Neviditelný pes

POLITIKA: Odboráři? Spíš sládkovci!

22.9.2010

Demonstrace státních zaměstnanců proti snižování platů ve státní sféře údajně proběhla s účastí čtyřiceti tisíc demonstrantů. To, že se demonstrovalo proti virtuálnímu snížení platů, bylo přitom zřejmé. Vláda totiž rozhodla o snížení mzdových prostředků ve státní správě celkem o 10%. Pokud by tedy došlo ve státní správě k adekvátnímu snížení počtu zaměstnanců také o 10%, nikomu by se plat nesnížil ani o korunu. A například ministr Bárta už propustil podle údajů z tisku 17% zaměstnanců ministerstva. Tam by tedy naopak mohlo dojít k výraznějšímu růstu platů.

Co však zcela nejlépe demonstruje myšlenkovou úroveň demonstrujících policistů, ukázal server iDnes, který pod titulkem Tohle byla zkouška, příště policisté přijedou s bagry na chytráky zaznamenal některé z názorů policistů účastnících se demonstrace. Namátkou vybírám například: "A to jsem se už pomalu začal vysekávat z dluhů. Co přijde od vlády příště? Děkujeme, vypadněte?" neskrýval vztek jeden z protestujících policistů, zatímco mechanicky tleskal řečníkům na náměstí Jana Palacha. To už za sebou měl stejně jako tisíce dalších demonstrantů pochod z Letné, kde bylo místo srazu. Průvod se přesouval tak, aby byl u Rudolfina hodinu po poledni. Během cesty se drsně žertovalo. "Dneska je to jenom na zkoušku. Až sem přijedeme příště, tak to sice bude bez pistolí a pendreků, ale ty nebudeme potřebovat. Prostě sedneme na bagry a buldozery a všechny ty chytráky nahrneme do Vltavy," svěřil se další z policistů. A v žertu si posteskl: Škoda, že doma nemám plastickou trhavinu. "To bych jen omotal ministerstvo vnitra drátem a vyhodil do vzduchu. A bylo by po starostech," dodal nespokojený muž zákona.

Podobné výroky na adresu vlády zaznívaly kdysi zejména z úst Miroslava Sládka, který o nahrnutí vlády do Vltavy mluvil v poslanecké sněmovně mnohokrát. Další policejní „týpek“ si údajně podle iDnes zažertoval o vyhození budovy Ministerstva vnitra do povětří. Přitom skupina asi dvou set demonstrantů ten den pronikla do budovy ministerstva a poničila vstupní turnikety a kontrolní rám. Možná, že to byli právě tito „policisté“, kteří se Johnovi takto pokusili dokázat, že je u policie minimálně 10% policistů, kteří si své práce nijak zásadně neváží a neskrývají svůj obdiv k násilí. Vždyť už se v řadě případů prokázalo, že policisté sympatizují více se skinheady než s ostatními obyvateli naší republiky. Brutalita některých policistů vedla dokonce k úmrtí, viz nedávný případ z Brna.

Je dobře, že se dovídáme o tom, co si naši „takypolicisté“ myslí. Při styku s takovými je nutné být velmi ostražitý. Pane ministře, pusťte se rázně do očisty policie od příživníků, kteří za 1,6 násobek průměrného platu odvádějí nejen mizernou práci, ale jsou pro nás, řádně daně platící občany, nebezpečím. Takovým policistům není potřeba „pomáhat“ a ani je „chránit“, ty je třeba vykopat na dlažbu.



zpět na článek