19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS a maximum možného

Ze zhruba 31,5 procenta na necelých 8 během pěti let. Takový strmý pád předvedli občanští demokraté. Přesto se předseda ODS Petr Fiala snaží šířit optimismus. Tvrdí, že jeho strana dosáhla maxima možného a příště podle něj bude ještě úspěšnější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 2.6.2014 18:34

Po takovém atentátu, co provedl Ištvan a spol,

se není co divit. A také po sebevražedném a velmi úctyhodném opravení státních financí, které ODS provedla a republika z něho žije a prosperuje... Dzp.

J. Matuška 2.6.2014 16:23

Vykasané kalhoty jásají...

Novinář Petr Hartman nebyl nikdy obdivovatelem ODS. Je tedy logické, jak "optimisticky" končí svůj článek/promluvu v posledním odstavci. Od havlistů, např. naposledy v Respektu, lze očekávat jen radostné pohřební řeči. Ano, ODS podělala co mohla. Důvěru ztratit je snadné, získat zpět důvěryhodnost je běh na hodně dlouhou trať. Souhlasím s autorem, na podzim se bude lámat chleba...

J. Cerny 2.6.2014 15:42

Za 4 roky uvidime...

Ted, kdyz je Sobotkova vlada na zacatku sveho mandatu nema cenu delat proroka. Jakmile suveren uvidi, ze Sobotkova garnitura neplni volebni sliby a v zajmu dalsiho rozkradani ale tentokrat pod hlavickou prerozdelovani jeste zvysi uz tak vysoke dane a statni dluh nejen, ze nebude umorova, ale dokonce zvysovat tak se karta zakonite obrati. Jen skoda, ze ten kdo se bude snazit ten marasmus dat do poradku (neverim na CSSD a ANO) ten na to doplati, nebot cesta z marasmu je jen jedna: setreni, omezeni vydaju a stabilizace prijmu. A to je hrozne nepopularni a bolestive. Volici jejichz mozek je v penezence ztrati pro takove opatreni a vladu, ktera tyto opatreni symbolizuje, rychle pochopeni.... Obavam se, doufam ze se tak daleko nedojdeme, ze lidem otevre oci az statni bankrot typu Recka nebo Irska.

J. Kulheim 2.6.2014 14:20

ODS se nevyvarovala chyb,

ale chyby dělá každý. V současnosti je ODS vyčítáno všelico. Je to strana, která nejvíc vadí socialistickým šibalům, všech barev. Zejména mediální masáž ze všech stran je příčinou poklesu voličů. Byla to ODS, která nesla největší tíhu transformace socialistické, dirigistické ekonomiky na ekonomiku tržní.

Transformace nemohla proběhnout bez nákladů a bez problémů. Rozsah privatizace nemá ve světě obdobu. V NDR byly náklady na transformaci cca 30 našich rozpočtů. A to přejali německé zákony hned od začátku.

Jediná strana, která měla snahu udělat reformu systému financování a organizace zdravotní péče, vzdělávacího systému, důchodového systému, byla ODS. Padla v důsledku lživé propagandy ČSSD, KSČM, lékařské komory a odborářů. Lékaři chtěli socialistické zdravotnictví, tak ho mají. ČSSD neví jak výpadek 5 miliard Kč nahradit. Nezbývá jim nic jiného než zvýšit daně nebo si peníze vypůjčit.

Pokud chce většina voličů v ČR, žít na dluh, který budou muset zaplatit jejich děti nebo vnuci, tak nech volí strany, které mají zlodějinu v programu. Dnes nic jiného neslyšíme než jak vybrat víc daní, aby mohli šibalové, jako např. Babiš, brát větší dotace. Byly to vlády ČSSD, které inkasovaly největší příjmy z privatizace (Transgas, Telecom). Navíc největší díru v bankovním sektoru vyvolala právě Zemanova vláda v IPB. ČSSD v průběhu 8 let vlády, při nebývalém růstu ekonomiky, udělala rozpočtové deficity cca 600 miliard korun. Za úřadování ministra financí Sobotky, vzrostl v roce 2003 deficit ze 46 na 113 miliard.

Sdělovací prostředky nějak pozapomněly na solární elektrárny, které všem vytáhnou s kapes stovky miliard Kč, ale trpělivě čekají, až pan Ištvan vymyslí definici korupce. Před volbami nadávkují zase nějaký odposlech. Lidé tomu tleskají a neuvědomují si, že zítra mohou být na místě odposlouchávaných.

M. Prokop 2.6.2014 15:03

Re: ODS se nevyvarovala chyb,

Souhlasím s Vámi, že ODS v devadesátých "odmakala" dost potřebných věcí, ale od té doby ....

Sice za ledacos mohou koaliční partneři, ale nedá se svítit, nesplněné sliby (nebo rovnou jejich pravý opak) naserou.

Takže volím a podporuji Svobodné.

D. Polanský 2.6.2014 8:55

ODS je typickou ukázku arogantnosti v

politice. Program můžete mít hezký, ale pokud volič vidí, že v již samotné straně nefungují mechanismy, které strana hlásá, pak je zle. Pak stačí jedna mocichtivá žena a strana je na lopatkách.

J. Boleslav 2.6.2014 11:33

Re: ODS je typickou ukázku arogantnosti v

ODS je typickou ukázkou moci mediokracie.

T. Pansky 2.6.2014 2:53

Velmi dobre napsano. Dnes se vina hazi na ...

... Petra Necase.  Faktem zustava, ze problemy v ODS narustaly od doby Klause, ale neresily se diky nedemokratickemu systemu uvnitr ODS.  Nespokojenost s ODS mezi obcany narustala, ale neustale byla prebijena chlacholenim a zametanim problemu pod koberec.  Trpelivost volicu proste pretekla.  Dnes se nikdo k ODS otevrene hlasit nechce, protoze by byl pokladan za blbce.  Proc se dnes vsichni z vedeni ODS skovavaji?  Proc si nevyhrnuli rukavy a nezacali pracovat, prichazet s napady, pokladat zaklady k rustu ODS?  Vrcholni zastupci ODS zleniveli, nevi, kdo jsou jejich volici, nevi, co pro ne delat.  Skoda ...

J. Boleslav 2.6.2014 11:31

Re: Velmi dobre napsano. Dnes se vina hazi na ...

Vidíte  skutečnost příliš černě Jistě jete si všiml, že v eurovolbách byly výsledky ODS ve všech krajích velmi vzrovnané. OD|S neodrovnaly hlavně nebo jenom vlastní chyby, ale masivní mediální útoky levičáků a pravdoláskařů proti nim. Oběma těmtoskupinám je ODS jakožto jediný garant prvicové politiky po 89. těžkým trnem v oku.

Z. Švrček 2.6.2014 11:39

Re: Velmi dobre napsano. Dnes se vina hazi na ...

Je zde i jiný pohled. Osobně bych jej i preferoval. Někdo se holt hodně snaží. Je to sice dost dlouhé čtení, le za přečtení a za popřemýšlení nad tím to určitě stojí. Paralely jsou neoddiskutovatelné: http://www.ceska-justice.cz/blog/vaclav-vlk-st-protistatni-centrum-aneb-proces-se-slanskym-2-0/2/ .