho ze mlati hubou v hospode u piva? Vzdyt mnohem vice rvou na fotbale, nez pred parlamentem ci sidlem predsedy vlady.

K. Kužel 14.5.2012 3:58

Re: Ukazuji lide nekde verejne svuj

Pokud vím, tak se ozývají jenom Svobodní. Ostatní na to kašlou.

K. Kužel 14.5.2012 4:05

Re: Ukazuji lide nekde verejne svuj

Vyhrabal jsem někdejší článek na stejné téma a nestačil jsem se divit, jak je starý a zároveň aktuální:

http://karelkuzel.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=140553

P. Sulc 14.5.2012 4:39

Re: Ukazuji lide nekde verejne svuj

Jak se zda, at uz budete psat o jakekoliv spine v CR, tak to bude aktualni zcela permanentne, rozhodne se nic nezlepsuje, spise naopak. A narod je jen mekky vosk v rukou jeho vladaru a na tom se bohuzel uz vubec nic nemeni. Jen by me zajimalo, jestli ti lide, co maji deti, nekdy uvazuji o jejich budoucnosti. A jestli se nakonec Cesko stane soucasri nejake nove "Svate rise Rimskonemecke", tak to dopadne vcelku docela dobre, vas uz to asi trapit nebude a me uz tedy vubec ne. Mejte se fajn a setrte se.

K. Kužel 14.5.2012 4:45

Re: Ukazuji lide nekde verejne svuj

Až bude českému národu nejhůře, budu se spokojeně popelit v urně a rytíři spasitelé budou bděle chrápat v noclehárně Blaník.

Jen těch mladých je mi líto.

S. Ševeček 14.5.2012 8:44

Re: Ukazuji lide nekde verejne svuj

;-) ... \:-(   Připojuji se a srdečně Vás zdravím.

P. Sulc 14.5.2012 23:56

Re: Ukazuji lide nekde verejne svuj

Jen aby se v Blaniku spolu nepoprali oba svati Vaclavove.