19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hruška 28.3.2010 9:59

Vám, všem diskutujícím.

Rozeberte si, prosím, především otázku koho chcete aby Vám vládl,! ne kdo to je, není přece na vládu sám,...a kam Vás povede, za třicet stříbrných.. K této otázce přísluší odpověď z písně, na kterou by se nemělo zapomínat: "Směr Praha" S potomky slavných ruských bohatýrů...jdou mstící pluky neochvějně dál...přes spáleniště a krvavé řeky....směr Praha!

I. Hil 27.3.2010 23:38

Je fakt, že Paroubek teď čumí jak puk.

Jako když mu sebrali hračky.

I. Kožešník 27.3.2010 12:38

Opačný názor

No nevím, mně se to jeví tak, že ods se nyní po odchodu M.T. z kandidátky zřetelně zvýšily šance na dobrý výsledek ve volbách.

Chrapouna mohou obdivovat a volit příznivci oranžových (ne Nizozemců).

D. Streit 27.3.2010 12:14

Hezky napsáno

Mám jen dvě poznámky: 1) Topolánek opravdu svou prostoduchostí podobný osud přivolával. 2) Otevírá se šance menším neparlamentním stranám, což je dobře, protože Topolánek svedl ODS na scestí:

http://streit.blog.idnes.cz/c/130458/Dobra-zprava-pro-male-strany-ODS-je-mezi-vami.html

S. Vaněček Šauerová 27.3.2010 22:36

Možná, že by bylo dobré, kdybyste se řídil méně dojmy, pane Streite.

Pokud ale chcete (spolu s Klausem), aby byla ODS "nerozkročena", vězte, že jako taková dosáhne nespíš na nějakých pěkných 10procent, jak ostatně potvrzuje i Jan Hartl, tady

http://rozhovory.ihned.cz/c1-41855040-ods-uz-ma-na-stihani-paroubka-prilis-malo-casu

K tomu by bývalo došlo už i v předchozích volbách, a ODS by tak nezískala víc než 35procent hlasů, výsledek, na jaký Klaus nikdy ve své kariéře nedosáhl.

Je to, bohužel, takhle, pane Streite, počtěte si, máte to zapotřebí, http://vyhledavani.ihned.cz/109-31115640-on-volby+and+anal%FDza+and+ODS-M00000_d-7f a ještě tady

http://vyhledavani.ihned.cz/109-31382460-on-volby+and+anal%FDza+and+ODS-M00000_d-d9

M. Kodet 27.3.2010 10:05

Pokud je jádrem vašeho článku odstavec

"Nebyla to spíš vzpoura shora, vzpoura těch, kdo dostali strach? S Topolánkem se nemohli těšit na velkou koalici. Když ODS volby prohraje, nic jim v ní nebude bránit a to je pro ně důležitější než nějaké vítězství ODS. Jejich vazby na penězovody a kmotry zůstanou zachovány, i když ODS volby prohraje. Vítězství ODS s Topolánkem v čele by jim tu idylku mohlo narušit.," pak je to s ODS ještě horší, než to zvenku vypadá. A to opravdu není nějaký vábný pohled.

Velká koalice není krvesmilstvo, to je standardní politické řešení, když ostatní nejsou z různých důvodů možná. Pokud byl Topolánek překážkou standardního řešení, tak neměl v křesle předsedy strany co pohledávat, protože se neorientuje, je politicky hloupý. Pokud se stavěl proti tomu, aby - skrze velkou koalici - pokračovaly penězovody a vztahy s kmotry, tak proč s těmito "penězovody a vztahy na kmotry" nezatočil už dávno, vždyť na to měl pomalu deset let času?

Tento váš odstavec vůbec nedává smysl a je pochopitelný pouze tehdy, jestliže se ODS už zcela řídí zákony mafie a naprosto neprůhledných motivů. Stejně jako je nesmyslná vaše otázka "Musel Topolánek odejít, protože hrozilo, že by ODS mohla vyhrát volby ?", protože to by přece ty penězovody nikdo neohrožoval, naopak by posílily.

O zcela zkorumpovaném a mafiánském charakteru ODS svědčí i další vaše věta: "Jak to, že vidíme už tolik let stále stejné tváře v gremiu, ve výkonné radě, v Senátu, v Poslanecké sněmovně, na magistrátech velkých měst, v regionálních zastupitelstvech...?" To je ovšem mafiánským charakterem partaje lehce vysvětlitelné, v prostředí, kde každý jede v nějaké zločinné prasárně a zákon omerty, mlčení, je nejdůležitější věc, tam k tomu neoddělitelně patří i "stabilita kádrů".

A všechno tohle koresponduje i s výrokem Vlastimila Tlustého o tom, že ODS byla vždy stranou podnikatelů, za Topolánka prý ale už podnikatelé stranu přímo řídí. Buďto jim přerůstal přes hlavu, nebo naopak byl už tak profláknutý, že se kmotři rozhodli.

J. Matlas 28.3.2010 18:54

Re: Pokud je jádrem vašeho článku odstavec

Také to tak vidím.

T. Krystlík 27.3.2010 8:46

Žil jste, pane Haasi, několik desítek let na Západě,

takže je Vám znám pojem politická kultura. Ze dvou zel pro partaj - v čele buran z Valašska (nezapomenutelné bylo jeho předvolební vystoupení na pódiu v Paláci kultury v Praze ve valašském kroji s valaškou v ruce)  s antisemitskými výroky nebo ukázání vůle k politické kultuře - je vždy lepší onen pokus o uplatnění politické kultury.

J. Bakulová 27.3.2010 5:43

velmi přesné,

ODS se zjevně bojí Topolánka i možného vítězství ve volbách. Všechny Topolovy kauzy se mohou týkat snad jen poněkud lehkovážného vystupování, ale zatím nikdo neodhalil žádnou, kde by předseda vystupoval jako korupčník, to na rozdíl od některých kteří poukazují na jeho výroky. Na nic jiného poukazovat nemohou. Však není všem dnům konec, ono leccos vyleze časem na povrch

J. Zeman 27.3.2010 6:30

Re: velmi přesné,

Že je Topolánek nepevnej charaker je z tohoto případu jasné - že se nechá zpeskovat za takové pitomosti, zhysterizované médii, že to už připomíná praktiky ADL, jako malej jarda, ještě chvíli před volbama, tak to je přesně ten důvod, proč už dochází až na Nečasy. Pokud by měli někoho ale sesadit tak Fischera, protože se choval vysloveně jako potrefená husa, takovej měkejš podle mě do premiérskýho křesla za ODS nepatří i kdyby byl třeba turek. A to ještě ten jeho synátor, co mu pomalu teče mlíko po bradě prej vystupoval ze strany...jeden obrací oči v sloup a i náš rabín kroutí hlavou..

Je nicméně zajímavé, kolik kauz je na Paroubka a nikoho to netankuje - a to si se svými pochopy s stbáckými manýrami brali na lidi i - doslova! - tank. tady čtěte:

http://janzeman.blog.idnes.cz/c/130367/Udel-cesky.html

P. Haškovec 27.3.2010 8:03

Re: velmi přesné,

To je nepřesné. Topolánek zahynul na svém děsivém buranství a na schopnosti, nezvážit kde co a před kým povídat. Je to hňup, který si takový konec zasloužil. Jen je mi líto, že zachránil toho  krpatýho Béma. To je ten pravý zmetek a podrazák, slizoun a ďábel. Je to, děti, hajzl, hajzl je to. Nebo máte pocit že nemanželský svazek s mongoloidní Talmanovou, vyprávění o gulích, řvaní a tanec  s cikány nebo toskánská aféra je vhodná pro lídra pravicové strany, resp. předsedu vlády? Já mám pocit, že by měl být džentlmen, nikoliv křupan z Valašska, potažmo z Moravy. Sedláci jeho typu jsou vhodní nejvýš jako zástupci velitele světnice, protože jim chybí to, co chlapa chlapem dělá (a nejsou to gule) a "zicflajš". A navíc, byl to hňup !!! 

J. Švarda 27.3.2010 19:36

Re: velmi přesné,

Topolánek svoji nízkou říkáte buranskou mentalitou je osoba, kterou bych nazval Pechvogel.Nemohu pochopit, že předseda pravicové a velké strany se jde předvádět do Gayčasopisu, ausgerechnet dva měsíce předvolbami. Přitom, přesto že mohl předpokládat, že je nahráván, blábolí nesmysly. Tentokrát to nebyly citáty z nacistického slovníku, ale ve skutečnosti podstatně horší. Ukázat opovržení občany země, to tady zatím nebylo. Táži se voliči ČSSD jsou něco méně elitního, než přímý účastník afér v Toskánsku, jejich záliba v knedlíkách s vepřovým to je důvod záporného hodnocení? Pak ještě vinníky jsou židi a cyklisti? Tradiční otázka,proč cyklisti.Pak to další. Teď to velké divení a ukřivdění. Někdo takový je skutečně, ale skutečně neschopný ne velké, ale jakékoliv politiky v demokratické zemi. A korunou všeho je, že přesto, že jeho příznivci ho opustili chce hledat kdo je mafián.  

J. Stejskal 27.3.2010 21:22

Re: velmi přesné,

Je to přesné, až na první větu. Proč myslíte, že je Pechvogel. Vždyť na to jaký je to ve skutečnosti buran dosáhl takového postu, o kterém si mohou mnohokrát schopnější, inteligentnější a hezčí, nechat jen snít. Naopak, je to mnohonásobné dítě štěstěny. A vůl, který potopil ambice své strany. Naprosto rozumím, proč ho odvolali, i když bylo před volbami. Ono to grémium také není složeno z Einsteinů a normálně se pos*ali, že je to konec nadějím. Na druhé straně, i když ty jeho kecy byly v podstatě neškodné blbosti vejtahy, byla to ta pověstná kapka, kterou to přeteklo. Jestli to měli udělat dřív, nevím.

Petr Nečas je patrně slušný člověk, ale naděje, že vezme železné koště a vymete ty kmotříčky, je mizivá. Proto podle mne nemá šanci něco dokázat. Ti se nepustí, dokud bude mít ODS jakýkoliv vliv na státní zakázky a tím ji zničí docela, a je to škoda.

V. Brož 27.3.2010 20:38

Re: velmi přesné,

Víte o nějaké kauze na Paroubka. Já ne. Pokud by nějakou měli, tak už by to ODS dávno vytáhla. Zmohli se jen na to, že je údajně pedofil. Podpásovka jako hrom.

S. Vaněček Šauerová 27.3.2010 22:52

Ne, pane Broži.

Znáte snad nějakého jiného politika, na jehož soukromé večírky chodí hosté s nabitými devítkami ? Který se kamarádí s podsvětím napojeným na ruské prachy (nic jiného Kočkové a Ďuričkové nejsou), v jehož bezprostřední blízkosti se pohybují četní estébáčtí práskači (kupř. Bohumil Ďuričko, šéf hotelu Esplanade v M. Lázních Vlastimil Dvořák, osobní fotograf Miloš Schmiedberger) a který vlastnímu dítěti přivede za kmotra bývalého veksláka (pravděpodobně i pasáka) ? Znáte nějakého jiného ? Opravdu ?

V. Brož 27.3.2010 23:02

Re: Ne, pane Broži.

Nemohu s vámi souhlasit. I kdyby to bylo tak jak říkáte. ODS je v lumpárnách od 10 koňských délek před ČSSD.

V. Batala 28.3.2010 8:06

Re: Ne, pane Broži.

Ježíši kriste Broži, ani nevím jestli je mi tě líto! Buď ze sebe blbce děláš nebo.........