23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS jako SPD - vylučuje a kádruje

ODS se rozhodla „jednomyslně“ vyloučit ze strany a ze svého poslaneckého klubu poslance Václava Klause. Je to drakonické rozhodnutí, které neřeší podstatu problému - co ODS očekává od eurovoleb.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 19.3.2019 20:57

Zatím nejlepší článek k tomuto tématu, díky

P. Urban 19.3.2019 17:38

Euroskeptici a "eurorealisté"

být moc slyšet nemusí. Neschopnost orgánů EU řešit problémy migrace a řeckého dluhu znamená, že by, aspoň v těchto podstatných věcech, požadovali nastolení stavu, který už de facto existuje.

K. Kocourek 19.3.2019 14:52

Paralely s komunismem jsou chybné

Politická strana v normálním demokratickém systému je spolek lidí, kteří se hodlají vzájemně podporovat při propagaci a realizaci určité politiky. Když někdo tuto vzájemnou podporu podrývá, jsou možná jen 2 řešení: buď odejde sám, nebo odejdou ostatní. Členství je dobrovolné a jediná nevýhoda nečlenství je nemožnost působit v politice za danou stranu.

KSČ byla jedinou stranou se zajištěnou "vedoucí úlohou" a přes svoji hierarchii ovládala ve státě vše, včetně podniků. Václav Klaus mladší může bez problémů hledat štěstí v jiných stranách, dokonce si je založit. Kdyby to bylo za komunismu, nejen, že by dál nemohl působit v politice, ale strana by se postarala, aby ani nenašel odpovídající zaměstnání.

ODS nejen že je jen jedna z více stran, ale dokonce není ani dominantní. Kdyby někoho vylučovali z ANO, která je momentálně v pozici, že může ovlivnit zaměstnání člověka na vedoucích místech veřejné správy, nebylo by to dokonce ani v takovém případě plně srovnatelné s dobou komunismu.

P. Burda 19.3.2019 14:28

Najdi tři rozdíly

1s) SPD vyloučila členy za to, že jejich názory zazněly hlasitěji a dříve, než názory majitele. -- 1o) ODS vyloučila člena za to, že měl názory neslučitelné s programem. -- Závěr 1) Vyloučit z kolektivu člena, který jen tvrdí, že ostatní dělají všechno špatně, a když má dokázat, jak by to on udělal dobře, tak navrhne (příklad) výrobu automobilky převést na cukrárnu, není až tak zlé. Může se realizovat jinde. Další možnost je psychiatrie.

2s) Jeden z členů SPD si dovolil kandidovat na předsedu "strany". Proto "předseda" zrušil celou krajskou organizaci. -- 2o) Vyloučena byl jen ten, co chtěl z ODS udělat něco mezi SPD a SPO. -- Závěr 2) V SPD se kvůli zánětu na palci u nohy odstraní celý člověk. ODS léčí zánět.

3s) SPD je extrémistická a jejímu předsedovi vadí, že ti okolo jsou stejní stejně, jako mu vadí, když je někdo jiný. Byli, jsou a budou nečitelní. -- 3o) ODS se stala konečně stranou částečně čitelnou. Po nečitelnosti, kdy v dresu ODS byli "kmotři", ale alespoň pravicově zaměření, přes nečitelnost, kdy v dreu ODS byl ultralevičák (oni ti ultras jsou všichni stejní, jen jedni přišli přes všechno všem a druzí přes všechno nikomu) mladší Klaus.

NE! ODS není úplně v pořádku, ale dostala se z pubertálních let (oni mafiánští kmotři) přes horečku omladic (Klaus jr.) do stavu na pokraji dospělosti.

Držím ODS palce, neb lepších i stejnavých je málo, špatných jsou kopy, mandele i tucty.

J. Ráž 19.3.2019 14:27

Jestli ODS VK jun. vyloučila mne neirituje

Irituje mne, že ODS za Fialy se stala klonem Občanského hnutí, které Dienstbier specifikoval podobně, jako ODS Fiala specifikoval v sobotu ODS.

"Občanské hnutí je liberálně demokratická strana západoevropského střihu, která bude hlavní dědicem zásad, na kterých stálo Občanské fórum. Budeme dělat slušnou politiku, které každý porozumí".(Dienstbier, ustavující sněm OH srpen 1991) Výsledkem této "slušné" politiky bylo 4,7% ve volbách.

E. Pawlica 19.3.2019 14:14

Aha

nepříjemné texty nemají šanci na uveřejnění ...

E. Pawlica 19.3.2019 14:15

Re: Aha

třeba ten, že devadesátých letech, jakmile se kdokoliv opovážil vyslovit názor, který by vedl ke zdviženému obočí, zapráskání knírkem, neřku-li k nespokojenému kvičení zpoza sevřených rtů, vydávanému za mručení bývalého předsedy Klause, letěl z ODS jak vyvrhel, znevažující učení zbožštělého zakladatele z panelákové kuchyně v genech ...

E. Pawlica 19.3.2019 14:17

Re: Aha

Lži, počínaje ztracenou pamětí v době mrtvých donátorů ODS, přes lži o příbuzných jednoho z prezidentských kandidátů v roce 2013 (nepřihlížeje na Klausovic máslo na hlavě jménem Štefan Miština, censora úřadu tajné státní policie Slovenského štátu) až po výmysly autora tohoto článku, tyhle lži má Klausova famílie a jeho přívrženci v genech.

J. Kanioková 19.3.2019 20:55

Bolí paranoia ?

I. Hendrych 19.3.2019 10:59

No comment

ODS byla za Klause opravdu skutečně pravicová strana ? Ani omylem.

J. Kanioková 19.3.2019 20:56

Blbost

B. Rameš 19.3.2019 10:18

VKjr

udělal všechno proto, aby se zviditelnil a stal se mučedníkem za spravedlivou věc; lid (ten prostší, na jehož signální soustavu svými projevy míří) to ocení. Mně se po něm stýskat nebude.

Zábavná je ta argumentační dichotomie (nebo to bude double think, Georgi?). Když dělá VKjr vylomeniny, je Fiala slaboch, který si neumí zjednat respekt a pořádek. Když je VKjr vypuzen z lůna, je Fiala novodobý Savonarola a kádrovák. Inu, jeden se nezavděčí, kdyby se po... kakal

K. Janyška 19.3.2019 10:15

ODS je vedena dlouholetým předsedou Panevropské unie

na MOravě, Petrem Fialou, a tím je dáno vše. Ona usiluje o totéž, o co rudočerní v EU a Bildetrberg. Tzv. integraci Evropanů ve skutečnosti v jeden stát anárod, v posledku německý. Kdo myslí, že v ten nejmneší v Evropě je naivní trouba... Dzp.

P. Burda 19.3.2019 14:35

Re: ODS je vedena dlouholetým předsedou Panevropské unie

Můžřeme být národovci, nic než národ, národ sobě - ale v dnešní době prostě potřebujeme i ty okolo.

Tak můžeme být Evropané. Protiváha USA i Ruska jak počtem obyvatel, tak ekonomikou. Pod nadvládou ruských myšlenek jsme trpali dost dlouho, za Habsburků (Rakušanů) bylo lépe (i když si to mnoho z nás nebude ochotno připustit. USA, pokud tam vydrží Trump a nebo jemu podobný, se stanou takovým západním Americkým svazem. Buď Evropu pomůžeme postavit, nebo se Evropa postaví bez nás - a pak nás spolkne.

Nebo můžeme být nikdo. Ale to jsme zpět u národovců.

K. Janyška 19.3.2019 15:38

Re: ODS je vedena dlouholetým předsedou Panevropské unie

Nesmyslné. Na to máme NATO... Dzp.

M. Valenta 19.3.2019 10:06

Klid Autore,

To jenom skončil diversní výsadek v ODS řízení z IVK. Však už bylo načase.

Š. Hašek 19.3.2019 9:41

ODS bude stačit tak 10%.

Je vyzkoušeno, že k pohodlnému životu, reflektorům televize, mudrování o proevropě, vylučování kolegů, odcházení z Vladislavského sálu, kecání o tom "jak bychom vládli, kdyby nás ovšem stádo voličů zvolilo, ....... stačí i "Kalouskových" (proevropských 6%).

Oni chtějí být ve vládě, oni chtějí mít 30% procent ...... a rozhodí je jeden kolega s jasnými názory, intelektem ....??? Rozhodí, zvláště tu nulu politologa. Zkráceno.

P. Burda 19.3.2019 14:48

Re: ODS bude stačit tak 10%.

Pokud je jasný názor (program) strany "Budujme EU, buďme její součástí a snažme se maximálně ovlivnit její směřování námi požadovaným směrem." a jasný názor jednoho intelektuála je "Je nutné z EU co nejdříve vystoupit!" nelze se divit, že s ním zbytek strany nesouzní.

Pokud je snahou strany se reprezentovat jako "parta slušňáků", co se zbavila kmotrů a podobných vyvrhelů a snahou onoho intelektuála je nalákat hulváty a lumpy z hodně ultra okrajů politického spektra - nelze se divit, že si vzájemně nerozumí.

A teď nastává problém - Koho vyloučit? Ty stovky až tisíce těch, co s programem a snahou souhlasí, nebo toho jednoho, co těm ostatním dělá problémy a ostudu? Stojí ODS o to, aby jí podporovali ultras?

ODS se snaží dokázat, že ultra... není.

Klaus jr. ultra být chtěl - ale v ODS zůstal osamocen. Tak si holt bude muset založit svoji UDS.

J. Chaloupka 19.3.2019 9:40

ODS nikdy nebyla skutečně pravicová

a Fiala, místo aby do toho šel s Babišem, raději "debatuje". Asi se bál skutečné práce, místo toho celý život "debatuje".

M. Klas 19.3.2019 10:53

Re: ODS nikdy nebyla skutečně pravicová

Kdyby do toho šel s StB Burešem, přišel by o voliče. Vy jste ODS volil, že tak víte, co by měla dělat?

P. Burda 19.3.2019 14:52

Re: ODS nikdy nebyla skutečně pravicová

Pokud je práce Babiše skutečnou prací, pak "pán s námi a zlé pryč". Spolupráce s tímto "nepřátelskám přebíračem firem" je cestou k zániku. ČSSD už začíná tušit.

Až těm, kteří věřili Babišovým řečem, dojde ekonomická skutečnost, že stát vede jako firmu - nepřátelsky převzatou firmu - bude už možná pozdě. Ale kdyby to náhodou bylo včas, budeme opět potřebovat proklínané Kalousky, Fialy, Bělobrádky a možná i Nečasy, Topolánky, Jurečky, Hermany, Schwarzenberky - aby stát uvedli do stavu alespoň částečné použitelnosti.

M. Rubáš 19.3.2019 9:05

ODS už je zoufalá strana

ODS už je zoufalá strana. Není už rozdíl mezi ní a TOP 09, měli by vytvořit společnou koalici a Václav Klaus ml. by měl vytvořit novou stranu.

https://www.epshark.cz/clanek/1818/ods-ztopkovatela-a-likviduje-posledni-stopy-sve-pravicovosti

T. Kočí 19.3.2019 8:55

mne teda Fiala

nadchl. Dál to nečtu.

M. Klas 19.3.2019 10:54

Re: mne teda Fiala

Souhlas, tím si zajistili můj hlas.

V. Braun 19.3.2019 13:39

Re: mne teda Fiala

Ke své hanbě přiznávám, že ODS jsem kdysi volil. Fiala je po dlouhé době ovšem alespoň důvodem k zamyšlení zda ODS nedat ještě šanci. Uvidím.

K. Salajka 19.3.2019 8:47

Možná

je dobré připomenout, že před několika lety skončil junior také jako ředitel PORGu - prestižního gymnázia. Ani zde neodcházel dobrovolně.

Možná má VK mladší lepší koncepci než Fiala. Přesto se mu ji nepodařilo uvnitř ODS prosadit. Představa, že bude za to vlastní stranu trestat tím, že bude proti ní podporovat kandidáta SPD - Jakla, nebo tím, že sdělí veřejnosti, že svojí straně nedá hlas, je dětinská.

Jeho vystupování je poměrně nový jev, který se v dobách vlády seniora téměř nevyskytoval, podobně proti vlastní straně vystupoval soc. dem. Zimola a aktuálně Volný proti SPD.

Radikální výroky juniora/ten poslední není ojedinělý/ dávají do ruky munici nepřátelům a kritikům ODS.

Autor také považuje za nedemokratický projev postup ODS proti reinkarnaci Langera. To opravdu věří Ivanově verzi, že Mrázek o Íčku jen tak plácal ?

Z. Smutný 19.3.2019 7:55

ODS jako SPD - vylučuje a kádruje

Je evidentní, že NP je klonem Babišova media, které tak na svých ideových protivnících přeci nemůže nechat nit suchou. Trapné a naprosto průhledné. Netušil jsem, že známý Babišův guru má i zde své následovatele.

F. Kusák 19.3.2019 15:10

Re: ODS jako SPD - vylučuje a kádruje

Tak to nečtěte. Koneckonců Respekt poskytuje mnoho hodnotných článků. Napište rovnou, že je načase, NP zakázat.

P. Horak 19.3.2019 7:54

Politika je umeni mozneho.

Muj nazor je, ze v; yloucit p. Klause ml. byl spravny krok, je natolik neprizpusobivy ze tam nepatri. Muze si zalozit vlastni stranu - at ukaze co umi.

Jsem velmi zklaman ze ODS nenasla cestu jak se dohodnout s ANO - zpusobilo nam to soucasny marazmus, kdy pokracovatele zlocinecke strany mohou nadale pokracovat ve vlivu na politiku naseho naroda.

ODS pod panem Klausem byla spinava strana - nyni si hrat na neco uplne nejcistciho na svete neni duveryhodne. Za "Pepy z Honkongu" se vlastne nikdy neomluvila.

A tak, volici - co budeme delat?

D. Polanský 19.3.2019 7:41

To jenom stranický boj,

Fiala vytušil, odkud mu hrozí nebezpečí, proto musela přijít na řadu likvidace ideového protivníka.