19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS chce rozdávat karty

Dvě soboty, dvě stranické sešlosti, dva úplně odlišné přístupy. Piráti se před týdnem bavili především o svých interních záležitostech. A když přišlo na vrcholovou politiku, rozebírali nápady, jak jinak řídit stát. Jméno premiéra Babiše při tom skoro ani nepadlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Tattarelli 26.1.2020 13:47

ODS chybi sebereflexe. Strana ktera jiz pred volbami prohlasuje ze bude vladnout, by se mela tise vratit zpet do realu. Od ODS, by mozna naivni pravicovy volic cekal srozumitelnou deklaraci sveho ideoveho zakladu a z toho plynouci postoj k budovani statu. Nic takoveho ale z tohoto kongresu nevyplynulo. Nikoho z ucastniku, taky ani ve snu nenapadlo jasne pojmenovat zhovadilosti, na kterych se ODS kdysi podilela a ktere do dnesnich dnu negativne pusobi na deni v cele CR. Za mnohe bych jmenoval treba : Vznik a existenci sede persekucni zony. Jeji soucasti jsou treba Mestke policie, institut fiktivniho doruceni a stovky tisic nestesti a krivd zpusobenych podivnou cinnosti privatnich exekutoru. Vysledkem existence a pusobeni teto sede persekucni zony, je cca 960tisic osob v exekuci a desitky tisic pripadu kdy se z banalnich dluhu (casto fiktivnich) stali dluhy o objemech ktere dluznik jednoduse splatit nemuze i celkove znechuceni ze stavu spolecnosti. Se svobodou a principy pravniho statu tento stav nema nic spolecneho... Bohuzel, tento stav trva jiz desitky let a nevymozene a nevymozitelne exekuce rostou a kupi se a nove exekuce za casto banalni pochybeni pribyvaji... Toto vylucuje nekolik set tisic lidi, ze systemoveho zivota a moznosti radne se zamestnat a mit rodinu. Vrcholem absurnosti a pohrdani vlastnimi lidmi, je to, ze radsi dovzeme do CR nekolik sto tisic zahranicnich delniku, nez abychom vratili do normalniho zivota vlastni lidi... Pokud se ODS podilela na vzniku tohoto neuteseneho stavu, mela by najit odvahu i tento stav pojmenovat a bleskurychle a razantne resit. Uprimne si myslim, ze jakekoliv presekucni cinnosti musi zustat pouze v jurisdikci statu i s jeho odpovednosti... Bohuzel, nikoho s ucatniku kongresu ani ve snu nenapadlo navrhnout aby ODS iniciovala audit potrebnosti mnozstvi statnich uredniku k efektivni obsluze statu. Ci nedejboze jednotny informacni system statu (E-government) ktery by nejspis systemove vyloucil zhovadilosto MD z poslednich tydn

V. Kučer 24.1.2020 23:09

ODS se transformuje v křesťanskou demokracii. Pokud bude pokračovat jak pokračuje získá ve volbách tolik hlasů jako KDS před sloučením s ODS (1%).

A. Novák 24.1.2020 20:39

Co by se asi muselo stát, aby mohl Fiala "rozdávat karty" po volbách? Chystá se snad nějaký zákulisní komplot proti Babišovi? To už má víc šancí na rozdávání karet MiChviPrD Minář. Což je pro Fialu velká ostuda.

V. Čermák 24.1.2020 18:47

Pár připomínek. Zbytnělé Ego politologa Fialy ODS nedovolí jít s Ano do vlády.Rv "Zvučící" Vondra za 1/2 miliardy nyní navrhuje Stadion a Halu? To by se Státní rozpočet hodně otřásl.Rv A s tou Americkou mírovou základnou nám taky problém. Ty Letadla by mi ani tak nevadili, ale těch Američanů bychom se opravdu, ale opravdu těžko zbavovali.Rv Rozhodně né tak snadno, jako Sovětů v 89. ;-D;-D;-D

V. Kučer 24.1.2020 23:03

Amerika je bohatý stát na rozdíl od Sovětů v 68. Odmítli jsme radar a hned projevili zájem Rumuni. Po letecké základně hrábnou Poláci.

V. Čermák 24.1.2020 23:40

Jen ať hrábnou, Většina Čechů tady cizí vojáky nechtějíRv

Š. Hašek 24.1.2020 18:45

Já bych toho chtěl, pane Jelínku ......

Pokud jsem si všiml, tak jsou tady asi tři natěšení premiéři. Zu moc.

Vy to tak vždycky všechno hezky vysvětlíte, jen mi prozraďte .... když tak všechno víte ...... proč už tam nejste? Tedy ve Strakovce, 34%, vybíráte si jestli tedy starosty vesnickobazénové (rozhlednové) nebo vrcholovce štrasbruselské .... do party ......

Fiala utekl z přednášek, protože se bál nepříjemných otázek studentů bez štrasbruselského viru. A teď každé ráno sleduje, jestli 11% nebo 11.81%.

Mých volebních lístků ODS by byl štůsek ......

Zkráceno.

M. Krutý 24.1.2020 14:13

tohle hodnocení ODS z pera socanského fandy připomíná spíše jeho vlhký sen než aspoň snahu o objektivitu. V porovnání s jeho partají je ODS dnes aspoň čitelná, byť s ní člověk nemusí souhlasit ve všem.

J. Schwarz 24.1.2020 16:26

V jeho partaji se poptávka po "liberálních, kulturně-emancipačních konceptech" našla a všichni víme, jak s tím čssd dopadla.

Š. Hašek 24.1.2020 20:40

Přesné!!!

Stačil "intoš/synek" Dienstbier, studentík Sobotka, modernistka Valachová ...... a "partaj práce" je v kopru.

Nakonec si musí dát slovo -práce- do programu mladý Klaus. Neb má rozum.

ODS čeká totéž jako ČSSD.

J. Ptáček 24.1.2020 13:56

Pana Jelínka jsem rád četl a číst budu, al z tohoto článku jsem na rozpacích.

-skeptické naladění vůči klimatickým změnám lze přičítat zakladateli ODS a lidem kolem něho. Ti jsou pryč.

-národně konzervativní politiku, pomineme-li okamurovce, lze připsat mladšímu Klausovi, ale ten je taky pryč.

- řeči o plánování společné vlády ODS se silným ANO existovaly už po minulých volbách. Babiš to možná chtěl, nevím. Prostě k tomu nedošlo, vládnou se socialisty a nepřímo s komunisty.

-Sašu Vondru pan Jelínek nemusí polévat živou vodou, měl by si jí dostatek nechat pro sebe. Názory Saša nemění a silnou osobností zůstal. Současná administrativa USA snad ani ODS nezná, tak proč hned strašit.

- vyčítat ODS, že chtějí hejtmanská křesla? Ať jmenuje pan Jelínek jedinou stranu, která je nechce.

-drobné strany musejí mít aspoň 5 %, teprve pak můžu mudrovat, jestli budou dvě, tři nebo šest.

Přesně podle pravidla: Pravda je třídní. Co se mně hodí je pravda, i kdyby to byla lež a stejně naopak.

Š. Hašek 24.1.2020 19:01

Čtu ho též.

A jsem na rozpacích neustále. Řekl bych 3. jakost. Mohl by rovnat lestra/přihrávat Noře. Tím nemyslím, že Nora168 je lepší!

Brát v potaz vždy tak cca 8% článku se mi zdá sakramálo!

V. Pokorný 24.1.2020 12:26

Tohle shromáždění, které si říká Občanská demokratická strana a samo sebe se označuje za pravicovou a konzervativní stranu, je uskupení slouhů, vazalů a kolaborantů. Skoro s kýmkoliv. Stačí se podívat koho mají ve vedení. Jeden, tedy z pohledu mého, odpad vedle druhého. To můžou mít okolo jména titulů, kolik chtějí, obarvených palic, kolik chtějí, kolaborantských vlastností pro USA, kolik chtějí. Pro mne jeden šrot. Kdekdo se ohání Kuberou. Vždyť on tam je v té ODS od samého začátku. Taky nikdy v minulosti proti postupu téhle partaje ani nepípl.

P. Staronový 24.1.2020 12:34

No a pokud tu někdy náhodou je něco lepšího, nelevicového, tak to lidi nevolí.

V. Čermák 24.1.2020 18:49

Asi TO na ty lidi se re;-D;-D;-D

Ś. Svobodová 24.1.2020 11:10

Dočetla jsem k Vondrově inspiraci Trumpem. Dál už to nedám...

P. Lenc 24.1.2020 10:24

ODS v čele s Fialem nemá samozřejmně šanci.Ale Jelínkovy knížecí rady ODS jsou opravdu k smíchu.

F. Navrátil 24.1.2020 10:21

Skutečně sledoval Jelínek kongres ODS? On tam vidí příklon ke kontervativní a národní politice, já tam viděl euroliberální fantazírování. On mluví o tradičním programu a já čtu ve volebním programu ODS body vystřižení z bruselského liberalismu. On mluví o spojení demokratických sil a já vidím eurosvazáky z TOP 09, šojdrovské vítače od lidovců, anarchogretény od Pirátů či amébovitou partu od STAN.

P. Lenc 24.1.2020 10:24

Máte opravdu divné oči...;-D

F. . 24.1.2020 9:50

Masarykova demokratická akademie. Předseda Zaorálek, místopředsedy jsou Jelínek a Brzobohatá, členy jsou Dienstbier a Gajdůšková, ředitelem je Špidla. Dále se k tomu snad ani nemá smysl vyjadřovat.

M. Čechová 24.1.2020 9:20

Tolik bolševických diskutérů z různých hnutí a partají na NP? Zřejmě dobře platí trollům.

K. Šubrt 24.1.2020 8:08

Pakliže nedojde k nějaké dramatické změně s ohledem na Babiše, ODS nemá šanci aby se Fiala stal premierem. Větší šancí bude třetí termín v opozici a tím i konec pana profesora jako předsedy a dost možná i celé slavné ODS.;-(

R. Meišner 24.1.2020 7:48

ODS v současné podobě je ze všeho nejvíc k pláči---a po odchodu Kubery se to ještě zvýrazní. už dávno mohla ve vládě sedět,---to by ji ovšem musel řídit někdo jiný než Fiala se Stanjurou......njn, holt nejsou lidi........8-o

P. Staronový 24.1.2020 12:35

Ovšem sedět ve vládě s Budelípem Burešem, to je spolehlivá cesta k zániku.

P. Selinger 24.1.2020 7:31

A co poradíte Vaši umírající socdem ?

L. Písařík 24.1.2020 7:00

Fiala nedosahuje na zem, s % karty nikdy rozdávat nebude. Koalici nedá. Lituji vás ODS, ale vybrali jste si ho sami.

V. Mokrý 24.1.2020 6:07

Jo, můžou rozdávat karty, jak ODS, tak Piráti - jen co vyhrají volby. A to nebude hned, zdali někdy vůbec.

J. Vaníček 24.1.2020 0:44

Tak "socan" radí ODS, evidentně mu sedí piráti, kteří v Praze ukazují jak by vládli, naštěstí určitě nebudou. Co tak poradit těm jeho oblíbeným socanům. Kubera měl pravdu, politologové se nám přemnožili jako hraboši. Jsou si podobní, nejen počtem, ale i užitečností. ČT z nich udělala univerzální odborníky na všechno. Jeden by chtěl vést stát, mele o tom pořád. Ubohost.

L. Písařík 24.1.2020 7:02

Hodně psů, zajícova smrt. Hodně politologů - ??????

P. Dvořák 24.1.2020 8:09

- žádný úlovek.