19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 23.3.2010 8:32

Z toho výkalu

mi stačí přečíst tuhle větu: "To odmítáme: osobní zodpovědnost je koncept vymyšlený exponenty pravice k ohlupování a ožebračování lidí." Tím je řečeno úplně vše a je zcela zbytečné se o čemkoliv dál bavit. Běhá mi z toho až mráz po zádech. :-(

J. Matlas 23.3.2010 13:17

Re: Z toho výkalu

To je dobře, že vám běhá mráz po zádech. Byla vám totiž prohlédnuta ta největší vaše finta, vás modrých zlodějů, ta vaše hnusná maska, že se úzkostlivě chcete starat  o hospodaření našeho společného státu proti prožíračům.

J. Láníček 22.3.2010 22:23

Naši namodralí spoluobčané !

Máte asi zvláštní genetické předpoklady býti zdrávi a bohati - a to patrně až do své smrti. A abyste nezatížili do budoucna své drahé, nejspíš naposledy  vydechnete v den odchodu do důchodu. Pokud těmito božími dary nevládnete, může dojít i na vás a pak můžete přemýšlet, zda má být zdravotnictví veřejná služba, nebo prostý trh, na němž se dá vydělávat. V případě tolik modrými ptáky prosazované privatizace zdravotnických pojišťoven a dalších zařízení, se soukromý vlastník bude snažit o maximalizaci zisku, opak by byl těžko uvěřitelný. Takže pokud toužíte po tom americkém systému, pak vězte, že tam pojišťovny vydělávají neskutečné peníze, přitom jsou tam desítky milionů nemocných lidí, které odmítají pojišťovny pojistit, protože jsou to nákladní pacienti, nebo hledají důvody, proč odmítnout pojištěnému pacientovi proplatit léčbu. Takže až se vám ta "Julínkova reforma" náhodou povede, tak se modlete, ať jste až do smrti zdraví. To se vám ale i při vaší vysoké inteligenci, schopnostech a zodpovědnosti,nejspíš těžko podaří.

J. Adler 22.3.2010 23:10

Re: Naši namodralí spoluobčané !

Vase poznamky o USA jsou a byly znacne nepresne, ale od vcerejska uz uplne- ale je zvlastn, ze je takovy velky pocet americanu s Obamovym vykonem znacne nespokojen.

J. Adler 22.3.2010 23:21

Re: Naši namodralí spoluobčané !

Nevim sice, jak moc jste studoval americky system, ale podle toho co pisete, tak jste asi pouze poslouchal projevy Obamy a jemu podobnych vytecniku. Ovsem, asi jste nesledoval projevy posledni, protoze to vcera Obama vyhral a je prekvapive, jake mnozstvi americkych obcanu je tim dost poboureno. Uz mu tu nespokojenost ukazali jednou ci dvakrat, ale bude li takhle pokracovat, tak dlouho u toho vesla nevydrzi.

J. Matlas 23.3.2010 13:05

Re: Naši namodralí spoluobčané !

Pěkně jste to napsal. Je to jasně směřované na zatvrdlá, egoistická, srdce těch našich modrých lhářů a lupičů, s nadějí, že se snad dotknete jejich svědomí. Podle mého názoru je to ale většinou marné očekávání. Oni jsou všichni horší než bychom předpokládali.

T. Vodvářka 22.3.2010 19:26

Zmatení pojmů

Vždy před započetím jakékoliv diskuse je nutné si ujasnit pojmy. Bezplatná zdravotní péče neexistuje, péče o zdraví, léčení a vše co s tím souvisí, je byznys jako všechno ostatní. Má své vstupy, náklady, výstupy a ekonomickou rozvahu. Představa lékaře, který se živí česnečkou a chodí v dřevácích, je výtvorem pomatených bolševických vizionářů /předpokládám těch zdravých, ti nemocní měli svůj Sanopz/. Ostatní lidé za bolševika neměli na nic nárok, základní léky byly jen na příděl a kupříkladu umělá ledvina byla jen do 50 let věku a to ne pro všechny, Dnešní medicína ve srovnání s husákovským zdravotnictvím je zcela jinde. To vše však stojí hromadu peněz a ty jak známo nepadají z nebe. Problémem dnešního marasmu je to, že dle zákona mají všichni nárok na vše. Tedy všichni notoričtí opilci na péči na ARO, narkomani mají nárok na perfektní péči JIP, pokud to náhodou přepálí. Z vlastní zkušenosti vím, že cca 90% výjezdů rychlé pomoci je zcela bezdůvodné a jde nyní o levnou službu svážení společensky unavených spoluobčanů či luxusní dovážkovou službu spasmolytik přejezeným obezním nenasytům či perfektní servis romům.

Podobný stav byl v BRD asi před 15 lety, po zavedení cca 10 euro za pohotovost a ošetření poklesla nutnost akutních ošetření asi na 1/3. Tento ukazatel jednoznačně ukazuje, že pokud si něco /zcela formální malou částkou/ zaplatíme, více rozvažujeme, zda konzumace tohoto druhu zboží je pro nás přínosem. Zběsilost, s jakou ČSSD horuje proti poplatkům nijak nesouvisí se zdravým rozumem /viz Rathovy filipiky za placení pacientem všeho pokud stál v čele ČLK/, ale jde jen o rétoriku pro ty, kteří vidí jen pár kroků před sebe. Všem kdo nesouhlasí s výše uvedeným, bych rád ujistil, že se jim může klidně stát, že budou s infarktem čekat na RZP, která bude "zadarmo" obsluhovat na opačné straně města notorického ožralu. Přeji jim přeji, aby se jim v době čekání nic zlého nestalo.

J. Láníček 22.3.2010 15:24

Tak jsem si uvědomil že budu muset změnit své zvyklosti !

Poněvadž nechci být již více nazýván bolševikem a vyzýván k vystěhování se za Kimem do Koreje. A také proto, že dnes je slovo solidarita takovým hnusem, že by mělo být definitivně vymazáno z  našeho slovníku naučného. Končím s darovacími SMS na všelijaká zemětřesení, příspěvky na Fond ohrožených dětí, Nadaci Matky Terezy, Nadaci Světového fondu dětí a další. Pokud mě ve městě zase osloví nějaká dívčina a bude mi nabízet nějakou květinku nebo přívěšek za 50 nebo 100 korun na charitu, tak jí dám doporučení, ať se zapojí do diskuse na facebooku, že tam je dostatek těch, kteří si odřeknou krabičku cigaret nebo si jednou nešňupnou a radši přispějí na dobrou věc. A já budu od teď zodpovědně šetřit na třicetikorunové poplatky k doktorovi, a když mi bude zdraví sloužit, tak se možná místo do té Koreje dostanu za našetřené peníze coby sexyturista do Thajska nebo na Bali. Takže od teďka létají všechny charitativní obálky přímo do koše, přece nebudu pořád bolševik !

J. Matlas 22.3.2010 14:37

Petice

Podle mého mají organizátoři petice naprostou pravdu. Kdo chce, tak ji

může podepsat zde: http://petice.modranemoc.cz/

J. Matlas 22.3.2010 14:18

Autor, ne že má jiný názor,

on je to darebák. Konečně se blíží debakl té nejlživější a nejzlodějštější strany.

R. Sedláček 22.3.2010 8:04

Rozhlédni se člověče

Nežijeme na pustém ostrově. I kolem nás jsou nemocní, nemocnice a lékaři. I oni to nějak musí řešit. Proč si nenechat poradit a proč nevyužít zkušeností odjinud.

Reforma.zdravotnictví

J. Blažek 22.3.2010 7:22

Zdraví a byznys

Již Václav Havel říkal v převratových dnech, že zdravotní péče nesmí být výsadou mocných. Zdravotní péče by také neměla být výsadou prachatých. Možnost zdravotní péče pro všechny lidi je podstatou humanity. Zdraví lidí by nemělo být prostředkem kšeftu a obohacování na úkor nemocných. Ostatně bezplatná zdravotní péče je zakotvena i české ústavě. (Jinak samozřejmě vím, že není zadarmo, ale je plcena z úhrad zdravotního pojištění, které je tedy svou podstatou lodární. A pokud nestačí peníze, je zapotřebí je třeba o nějakou desetinkun zvednout.)

J. Blažek 22.3.2010 7:23

Re: Zdraví a byznys

Oprava:  ... svou podstatou solidární ....

J. Kulheim 22.3.2010 8:34

Přidáme nějakou destinku....

Nestačí peníze zdravotníkúm, učitelům, dopravákům, státním úředníkům, vědcům. Všem dáme "nějakou desetinku".  Koupíme si kosu a nasušíme sena na zimu.

J. Blažek 22.3.2010 12:23

Re: Přidáme nějakou destinku....

Počátkem 90. let činilo zdravotní pojištění 4,5%, nyní 4%. A nikdo se tenkrát neživil pojídáním tráívy.

J. Kulheim 22.3.2010 9:16

Re: Zdraví a byznys

ZDRAVI je majetkem každého z nás.  Moje zdraví není majetkem Julínka nebo "státu". Každý je za svoje zdraví odpovědný. I když ne všechno může jedinec ovlivnit sám.

 Odhaduje se, že zdravotní služba se podílí na zdraví populace cca 8-10%, nejvíc na zdraví lidí působí způsob života /výživa, stress a p./ asi 50%, životní prostředí 20% a genetika cca 20%.

V nemocnici se léčí nemocní. Není to "továrna na zdraví".  Raději než o SOLIDARITĚ bychom měli mluvit o SUBSIDIARITĚ. Solidarita není povinná.  Tím nechci říct, že by neměla existovat. Je součástí subsidiarity.

J. Blažek 22.3.2010 12:20

Re: Zdraví a byznys

Asi jsem opravdu hloupý, já pojem subsolidarita neznám. A solidarita s nemocnými je prostě věcí humanity, tedy lidství.  A sobeckost je sobeckost a není žádná subsobeckost.

P. Boublíková 22.3.2010 12:25

Re: Zdraví a byznys

No a navíc ještě neumíte číst.

To se vám pak špatně diskutuje, uznávám.

J. Kulheim 22.3.2010 19:29

Re: Zdraví a byznys

Soc. subsidiarita - požadavek, aby člověk pomohl nejprve sám sobě, pak teprve následuje rodina, obec, stát...

J. Kulheim 22.3.2010 19:39

Re: Zdraví a byznys

Nebuďte k sobě přehnaně kritický. Hloupý nejste,  ale jste lenivý, na Morav¨ě říkáme zhnilý. Solidarita je dobrovolná. Je nemusím být s každým solidární. Můžete se ohnět humanitou, atd. Není to povinnost a tečka. Lidé rádi dají tomu kdo se dostane do životních problémů. To ukazují zbírky Tříkrálové nebo na Haiti. Nemusí jim nikdo říkat, že je to lidské a jiné zbytečné kecy. Ten kdo něco po někom chce, tak by se měl přiměřeně chovat a nepovažovat to, že mu někdo něco dá,  za samozřejmost. Většinou ti, kteří se ohánějí humanitou, tak jsou nejlakomnější. 

P. Schon 22.3.2010 9:18

Re: Zdraví a byznys

Blažku četl jste ústavu? A Listinu? Kde je psáno, o bezplatné zdravotní péči?

J. Blažek 22.3.2010 12:18

Re: Zdraví a byznys

Ale pane Schone, Vy jste ji jistě četl. A tak mě poučte, jak je to tam přesně napsáno. Vždyť i Ústavní soud rozhodl tou nejtěsnější většinou 8:7.

P. Boublíková 22.3.2010 9:35

Re: Zdraví a byznys

Ano, v Listině je cosi o bezplatné zdravotní péči. Už ale není nikde specifikováno, jak má ta bezplatná zdtravotní péče vypadat - tedy jestli je pojišťovna povinna vám platit operaci za 200.000 Kč nebo stačí při téže diagnóze uhradit přikládání pijavic.

Skočil jste jednoduše na špek líbívé proklamaci. Pojišˇovny nemají ze zákona povinnost cokoliv konkrétního hradit a jakmile jim dojou peníze, tak se na své klienty můžou v podstatě vybodnout a zaplatit jim na rakovinu acylpyrin. Máme totiž socialistické zdravotnictví...

P. Schon 22.3.2010 10:15

Re: Zdraví a byznys

Paní Bubílková v Listině je napsáno......bezplatná zdravotní péče, ZA PODMÍNEK, KTERÉ STANOVÍ ZÁKON. A žádný zákon o bezplatné péči neexistuje! Takže o bezplatné péči jsou bláboly socanů a komunistů.

P. Boublíková 22.3.2010 10:38

Re: Zdraví a byznys

Byla bych ráda, kdybyste neprznil mé jméno, zas není tak složité.

Zákonů o zdravotní péči je neúrekom ale vtip je v tom, že žádný nespecifikuje zdravotní péči, na kterou má pacient nárok při konkrétní diagnóze. Slovíčko bezplatná je nesmyslné už proto, že péče je hrazená pojišťovnami, tedy není bezplatná, ale ta první věc je mnohem důležitější - že totiž můžete dostat bezplatnou péči v tom smyslu, že neplatíte hotově ale platí pojišťovna (tak většina lidí asi výraz "bezplatná péče" chápe), ovšem zaplatí jen to, co uzná za vhodné, a není povinna platit to co pacient potřebuje nebo co by pro něj bylo optimální.

Většina lidí tohle vůbec netuší a přijde na to až při těžkém onemocnění, které postihne buďto je samotné nebo někoho z rodiny.

Není to tak dávno, co všechen tisk jásal nad unikátní operací, která seniorovi ve Zlíně vrátila zrak - ovšem už málokde bylo napsané, že operaci neproplatila pojišťovna, ale hradil si ji pacient a stála 200.000 Kč.

J. Blažek 22.3.2010 12:22

Re: Zdraví a byznys

A co říkal Václav Havel v roce 1989 a 1990 o zdravotní péči privilegovaných - to byly také bláboly, kvůli nimž hopsali lidé na Letenské pláni ?

P. Boublíková 22.3.2010 12:25

Re: Zdraví a byznys

Checheche, to ale bylo o něčem jiném - o SANOPZu. Pletete dohromady věci jak vám je slina na klábosnici přinese, bez jakékoliv souvislosti...

V. Kain 22.3.2010 6:46

Odmítáme placené zdravotnictví

Když jsem si přečetl jméno autora,tak je  to úplně jasné.Příspěvky tohoto patologického bolševika hraničí se zdravým rozumem.

P. Schon 22.3.2010 6:13

Petici podepisuji.

[>-]  Pracující Nové hutě Jiřího Paroubka uzavřeli socialistický závazek : na počest slučovacího sjezdu KSČM a ČSSD vyrobí 100 tun surového železa nad plán !  [>-]

J. Matlas 23.3.2010 13:20

Re: Petici podepisuji.

A to si myslíte jak jste vtipný.