20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Odborníci útočí

"A co má být? Každé noviny někomu patří! To je normální." Tak mnozí zareagovali na zprávu, podle které už miliardáři Andreji Babišovi nestačí týdeník 5+2 či slovenské Hospodářské noviny, ale rovnou koupil silnou mediální skupinu Mafra, do jejíhož portfolia patří deníky Mladá fronta Dnes, Lidové noviny, internetový server iDnes či televize Óčko.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Ondys 30.6.2013 6:33

:))))))) Vážený soudruhu s příkladným vztahem k lihovému domu

Současná parlamentní demokracie, vzhledem k socialistickému přerozdělování v bolševicky nadřazeném státě každému plátci daní ze soukromého sektoru, pouze připomíná frivolnější sestru stranické za komoušů, aby papaláši se státními byrokraty mohli patřit k příkladnejm vejlupkům s touhou po komfortu úspěšnejch kapitalistů bez rizika v běžném podnikání. Co máte proti manažerskému řízení státu, pokud v tom evropským socialismu už jde jenom o přerozdělování s generováním dluhu na vrub všech, aby se dařilo nejpokleslejším z :)))))) vyvolených i dosazených při odklánění v údajném zájmu vlastních?

J. Kuka 29.6.2013 18:51

Ja trosku ,...

Ja trosku odbocim . Zaujalo me , ze se ani v mediich ani tady na psovi neobevuji komentare na tema babis a jeho koupe mafry . Pritom je to podle meho z politickeho hlediska jedna z nejdulezitejsich udalosti roku . Ze by uz zacala pracovat autocenzura ? To se vazne uz ted vsichni boji "o praci" ? Celkem smutna vyzitka ceske zurnalistiky .

V. Mlich 29.6.2013 10:57

Jelínku, tohle není diplomovka!

Není nutné dosáhnout počet řádků, a občas to někdo i čte. Takže není potřeba nahánět rozsah opakovaným vkládáním stejného textu, viz odstave "Selhání..."

O. Rychlík 29.6.2013 10:31

Práce kvapná

Pane autore, buďte pozornější při míchání svých myšlenek a posílejte do různých novin každý odstavec jen v jednom paré. O Vás se tvrdí, že máte blízko k sociální demokracii. Já všemu nerozumím. Například paní Benešová. Jako ministryně spravedlnosti ve vládě Bohuslava Sobotky by byla političkou. Bude-li ministryně ve vládě Jiřího Rusnoka, bude odborníkem. To asi bude úplně jiná Benešová.

J. Schwarz 29.6.2013 9:43

Ti odborníci

tam dávno měli být - na místech úředníků, ředitelů odborů, zástupců státu v dozorčích radách... Pochopitelně i s osobní odpovědností za výsledky. Když může za kasu hmotně ručit účetní, proč ne vysoký manažer, "odborník" či vysoký úředník? ti kdyby měli platit napáchané škody, šla by většina z nich o žebrácké holi...

J. Boleslav 29.6.2013 14:17

Re: Ti odborníci

Nejde přece o žádné odborníky, ale o členy Ovarova fanklubu, které ten gau.ner takto korumpuje jako vděk za podporu při prezidentské volbě. Jasná korupce jako facka. A uštvánkovci se šlachtovci mlčí a mlčí...

J. Blažek 29.6.2013 15:49

Re: Ti odborníci

 Bez těch nadávek byste diskutovat věcmě a s.lušně nedokázal??

L. Handzel 30.6.2013 16:04

Re: Ti odborníci

Technicky zcela nemožné. Při vynechání nadávek, by pan Boleslav musel jen bučet.

K. Kužel 29.6.2013 7:52

Tak si tady můžeme filozofovat,

zda je lepší vláda politiků nebo odborníků v oboru nebo úspěšných manažerů.

Evropská Unie jde podstatně dále: vládne jí téměř neomezeně skupina nevolených neodborníků, kteří o managementu nemají ani páru.

Pro jistotu: mluvím o Evropské Komisi :-)

J. Blažek 29.6.2013 5:59

O čem to psal?

Autor psal o paelamentní demokracii. Co to však v současné české sněmovně znamená? Ušmudlaných 101 hlSů v noci před jmenováním předsedy vlády - a kdoví jestli ještě dnes jsou. Vždyť stačí, aby se Karolína špatně vyspala nebo nějaký "volný atom" chtěl zvýšit svoji cenu a mizermá většina jednoho hlasu je fuč!

J. Boleslav 29.6.2013 14:20

Re: O čem to psal?

Kolik hlasů měl ve sněmovně Špidla, Gross a papírově i Puchejř, když je Klasu jmenoval? Ten poslední ovšem, jak známo, nevládl s podporou koaličních partnerů, ale rudých Marťanů.

J. Blažek 29.6.2013 15:51

Re: O čem to psal?

Jó Marťani, na ty jsem zapomněl. Nejmenovali se oni tenkrát Melčák a Pohanka? Ti byli obzvlášť charakterní, že?!

Z. Jaromír 29.6.2013 3:29

...

Zemanův záměr, aby se v prezidentské vládě plodně setkali zástupci zaměstnavatelů se zástupci zaměstnanců, ztroskotá na očekávané jasné převaze zástupců třetího stavu v tomto sboru, totiž rentiérů čili důchodců, jejichž zájmem bude dojit ty i ony...

Jinak volby co nejdříve! Než pan Babiš sešikuje skrze svá média "lidovou frontu".

J. Boleslav 29.6.2013 14:22

Re: ...

Babiš nebo Ovarovci, všechno stejná verbež.

J. Blažek 29.6.2013 15:53

Re: ...

Krásná slova, jen co je pravda - "Ovarovci", "verbež" - jistě se tetelíte nad tím jak Vy jste lepší a jak "věcně" a "slušně" diskutujete, opravdový kovaný pravičák, že?

V. Bok 29.6.2013 1:40

No jo, když on ho hnusnej Zeman vyhodil

z Lidového domu.

A. Hrbek 29.6.2013 0:21

chybí jen maličkost

aby i "politologové" byli nestrannými odborníky a ne politickými kecálci

J. Boleslav 29.6.2013 14:24

Re: chybí jen maličkost

A nemontovali se do organizací jako je ÚSTR. Pod dojmem posledních uštvánkovin a ovarovin tato kauza již mediálně zcela zapadla. Byla to ale předzvěst věcí současných, kde si leváci vyzkoušeli, jaké všechny sviň.árny jim projdou. A osvícený lid blaženě spí nebo jim dokonce tleská.

F. Navrátil 29.6.2013 16:55

Re: chybí jen maličkost

 K tomu, aby ta naše parlamentní demokracie fungovala, by asi bylo dobře změnit volební systém na většinový. Na jedné straně je 101 hlasů sice většina, ale nikoliv taková, aby byla brána na vědomí. Strana která zvítězí ve volbách má právo sestavit vládu, ale k tomu vždy potřebuje další malou stranu, aby měla parlamentní většinu. Tam potom doslova několik jednotlivců rozhoduje o tom jak se bude naplňovat volební program. Uspokojit většinu lidí v době celosvětové hospodářské krise by bylo možné pouze tehdy, kdyby někdo vynalezl perpetum mobile. Potom by mandatorní výdaje pro ty kteří nemohou a zvláště pro ty, kteří nechtějí pracovat nebyly žádným problémem. Všichni adepti sociologických, politologických a ostatních humanitních věd by měli práci a HDP by stačilo vyrovnávat dotiskem nových bankovek. Logickým důsledkem by bylo, že pak už by k volbám nechodil takřka nikdo a volební výsleky by nahražovaly volební průzkumy. Samozřejmě, že většina která vidí že jejich sociální jistoty nejsou pravicovými programy uspokojovány, bude volit ty, kteří z těchto problémů obviní vládu. Neexistuje vláda, která by zajistila vysokou životní úroveň bez těch, kteří umí podnikat, pracovat a investovat. Tito lidé jsou t.zv. solí země. Pokud stát zredukuje svoji činnost na veřejné služby a zajišťování bezpečnosti občanů a maximum ostatních věcí bude zprivatizováno, musí poklesnout korupce na minimum a fiskální situace státu by se měla pohybovat v reálných mezích.

B. Brousková 29.6.2013 18:49

Re: chybí jen maličkost

Můžete prozradit, která ta současná strana, až bude mít sama většinu a nebude potřebovat nikoho do koalice, bude ta správná, která zamete s korupci a všemi kmotry? Ať přemýšlím, jak přemýšlím, žádnou takovou nikde nevidím. Tedy pokud pominu hlasy tvrdící, že ta jediná a správná je ta bolševické pracky. Problém není v systému, problém je, že zkorumpované a zkorumpovatelné jsou všechny bez výjimky. Pokud budou státní zakázky, vždy bude u nás platit zákon nabídky a poptávky.Co s tím na mou duši nevím. Spasitel v nedohlednu.